Πω ρε φιλε. Εγραψες αυτα που βαριόμουν να γραψω εγω.
Ετος 1995. Σκας μυτη σε χωρα της πρωην Εσσδ. Χωρις εισόδημα, χωρις δουλεια που ακομη κ αν βρεις δουλεια ,ο μισθος θα ειναι 250-300€ τον μηνα, σε σημερινο χρημα, κοινωνικη προνοια μηδεν κ ενα κρατος χωρις αρχη και τελος.....
Και σε καποια χρονια εχεις 2-3 διαμερισματα.
Φως φαναρι πως εριξες φρεσκο ζεστο ελληνικο χρημα.
Δεν κοπιασες, δεν δουλεψες, δεν ρισκαρες, δεν μοχθησες. Τα βρηκες ολα ετοιμα.
Ετος 1995. Ασταθης χωρα με ασταθες πολιτικο συστημα και οικονομια.
Του υψους ή και του βαθους. Ανασφαλη αποτελεσματα.
Αληθινο παραδειγμα:
κουβανος επιχειρηματιας εγκαταλειπει τις επιχειρήσεις του στην κουβα μετα την ανοδο του φιντελ και δημευση της περιουσιας του.
Επιλέγει με οτι του εμεινε να ξαναδοκιμασει στην βενεζουελα.
Μετα απο καποια χρονια ξαναχανει την περιουσια του με την ανοδο του ουγκο τσαβες.
Χωρες και οικονομιες ασταθεις.
Καζινο φαση. Πιθανοτητα επιτυχιας 20% μαξιμουμ. Ασχετως αν εχεις εμπορικο δαιμονιο ή οχι. Δεν παιζει ρολο.
Ρολο παιζει για τον δημητρακη που βρεθηκε ενας αγιος ανθρωπος, ο πουτιν , που πηρε την χωρα απο το χερακι.
Θυμομαστε πιο πριν ρωσια πχ με γελτσιν.
Αλλα αυτο δεν το ηξερε κανεις τοτε.
Μπορει σημερα τα ακινητα εκει να ανεβασαν Χ2 ή Χ3 την εμπορικη τους αξιας αλλα θα μπορουσε να γινει και καποια κομμουνιστικη ή εθνικιστικη εξεγερση και ο δημητρακης να εφευγε με κλωτσιες.
Η διαφορα ειναι πως κ πισω να γυριζε ,δεν θα ηταν αστεγος εφοσον λετε πως ειναι γονος σε συγκριση με καποιους αλλους ισως.
Από τα πιό άσχετα ποστ που έχω δει έδω μέσα!Αν και ακόμα πιό ηλίθιος είναι ο ξενιτεμένος
και ο Dude αυτοί είναι εντελώς καθυστερημένοι
.
Καταρχήν οι Ελληνες χρεωκόπησαν γιατί είναι βλάκες σαν κ εσένα!
Όλοι πήγαν να ανοίξουν Ελληνικά εστιατόρια
να μάθουν τους Ρώσσους την Ελληνική κουζίνα
Γ'αυτό και όλοι τους έφαγαν
.Θα αναφέρω παράδειγμα τον Ελληνα που είχε έρθει εδώ και με το εφάπαξ του άνοιγε Ελληνικά εστιατόρια και τελικά το έφαγε όλο και ηρέμησε
.Εγώ του είπα όταν ήρθε:αγώρασε ένα μικρό διαμέρισμα με 40.000-50.000 μείνε μόνος σου και αυτή που έχεις να την συναντάς,αν συνηθίσεις αγώρασε ένα αυτοκίνητο και οργανώσου.Άστης δουλειές
(εστιατόρια και εισαγωγές Ελληνικών προ'ι'όντων
) αυτός έκανε τα αντίθετα,πήγε να μείνει με την φακλάνα του στο δωμάτιο 13 τετραγωνικά,άνοιξε σουβλατζίδικο σε λάθος μέρος και της έκανε και παιδί,πήρε και ένα αμάξι.Δηλαδή όλα ανάποδα!
.Τελικά ότι άνοιγε χρεωκοπούσε
το πρώτο ήταν εστιατόριο με 5-6 τραπέζια μετά άνοιξε ένα σουβλατζίδικο με ένα μικρό τραπεζάκι,όλα βέβαια χρεωκόπησαν!
Όταν ακούω γιά την Ελληνική κουζίνα με πιάνουν
η τηλεόραση τους ξεσηκώνει είχα δει ένα ρεπορτάζ με Ελληνες που άνοιξαν στο Ντουμπά'ι' Ελληνικό σουβλατζίδικο και έμαθαν λέει τους Αραβες να τρώνε Ελληνικό σουβλάκι
και τέτοιες μαλακίες
.
Σχετικά με τα διαμερίσματα οι τιμές τους δεκαπλασιάστηκαν από το 1991.Εγώ πήρα το πρώτο δωμάτιο 24 τετραγωνικά 2.800 $ τον απρήλιο του 1993 και το πούλησα 19.500 το 1995 .Όταν ήρθα Ρωσσία έπαιρνα 1.000 $ το μήνα από τον Νοέμβριο μέχρι τον απρήλιο μάζεψα 2.800 $ και πήρα το δωμάριο.
Στην Βαρσοβία έβαλα 18.000 και οι γίδες μου από 3.500 $.Αυτό το διαμέρισμα τώρα μπορεί να έχει και 600.000 Ζλότυ (πριν 2 χρόνια μου το ζητάγαν γιά 500.000 και 550.000 αν τους έλεγα θα μου έδιναν).Το διαμέρισμα στη Λένινσκι το πήρα 32.369 όταν χτιζόταν το 1996.Ένας λόγος που ήταν φτηνά τα διαμερίσματα είναι που δεν έδιναν τότε οι τράπεζες δάνεια όπως τώρα.
Μετά την κρίση πήρα γιά 12.000 $ το διαμέρισμα που γράφω τώρα (τώρα κάνει 78.000 Ευρώ) και ένα 24 τετραγωνικά με 8.000 $ που το πούλησα στις αρχές του 2008 γιά 80.000 ευρώ.
Τα μουνόπανα οι γονείς μου όταν έμαθαν ότι έχω παιδί και σκοπεύω να μείνω στη Ρωσσία μου έκαναν τρομερούς εκβιασμούς γιά να με φέρουν Ελλάδα!
Τώρα είναι σε καταστολή,είναι σα το θηρίο που είναι στο κλουβί δεμένο κάθεται ήσυχα αλλά αν του ανοίξεις την πόρτα και πας να το πιάσεις θα σε δαγκώσει!
Οι άλλοι Ελληνες τότε μαλακίζονταν γ'αυτό και τώρα είναι Ελλάδα
ας πρόσσεχαν
Όσο γιά αυτούς που ήρθαν να κάνουν δουλειές στην Ρωσσία αυτό έγινε μετά το 2005 πριν δεν έβλεπα κανέναν να έρχεται γιά δουλειές.Τη δεκαετία του '90 κάθονταν Ελλάδα και έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου!