Valkanios Poutsaras
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2023
- Like
- 4.826
- Πόντοι
- 456
Ο Έλληνας φραπεδόβιος μετανάστης που ξέρει μόνο Έλληνες είναι για κλάματα, αλλά κι εσύ μιλάς για ένα πλάνο «παράλληλης κοινωνίας» με τα Internations και τα αγγλικά. Είναι κι αυτό ένα βιώσιμο μοντέλο, αλλά από κει και πέρα είναι τι ταιριάζει στον καθένα.
Έχει παράλληλες κοινωνίες παντού, αλλά όσοι πάνε είτε αισθάνονται προσωρινοί πχ νομάδες, είτε το έχουν σαν βάση και δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο πχ επιχειρηματίες, είτε είναι επιλογή ανάγκης πχ συνταξιούχοι Κύπρου που θέλουν να αποφύγουν την βροχερή Αγγλία. Αν θες να μην αισθάνεσαι ξένος έχεις ανάγκη και τους ντόπιους κι εκεί πάμε στο θέμα της γλώσσας.
A,εγώ είμαι από τους πρώτους που έχουν γράψει ότι αν θες να βιώσεις πραγματική εμπειρία μετανάστευσης πρέπει να μάθεις την γλώσσα των ντόπιων για να μην ζεις σε "παράλληλη κοινωνία".
Δηλαδή αν αποφασίσω να μείνω σαν συνταξιούχος Πραγα,θα ξεκινήσω 2-3 χρόνια πριν να μαθαίνω τσέχικα.
InterNations έχει και πολλούς ντόπιους.
Γερμανία σχεδόν οι μισοί, Ελβετία δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο εξωτερικό,έχουν αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια τρόποι ώστε να μην είσαι μόνος σε κοινωνικό επίπεδο,ακριβώς γιατί πολλοί άνθρωποι μετανάστευαν μόνοι τους.
Παίζουν από FB groups μέχρι apps,
που στην Ελλάδα δεν είναι δημοφιλή επειδή είμαστε κομπλεξικοι ή νομίζουμε ότι όλα έχουν να κάνουν με γαμησια και παρτούζες