Ανανέωση: Σάββατο 8/5 10.45πμ
Καλημέρα. Σήμερα επειδή υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα τα δούμε τα πράγματα ανά πρωταθλήματα και θα εξετάσουμε το κίνητρο των ομάδων. Πάμε λοιπόν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΗ
ΤΙΤΛΟΣ: Κρίθηκε και τον πήρε τη Μπάγερν
CHAMPIONS LEAGUE: Ουσιαστικά παίζεται μια θέση ανάμεσα στη Βέρντερ και τη Λεβερκούζεν. Προσέξτε όμως γιατί στη Βέρντερ αρκεί και το Χ. Η ομάδα φιλοξενεί το Αμβούργο με το οποίο έχει χρόνια κόντρα. Η απόδοση του 1.45 του άσσου κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Όσο για τη Λεβερκούζεν, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στο σπίτι της τη Χέρτα, προτιμώ να μου κοπεί το χέρι παρά να την ξαναεμπιστευτώ!
EUROPA LEAGUE: Κατά 99% έχει κριθεί αφού για να χάσει τη θέση η Στουτγάρδη, θα πρέπει να ηττηθεί από τη Χοφενχάιμ και ταυτόχρονα να κερδίσει το Αμβούργο μέσα στη Βρέμη. Μην ασχοληθείτε…
ΣΩΤΗΡΙΑ: Η Νυρεμβέργη κερδίζει την Κολωνία και σώζεται και μαθηματικά. Η μεγάλη μάχη θα γίνει στο ματς Μπόχουμ – Ανόβερο. Θα φαγωθούν … μουστάκια και μείνετε μακριά από αυτό το παιχνίδι.
Παρεμπιπτόντως είδατε τις τιμές των under που έβαλε ο ΟΠΑΠ στη Μπουντεσλίγκα; Οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί τελείως! Που να σφίξουν και οι ζέστες δηλαδή. Έτσι μου έρχεται να πιάσω και τα 9 παιχνίδια να τα παίξω under σε ένα σύστημα και ότι βγει…
ΠΡΩΤΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΑΝΟΔΟΣ: Ούτε με αυτοκτονία δεν χάνει η Λιντς τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Τζάμπιονσιπ. Θα κερδίσει τη Μπρίστολ Ρόβερς και έτσι θα κάτσουν πάνω στο …παγωτό η Μίλγουολ και η Σουίντον που παίζουν η μία κόντρα στην άλλη.
PLAY OFF ΑΝΟΔΟΥ: Τα πάντα έχουν κριθεί…
ΣΩΤΗΡΙΑ: Εδώ γίνεται πραγματικά (και κυριολεκτικά) το σώσε! Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που κινδυνεύουν και μόνο μία από αυτές θα τη γλιτώσει. Σας υπενθυμίζω ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρά η διαφορά τερμάτων. Η Τρανμίρ θα κερδίσει εκτός έδρας την ανύπαρκτη Στόκπορτ και θα περιμένει γκέλα έστω μίας εκ των Τζίλιγχαμ, Χάρτλπουλ και Έξετερ. Στη Τζίλιγχαμ αρκεί έστω ένας βαθμός και λογικά θα τον βρει στην έδρα της υποβιβασμένης Γουίκομπ. Η Έξετερ υποδέχεται τη Χάντερσφιλντ και θα ρισκάρω στον άσσο. Η φιλοξενούμενη ομάδα είναι ανώτερη μεν, αλλά αδιάφορη δε, καθώς έχει μπει ήδη στα play off ανόδου και προετοιμάζεται αποκλειστικά και μόνο για αυτά τα παιχνίδι. Όσο για τη Χάρτλπουλ, έχει φαινομενικά το πιο δύσκολο έργο καθώς φιλοξενείται από την πάντα δυνατή Μπρέντφορντ. Η τιμωρία των -3 βαθμών την γονάτισε και τώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να ψάξει για βαθμούς στο «Γκρίφιν Πάρκ». Δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Για να μην μπερδευόμαστε πάντως, κρατάω πρωτίστως το διπλό της Τρανμίρ και μετά τον άσσο της Έξετερ.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΑΝΟΔΟΣ: Τα πάντα έχουν κριθεί εδώ και αρκετό καιρό.
PLAY OFF ΑΝΟΔΟΥ: Εδώ αναμένεται μάχη. Από τις 5 ουσιαστικά ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, θα στηριχτώ κυρίως στο διπλό της Ντάγκεναμ η οποία φιλοξενείται από την ουραγό Ντάρλινγκτον που συμπλήρωσε 31 ήττες στο πρωτάθλημα!!! Η Μόρκαμ βολεύεται και με το Χ, οπότε ας μην μπούμε στον κόπο… Την Μπέρι έχω πάψει να την εμπιστεύομαι εδώ και μήνες. Το ίδιο και την Τσέστερφιλντ… Όσο για την Πορτ Βεϊλ, όλοι παίζουν άσσο θεωρώντας ότι η αδιάφορη Σριούσμπερι θα της χαριστεί. Αυτό ξεχάστε το! Οι δύο ομάδες έχουν κόντρα και δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Με λίγα λόγια θα κρατήσω μόνο το διπλό της Ντάγκεναμ.
ΣΩΤΗΡΙΑ: Η Γκρίμσμπι μόνο με νίκη μέσα στην έδρα της Μπέρτον θα έχει ελπίδες παραμονής. Η ομάδα δείχνει ανεβασμένη αγωνιστικά και είναι πιθανό όντως να πάρει το διπλό. Η δε Μπαρνέτ υποδέχεται τη Ροτσντέιλ η οποία τα έχει παρατήσει από τότε που εξασφάλισε την άνοδο. Λογικά πάμε στον άσσο, αλλά μάλλον δεν θα το ρισκάρω διότι αν την ίδια ώρα ακούσουν ότι χάνει η Γκρίμσμπι, βολεύονται μια χαρά και με την ισοπαλία, ενώ ακόμα και να ηττηθούν, ακόμα δεν υποβιβάζονται.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
Εδώ επειδή απομένουν ακόμα 4 αγωνιστικές δεν θα μπω στη διαδικασία ιδιαίτερης ανάλυσης. Θα κρατήσω τον άσσο της Μάντοβα η οποία κινδυνεύει και ψάχνει επειγόντως για βαθμούς. Όταν βγήκε το κουπόνι ο ΟΠΑΠ έδωσε τον άσσο στο 1.85, όταν όμως είδαν στον Κηφισό ότι στο διαδίκτυο δεν πληρώνει πάνω από 1.70, κλείδωσαν το παιχνίδι και …κατάπιαν τα κλειδιά! Αν το βρείτε αλλού αξίζει τον κόπο πάντως…
Για την έκπληξη προσέξτε κυρίως το Τσεζένα – Πάντοβα, διότι και οι δύο είναι σχετικά αλλοπρόσαλλες ομάδες.
ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΩΤΗ
ΤΙΤΛΟΣ: Τον πήρε η Μαρσέιγ και πανηγυρίζει όλη η Μασσαλία. Άντε και του χρόνου…
CHAMPIONS LEAGUE: Γίνεται του …κουτρούλη ο γάμος! Λιλ, Οσέρ και Λυών θα παλέψουν μέχρι εσχάτων. Η Λιλ φιλοξενεί τη Μαρσέιγ, οι παίκτες της οποίας ενδέχεται να αγωνιστούν τρικλίζοντας αφού ακόμα δεν θα έχουν ξεμεθύσει από τα γλέντια! Ο άσσος πέφτει παντού… Η Λυών φιλοξενείται από την παντελώς αδιάφορη Βαλενσιέν. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα δεν έχει κάνει τόσο κόπο όλο αυτό το τελευταίο διάστημα για να χάσει την έξοδο στο Champions League από τη χλιαρή Βαλενσιέν. Διπλό λοιπόν… Και η τρίτη της παρέας λογικά κερδίζει. Πρόκειται για τη δυνατή και αξιόπιστη φέτος Οσέρ, η οποία φιλοξενεί τη μέτρια και αναξιόπιστη μακριά από την έδρα της Λανς. Έχω όμως ένσταση για το 1.40 καθώς η απόδοση θα έπρεπε να ήταν γύρω στο 1.60…
EUROPA LEAGUE: Θα παλέψουν η Μονπελιέ με τη Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι είτε με το καλό, είτε με το κακό θα κερδίσουν τη Σοσό, διότι αλλιώς θα φάνε πολύ ξύλο! Όσο για τη Μονπελιέ, δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν την πολυεμπιστεύομαι. Ίσως επειδή την έχω δει να κάνει κάτι γκέλες φέτος εκεί που δεν το περιμένει κανείς… Η Λοριάν βέβαια είναι αδιάφορη, δεν ξέρω όμως μήπως της ψιθυρίσει στο αυτί τίποτα …γαλλικά φωνήεντα η Μπορντό.
ΣΩΤΗΡΙΑ: Τα πάντα κρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική. Λε Μαν, Μπουλόν και Γκρενόμπλ θα ψάχνουν του χρόνου να βρουν κατά που πέφτει το Κλερμόν και η Ντιζόν…
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΩΤΗ
ΤΙΤΛΟΣ: Το γνωστό δίδυμο… Εννοείται βέβαια ότι θα κερδίσουν και οι δύο. Για τις αποδόσεις δεν το συζητάμε διότι κανονικά θα έπρεπε να ήταν το επόμενο ανέκδοτο που θα ακουστεί στο Ράδιο Αρβύλα…
CHAMPIONS LEAGUE: Η Σεβίλλη με τη Μαγιόρκα θα κατέβουν με το μαχαίρι στα δόντια. Το κακό για τη Σεβίλλη είναι ότι παίζει με τη Μπαρτσελόνα η οποία δεν χάνει τον τίτλο μετά από όλα αυτά που έγιναν φέτος… Το καλό για τη Μαγιόρκα είναι ότι παίζει με τη Λα Κορούνια η οποία ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις στην Ισπανία…
EUROPA LEAGUE: Για τη Μπιλμπάο δεν τίθεται θέμα. Αν φύγει με τρία γκολάκια από τη Μαδρίτη θα πει και ευχαριστώ. Η Χετάφε παίζει με τη Μάλαγα η οποία την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Ρεάλ. Θα πάει λοιπόν να ψάξει όπως και δήποτε για βαθμούς μέσα στο «Αλφόνσο Περέθ». Μην το αποκλείεται να τους … βρει και να σπάσει έτσι ο μικρός άσσος του 1.65. Η δε Βιγιαρεάλ παίζει με τη Βαλένθια στο τοπικό ντέρμπι του Λεβάντε. Αυτά τα δύο …παλιόπαιδα δεν μπορείς να τα ψυχολογήσεις διότι στο πέρασμα του χρόνου άλλες φορές έχουν καλές σχέσεις και άλλες φορές σκοτώνονται. Φέτος έχω χάσει τα καλά μου κονέ με την Ισπανία και δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σχέσεις τους. Για να είμαι ειλικρινής όμως, με το που είδα το 1.60, γύρισα σελίδα…
ΣΩΤΗΡΙΑ: Της Ισπανικής αλεπούς ο θάνατος! Τι να παίξεις εδώ και τι να αφήσεις. Μετά από προσεχτική μελέτη πάντως και κοιτάζοντας και το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, κατέληξα στον άσσο της Τενερίφης, καθώς και σε αυτόν της Σπόρτινγκ Χιχόν. Η τελευταία φιλοξενεί μια Ατλέτικο η οποία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον τελικό του Europa League. Όσο για τη Μάλαγα, τα λέγαμε πριν…
Από όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα έχω επιλέξει ελάχιστα παιχνίδια τα οποία θα τα βρείτε στις Κάρτες Σαββατοκύριακου. Αν δεν σας έπιασε …πονοκέφαλος από όλο αυτό το μακρυνάρι, κρατήστε τα σημεία που σας κάνουν και σε καλή μεριά!