Νέα

Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

βιβλίο ιστορίας στ! δημοτικού.

• είσαστε υπερ του βιβλίου?

Ψήφοι: 0 0,0%
  • είσαστε κατά του βιβλίου?

Ψήφοι: 0 0,0%
  • δεν εχεται άποψη?

Ψήφοι: 1 100,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

Επισκέπτης
2. 21 Απριλίου 1967 - Ηχητικό Ντοκουμέντο

Περιεχόμενα:

1. Εθνικός Υμνος
   2. Ομιλία Γεώργιου Παπανδρέου
   3. Να μας ζήσει ο Στρατός (τραγούδι)
   4. Ο δρόμος προς τον κρημνόν (Απόσπασμα ομιλίας Γεώργιου Παπαδόπουλου)
   5. Να ζήσει ο Εθνικός Στρατός (τραγούδι)
   6. Στον γύψον (Απόσπασμα ομιλίας Γεώργιου Παπαδόπουλου)
   7. Ελλάδα μας τρισένδοξη (τραγούδι)
   8. Ελληνικέ Λαέ (Απόσπασμα ομιλίας Γεώργιου Παπαδόπουλου)
   9. Του Αετού ο γιός (τραγούδι)

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/27117279/21_Apriliou_1967_Audio.rar[/code[/URL]]

Επισκέπτης
Σεπτεμβριανά

Ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τάσος Τέλλογλου και η Σοφία Παπαϊωάννου ανατρέχουν στα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955 που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ζωή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. "ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ" ταξιδεύουν στην Τουρκία και συναντούν τους πρωταγωνιστές των γεγονότων που έμεινε στην ιστορία ως το πογκρόμ εναντίων της ελληνικής μειονότητας της Πόλης. Ακόμη νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την συμμετοχή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις επιθέσεις εναντίων των Ελλήνων. Αποκλειστικά στους "ΦΑΚΕΛΟΥΣ" η συνέντευξη του Τούρκου που κατηγορήθηκε ότι πυροδότησε τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, τοποθετώντας βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη. Τέλος, "ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ" συναντούν στην Τουρκία τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς "Σύνορα της Αγάπης", που διηγούνται τις αναμνήσεις τους από εκείνη τη νύχτα.

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/36989706/fakeloi_03.part1.rar[/URL]
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/36991404/fakeloi_03.part2.rar[/code[/URL]]

Επισκέπτης
Ποιος είπε το ΌΧΙ; O άγνωστος Ιωάννης Μεταξάς
Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι η εικόνα που έχουμε για τον Ιωάννη Μεταξά; Τι σχέση έχει το ιστορικό ΌΧΙ του ’40 με μία όπερα του Πουτσίνι; Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, η Σοφία Παπαϊωάννου ανοίγει τον φάκελο «Ιωάννης Μεταξάς». Συγγενείς του, άνθρωποι που τον γνώρισαν και δούλεψαν μαζί του αλλά και επικριτές του μιλούν για τον δικτάτορα της 4ης Αυγούστου. Φωτίζουν τους λόγους που η Ελλάδα έφτασε στην δικτατορία και τον ρόλο του βασιλιά. 65 χρόνια μετά το θάνατό του, οι "Φάκελοι" τολμούν να εξετάσουν τα στερεότυπα και το φασισμό της Ελλάδας της δεκαετίας του ‘30. Για πρώτη φορά, μιλάει ο εγγονός του τότε Ιταλού πρέσβη Γκράτσι για τις δραματικές στιγμές που έζησε ο παππούς του αλλά και ολόκληρη η Ιταλία τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Ακόμα, οι "Φάκελοι" φέρνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ανέκδοτα ιταλικά «Επίκαιρα» που ετοίμαζε ο Μουσολίνι για να ανεβάσει το ηθικό των Ιταλών παρά τις ήττες τους από τις ελληνικές δυνάμεις. Ακόμα, βετεράνοι του αλβανικού μετώπου αναβιώνουν την ατμόσφαιρα των πρώτων ημερών του πολέμου, τον ενθουσιασμό αλλά και την αγωνία που είχαν για το τι θα συναντούσαν.
Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/37047060/fakeloi_13.part1.rar[/URL]
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/37049237/fakeloi_13.part2.rar[/code[/URL]]

lambros

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Τελικα ΤΖΑΜΠΑ "φαγωθηκε" η Μαριορη!
Το βιβλιο ιστοριας απεσυρθη!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααα!

Και βγηκε η Ρεπουση και ο συρφετός των καθηκητων να μιλησουν για "ακροδεξια" κι αλλες φιφες!
"Ρε-πισσα και Ρεπου-πουλα" τους αξιζει!

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
το βιβλίο της Μαριέτας προς το παρόν μας τέλειωσε ας δούμε όμως μέσα από της απόψεις αλλά και διάφορα ντοκουμέντα ποιες αλήθειες δεν έλεγε αυτό το βιβλίο.

Παντως αυτο που δεν γραφει ΚΑΝΕΝΑ βιβλιο ειναι οτι ο Ελληνικος Στρατος στρατολογουσε (με το ζόρι) τους Ελληνες Σμυρνιους. Οταν τους επιαναν οι Τουρκοι τους θεωρούσαν Οθωμανους πολιτες ΑΡΑ προδοτες και τους ΚΡΕΜΑΓΑΝ.

Κατι αναλογο παθαιναν και οι Γερμανικης καταγωγης Αλσατοι αν επεφταν στα χερια των Γαλλων τον Β' Παγκόσμιο!!!

Επισκέπτης
αυτό το βιβλίο στην ουσία γράφτηκε κατόπιν μυστικής συμφωνίας με συμμετοχή και των δυο κομμάτων κατ επιταγήν της ΕΕ και USA με πρόσχημα να ρίξουμε εμείς λίγο νερό στο κρασί μας για να δυναμώσει η φιλία μας με τους Τούρκους και τους σκοπιανούς αντί να επιβάλουν σε αυτές της χώρες να πούν έστω και τώρα μια συγνώμη κάτι  ανάλογο με της Γερμανικές αποζημιώσεις της έχει πάρει και η κουτσή Μαρία  εμάς πάλι μαλάκες μας πιάσανε.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
  Ολοκληρο χιονοδρομικο στα Καλαβρυτα μας εφτιαξαν οι Γερμανοι για την κατασροδη στο Δίστομο!!!

Γυρνωντας στο 1922 και στη Σμυρνη. Δολοφονιες, βιασμους κλπ εκαναν ΤΣΕΤΕΣ δηλαδη συμοριες ατακτων και οχι ο τουρκικος στρατός και κυριως σε χωρια ΕΞΩ απο την Σμυρνη. Μεσα στην Σμυρνη καηκε η ΑΡΜΕΝΙΚΗ συνοικια  ενω στο λιμανι ΜΑΛΛΟΝ δεν γινοντουσαν δολοφονιες αλλα ετρεχαν να μπουν στα πλοια και τις βαρκες.

Η κατστροφη εγινε υπογραφηκαν οι συνθηκες για ανταλαγη πληθυσμων ΤΕΛΟΣ!!!

Δεν μπορουμε ολο πισω να κοιτάμε! Με την ιδια λογικη την Σεβιλλη Αραβες την εκτισαν και τους εδιωξαν οι Ισπανοι πρεπει να την ζητανε μετα απο 200 τόσα χρονια πισω???

Η Κυπρος ειναι ενα θέμα αλλα πια οι Ελληνοκυπριοι δεν θελουν καμια σχεση με τους Τουρκοκυπριους!!!

Κατι ΚΚΕ κατι ΛΑΟΣ μου φαινεται θελουν να μας κάνουν Λιβανο!!!

allen221

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Ειδικα για την Μικρασιατικη καταστροφη έχω ακούσει τοσες ιστορίες απο τον παππου και την γιαγια  :think: που με εξοργιζει το βιβλίο.  :tickedoff:  :jerking:
Δεν ξεχασα, δεν ξεχνω, δεν θέλω να ξεχασω  :idiot: γι' οποιοδηποτε συμφερον που θέλει να αλλάξει την ιστορια μου  :helpplea:  :jerking:  :birdman:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
  Ειδικα για το 1922 εφταιγε η Ελληνικη πλευρα που εφτασε μεχρι Αγκυρα!!!
Τωρα ο ενας δεν ξενα την Μικρασια και τους Τουρκους
ο αλλος το 1941 και τους Γερμανους
ο αλλος το 1947 και τους κομουνιστες
ο αλλος το 1947 και τους Αγγλους
ο αλλος το 1967 και την Αστυνομια
ο αλλος το 1978 και τη δεξια
ο αλλος το 1983 και τους πρασινοφρουρους
ο αλλος το 1996 και το πετσινο πεναλτι του Μπακα
ο αλλος το 2007 και τον νεκρο απο τους γαβρους!!!!

Καπου δεν εχει νοημα το δεν ξεχνω, και ειδικα απο ανθρωπους που πάνε Μυκονο-Σαντορινη-Παρο τα καλοκαιρια, και που οταν ηρθε να τους πάρει ο Ελληνικος στρατος ριξανε 300 τηλέφωνα για να μην βαρεσουν 3 ωρες σκοπια!!!!

lambros

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Κι ομως την ιστορια μας θελουν να την αλλαξουν οι παγκοσμιοποιητες με τους εγχωριους χέστες που δηθεν φοβουνται μη γινουμε "Λιβανος"

allen221

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
8
Πόντοι
1
  Ειδικα για το 1922 εφταιγε η Ελληνικη πλευρα που εφτασε μεχρι Αγκυρα!!!
Τωρα ο ενας δεν ξενα την Μικρασια και τους Τουρκους
ο αλλος το 1941 και τους Γερμανους
ο αλλος το 1947 και τους κομουνιστες
ο αλλος το 1947 και τους Αγγλους
ο αλλος το 1967 και την Αστυνομια
ο αλλος το 1978 και τη δεξια
ο αλλος το 1983 και τους πρασινοφρουρους
ο αλλος το 1996 και το πετσινο πεναλτι του Μπακα
ο αλλος το 2007 και τον νεκρο απο τους γαβρους!!!!

Καπου δεν εχει νοημα το δεν ξεχνω, και ειδικα απο ανθρωπους που πάνε Μυκονο-Σαντορινη-Παρο τα καλοκαιρια, και που οταν ηρθε να τους πάρει ο Ελληνικος στρατος ριξανε 300 τηλέφωνα για να μην βαρεσουν 3 ωρες σκοπια!!!!
Πρωτον τι σχέση έχει που πάει κάποιος διακοπες με την ιστορία και που υπηρετησε;  :idiot:  :headbang:  :jerking:
Μήπως η ιστορια έχει σχέση και με την διατροφη μου ή σε τι επαγγελμα απασχολουμαι ή τι έχω σπουδασει;  :think:
δευτερον ξερεις που υπηρετησα;

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
  Να πω την αληθεια χεστηκα και σε πόλεμο να πάμε γιατι εχω απολυθει και απο εφεδρος! βεβαια σε περιπτωση πολεμου οι "πατριωτες" θα βγουν Ι3 και θα βρεθω με οπλο στην 1η γραμμη αν και κλαση του 1989!!!!

Οταν εισαι στα εστιατορια και στα καφενεια και "πολεμο" και "εξωτερικη πολιτικη" κανεις! κατσε τρεις μερες νηστικος και οχι την Μακεδονια αλλα και το Da Capo θα δωσεις στα Σκόπια!!!

Και μην ξεχασατε οταν πατε να πάρετε την Πολη να ζητησετε να βαλουν air condition στο θαλαμο σας!!

@Allen εννοω οτι θέλει θυσιες ο ανενδοτος πατριωτικος αγωνας και δεν γινεται στο Συνταγμα αλλα στον Εβρο που οι μισοι απο εμας δεν ξέρουμε που πέφτει!!!

edit Το ερωτημα ειναι ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ να υπηρετησεις οχι που σε στειλανε !!!

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Kαι στην Τριπολιτσα οι Ελληνες σφαξανε 30000 Τουρκους αμαχους ...στον πολεμο γινονται πολλα δυστυχως!

allen221

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
8
Πόντοι
1
  Να πω την αληθεια χεστηκα και σε πόλεμο να πάμε γιατι εχω απολυθει και απο εφεδρος! βεβαια σε περιπτωση πολεμου οι "πατριωτες" θα βγουν Ι3 και θα βρεθω με οπλο στην 1η γραμμη αν και κλαση του 1989!!!!

Οταν εισαι στα εστιατορια και στα καφενεια και "πολεμο" και "εξωτερικη πολιτικη" κανεις! κατσε τρεις μερες νηστικος και οχι την Μακεδονια αλλα και το Da Capo θα δωσεις στα Σκόπια!!!

Και μην ξεχασατε οταν πατε να πάρετε την Πολη να ζητησετε να βαλουν air condition στο θαλαμο σας!!

@Allen εννοω οτι θέλει θυσιες ο ανενδοτος πατριωτικος αγωνας και δεν γινεται στο Συνταγμα αλλα στον Εβρο που οι μισοι απο εμας δεν ξέρουμε που πέφτει!!!

edit Το ερωτημα ειναι ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ να υπηρετησεις οχι που σε στειλανε !!!
Υπηρετησα Σαμο ως παραμεθωριο 8 μηνες αν θες να μαθεις και φυσικα δεν ηταν επιλογη μου (θα προτιμούσα αλλο νησι δεν το κρυβω αυτο αλλά υπηρετησα οπου με ριξανε περασα οτι περασα απο καψονια αλλά δεν πηρα κανενα τηλεφωνο να διαμαρτυτηθω κάπου).
Ολα τα παραπάνω που αναφερεις ακομη δεν μου ειπες τι σχεση εχουν με την ιστορία αυτα που λες είναι απλες διαπιστωσεις ως γεγονοτα.
Σου ειπε κανενας Ελληνας οτι θέλει την πολη (μιλαμε από την πλειοψηφια)ολοι ξερουμε οτι ειναι χαμενη πατριδα οπως και αλλες περιοχες. 
Εσυ αν θες να ξεχνας δικαιωμα σου
Εγω δεν θελω να ξεχασω γιατι δεν ξεχνω τις ριζες μου και ουτε σωβινιστης ειμαι ουτε πολεμοχαρης ουτε κάτι αλλο απλος ξερω την ιστορια μου. 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
Να το πω αλιως αν μου ριξει ενα μπουκετο καποιος ή θα το ξεχασω ή θα κοιταω να βρω ευκαιρία να του χωσω και εγω ενα.

Τωρα να πω δεν ξεχνω το μπουκετο αλλα δεν θα κάνω και κατι για να εκδικηθω δεν εχει νόημα!!!

Παντως λιγο ασχετο αλλα και οι Ιρλανδοι εφτυσαν αιμα να αποκτησουν ανεξαρτησια απο του Αγγλους δεν κατεφεραν να εχουν ΟΛΗ την Ιρλανδια αλλα σήμερα ειναι μαζι με τους Αγγλους στο Ευρωκοινοβούλιο!!!

Καλυνυχτα για σήμερα!!!

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Kαι στην Τριπολιτσα οι Ελληνες σφαξανε 30000 Τουρκους αμαχους ...στον πολεμο γινονται πολλα δυστυχως!

Ρε βοθρε μας δουλεύεις???? Τι δουλειά είχαν 3000 τούρκοι στην Τριπολιτσά, για τουρισμό είχαν έρθει????

allen221

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Αλλα σο
Να το πω αλιως αν μου ριξει ενα μπουκετο καποιος ή θα το ξεχασω ή θα κοιταω να βρω ευκαιρία να του χωσω και εγω ενα.
[quote author=troueno
link=topic=19004.msg247166#msg247166 date=1190742507]

Τωρα να πω δεν ξεχνω το μπουκετο αλλα δεν θα κάνω και κατι για να εκδικηθω δεν εχει νόημα!!!

Παντως λιγο ασχετο αλλα και οι Ιρλανδοι εφτυσαν αιμα να αποκτησουν ανεξαρτησια απο του Αγγλους δεν κατεφεραν να εχουν ΟΛΗ την Ιρλανδια αλλα σήμερα ειναι μαζι με τους Αγγλους στο Ευρωκοινοβούλιο!!!

Καλυνυχτα για σήμερα!!!

Καλυνυχτα για σήμερα!!!
[/quote]
Αλλα λεει η θεια αλλα ακουνε τα αυτια μου  :rockon:
Ετσι μου απαντας (που δεν απαντας αλλα θεματα θετεις)  :think:  :helpplea:
Εχεις κολησει με το ρημα ξεχναω.........  :uglystupid: 
Από την ιστορια στ δημοτικου εφτασες να μιλας για πολεμους, εκδικηση,θητεια και στο Θέμα της Ιρλανδιας εσυ ξερεις.
Μαλλον θελεις να το παιξεις αντιρισιας συνηδεισεως ή χαοστης ή και εγω δεν ξερω  :headbang:
Καλο σου βραδυ

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Ρε βοθρε μας δουλεύεις???? Τι δουλειά είχαν 3000 τούρκοι στην Τριπολιτσά, για τουρισμό είχαν έρθει????
Πότε ήρθαν και πότε σφάχτηκαν; Οι ίδιοι ήταν; Είχαν πολύ σχέση 400 χρόνια μετά; Μετά από πόσο καιρό θεωρείς κάτι "πατρίδα" σου; Επικροτείς σφαγές αμάχων από οποιονδήποτε; Η Τριπολιτσά τον 14 αιώνα (τότε που τη θεωρείς "ελληνική" πριν δηλαδή την οθωμανική κατάκτηση) σε ποιο ακριβώς ελληνικό κράτος ανήκε; Δεν ειρωνεύομαι.Ειλικρινα. Απλές ερωτήσεις κάνω.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Και στην Σικελια καποτε εμεναν Ελληνες παμε να την παρουμε και αυτην...το θεμα ειναι οτι σφακτηκαν οπως και πολυ περισοτεροι Ελληνες απο τους Τουρκους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom