Γιατι με το που βλέπουν ξένο τείνουν να τον εκμεταλευτουν οσο μπορούν παραπάνω. Το βλεπω απο τη προσωπική μου εμπειρία όλες αυτες τις μερες, με το που σε βλεπουν σου μιλούν βουλγαρικα ακομα και αν δεν χρειάζεται, αν δουν οτι δε καταλαβαίνεις τοτε γελανε μαζι σου, προσποιούνται οτι δε μιλάνε Αγγλικά και σε χρεώνουν 5φορες πανω για οτιδήποτε! Να μιλήσω για τράπεζες? εστιατόρια? ταξι? ξενοδοχεία? τελωνεία? μπακάλικα - μανάβικα? μπάτσους? τάνες? Το είπα πιο πανω.. enemy territory. κι'αν τους μιλησεις και ελληνικά.. χειρότερα! με πεντε-δεκα ρώσσικα που ξέρω μ'αυτα συνενοουμαι.. τους μόνους που φοβούνται εδώ.. μα βγαίνω οφ-τοπικ. Είδα ενα δυο καλά κομματια σημερα στο δρομο, σε μια εδωσα το μαιλ μου ακομα περιμένω, αν μιλαγανε καλύτερα αγγλικά 8α ηταν ολα ποιο ευκολα. Το μεγαλυτερο προβλημα για μένα εδώ είναι η γλώσσα και οτι ειναι και λίγο γκάου γενικως.. δυσκολο το βουλγάρικο καμάκι. :banghead
καλο ειναι αμα εχεις καποιες αποριες γενικης φυσεως πανω στη καθημερινη ζωη/χρεωσεις/μαγαζια κλπ της σοφιας να τις γραψεις εδω για να εχεις πανω κατω μια ιδεα τι παιζει ειτε για μαγαζια εστιατορια ταξι κλπ μιας κ εχει ατομα που ειτε ανεβαινουν συχνα σοφια ειτε εχουν ζησει καποια χρονια εκει(οπως εγω) και μπορου να σου δωσουν 2-3 'hint' πχ πως ξεχωριζεις το ταξι απο τις χρεωσεις του,αμα βολευει καποιο δρομολογιο λεωφορειου εκει που θες να πας,καποιο προτεινομενο εστιατοριο,τι να αποφυγεις αν θες να πας σε καποιο συγκεκριμενο κλπ
παντως η αληθεια ειναι αυτη που ανεφερες , η πλειοψηφια των βουλγαρων οταν βλεπουν ξενο που δε μιλαει καν τη γλωσσα ειναι : '' οπα να μια κινητη τραπεζα''