Νέα

Στέλιος καζαντζίδης......ο θρύλος!!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα paravatis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 234
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Βέβαια, για την ιστορία, αυτό το είπε ο Ζαμπέτας και μάλιστα απαντώντας "Χασίς εγώ; Λιβάδιααααα..."

Ο Μάρκος δεν δηλώνει τραγουδιστής, απλά λέει τα τραγούδια του. Τώρα κάποιοι ρεμπετολόγοι (ρεμπετολάγνοι) τον έχρισαν μόνοι τους τραγουδιστή και μάλιστα διαμετρήματος. Τα τραγούδια που έγραψε ο ίδιος τα λέει καλά (κάτι που δεν μπορούμε να πούμε πως συμβαίνει πάντα, με όλους τους δημιουργούς δηλαδή). Έχει πει και τραγούδια άλλων βέβαια. Σου έιπα πως ο μάρκος έιναι μέγεθος γιατί θεμελίωσε κάτι. Όπως και ο Καζαντζίδης. Και σε κάθε πράγμα  υπάρχει ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος. Ο Χιώτης καλύτερος ο Μάρκος Μεγαλύτερος. Μόνο στο θέμα του Καζαντζίδη οι δύο έννοιες βρίσκουν απάντηση στο ίδιο πρόσωπο. Ο Μπιθικώτσης καλός. Και συνθέτης καλός. Έχει γράψει και για τον Καζαντζίδη. Δεν πιστεύω πως τραγουδώντας ποιητές έδωσε κάτι καινούργιο... Καλός όμως. Αλλά η συνεργασία του με τη χούντα στα 67 - 69, (είναι γνωστό και υπάρχουν δημοσιεύματα στα χέρια μου άλλωστε) πως τραγούδησε για την "επανάσταση" τον ύμνο της.... Τέλος πάντων. Η ιστορία είναι για την ιστορία. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πως αντιλαμβάνεσαι την τέχνη. Και αν η τέχνη έχει κοινωνικό ρόλο, τότε, οι καλλιτέχνες που και προτείνουν και πείθουν και ζουν ανάλογα είναι ελάχιστοι. Οι άλλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους...
Μπορεί να κάνω και λάθος στο θέμα με το ποιος είπε τι. Αυτό που είπα μου το είπε παιδί που έχει διαβάσει για το Μάρκο.
Θα διαφωνίσω πως δεν έδωσε κάτι καινούργιο τραγουδώντας ποιητές. Θεωρώ πως χάραξε νέους δρόμους για το λαικό τραγουδι το πάντρεμα αυτό, που το σκέφτηκε ο Μίκης ο οποίος θεώρησε πως θα δινόταν καλύτερα με τη φωνή του Γρηγόρη και το παίξιμο του Χιώτη. (τώρα αν ήταν καλό ή κακό είναι άλλη ιστορία). Δεν ξέρω για τη συνεργασία του με τη χούντα. Να πω την αλήθεια μου κάνει και εντύπωση αφού ο Μπιθικώτσης είχε κάνει και Μακρόνησο. Και το βλέπω κομματάκι δύσκολο η χούντα να συνεργάστηκε με αριστερό.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Αυτό που είπα είναι πως προσωπικά θεωρώ τον Μπιθικώτση καλύτερο, σα φωνή (καθαρότητα φωνής, καλύτερο πάτημα στο τραγούδι, σωστό χρονισμό κτλπ) απο τον Στέλλιο. Είναι καθαρά προσωπική μου άποψη. Από την άλλη όταν ο άνθρωπος που εγώ θεωρώ κορυφαίο έχει πει ότι ο Στέλλιος ήταν ο Παρθενώνας της ελληνικης μουσικής ότι και να λέω εγώ πάει περίπατο.
Και ναι και εγώ όταν θέλω να ακούσω Στράτο μπορεί να βάλω και κάτι να πιω (σόρρυ αλλά Γονίδη μπαααα). Όταν τύχει να ακούσω Καζαντίδη μπορεί να σταματήσω για λίγο αυτό που κάνω για να ακούσω μια τεράστια φωνή. Αλλά όταν πχ τύχει να ακούσω το "ένα όμορφο αμάξι με 2 άλογα" σταματάω τα πάντα. Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου ναι. Αλλά για μένα (προσωπικα) πιο μεγάλος είναι ο "σερ"...Ή μάλλον για να το διατυπωσω καλύτερα ο "σερ" είναι πρώτος μεταξύ ίσων στη δυαρχιό Στέλλιος/Γρηγόρης.
Υ.Γ Ο Μάρκος ήταν τραγουδιστής...Απλά η φωνή του παραείναι μάγκικη. Τόσο μάγκικη που ο μάγκας Στράτος είναι παιδάκι μπροστά του (χωρίς να υποτίμησω τον Στράτο). Πως να το κάνουμε. Ακούς τον Μάρκο να λέει "Αν έχω κάνει χασίς; Στρεεεεεεεεεεεεεεεματα" και καταλαβαίνεις πως έχει τόση μαγκια (με τη σωστή έννοια του όρου και όχι με αυτή που έχει φτάσει να εννοείτε) που έχει να μοιράσει πολλές οκάδες σε όλους τους άλλους.

Και με αυτο το ποστ σου αλλα και με το προηγουμενο,δεν γινεται παρα να συμφωνησω....

Εξαιρετικη αντιληψη του μεγαλειου της φωνης καποιων πραγματικα προικισμενων ανθρωπων,
  ειτε αυτος λεγεται Στελιος ειτε λεγεται Γρηγορης ειτε Στρατος...Και πραγματικα ειναι αδικο
  και γενικα και ειδικα(επι μερους) να βαζουμε συρματοπλεγματα και ορια στο απυθμενο
  ταλεντο τους,κανοντας ανουσιες συγκρισεις....

Μπραβο φιλε

Προσωπικα δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση για καποιο ιδιαιτερο λογο...Και οι τρεις
  αντιπροσωπευουν μεγαλα κομματια του ελληνικου τραγουδιου,και εμενα μου αρεσει το
  λαικο τραγουδι...Ειμαι με αυτο και οχι με τους εκαστοτε ερμηνευτες....

Εδω να πω οτι ο Γρηγορης αν θυμαμαι καλα,ειχε κανει μαθηματα ορθοφωνιας για την
  συνεργασια με τον Θεοδωρακη....Η οποια περιοδος ηταν και εκεινη που τον απογειωσε
  σαν λαικο τραγουδιστη και κυριως ερμηνευτη...Χωρις αυτο να σημαινει κατι για την εξαιρετη
  ποιοτητα της φωνης του,ηταν ηδη καταξιωμενος απο τον κοσμο και πριν τον Θεοδωρακη.
  Απλα τοτε αγγιξε το τελειο.Ποιος δεν δακρυζει οταν ακουει την Αρνηση του Σεφερη σε
  μουσικη του Μικη με την φωνη του Γρηγορη??????Σηκωνονται και οι τριχες στον σβερκο λεμε!!!!!!

Παιδια μην μπαινετε,οντας μικρονοοι ,σε συγκρισεις.....Απολαυστε τις στιγμες που τους ακουτε
  αυτο ειναι το μεγαλειο τους...

Αυτα απο μενα,εναν (ας πουμε Καζαντζιδικο)!!!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
ο Μπιθικώτσης είχε κάνει και Μακρόνησο. Και το βλέπω κομματάκι δύσκολο η χούντα να συνεργάστηκε με αριστερό.
ο Μπιθικωτσης εκανε την θητεια του στην Μακρονησσο
δεν ηταν πολιτικος κρατουμενος

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Υ.Γ Πάντως αν είναι σε καμιά μεριά ο Γρηγόρης ο Στέλλιος και ο Στράτος σίγουρα θα γελάνε με εμάς που καθόμαστε και μπαίνουμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις

Αμ μπραβοοοο,αυτος εισαι ...

Υ.Γ Στο τραγούδι "βράχο βράχο τον καημό μου" που τραγουδάει ο Μπιθικώτσης υπάρχει μια 2η αντρική φωνή. Κάποιος μου είχε πει πως είναι ο Στέλλιος, αλλά το έκοβα δύσκολο να κάνει 2η φωνή. Ξέρω ότι το έχει τραγουδήσει και ο Στέλιος το συγκεκριμένο τραγούδι. Μήπως γνωρίζει κανένας;

Το τραγουδι αυτο πρωτοτραγουδηθηκε στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης το '66 (???)  και δευτερη φωνη ηταν η Μαρινελλα
  Ηταν ζευγαρι τοτε.Κια φυσικα ειναι των Χριστοδουλου-Θεοδωρακη

pokerhellas

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Δε δήλωσε ποτέ αριστερός και αυτό που σου λέω το διάβασα από στον Ιο της κυριακής (στην Ελευθυροτυπία).

Επίσης στη Μακρόνησο ήταν δεσμοφύλακας στις στρατιωτικές φυλακές.Δεν ήταν μόνο αριστεροί στα τάγματα και τις φυλακές της μακρονήσου...

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
ο Μπιθικωτσης εκανε την θητεια του στην Μακρονησσο
δεν ηταν πολιτικος κρατουμενος
Το 1947 εκτοπίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους Έλληνες στη Μακρόνησο, όπου τα βράδια έπαιζε στη Λέσχη Αξιωματικών. Εκεί έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και γνωρίστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μετά την απελευθέρωσή του, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα και το 1949 μπήκε στη δισκογραφία ως συνθέτης. Τίτλος του πρώτου του δίσκου το «Καντήλι τρεμοσβήνει», σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Στο τραγούδι, ο ίδιος ο Μπιθικώτσης, μαζί με τον Βαμβακάρη.

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
3
Πόντοι
66
Το 1947 εκτοπίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους Έλληνες στη Μακρόνησο, όπου τα βράδια έπαιζε στη Λέσχη Αξιωματικών. Εκεί έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και γνωρίστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μετά την απελευθέρωσή του, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα και το 1949 μπήκε στη δισκογραφία ως συνθέτης. Τίτλος του πρώτου του δίσκου το «Καντήλι τρεμοσβήνει», σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Στο τραγούδι, ο ίδιος ο Μπιθικώτσης, μαζί με τον Βαμβακάρη.

λαθος ειναι αυτο φιλε μου , καλο ειναι να βαζεις και την πηγη οταν αντιγραφεις κατι.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
σιγουρα;
εγω ξερω οτι δεν ειχε σχεση με το ΚΚΕ
δεν βαζανε ασχετους στην Μακρονησο

tsakonas13

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
6
πριν 7-8 χρονια δουλευα courier και παω σε ενα σπιτι στην αμφιαλη συνορα με νικαια να παραδοσω ενα δεμα με αντικαταβολη .πανω εγραφε να χτυπησω το κουδουνι καζατζιδης.χτυπαω το κουδουνι βγαινει ενας κυριος με πληρωνει παιρνει το δεμα και μουλεει φιλε εδω ειναι το σπιτι του μεγαλου καζατζιδη .εγω κολλησα και δεν ηξερα εαν ελεγε αληθεια η οχι.και τι του απανταω .εγω προτιμω διονυσιου .με ετρωγε ομως αν ηταν οντως εκει εψαξα ρωτησα και εμαθα οτι εκει ηταν το σπιτι του.λεεω τι μαλακας ειμαι. απο τοτε οποτε θυμαμαι το σκηνικο κλανω στα γελια .κοιτα τι ειπα σε συγγενη του μεγαλου στελιου λεω μη αρχιζετε και κραζεται μερικοι αστειο ειναι

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
λαθος ειναι αυτο φιλε μου , καλο ειναι να βαζεις και την πηγη οταν αντιγραφεις κατι.

αλλά το διάβασα και αλλού (έβαλα το πρώτο λινκ που βρήκα)

Και στο λινκ που βάζεις δε το ξεκαθαρίζει. Μιλάει για υπογραφές (το λεγόμενο και συγχωροχάρτι) που ΔΕΝ υπέγραψε παρόλο που του είπα....ΑΝ υπηρετούσε δε θα του είχαν πει να υπογράψει. Τέλος πάντων ξεφεύγουμε

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
3
Πόντοι
66
αλλά το διάβασα και αλλού (έβαλα το πρώτο λινκ που βρήκα)

Και στο λινκ που βάζεις δε το ξεκαθαρίζει. Μιλάει για υπογραφές (το λεγόμενο και συγχωροχάρτι) που ΔΕΝ υπέγραψε παρόλο που του είπα....ΑΝ υπηρετούσε δε θα του είχαν πει να υπογράψει. Τέλος πάντων ξεφεύγουμε

ισως δεν το προσεξες γιατι ειναι μεγαλο το κειμενο.

- Το ρωτάω επειδή σήμερα έχουν βγει όλοι αριστεροί. (γέλια)
Με το που απολύθηκα από τη Μακρόνησο, έγινα συνθέτης.

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΕΕΕΕ...

ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ, είναι μεγαλύτερος από τον Παβαρότυ που όλοι οι τενόροι τον έχουν πρότυπο και στα αυτιά ενός άσχετου (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΣΧΕΤΟΥ) φαντάζουν ίδιοι.... Και φυσικά από τον Καζαντζίδη, που τόσοι πολλοί έστω και αν απέτυχαν, τον μιμήθηκαν.

Γιατί μας τα ζάλισες...

Α ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ....μη το συνεχιζεις αφου βλεπεις δε σου απαντησα απο χθες.
και ασε τις εξυπναδες περι μπουρδελακια....Εσυ μπηκες σε μπουρδελοσαϊτ μονο για να μιλας για τον Καζαντζιδη,γι'αυτο κοιτα μη σε διαγραψω κιολας απο δω μεσα και ψαχνεις αλλου να πεις τις μαλακιες σου.

Σου ειπα...εγω τον ακουω τον Καζαντζιδη,τον γουσταρω και μαλιστα καποια περιοδο ειχα βγαλει και καμια 50αρια τραγουδια του στο μπουζουκι και τα'παιζα ολη μερα.
Ωραια ως εδω???Συμφωνουμε ως εδω?

Απο κει και περα κατα τη γνωμη μου υπαρχει μια υπερβολη γυρω απ'το ονομα του που θεωρω οτι εκανε κακο στο λαϊκο τραγουδι με την εννοια οτι υπηρξαν και αλλοι πολλοι ωραιοι τραγουδιστες ή συνθετες-τραγουδιστες οι οποιοι χαθηκαν με το περασμα των χρονων και πλεον δε τους ξερει κανεις και ειδικα οι νεοτεροι λογω αυτης τη υπερπροβολης του Καζαντζιδη.

Ο,τι βλακεια και να μου πεις λογω του κολληματος σου θεωρω τον Διονυσιου και τον Αγγελοπουλο καλυτερους τεχνιτες στο τραγουδισμα.Οταν εγω καθομαι και παιζω ενα τραγουδι στο μπουζουκι του Διονυσιου ή του Αγγελοπουλου μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να το τραγουδησω σε αντιθεση με του Καζαντζιδη.Δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα την ιδια γνωμη εχουν και πολλοι αλλοι μουσικοι με τους οποιους εχω συζητησει το θεμα.Επισης αν πηγαινεις στα μπουζουκια θα εχεις διαπιστωσει οτι ο Διονυσιου και ο Αγγελοπουλος δεν ακουγονται πολυ...οχι επειδη δεν γουσταρουν τα τραγουδια τους αλλα επειδη ειναι δυσκολο να τραγουδηθουν.Το καταλαβες??
Και τον Μαριο Φραγκουλη να βαλεις να κανει ενα αααα μπορει να στο τραβαει κανα 20λεπτο.Αυτο δε λεει τιποτα...

Και τελος...χωρις να θελω να σε ερεθισω παλι και να αρχισεις τις μαλακιες σου αλλα μετριος ο Μητροπανος??Ημαρτον δηλαδη....
παντα τον θεωρουσα καλυτερο απο τον Καζαντζιδη και αυτον

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
ακου εδω στο 0.52 τι τσακισμα κανει στο ανεβοκατεβασμα της φωνης....ο Στελιος πιθανως θα το ελεγε με πιο βαρυ μεταλλο,με πιο καθαρη αρθρωση σιγουρα και θα πατουσε ακριβως πανω στη νοτα για ολη τη διαρκεια αλλα θα ηταν ενα φλατ πραμα.Το ιδιο θα εκανε και ο Τερζης,το ιδιο και ο Νταλαρας.Αυτον τον λυγμο ομως του Αγγελοπουλου στις καταληξεις δε μπορεις να τον πιασεις...
Καταλαβες γιατι σου λεω οτι ο Αγγελοπουλος και ο Διονυσιου ειναι μεγαλοι μαστορες??

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
και αυτο ειναι το αγαπημενο μου του Καζαντζιδη...

pokerhellas

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Σε σχέση με το λαϊκό τραγούδι έχεις πλήρη μεσάνυχτα... Σου ζήτησα να διαγράψεις τα ανιστόρητα και επικίνδυνα που αναφέρεις... Κάθε σου αναφορά έχει μέσα το "αν"... Αν ο π... είχε νύχι θα ήταν δάχτυλο.

Τα άλλα περί φραγούλη, κτλ κτλ είναι ανυποστατα και αστεία...

Δεν παίζουν Αγγελόπουλο στην νύχτα,μάλιστα:

1) Τα μαύρια μάτια σου
2)Μολυβιά
3)Δεν σε κρίνω που δε μ' αγαπάς
4)Εγώ είμαι πρόσφυγας
5)Σ' αναζητώ
6)Όταν χορεύεις μάτια μου
7)Σβήσε με κυρά μου
8)Όταν ακούω νύχτα τη βροχή
9)Αγάπες μου περαστικές
10)Η μάνα η τούρκα (δυο μάνες κλαίγανε...)
11)Όσο αξίζεις εσύ...

Αυτά ποιος τα τραγουδάει; Εκτός βέβαια και αν ζούμε άλλη νύχτα.

μετά

1)Μάτια που κλαίνε(το λέει και ο τελευταίος των τελευταίων Ο τελευταίεεε)
2)Βρέχει φωτιά στη στράτα μου
3)Ταξιτζής,
4)παλιατζής (όχι τον τσακιτζή είναι τρε μπαναλ)
5)Αητός Αητό μεγάλωνε, του λεγε και το μαλωνε
6)Τα βασανά μου ένα φορτίο
7)Καρδιά μου καημένη
8)Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα
9)Τα πήρες όλα... και πολλά αλλα..

Σε ποια νύχτα βρίσκεσαι...

Τελειώνω εδώ. Δεν μπορώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.

Και αυτός είναι ο Καζαντζίδης:

Εγώ πάλι και τους τρεις μια χαρά τους τραγουδάω... Ειδικά τον Διονυσίου...

και το αγαπημένο μου απο διονυσίου ίσως είναι αυτό:

pokerhellas

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα γνωρίζω πολύ περισσότερους επαγγελματίες μουσικούς από όσους φαντάζεσαι που έχουν παίξει με τον καζαντζίδη αλλά και τους άλλους... και αυτά που υποστηρίζουν ενισχύουν τη γνώμη μου..

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλα γνωρίζω πολύ περισσότερους επαγγελματίες μουσικούς από όσους φαντάζεσαι που έχουν παίξει με τον καζαντζίδη αλλά και τους άλλους... και αυτά που υποστηρίζουν ενισχύουν τη γνώμη μου..
δεν εχω λογο να το αμφισβητησω...
Μη μου πεις οτι ξερεις και τον μεγαλο Δημητρη Βυζα??

jnr32

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
9
Πόντοι
16
δεν εχω λογο να το αμφισβητησω...
Μη μου πεις οτι ξερεις και τον μεγαλο Δημητρη Βυζα??
@al pacino συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα προηγούμενα ποστς σου.
μην ασχολείσαι με το γατάκι τον πόκερ, το παιδι κάνει μπάμ πως είναι παπατζης..  ;)

al pacino

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
293
Like
10.017
Πόντοι
13.755
@al pacino συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα προηγούμενα ποστς σου.
μην ασχολείσαι με το γατάκι τον πόκερ, το παιδι κάνει μπάμ πως είναι παπατζης..  ;)
δεν ξερω αν ειναι παπατζης αλλα ειναι τοσο στενομυαλος που δεν του περναει καν απ'το μυαλο οτι μπορει να υπαρχει και μια αποψη λιγο διαφορετικη απο τη δικη του.Εχω γνωρισει πολλα αρχιδια εδω μεσα αλλα αυτος πραγματικα δεν παιζεται...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom