Νέα

Στα Όσκαρ ο Κυνόδοντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bosikos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 318
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
Κλασσικό δείγμα αμόρφωτου τυπίσκου που ότι δεν έμαθε σε όλη του τη ζωή, νομίζει ότι θα τα μάθει από μια ταινία..Το ότι εξ' ορισμού οι ταινίες είναι λαικό προιόν που αποσκοπούν μόνο και μόνο στο συναίσθημα, δεν το κατάλαβε...

Αλλά βέβαια, και επειδή όντας κουλτουριάρης και "πολυάσχολος", δίνει μόνος του την απάντηση..

Πρωί-πρωι να πάρει το αριστούργημα της Τζούλιας και μετά να επιδοθεί στο μονο άθλημα που ξέρει καλά...

ΥΓ Ουστ μωρή λινάτσα που θα με ειρωνευτείς κιόλας. Ή θα γράφεις με επιχειρήματα (όπως έκανα εγώ, κρίνοντας την ταινία) ή πίσω στους μαύρους και την πρεζού..
Μαλλον εισαι πολυ μπαγλαμας αγορι μου...
-ΚΑΤΑΡΧΑΣ δεν σε ειρωνευτηκε κανεις αν και καταλαβαινω οτι θα πρεπε γιατι εισαι ζωον...
-2ον ΕΙΠΑ τους λογους που πρεπει να δεις την ταινια και τους λογους για να μην τη δεις...δεν ειπα με το ζορι να σου αρεσει η οχι...στο κατω κατω ταινια ειναι ρε βλημα
-3οΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  της ξανθιας ομοιας σου(ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ στο φιναλε ηταν οτι οσοι γουσταρουν να το δουνε ασ το πληρωσουν για να ξαναδουνε...ουτε να στηθουνε ειπα ουτε στηθηκα ουτε παπαρια μαντολες...
-4ον και φιναλε οσοι ειδαν ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ οσοι ειδαν ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ οσοι ειδαν ΡΑΜΠΟ 4 οσοι ειδαν ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ εχουν δικαιωμα να το κρινουν οπως γουσταρουν...εσυ ΜΑΛΑΚΑ ομως εισαι ο ιδιος ενας φασιστακος του μυαλου σου...ξυπνα δεν ειμαι εγω εχθρος σου.

motor_bukow

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Μαλλον εισαι πολυ μπαγλαμας αγορι μου...
-ΚΑΤΑΡΧΑΣ δεν σε ειρωνευτηκε κανεις αν και καταλαβαινω οτι θα πρεπε γιατι εισαι ζωον...
-2ον ΕΙΠΑ τους λογους που πρεπει να δεις την ταινια και τους λογους για να μην τη δεις...δεν ειπα με το ζορι να σου αρεσει η οχι...στο κατω κατω ταινια ειναι ρε βλημα
-3οΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  της ξανθιας ομοιας σου(ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ στο φιναλε ηταν οτι οσοι γουσταρουν να το δουνε ασ το πληρωσουν για να ξαναδουνε...ουτε να στηθουνε ειπα ουτε στηθηκα ουτε παπαρια μαντολες...
-4ον και φιναλε οσοι ειδαν ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ οσοι ειδαν ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ οσοι ειδαν ΡΑΜΠΟ 4 οσοι ειδαν ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ εχουν δικαιωμα να το κρινουν οπως γουσταρουν...εσυ ΜΑΛΑΚΑ ομως εισαι ο ιδιος ενας φασιστακος του μυαλου σου...ξυπνα δεν ειμαι εγω εχθρος σου.

Προφανώς και δεν είσαι εχθρός μου, κανένα σκουλήκι δε μπορεί να είναι εχθρός μου.

Και απαντώ στα "θέματά σου"
- Σε 2-3 σημεία ειρωνευόσουνα ευθέως (κουφιοκέφαλοι, post-modern κτλ) τα γραφόμενά μου.
- Πες ότι θες για το αν πρέπει κάποιος να δει ή όχι την ταινία, μην ειρωνεύεσαι κάποιον που επιχειρηματολογεί γιατί είναι άθλια η ταινία..
- Εσύ τη ζεις τη Τζούλια, άμεσα ή έμμεσα, δική μου όμοια είναι; Μάλλον δική σου και πιο συγκεκριμένα η βασίλισσα των ομοίων σου.
- Επειδή δε μου άρεσε μια ταινία (την οποία είδα βέβαια) αυτοπεριορίζομαι και είμαι "φασιστάκος του μυαλού μου";   :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα, τα γεγονότα πάντα θα υπάρχουν. Εγώ το θέμα το θέτω στα απολυταρχικά καθεστώτα, όχι στην δημοκρατία, το πόσο ακραίες συμπεριφορές υπάρχουν και το μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Δεν ξέρω αν ένα δημοκρατικό καθεστώς θα μπορούσε να φτάσει εκεί. Ελπίζω πως όχι, γιατί τότε καήκαμε. Εγώ μιλάω για αυτές τις ακραίες περιπτώσεις που δυστυχώς υπάρχουν ανά τον κόσμο. Για μένα αυτό διαπραγματεύεται η ταινία με τρόπο «απλό»: ένας πατέρας και μια μητέρα αποφασίζουν να κλείσουν τα παιδιά τους στο σπίτι γιατί ο κόσμος είναι κακός. Δεν μας έλεγαν όταν ήμασταν μικρά «μη βγεις έξω θα σε φάνε οι λύκοι»; Υπάρχει ένας φόβος στα παιδιά που καταλήγει σε αυτά τα αποτελέσματα. Η πλύση εγκεφάλου είναι τεράστια. Το παιδί είναι αθώο δεν μπορεί να καταλάβει, οι κοινωνίες είναι αθώες δεν μπορούν να καταλάβουν. Αυτοί όμως που έχουν την εξουσία θέλουν ό,τι λένε να είναι ο νόμος και οι υπόλοιποι να ακολουθούν. Η ταινία είναι ένας κύκλος που από οπουδήποτε και αν τον πιάσεις έχει διέξοδο εννοιών. Οι δύο σεναριογράφοι, ο Γιώργος και ο Ευθύμης (Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου) ξεκίνησαν από την καρδιά του πράγματος και το ανοίξανε, όχι τυχαία, γιατί η ταινία έχει μια απίστευτη αρχιτεκτονική. Φτάνει στα άκρα χωρίς να φοβηθεί να πάει στα άκρα.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
ισως τα παραπανω σε βοηθησουν να κατανοησεις τι ειδες σκουληκομαχε...αυτα εγω το ταπεινο σκουληκι στα μεταφερω αυτουσια απο συνεντευξη του πατερα στη ταινια....για σενα μαλακα ομως οσοι τολμησαν και ειδαν και τους αρεσε η ταινια ειναι μαλλον σκουληκια...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
και καλο θα ηταν να πληρωνεις και για καμια ταινια...πως περιμενεις να γυριστουν επομενες...
ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ δεν σπας τοιχους....

motor_bukow

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα, τα γεγονότα πάντα θα υπάρχουν. Εγώ το θέμα το θέτω στα απολυταρχικά καθεστώτα, όχι στην δημοκρατία, το πόσο ακραίες συμπεριφορές υπάρχουν και το μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Δεν ξέρω αν ένα δημοκρατικό καθεστώς θα μπορούσε να φτάσει εκεί. Ελπίζω πως όχι, γιατί τότε καήκαμε. Εγώ μιλάω για αυτές τις ακραίες περιπτώσεις που δυστυχώς υπάρχουν ανά τον κόσμο. Για μένα αυτό διαπραγματεύεται η ταινία με τρόπο «απλό»: ένας πατέρας και μια μητέρα αποφασίζουν να κλείσουν τα παιδιά τους στο σπίτι γιατί ο κόσμος είναι κακός. Δεν μας έλεγαν όταν ήμασταν μικρά «μη βγεις έξω θα σε φάνε οι λύκοι»; Υπάρχει ένας φόβος στα παιδιά που καταλήγει σε αυτά τα αποτελέσματα. Η πλύση εγκεφάλου είναι τεράστια. Το παιδί είναι αθώο δεν μπορεί να καταλάβει, οι κοινωνίες είναι αθώες δεν μπορούν να καταλάβουν. Αυτοί όμως που έχουν την εξουσία θέλουν ό,τι λένε να είναι ο νόμος και οι υπόλοιποι να ακολουθούν. Η ταινία είναι ένας κύκλος που από οπουδήποτε και αν τον πιάσεις έχει διέξοδο εννοιών. Οι δύο σεναριογράφοι, ο Γιώργος και ο Ευθύμης (Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου) ξεκίνησαν από την καρδιά του πράγματος και το ανοίξανε, όχι τυχαία, γιατί η ταινία έχει μια απίστευτη αρχιτεκτονική. Φτάνει στα άκρα χωρίς να φοβηθεί να πάει στα άκρα.

Και πάμε στην ουσία...
Μιλάμε για μια νοσηρή μεν κατάσταση αλλά απόλυτα και αποδεδειγμένα -σε αρκετές φορές και περιστάσεις- ελεγχόμενη από τον πατέρα. Το αλάνθαστο στην εκτέλεση σχέδιο του πατέρα δείχνει ότι δεν είναι τρελλός.
Ότι κάνει λοιπόν το κάνει για να "προστατεύσει" την οικογένεια του γνωρίζοντας βέβαια ότι κάποτε (με το θάνατο των γωνιών του) τα παιδιά του θα κληθούν να επιβιώσουν σε ένα βάναυσο και άγνωστο κόσμο..Άρα;;;;;;;;;

Ενέργειες οργανισμών (πολιτεύματα) και ορθολογικών ανθρώπων έχουν λογική. Λογική επιβολής, λειτουργίας και ομαλούς απεμπλοκής. Στην ταινία, ο πατέρας δεν έχει καμία ιδέα για το τελευταίο..Εκ των πραγμάτων, η ταινία δεν στηρίζεται πουθενά...

Παρόμοιες καταστάσεις (εγκλεισμού ανθρώπων) στηρίζονται σε ένστικτα και παρορμητισμό. Ακόμα όμως και ο παρορμητισμός δεν οδηγεί πουθενά και ως λύτρωση στην κατάσταση έρχεται η βια.

Πολύ δυνατό συναίσθημα ο φόβος, δεν αντιλέγω. Είναι παροδικό όμως ενώ υπάρχουν και πολύ εντονότερα συναισθήματα. Η ελληνική κοινωνία ουδεποτε (τα τελευταία 40 χρόνια) ενήργησε μαζικά λόγω του φόβου. Ελπίδα και μίσος την οδηγεί που βέβαια καταλήγει σε απελπισία (καλή ώρα ΔΝΤ).

Εν ολίγοις: διάτρητο ως ίδεα και σεναριακά, οριακά απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία και ΚΥΡΙΩΣ: ΤΡΑΓΙΚΟ ως εκτέλεση. Ο απαράδεκτος ήχος τι συμβόλιζε;;;

ΥΓ Το "Σκοτεινό χωριο" το έχει στα credits ως copyright;;;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
Ειναι αστειο ,αλλα ο ερασιτεχνικος και καλα ηχος που συνεχεια αναφερεσε ,σου δημιουργει μια εντυπωση οτι εισαι στη γωνια και παρακολουθεις ενα ακραιο δραμα να ξεδιπλωνεται μπροστα σου...ΕΙΝΑΙ δε τοσο μαεστρικα σκηνοθετημενο που το αρρωστημενο δραμα που εξελισσεται μπροστα στα ματια σου,δημιουργει αποστροφη και θες να σταματησεις να το βλεπεις....αλλοι το εκαναν και σιχτιρισαν την ταινια ,αλλοι οχι και την αποθεωσαν...
ΠΑΝΤΑ πιστευα και πιστευω οτι το σινεμα -αντιθετα απο το θεατρο-ειναι για τους πολλους και στα καταλληλα χερια μπορει να αποτελεσει οπλο....που μπορει να στραφει προς οποιαδηποτε κατευθυνση.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ειναι αστειο ,αλλα ο ερασιτεχνικος και καλα ηχος που συνεχεια αναφερεσε ,σου δημιουργει μια εντυπωση οτι εισαι στη γωνια και παρακολουθεις ενα ακραιο δραμα να ξεδιπλωνεται μπροστα σου...ΕΙΝΑΙ δε τοσο μαεστρικα σκηνοθετημενο που το αρρωστημενο δραμα που εξελισσεται μπροστα στα ματια σου,δημιουργει αποστροφη και θες να σταματησεις να το βλεπεις....αλλοι το εκαναν και σιχτιρισαν την ταινια ,αλλοι οχι και την αποθεωσαν...
ΠΑΝΤΑ πιστευα και πιστευω οτι το σινεμα -αντιθετα απο το θεατρο-ειναι για τους πολλους και στα καταλληλα χερια μπορει να αποτελεσει οπλο....που μπορει να στραφει προς οποιαδηποτε κατευθυνση.
Tο θεμα ειναι να καταλαβεις οτι ο ηχος ειναι ετσι λογο χαμηλου προυπολογισμου και οχι σκηνοθετικο κολπο.

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
οχι αλλο Λανθιμους και Οικονομιδηδες
οχι αλλο αλλιγοριες τυπου τρωει χαμπουργκερ
οχι αλλο δηθεν απεικονιση της λουμπεν κοινωνια η της μικροαστικης ταξης σε αδιεξοδο
οχι αλλη μια καλλιτεχνικη γροθια στο στομαχι
οχι αλλο καρβουνο

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
οχι αλλο Λανθιμους και Οικονομιδηδες
οχι αλλο αλλιγοριες τυπους τρωει χαμπουργκερ
οχι αλλο δηθεν απεικονιση της λουμπεν κοινωνια η της μικροαστικης ταξης σε αδιεξοδο
οχι αλλη μια καλλιτεχνικη γροθια στο στομαχι
οχι αλλο καρβουνο
σωνει ρε βλαχο...2 καψουρες εχω...σινεμα και ΠΑΟΚ...ασε να λεω και γω το παπαζωτο μου...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
ριντλευ σκοτ για ταινιες δρασης και τον μαστορα ,τοπ οφ δε γουορντ κλιντ ιστγουντ...

Επισκέπτης
Σκορσεζε?

Για τα παλια λεω,τωρα ξενερωσε.

Επισκέπτης
Closer822,την γνωμη σου.
220px-Boogie_nights_ver1.jpg

ΥΓ Δεν εχω δει τον κυνοδοντα.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
The Edukators η ελληνιστι οι μερες της αφθονιας σας ειναι μετρημενες?τι γνωμη εχετε????

Επισκέπτης
The Edukators η ελληνιστι οι μερες της αφθονιας σας ειναι μετρημενες?τι γνωμη εχετε????
Δεν το εχω δει.

Ο λογος ειναι οτι ατομα που θεωρουσα ανυποληπτα την υμνολογησαν,οποτε σκεφτηκα"για να λενε αυτοι οι χλεχλεδοαριστεροροζκατι οτι το εργο ειναι καλο πα να πει οτι ειναι μαλακια".
βεντουζα ταινια ...μαρκ γουολμπεργ νομιζω.
Εαν ο Σκορσεζε δεν ειχε παθει μαλακυνση εγκεφαλου λογω γηρατος μετα το goodfellas ΤΕΤΟΙΕΣ ταινιες θα γυριζε.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.752
Πόντοι
2.606
μπορεις να δεις και το rated x του εμιλιο εστεβεζ...παρομιο θεμα και καλα σκηνοθετημενο-οχι boogie nights αλλα καλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom