Εγω τυπε μου μιλαω μη εχοντας τιποτα να μοιρασω ουτε με σενα ουτε με τα παιδια που ανεφερες...
Το τι θα σκεφτεις η τι θα πραξεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα/ευθυνη.
Για τον Χριστο θα το ερευνησω καθως μου αρεσουν τετοιου ειδους αναζητησεις κι επιφυλασσομαι ως προς την τοποθετηση μου!
Ισως εχεις και δικιο...
Η επικρατουσα αποψη ειναι πως υπηρξε ως ανθρωπος/ιστορικο προσωπο που επηρρεασε δυναμικα το θρησκευτικοπολιτικο καθεστως της εποχης του...
Η Θεια του φυση ειναι που τιθεται υπο αμφισβητιση...
Αυτα τυπε μου!
Σε ευχαριστω για το διαλογο και που μοιραστηκες τις αποψεις σου!
Φιλε μου θα σου πω το πιο απλο. Ουτε καν στην wikipedia δεν υπαρχει το πιο απλο, η ημερομηνια γεννησης. Μη μου πεις για 25/12, ολοι ξερουμε οτι εχει να κανει με αντιγραφη απο ειδωλολατρικες θρησκειες και το θερινο ηλιοστασιο
Αντιθετα υπαρχουν ΣΥΓΚΡΚΡΙΜΕΝΕΣ ημερομηνιες για πραγματα που εγιναν αιωνες πριν τον (υποτιθεμενο) Χριστο.
Πχ η Ναυμαχια της Σαλαμινας εγινε 22 Σεπτεμβριου του 480πχ. Απο ιστορικες πηγες.
Κι αναρωτιεμαι...ειναι δυνατον οι ιστορικοι της εποχης να μην εγραφαν τομους ολοκληρους για εναν θεανθρωπο; Ειναι δυνατον να βλεπουν τα θαυματα με τα ματια τους και να μην εγραφαν ουτε γραμμη; Ο Χριστιανισμος ξεκινησε γυρω στα 35 χρονια μετα την υποτιθεμενη αναληψη του, αρα ουτε κι ο ιδιος εαν υπηρξε, ΔΕΝ ηταν χριστιανος
ΥΓ εγω σε ευχαριστω για την ευγενεια σου στα σχολια. Να το βλεπουν μερικοι-μερικοι που γκρινιαζουν που τους βριζω. Οτι μου δωσεις, αυτο θα παρεις. Καλο σου βραδυ.