Νέα

Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

βιβλίο ιστορίας στ! δημοτικού.

• είσαστε υπερ του βιβλίου?

Ψήφοι: 0 0,0%
  • είσαστε κατά του βιβλίου?

Ψήφοι: 0 0,0%
  • δεν εχεται άποψη?

Ψήφοι: 1 100,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Και στην Σικελια καποτε εμεναν Ελληνες παμε να την παρουμε και αυτην...το θεμα ειναι οτι σφακτηκαν οπως και πολυ περισοτεροι Ελληνες απο τους Τουρκους
Απλά η λογική: αφού οι πρόγονοί σας πριν 400 χρόνια (αλήθεια ξέρετε πόσα είναι 400 χρόνια; εσείς ξέρετε το γενεολογικό σας δέντρο προ 4 αιώνες;;;) σας σφάζουμε εμείς τώρα κάπου μπάζει. Δεν κάνω κανένα σχόλιο περί της επανάστασης. Απλά απαντάω στο "για τουρισμό ηρθαν οι Τούρκοι στην Τριπολιτσά;". Η ερώτηση αυτή είναι υπεραπλουστευμένη αν θέλουμε να μιλήσουμε σε επιστημονικό επίπεδο. Είναι σαν να μπουκάρει η Ελλάδα στο βόρειο κρατίδιο (ορμώμενος από άλλο θρεντ) το 2007 πάω και εγκατασταθώ στα Σκόπια και το 2407 σφάξουν κάτι Σκοπιανοί ό,τι από το σόι μου θα χει μείνει. Και να βγαίνουν κάτι Σκοπιανοί και να λένε; Καλά για τουρισμό ήρθαν οι Έλληνες εδώ; Απαντάω αντιεπιστημονικά για να γίνω αντιληπτός. Με κατανόηση.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αν από το 2007 ως το 2407 το σόι σου καταδυναστεύει τους ανθρώπους και που και που σφάζει και μερικούς γιατί του ήρθε, τότε ποιό ακριβώς θα είναι το πρόβλημά σου;

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Αν από το 2007 ως το 2407 το σόι σου καταδυναστεύει τους ανθρώπους και που και που σφάζει και μερικούς γιατί του ήρθε, τότε ποιό ακριβώς θα είναι το πρόβλημά σου;
Η ιστορία για μένα είναι επιστήμη. Εσύ πιθανόν να την ξέρεις από τα σχολικά βιβλία και από γενικό διάβασμα στην καλύτερη περίπτωση, φαίνεται από την ορολογία σου. Φαντάζεσαι να έκανες διάλογο με γιατρό αφού γνώριζες πέντε γιατροσόφια από τη γιαγιά, πρώτες βοήθειες από το φυλλάδιο του ιατρικού κουτιού του αυτοκινήτου και ότι το πορτοκάλι έχει βιταμίνη σε από την εγκυκλοπαίδεια "Υγεία";

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Απλά η λογική: αφού οι πρόγονοί σας πριν 400 χρόνια (αλήθεια ξέρετε πόσα είναι 400 χρόνια; εσείς ξέρετε το γενεολογικό σας δέντρο προ 4 αιώνες;;;) σας σφάζουμε εμείς τώρα κάπου μπάζει. Δεν κάνω κανένα σχόλιο περί της επανάστασης. Απλά απαντάω στο "για τουρισμό ηρθαν οι Τούρκοι στην Τριπολιτσά;". Η ερώτηση αυτή είναι υπεραπλουστευμένη αν θέλουμε να μιλήσουμε σε επιστημονικό επίπεδο. Είναι σαν να μπουκάρει η Ελλάδα στο βόρειο κρατίδιο (ορμώμενος από άλλο θρεντ) το 2007 πάω και εγκατασταθώ στα Σκόπια και το 2407 σφάξουν κάτι Σκοπιανοί ό,τι από το σόι μου θα χει μείνει. Και να βγαίνουν κάτι Σκοπιανοί και να λένε; Καλά για τουρισμό ήρθαν οι Έλληνες εδώ; Απαντάω αντιεπιστημονικά για να γίνω αντιληπτός. Με κατανόηση.

Επιστημονικά, άμα κάποιος ρώταγε αυτά στη φυλή των χιλίων ετών από τις στέπες της κεντρικής Ασίας, θα τον κάναν γιαουρτλού με γύρο

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Επιστημονικά, άμα κάποιος ρώταγε αυτά στη φυλή των χιλίων ετών από τις στέπες της κεντρικής Ασίας, θα τον κάναν γιαουρτλού με γύρο
Γιατί μου θύμισες τώρα γιαουρτλού με γύρο και ισκεντέρ; Κ εχω μια λιγουρα..

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Η ιστορία για μένα είναι επιστήμη. Εσύ πιθανόν να την ξέρεις από τα σχολικά βιβλία και από γενικό διάβασμα στην καλύτερη περίπτωση, φαίνεται από την ορολογία σου. Φαντάζεσαι να έκανες διάλογο με γιατρό αφού γνώριζες πέντε γιατροσόφια από τη γιαγιά, πρώτες βοήθειες από το φυλλάδιο του ιατρικού κουτιού του αυτοκινήτου και ότι το πορτοκάλι έχει βιταμίνη σε από την εγκυκλοπαίδεια "Υγεία";

Φαίνεται προτιμάς να συζητάς για ιστορία με αποφοίτους γαλλικής φιλολογίας.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Φαίνεται προτιμάς να συζητάς για ιστορία με αποφοίτους γαλλικής φιλολογίας.
Εμένα μου φαίνεται πως ταράχτηκες λίγο ιστοριοδίφη μου :grin: :grin:. Σε αφήνω να ποστάρεις Μαρκ Μπλοχ των φτωχών  :-*

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Σωστό αυτό που λες αλλά από την άλλη, χωρίς να είμαι χημικός, αν κάποιος μου πει ότι το νερό αποτελείται από άζωτο και θείο και όχι από υδρογόνο και οξυγόνο, θα ξέρω ότι μου λέει μαλακίες δεν πάει να έχει γράψει το βιβλίο χημείας του γυμνασίου...

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Σωστό αυτό που λες αλλά από την άλλη, χωρίς να είμαι χημικός, αν κάποιος μου πει ότι το νερό αποτελείται από άζωτο και θείο και όχι από υδρογόνο και οξυγόνο, θα ξέρω ότι μου λέει μαλακίες δεν πάει να έχει γράψει το βιβλίο χημείας του γυμνασίου...
Ναι. Σύμφωνοι. Αλλά φαντάζεσαι από την άλλη να μπουκάρει ένας περιπτεράς, δικηγόρος, μοντέλο, ηθοποιός κλπ σε ένα χημικό εργαστήριο και να πει: Μηηηηηηηηηηηηη δεν το κάνετε σωστά!!!!Δεν ξέρετε!!Είστε άσχετοι!!!!!Κατευθύνεστε από το Ισραήλ!!!!Εγώ θα σας δείξω πως γίνεται σωστά η ένωση! ....τι γέλιο θα ρίχνουν από μέσα τους οι χημικοί;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ναι. Σύμφωνοι. Αλλά φαντάζεσαι από την άλλη να μπουκάρει ένας περιπτεράς, δικηγόρος, μοντέλο, ηθοποιός κλπ σε ένα χημικό εργαστήριο και να πει: Μηηηηηηηηηηηηη δεν το κάνετε σωστά!!!!Δεν ξέρετε!!Είστε άσχετοι!!!!!Κατευθύνεστε από το Ισραήλ!!!!Εγώ θα σας δείξω πως γίνεται σωστά η ένωση! ....τι γέλιο θα ρίχνουν από μέσα τους οι χημικοί;

Και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου...Την ιστορία (πρέπει να) την γράφουν οι ιστορικοί, τη χημεία οι χημικοί και τους νόμους οι νομικοί...
Αλλά το πρόβλημα ξεκινά όταν κάποιοι βάζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις ιδεοληψίες τους επάνω από την επιστήμη...
Πχ στην πρώην ΕΣΣΔ έμειναν πίσω στη γενετική επειδή ο αρχι- γενετιστής τους και υψηλόβαθμο μέλος του ΚΚ είχε φάει κόλλημα ότι οι απόψεις που επικρατούσαν στη δύση ήταν... καπιταλιστικές και ενώ οι δικές του ήταν σωστές επειδή ήταν ... σοσιαλιστικές (δεν κάνω πλάκα- ισχύει)...

Ειδικά η ιστορία, δεν γράφεται με δικαστικές αποφάσεις ή πολιτικές συμφωνίες...
Ειδάλλως δεν είναι ιστορία, είναι κατά παραγγελία ψεύδος και άρα επικίνδυνο...
Ειδικά αν διδάσκεται στους μελλοντικούς πολίτες αυτής της χώρας...

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

κ. επιστήμονα eskiya εφόσον μπουκάρω στα Σκόπια, είμαι κατακτητής δηλαδή, έχουν κάθε δικαίωμα να σφάξουν όλο το σοι μου εφόσον έχουν το θράσος να πάνε να εγκατασταθούν εκεί. Τριαντα χιλ τουρκοι που λες άμαχοι άξιζαν την μοίρα που είχαν. Τώρα για το αν η Τριπολιτσά ανήκει στην πατρίδα μου, αυτό το σπουδαίο επιστημονικό ερώτημα που θέτεις ναι κ τον 14 αιώνα ελληνική ήταν.
Βόθρος έγραψα για κάτι συγκεκριμένο η Σικελία που κολλάει???

Υ.Γ. Οι επιστήμονες του bourdela.com ας ανοίξουν ενα δικό τους θέμα για να μην αναγκάζονται να ρίχνουν το επιπεδό τους όταν μιλούν με άλλους κ κυρίως για να μην υποτιμούν την δική μας νοημοσύνη. Έλεος

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Ειδικά η ιστορία, δεν γράφεται με δικαστικές αποφάσεις ή πολιτικές συμφωνίες...
Ειδάλλως δεν είναι ιστορία, είναι κατά παραγγελία ψεύδος και άρα επικίνδυνο...
Ειδικά αν διδάσκεται στους μελλοντικούς πολίτες αυτής της χώρας...
Είσαι σίγουρος ότι τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία μέχρι πέρυσι ήταν απαλλαγμένα από κάθε μορφής ψεύδους; Νομίζεις ότι δεν αναπαράγουν μύθους; Δεν έχει ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας (κράτος-ιστορία-θρησκεία -αλήθεια η επανάσταση ξέσπασε μια νύχτα με φεγγάρι της 25ης Μαρτίου, του ευαγγελισμού; Ξέρεις σε πόσες πόλεις του μοριά είχαν μπει επαναστατημένοι από το Δεκέμβρη και ακόμα πιο πριν; ) Αυτό που δεν είναι κατανοητό στους πολλούς είναι ότι άλλο πράγμα είναι η ιστορία ως επιστήμη, το σχεδόν φιλοσοφικό ερώτημα της ιστορικής αλήθειας και άλλο η ιστορία της οποιασδήποτε εθνικής παιδείας-εκπαίδευσης σε σχολικό επίπεδο. Το σίγουρο είναι, τουλάχιστον η σύγχρονη-ιστορική-διεθνής-βιβλιογραφία (όχι του τύπου "Ελλάδα 27.000 χρόνια ιστορία" του Βελόπουλου) αποδεικνύει μύθους που αν κάνω λόγο εδώ θα θίξω τους ευπατρίδες. Αλλά ξέχασα, σε αυτή τη χώρα ό,τι δε μας αρέσει είναι προιόν ανθελληνικών κέντρων.

Επισκέπτης
λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι λαός χωρίς μέλλον και αυτός λαός είναι εύκολη λεία στα σχέδια τρίτων που έχουν άνομα συμφέροντα εις βάρος του.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Είσαι σίγουρος ότι τα βιβλία της ιστορίας που διδάσκονται στα σχολεία μέχρι πέρυσι ήταν απαλλαγμένα από κάθε μορφής ψεύδους; Νομίζεις ότι δεν αναπαράγουν μύθους; Δεν έχει ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας (κράτος-ιστορία-θρησκεία -αλήθεια η επανάσταση ξέσπασε μια νύχτα με φεγγάρι της 25ης Μαρτίου, του ευαγγελισμού; Ξέρεις σε πόσες πόλεις του μοριά είχαν μπει επαναστατημένοι από το Δεκέμβρη και ακόμα πιο πριν; ) Αυτό που δεν είναι κατανοητό στους πολλούς είναι ότι άλλο πράγμα είναι η ιστορία ως επιστήμη, το σχεδόν φιλοσοφικό ερώτημα της ιστορικής αλήθειας και άλλο η ιστορία της οποιασδήποτε εθνικής παιδείας-εκπαίδευσης σε σχολικό επίπεδο. Το σίγουρο είναι, τουλάχιστον η σύγχρονη-ιστορική-διεθνής-βιβλιογραφία (όχι του τύπου "Ελλάδα 27.000 χρόνια ιστορία" του Βελόπουλου) αποδεικνύει μύθους που αν κάνω λόγο εδώ θα θίξω τους ευπατρίδες. Αλλά ξέχασα, σε αυτή τη χώρα ό,τι δε μας αρέσει είναι προιόν ανθελληνικών κέντρων.

Και εδώ θα συμφωνήσω...Ασφαλώς υπάρχουν ανακρίβειες και ασφαλώς αναπαράγονται διάφορα στερεότυπα και εθνικοί μύθοι αν θές...
Αλλά δε διοθώνουμε τους μύθους των μεν υιοθετώντας τους μύθους των δε!
Και δε σημαίνει ότι επειδή ο Λιακόπουλος γράφει για ελληνικές πυραμίδες στον άρη η κάθε ρεπούση θα αναπαράγει το στρεβλή και πολιτικά ορθή εκδοχή της για την ελληνική ιστορία σε ένα σχολικό βιβλίο...
(το σφάλμα δεν είναι των συγγραφέων που έγραψαν ένα βιβλίο αλλά αυτών που το επέλεξαν- η διακίνηση ακόμη και λανθασμένων απόψεων είναι ελεύθερη)...

Επισκέπτης
εγώ θέλω να βάλω ένα ερώτημα και περιμένω απαντήσεις αν κρίνεται δίκαια την  εκστρατεία του Ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία που προηγήθηκε της καταστροφής.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δίκαια η εκστρατεία, στην πορεία όμως έπεσε θύμα κακών εκτιμήσεων και πολιτικών χειρισμών (βοήθησε και ο στεργιάδης φυσικά).

Επισκέπτης
Δίκαια η εκστρατεία, στην πορεία όμως έπεσε θύμα κακών εκτιμήσεων και πολιτικών χειρισμών (βοήθησε και ο στεργιάδης φυσικά).
ιστορικά απ ότι ξέρω πριν την εκστρατεία υπήρχε η πρόταση και την οποία δέχθηκαν και οι Τούρκοι να δοθεί στην Ελλάδα η Ανατολική Θράκη εκτός της Κωνσταντινούπολης και όλα τα παράλια της Μικράς Ασίας τα οποία στην Αρχαιότητα απάρτιζαν την αρχαία Ιωνία δηλαδή τα λεγόμενα Ιωνικά παράλια.
πρόταση που ναι μεν δέχθηκε ο Βενιζέλος αλλά δεν αποδέχθηκε η ηγεσία του στρατού αλλά και αρκετοί από τον περίγυρο του Βενιζέλου άρα  η εκστρατεία ποιο πέρα δεν ωφελούσε σε τίποτε την Ελλάδα γιατί νομίζω ότι με την πρόταση αυτή η Ελλάδα θα έπαιρνε της περιοχές οι οποιες από την αρχαιότητα θεωρούταν Ελληνικές. 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
Αλλα λεει η θεια αλλα ακουνε τα αυτια μου  :rockon:
Ετσι μου απαντας (που δεν απαντας αλλα θεματα θετεις)  :think:  :helpplea:
Εχεις κολησει με το ρημα ξεχναω.........  :uglystupid: 
Από την ιστορια στ δημοτικου εφτασες να μιλας για πολεμους, εκδικηση,θητεια και στο Θέμα της Ιρλανδιας εσυ ξερεις.
Μαλλον θελεις να το παιξεις αντιρισιας συνηδεισεως ή χαοστης ή και εγω δεν ξερω  :headbang:
Καλο σου βραδυ

το νοημα των ποστ μου ειναι οτι ο μεσος Ελληνας του 2007 ειναι πια καλομαθημενος και ανετοιμος για αγωνες και πολεμους!

Το αποδειξαμε τρανα απο το 1986 που πηγαμε σε εμπλοκη με του Τουρκους και το πρωτο πραγμα που εγινε ειναι να αδεισουν τα ραφια των σουπερμαρκετ (τοτε ηταν πρωτοεμφανιζομενα και λίγα τα supermarket όπως τα ξερουμε σήμερα)

Αρα ποιος ο λογος να θυμασαι κατι αν δεν εισαι ετοιμος να φτασεις μεχρι τα ακρα για να το υπερασπιστεις???

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
εγώ θέλω να βάλω ένα ερώτημα και περιμένω απαντήσεις αν κρίνεται δίκαια την  εκστρατεία του Ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία που προηγήθηκε της καταστροφής.
Oι Ελληνες στο εσωτερικο της Μ. Ασίας μπορεί να μην ήταν πλειοψηφία όπως στα παράλια,εκτός από κάποιες εξαιρέσεις(Καππαδοκία),αλλά κατασφάζονταν από το 1915, ενώ οι γυναίκες καταβιάζονταν από τους Τσέτηδες...Μπορούσε ο στρατός να παραμείνει στα παράλια και στο εσωτερικό να συντελείται γενοκτονία ελλήνων και αρμενίων???Ο ένας λόγος λοιπόν ήταν να προστατευτούν οι χριστιανικοί κ ελληνικοί πληθυσμοί της Μ.Ασίας...
Ο δεύτερος λόγος που φτάσαμε μέχρι την Άγκυρα ήταν η στρατιωτική επιδίωξη της Ελλάδος να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο Κεμαλικός στρατός έτσι ώστε να μην μπορέσει ποτέ να ξανααπειλήσει την ασφάλεια των ελλήνων Μικρασιατών και ειδικότερα της περιοχής της ζώνης της Σμύρνης...Επειδή οι Τούρκοι απεφευγαν εντέχνως να δώσουν μια καθοριστική μάχη και μετά από αλλεπάλληλες ήττες διαρκώς υποχωρούσαν,αναγκαστήκαμε να φτάσουμε ως τον Σαγγάριο...Για τα αίτια της ήττας έχουν ειπωθεί πολλά...Κυριότερα είναι η διασπορά δυνάμεων,μη στρατολόγηση Μικρασιατών Ελλήνων λόγω Στεργιάδη,ανικανότητα του αρχιστράτηγου ο οποίος χρονοτρίβησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κεμάλ να αναδιοργανώσει τον στρατό του στρατολογώντας Τούρκους,Κούρδους και μαζεύοντας όπλα από Σοβιετικούς,Ιταλούς κυρίως,αλλά και Γάλλους...

Επισκέπτης
Oι Ελληνες στο εσωτερικο της Μ. Ασίας μπορεί να μην ήταν πλειοψηφία όπως στα παράλια,εκτός από κάποιες εξαιρέσεις(Καππαδοκία),αλλά κατασφάζονταν από το 1915, ενώ οι γυναίκες καταβιάζονταν από τους Τσέτηδες...Μπορούσε ο στρατός να παραμείνει στα παράλια και στο εσωτερικό να συντελείται γενοκτονία ελλήνων και αρμενίων???Ο ένας λόγος λοιπόν ήταν να προστατευτούν οι χριστιανικοί κ ελληνικοί πληθυσμοί της Μ.Ασίας...
Ο δεύτερος λόγος που φτάσαμε μέχρι την Άγκυρα ήταν η στρατιωτική επιδίωξη της Ελλάδος να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο Κεμαλικός στρατός έτσι ώστε να μην μπορέσει ποτέ να ξανααπειλήσει την ασφάλεια των ελλήνων Μικρασιατών και ειδικότερα της περιοχής της ζώνης της Σμύρνης...Επειδή οι Τούρκοι απεφευγαν εντέχνως να δώσουν μια καθοριστική μάχη και μετά από αλλεπάλληλες ήττες διαρκώς υποχωρούσαν,αναγκαστήκαμε να φτάσουμε ως τον Σαγγάριο...Για τα αίτια της ήττας έχουν ειπωθεί πολλά...Κυριότερα είναι η διασπορά δυνάμεων,μη στρατολόγηση Μικρασιατών Ελλήνων λόγω Στεργιάδη,ανικανότητα του αρχιστράτηγου ο οποίος χρονοτρίβησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κεμάλ να αναδιοργανώσει τον στρατό του στρατολογώντας Τούρκους,Κούρδους και μαζεύοντας όπλα από Σοβιετικούς,Ιταλούς κυρίως,αλλά και Γάλλους...
το λάθος του Ελληνικού στρατού ήταν ότι βασίστηκε στης ξένες δυνάμεις και στην ουσία αντί να εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της δύσης που στην ουσία οι Έλληνες έβγαζαν το φίδι από την τρύπα για πάρτι τους και αντί αυτός ο πόλεμος να έχει εθνικό χαρακτήρα πήρε την μορφή ιμπεριαλιστικού πολέμου με αποτέλεσμα πολλές ουδέτερες χώρες να πάρουν το μέρος της Τουρκίας και να σταθούν στο πλάι της και σαν να μην έφτανε αυτό οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας στο τέλος μας εγκατέλειψαν σταμάτησαν τον ανεφοδιασμό του στρατού με αποτέλεσμα να έλθει ο όλεθρος. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom