hollywood2
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Αυγ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ποσο αξιοπιστα ειναι αυτα τα σαιτ? Ειναι οι κοπελες αυτες στις φωτο πραγματικα?
Σε Ευρω πληρορωντε?
Χαιρετώ τους συναγωνιστές! Τα δυο προηγούμενα ΠΣΚ τα πέρασα Μόσχα, και παρόλο που δεν έχω να πω κάτι σχετικό με το άθλημά μας σκέφτηκα να γράψω 2-3 πραγματάκια για την πόλη που ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον, ειδικά καθώς το θέμα έχει να ενημερωθεί πάνω από δυο χρόνια.
Ξεκινάω από το πιο βασικό, τη βίζα: επειδή πριν πάω είχα ρωτήσει και πολλοί με παρέπεμψαν σε ταξιδιωτικά γραφεία, να πω πως δεν αξίζει, η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και θεωρώ πως είναι πεταμένα λεφτά να απευθυνθεί κάποιος σε τρίτους. Χρειάζεται 1) κράτηση σε ξενοδοχείο (το ξενοδοχείο σου δίνει ειδικό χαρτί), 2) ιατρική ασφάλιση, 3) φωτογραφία διαβατηρίου, 4) αίτηση προς την πρεσβεία.
Μετά πάμε στην πόλη αυτή καθεαυτή. Καταρχήν για να πας από τα αεροδρόμια στην πόλη είναι γύρω στη μία ώρα και μπορείς να πάρεις είτε ένα τρένο (που από ότι έχω καταλάβει δεν πολυενδείκνυται για μη Ρωσόφωνους) είτε ταρίφα. Οι ΤΑΡΙΦΕΣ τώρα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο για την πόλη, έχω ακούσει τα χειρότερα για αυτούς, και παρόλο που εγώ δεν είχα θέμα μιας και ήμουν συνέχεια μαζί με άτομο που γνώριζε την πόλη και τη γλώσσα, οι ιστορίες μάλλον είναι αληθινές, μιας και η κοπέλα δε με άφησε να πάρω μόνος μου ταρίφα αλλά ήρθε στο αεροδρόμιο να με περιμένει, τόσο δεν τους εμπιστεύεται. Να πω εδώ, πως επειδή παίρναμε αρκετά συχνά ταξί, υπάρχει μια εφαρμογή που καλείς ταξί και αυτό έρχεται και σε βρίσκει, σου στέλνει μάλιστα και μήνυμα με το ποιο είναι το αμάξι που θα σε περιμένει.
Συνεχίζοντας με τους ανθρώπους γενικότερα, να πω οτι κανείς δε μιλάει αγγλικά!!! Δεν το έχω ξαναδει πουθενά αυτό σε τέτοιο βαθμό, ίσως στην Κωνσταντινούπολη, αλλά νομίζω Μόσχα είναι χειρότερα. Μιλάμε για νέους ανθρώπους και δεν ξέρουν να πουν δυο κουβέντες στα αγγλικά (παρόλο που τα μαθαίνουν θεωρητικά στο σχολείο τους). Οπότε γενικά για κάποιον που δεν ξέρει τη γλώσσα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι οι Ρώσοι δε μου έδωσαν και την εντύπωση κάποιου φιλόξενου λαού που θα σκιστεί να σε εξυπηρετήσει, κάνει τα πράγματα σε περίπτωση μη γνώσης της γλώσσας ακόμα δυσκολότερα.
Αφού είπαμε για τους ανθρώπους γενικότερα, να περάσουμε στις γυναίκες ειδικότερα. Να ξεκαθαρίσω εδώ οτι ήμουν συνέχεια με μια Ρωσίδα, ας πούμε κοπέλα μου, οπότε δεν είχα τη δυνατότητα να κυνηγήσω την τύχη μου είτε σε καμάκι είτε σε πληρωμένο έρωτα. Παρόλα αυτα, κάποια πράγματα που παρατήρησα:
-Πρώτον και κύριο, άκουγα πριν πάω οτι στη Ρωσία οι γυναίκες είναι λέει πολύ περισσότερες από τους άνδρες, και οτι όλες είναι μουνάρες. Καμία μα καμία σχέση με αυτά που είδα εγώ... Καταρχήν όσον αφορά την εμφάνιση απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Προσωπικά από την επαφή μου με το χώρο του αγοραίου έρωτα ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μεγάλος φαν των Ρωσιδιών, αλλά οι γκόμενες που έβλεπα στο δρόμο και στα μαγαζιά πολύ μέτριες. Φυσικά θα έβλεπες και μουνάρες, αλλά κάποιες μουνάρες τις βλέπεις σε κάθε χώρα. Αναλογία ανδρών -γυναικών απαράδεκτη. Διάθεση για παιχνίδι μάλλον υποτονική. Κάνω σύγκριση με Πολωνία που πήγα πριν κάποιους μήνες και η Μόσχα χάνει πανηγυρικά. Ενδεικτικά να αναφέρω πως τις καλύτερες με διαφορά γκόμενες (εμφάνιση, διάθεση, ντύσιμο, κτλ) τις είδα σε μουσουλμανικό μαγαζί!!!! Όπου προφανώς και δεν ήταν Ρωσίδες. Εκεί είδα τύπισσες που έλεγαν πολλά.
-Στη συνέχεια πάμε στο χαρακτήρα. Λένε μερικοί εδώ για Ελλεηνίδες, τότε τι πρέπει να πούμε για τις Ρωσίδες; Από συμφοιτήτριες μου παλαιότερα είχα σχηματίσει τη χειρότερη άποψη για τις Ρωσίδες, μετά επίσης και από κάποιες κοπέλες που δουλεύαμε μαζί, αλλά έλεγα θα φταίει που είναι από πλούσιες οικογένειες και είναι έτσι ψωνισμένες. Βλέπω όμως και στη δικιά μου κάποια αρνητικά χαρακτηριστικά: μεγάλο κόλλημα με την εμφάνισή τους, ψωνισμένες με αυτοπεποίθηση λες και είναι οι νέες Μόνικα Μπελούτσι. Κακομαθημένες μέχρι αηδίας, η δικιά μου για παράδειγμα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν μπορώ λέει να την επισκέπτομαι κάθε ΣΚ, λες και δεν έχω άλλη δουλειά. Νομίζω πως τελικά η Ρωσία έχει περισσότερους πιρφόρους από την Ελλάδα. Επίσης, δεν ξέρω αν είναι θέμα κουλτούρας ή απλά με έχει βρει μαλάκα, αλλά η δικιά μου χέρι στην τσέπη δε βάζει όσο είμαστε μαζί, όλα τα πληρώνω εγώ.
-Τώρα σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός οτι κανείς δε μιλάει οποιαδήποτε άλλη γαμημένη γλώσσα πέραν των ρωσικών και σχηματίστε μια άποψη για τις πιθανότητες επιτυχίας σας καμακικώς.
Τέλος, κάποια άλλα γενικά πράγματα για την πόλη: μεγάλη πόλη, αρκετά όμορφα φωταγωγημένη το βράδυ, μου έδωσε την εντύπωση της αραιοκατοικημένης, με τους πιο όμορφους σταθμούς μετρό που έχω δει και τακτικά δρομολόγια τρένων. Το κόστος ζωής το βρήκα παρόμοιο με της Ελλάδας ως τουρίστας, αλλά βέβαια πήγα και σε περίοδο με ασθενές ρούβλι (1 ευρώ = 70-75 ρούβλια).
Αυτά προς το παρόν ως πρώτη εντύπωση. Θα την ξαναεπισκεπτώ λογικά την πόλη, οπότε θα ξαναενημερώσω για οτιδήποτε νεότερο /ενδιαφέρον.
Συνεχίζοντας με τους ανθρώπους γενικότερα, να πω οτι κανείς δε μιλάει αγγλικά!!! Δεν το έχω ξαναδει πουθενά αυτό σε τέτοιο βαθμό, ίσως στην Κωνσταντινούπολη, αλλά νομίζω Μόσχα είναι χειρότερα.
Επίσης, δεν ξέρω αν είναι θέμα κουλτούρας ή απλά με έχει βρει μαλάκα, αλλά η δικιά μου χέρι στην τσέπη δε βάζει όσο είμαστε μαζί, όλα τα πληρώνω εγώ.
точноἘν Ρωσσία ὁ ὁμιλῶν τὴν Ρωσσικὴν καὶ ἔχων 5 δραχμὰς εἶναι κυνηγὸς ἐν ὀρνιθοτροφεῖῳ.
οταν χυσεις 8 φορες σε δυο μερες,μετα τι να κανεις εκει ομως,,νταγκλα.. :SἘν Ρωσσία ὁ ὁμιλῶν τὴν Ρωσσικὴν καὶ ἔχων 5 δραχμὰς εἶναι κυνηγὸς ἐν ὀρνιθοτροφεῖῳ.
duskolieggrafi ενδιαφερουσα ανταποκριση.
Η Ρωσια ναι μεν ειναι μια μεγαλη χωρα με πολλες ευκαιριες σε γυναικες, αλλα με πολυ συγκεκριμενες προϋποθεσεις οπως ειπες κι εσυ και λεει κι ο Δημητρακης.
Οποτε, δεν ειναι για τον καθενα.
Νομιζω η Πολωνια μας ταιριαζει περισσοτερο, και υπερεχει σε αυτα που θελουμε, απο πολλες αποψεις.
точно
Precisely
Ακριβώς
εχει κανει bot κ γραφει μαλλον σε ολα τα ανατ θρεντ τα ιδια!!Kαι εδω ρε πουλι? Δε παιζεσαι λεμε!
να παρεις βουκα βουκα να σου ερθει παλι η ορεξηοταν χυσεις 8 φορες σε δυο μερες,μετα τι να κανεις εκει ομως,,νταγκλα.. :S
Kαι εδω ρε πουλι? Δε παιζεσαι λεμε!
γραφτο καθαρευουσα δεν εισαι γραφικος και εξυπνακιας ετσιοταν χυσεις 8 φορες σε δυο μερες,μετα τι να κανεις εκει ομως,,νταγκλα.. :S
εχει κανει bot κ γραφει μαλλον σε ολα τα ανατ θρεντ τα ιδια!!