Ε μιας και βαριόμαστε πέρνω το θάρρος ώς νέος....
΄Ενας κρητικός ο Γιοσιφάκης είχε μια γάτα την οποια υπεραγαπούσε. Καθε μέρα την ταιζε την πότιζε και την χαιδευε καθε φορά που του τριβόταν.
Μια μέρα όμως τον κάλεσαν κατι συντεκνοι απο την Αθήνα για δουλεια και έπρεπε να φύγει. Φώναξε λοιπόν τον φίλο του τον μανωλη και του πε:
<<Μαλακα μανωλακη, πρεπει να παω στην Αθήνα επειγόντως για δουλειές. Λοιπόν, σου αφήνω την γάτα μου την Αστέρω και θέλω να την προσέξεις πολύ. Θα την ταίζεις θα την ποτίζεις και κάθε βράδυ θα της ανοιγεις να κοιμαται στη ζέστα. Να μείνω ησυχος;;>>
Ενταξει, του πε ο Μανωλακης, εντάξει του πε και ο Γιοσιφάκης !
Παέι ο κρητικός στην Αθήνα και την άλλη μέρα του 'ερχεται τηλεγράφημα απο την πατρίδα.
<<Μαλακα Γιοσιφάκη, η γάτα σου ψόφησε>>
Το διαβάζει ο γιοζιφάκης και κόντεψε να πάθει τρία εγκεφαλικά!
Παιρνει το παπόρι, παει στη Κρήτη βρίσκει τον Μανωλάκη και του λεέι.
<<Ωρε μανωλακη, τι είν'αυτα που μου γραψες;; Παει η Αστέρω; Τι της έκαμες ωρε;;>>
<Δεν ξερω ρε γιοσιφάκη>>, του λέει ο Μανωλάκης <<μια χαρα την είχα! Δεν προκαμες να φύγεις και ψόφησε!!>>
<<Πω!! ρε γαμω το φελέκι μου να ούμ!! Παει η γατουλα μου.. Καλα κει συ ρε μανωλάκη τροπος 'ηταν αυτός. Να μου το πετάξεις έτσι : Η γάτα σου ψοφησε!; Κοντεψα να πάθω εμφραγμα όταν το διαβασα>>
<Ε και τί να σουλεγα ρε μαλακα, οτι πήγε στην Αμερική;>>
<<Να μου στελνες ενα τηλεγράφημα και να μου λεγες οτι είναι μια χαρα, ανεβηκε στα κεραμύδια και λιαζεται!
Την δευτερη να μου στελνες οτι επεσε απο τα κεραμύδια και εσπασε το πόδι της, αλλα είναι μια χαρά.
Την τρίτη να μου στελνες και να μού λεγες οτι η πληγή μολύνθηκε και εχει πυρετό, και μετα να μου γραφες οτι πέθανε, ρε αδερφε, να μου ερχόταν σιγά σιγά!>>
Τελος παντων φέυγει ο Γιοζιφάκης και την αλλη που φτάνει στην Αθήνα του ερχεται τηλεγ΄ραφημα απο τον μανωλάκη
<<Γιοζιφάκη, η μάνα σου είναι μια χαρά. Ανέβηκε στα κεραμύδια και λιάζεται>>