Κάπως έτσι ήταν η ουρά γιά όλα! .
Η συμπεριφορά ήταν εντελώς διαφορετική το 1992 και άλλαξε πολύ το 1995,1996.Το 1992 αν τους έλεγες ότι είσαι από την Υεμένη ή το Μαρόκο σε κοίταζαν με ανοικτό το στόμα !Ηθελαν να φύγουν να πάνε οπουδήποτε!Το φα'ι' δεν έφτανε όταν είχες μισθό 4.000 ρούβλια και το κρέας χωρίς κόκαλο είχε 338 ρούβλια και ο κιμάς 250 και δεν είχε και πάντα!Μιά φορά στις τρεις μέρες έφερνε και είχε μιά ουρά που έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον μιά ώρα.Αν έβγαινες το βράδυ όλα ήταν σε $ από το εστιατόριο που θσ έτρωγες με 10-20 $την ντίσκο μέχρι και τον ταξιτζή που θα σου ζήταγε 8$!Ταξι ηταν όλα τα μεταφορικα μεσα όπως τα γράφει,περιπολικά της αεστυνομίας,ασθενοφόρα,φορτηγά που καθάριζαν τους δρόμους κλπ. Το ταξί γιά μας πολύ φτηνό γιά τους ντόπιους τιμές φωτιά π.χ. μιά απόσταση 15 χλμ. ήθελαν 800 ρουβλια τα περιπολικα ασθενοφόρα και τα κρατικά επίσημα ταξί 1.200 μπορεί και 1.500.όλοι έπαιρναν γιά ταξι τα απλά αμάξια που σταμάταγαν!
Οι γκόμενες μετά το 1995 που είχαν μισθό 200 και κάποιες 300 $ δεν πολυέσκαγαν να φύγουν.Η Υεμένη και το Μαρόκο δεν είχαν πιά πέραση .Βέβαια τότε το να είχες αμάξι Lada 21099 (δε ξέρω γιατί το Sedan μέτραγε περισσότερο?) και κινητό τηλέφωνο Nokia 440 και Sega Mega Drive 2 και διαμέρισμα που νοίκιαζες ήσουν θεός!Μιλάω γιά τα έτη 1994-1998.Τώρα πρέπει να έχεις μεγάλο τζιπ,δικό σου διαμέρισμα πολύ βοηθάει ηδιασημότητα και να μετράς.
Μιά άλλη διαφορά ήταν οι ηλικίες.Τότε μιά γυναίκα 22-23 ήταν παντρεμενη ή ήδη χωρισμένη και απερηποίητη!ήταν σαν να μην υπήρχε.Τώρα θα δεις και 30-40άρες περηποιημένες και αν πας στα μπαράκια στη Ρουμπενστέ'ι'να δε θα δεις κοπελα κάτω από 27-28 γιατί τα πιτσιρικια πια δε βγαινουν!.Τότε αν πηγαινε ντισκο μια 30άρα θα γελάγανε
Αν είχες αμάξι θα σου έκλεβαν τους καθαριστήρες αν τους ξέχναγες πολλές φορές και τους καθρέφτες !.Αν μάθαιναν ότι σε διαμέρισμα μένει ξένος σίγουρα θα προσπαθούσαν να μπούνε να κλέψουν!Γενικά από ανέσεις τότε ήταν μηδέν!
Γενικά καμία σχέση τότε με τώρα.Εγώ και τότε ζούσα καλά γιατί επαιρνα γύρω στα 1.500 $ και τώρα ζω καλά γιατί έχω την βάση γιά να ζησω εδώ καλά (διαμερίσματα,είμαι υπήκοος και δεν έχω προβλήματα με βίζες και άδειες παραμονής κλπ.)
Αφου ολες παιζουν απο το ιντερνετ. Εδω ακομη και στη Κυανη Ακτη (Καννες) ρωσιδουλες στην ηλικια μου (22-26) ολη μερα με το κινητο στο ινσταγκραμ ηταν η εβαζαν την μανα τους να τους βγαλει φωτογραφια, μπροστα απο τη θαλασσα και καμμια δεν κολυμπουσε Οσες ξερω απο επαρχια που μενουν Αγια Πετρουπολη εχουν βρει εναν ντοπιο οτι να 'ναι και παντρευονται (ηλικιες 22-27). Ισως το sedan να μετρουσε περισσοτερο γιατι ειχε ομοιοτητες (σχημα) με τα zil και τα Volga