Μια παράμετρος που αξίζει να μπει και ειδικά ο Τάσος θα το έζησε Μολδαβία,είναι ότι πολλές φορές γκόμενες που προέρχονται
από φτωχές χώρες,με δύσκολα παιδικά χρόνια,που π.χ.νιώθουν χαζές για το γεγονός ότι δεν ξέρουν ούτε Αγγλικά,
είναι ρίσκο να πας εκδρομή μαζί τους ή να τις καλέσεις σπίτι σου.
Είναι δύσκολο βίωμα η φτώχια,σε υλικό ή πνευματικό επίπεδο και σε μερικές γκόμενες σκάει με απίστευτα κυκλοθυμικές συμπεριφορές και κολλήματα.
Ισχυει.
και αγγλικα να ξερει αν εχει μεγαλωσει μεσα στη φτωχεια και δεν εχει βγει απο την χωρα της θα βγαλει ολα τα απωθημενα της ... μου ετυχε οταν ειχα κατεβασει μια στη Μυκονο. Μια αλλη ομως που σπουδαζε Αμερκη και την γνωρισα καλοκιαρι πανω που ηταν για διακοπες (ειχε παει και στο Cancun)
οταν κατεβηκαμε Κρητη της αρεσε πολυ δεν εβγαλε κανενα κομπλεξ και περασαμε υπεροχα με διαμονη σε ενα απλο τριαστερο ξενοδοχειο.
Πρεπει να ειναι καπου στη μεση ,,, ουτε πολυ δυτικοποιημενη ουτε να μυριζει σοβιετιλα
αυτο πιστευω.
Kαι εγώ αυτό πιστεύω, πρέπει να είναι κάπου στη μέση..
Έχουν υπάρξει φορές που εξεπλάγην(αν και το έκρυψα) με το έλλειμμα συγκεκριμένων εμπειριών/γνώσεων από γυναίκες του μπλοκ.
Π.χ.το να μην αναγνωρίζει μία Ουκρανέζα γνωστό μη γκουρμέ για το δυτικό κόσμο προϊόν,γιατί το είχε φάει μόνο από κονσέρβα.
Ψιλοτραγικά πράγματα..
Από την αρχή του έτους,εστίασα σε μία περιοχή της Πολωνίας( Podkarpackie) που είναι σύνορα με Ουκρανία.
Και στις δύο μεριές των συνόρων,έχω επισκεφθεί πόλεις ακόμη και μερικών χιλιάδων κατοίκων,
που δεν υπάρχει ξένος μόνιμος κάτοικος και οι τιμές σε διαμονή/σίτιση είναι αστείες
Αναρωτιόμουν,σε ποια πόλη της Πολωνίας,μπορώ να μένω και να εκδράμω εύκολα και στη δυτική Ουκρανία.
Πίστευα ότι η πόλη που μου κάνει ήταν το Rzeszów,είχα μισθώσει airbnb για μία βδομάδα,αλλά στην πορεία κατέληξα ότι
αυτό που ψάχνω είναι το Przemyśl
η δεύτερη πιο παλιά πόλη της Πολωνίας,που σου δίνει πρόσβαση Podkarpackie,αλλά είναι και μόλις 97 χιλιόμετρα από το Λβιβ.
Nα είσαι εσύ αμαξάτος και να βλέπεις μουνάκια να έχουν στριμωχτεί εν έτη 2020 στην.....Marshrutka.
Οι γυναίκες πέρα από το γεγονός ότι είναι Πολωνοουκρανο μείξη,μιας και οι αλλαξοκωλιές ιστορικά πήγαιναν σύννεφο,
έχουν και ένα touch από Λιθουανικό και Αυστριακό dna.
Tην κατάσταση που επικρατεί από τη μεριά της Πολωνίας,περιγράφει πολύ καλά η ταινία
Boze Cialo του 2019
και τα ιστορικά της περιοχής(που βοηθούν να διαβάσουμε και καλύτερα τα γκομενικά)
η ταινία Wolyn του 2016
Τέσπα,συνηθίζω να μελετώ τα ιστορικά κάθε περιοχής που με ενδιαφέρει γκομενικώς,
γιατί με έχει βοηθήσει να κατανοώ καλύτερα τα των γυναικών στα σλαβικά μουνολίβαδα..