Θέλω και εγώ με την σειρά μου να θέσω κάποιους προβληματισμούς και ερωτήματα για το συγκεκριμένο θέμα.
Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση κλπ.
Ένα πολύ ωραίο σλόγκαν των μεγάλων εταιρειών.
Ωραία ως εδώ.
Όλες αυτές οι εταιρείες θέλουν να προστατέψουν τα δικαιώματά τους στην τέχνη.
Την τέχνη που εμένα προσωπικά μου τη στερούν.
Και εξηγούμαι.
Όπως και πολλοί από εσάς [όπως έχω καταλάβει], είμαι λάτρης του Μυστηρίου και της Επιστημονικής Φαντασίας.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θέμα ανύπαρκτο και εγκαταλελειμμένο στην πατρίδα μας. Είδος προς εξαφάνιση.
Κάποια παραδείγματα:
• Star trek.
Οι καταπληκτικές σειρές The Next Generation, Voyager, Deep Space 9, Enterprise, άφαντες από την ελληνική πραγματικότητα. Κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Στα Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Σουηδικά, Φιλανδικά, Ρουμανικά, Βουλγαρικά ακόμα και Τούρκικα. Μόνο οι Μεγάλες Ελληνικές Εταιρείες, που κόπτονται για τα <δικαιώματα> των παραγωγών, απέχουν. Μοναδική εξαίρεση το Star Trek: The Original Series το οποίο κυκλοφόρησε σε μία καταπληκτική κασετίνα και κοσμεί βέβαια τα ράφια της βιβλιοθήκης μου.
• Babylon 5.
• Battlestar Galactica.
• Dr. Who.
• Sapphire & Steel.
Μία καταπληκτική σειρά του BBC της δεκαετίας του ’70.
• Space 1999.
Τι άλλο να πει κανείς για αυτή την υπέροχη σειρά.
• Outer Limits.
• Twilight Zone.
• The Prisoner.
Μία σειρά μυστηρίου 17 επεισοδίων, το ένα καλύτερο από το άλλο.
• The 6 Million Dollar Man.
• The Bionic Woman.
Η λίστα είναι ατελείωτη. Μπορώ να γράφω για πολλές σελίδες ακόμα.
Όλες οι παραπάνω σειρές όπως και εκατοντάδες ακόμα, κυκλοφορούν κανονικά στο εξωτερικό.
Που είναι αυτές οι σειρές στην Ελλάδα; ΠΟΥΘΕΝΑ.
Όπως είπα και παραπάνω, σε όποια γλώσσα του κόσμου θέλετε, ΕΚΤΟΣ από τα Ελληνικά.
Δεν ασχολείται κανείς.
Και να ήταν μόνο αυτό.
Ταινίες διαμάντια της Επιστημονικής Φαντασίας, όπως 20 Million Miles to Earth (1957), First Men in the Moon (1964), Earth vs The Flying Saucers (1956), Voyage to the Bottom of the Sea (1961), Fail Safe (1964), The Thing from Another World (1951), Capricorn One (1978), The Andromeda Strain (1971), Them (1954) και εκατοντάδες άλλες, απούσες από τα ράφια των Video Clubs, επειδή φυσικά καμία Ελληνική Εταιρεία Παραγωγής ΔΕΝ ασχολείται.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μας στερούν αυτό που δεν μπορούν να μας δώσουν. (Θυμίζει λίγο την γνωστή ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου με τον Διογένη τον Κυνικό).
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώσω για κάτι το οποίο με ευχαριστεί και με ικανοποιεί. Δεν μου το προσφέρουν όμως. Δεν κάνουν καν τον κόπο να ασχοληθούν. Με αγνοούν.
Η πειρατεία σκοτώνει την τέχνη. Μα στην Ελληνική πραγματικότητα δεν έχει καν γεννηθεί ακόμα. Πώς να σκοτώσεις κάτι που δεν υπάρχει;
Ελπίζω και εύχομαι οι φωνές μας να ενωθούν και να ακουστούν στα κωφεύοντα ώτα των καρεκλοκένταυρων παραγωγών της Ελληνικής Σκηνής. Ας προσφέρουν και σε εμάς την χαρά να απολαύσουμε κάποτε και στην Ελλάδα μας το είδος της τέχνης που μας αρέσει και να μην φέρνουν εμπόδια σε άτομα που προσπαθούν να κάνουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.
Υ.Γ. Ένα μεγάλο μπράβο στην εφημερίδα Παρασκευή & 13, που προσπαθεί κάτι να κάνει με την προσφορά της σειράς Combat
και παλαιότερα των The Persuaders και The Saint. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Φίλε μου είσαι άδικος 100%. Πρώτον όλες οι σειρές του Star Trek όχι μόνον δεν είναι άφαντες απο την ελληνική αγορά αλλά είναι και φθηνότερες ακόμα και απο ότι κυκλοφορεί στο Internet. Εξαιρούνται τα torrents. Στα Metropolis υπάρχουν τα πάντα. Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχουν ελληνικούς υπότιτλους όπως και ότι πωλείται στο Διαδίκτυο. Εγω σιγά σιγά τα πήρα όλα και ακόμα πιο σιγά τα είδα όλα. Σου συστήνω ή να αγοράσεις το Star Trek Voyager ή ακόμα καλύτερα να το κατεβάσεις μέσω torrent απο το διαδίκτυο. Ενα port forwarding θα βοηθούσε και θα επιτάχυνε σημαντικά το κατέβασμα.