Νέα

Σκύλος ο πραγματικός φίλος!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ρατσα προτιματε η εχετε?

• Γερμανικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 99 16,1%
  • Μαλτεζ

Ψήφοι: 20 3,3%
  • Τσιουαουα

Ψήφοι: 13 2,1%
  • Γουεστυ

Ψήφοι: 5 0,8%
  • Μπιγκλ

Ψήφοι: 16 2,6%
  • Ντομπερμαν

Ψήφοι: 24 3,9%
  • Μποξερ

Ψήφοι: 37 6,0%
  • Μπουλντογκ

Ψήφοι: 19 3,1%
  • Σαρπει

• Δαλματιας

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Ντομπερμαν Πινσερ

• Γκολντεν Ριντριβερ

Ψήφοι: 22 3,6%
  • Μολοσσος

• Λαμπραντορ Ριντριβερ

Ψήφοι: 55 8,9%
  • Μαστιφ

• Πεκινουα

Ψήφοι: 12 2,0%
  • Πομερανιαν

Ψήφοι: 10 1,6%
  • Παγκ

Ψήφοι: 9 1,5%
  • Ροτβαιλερ

Ψήφοι: 38 6,2%
  • Αγιου Βερναρδου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Σαμογιεντ

Ψήφοι: 3 0,5%
  • Σιτσου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Βελγικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 23 3,7%
  • Αλασκα Μαλαμουτ

• Αλλο

Ψήφοι: 132 21,5%
  • Ακιτα

Ψήφοι: 24 3,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    615

Dirty_Frank

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2007
Like
1.315
Πόντοι
206
τύποι
μπορείτε να με πείτε γιατί με την πέφτουν πολύ συχνά τα αδέσποτα στο δρόμο;
ούτε τα προκαλώ, ούτε περνάω από κοντά τους

piko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2006
Like
1.524
Πόντοι
216

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
τύποι
μπορείτε να με πείτε γιατί με την πέφτουν πολύ συχνά τα αδέσποτα στο δρόμο;
ούτε τα προκαλώ, ούτε περνάω από κοντά τους
Μηπως δεν τα συμπαθεις;Εχουν διαίσθηση τυπε

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εχουν διαίσθηση τυπε

Κάποτε ένας κτηνίατρος μου είχε πει κάτι πολύ σωστό:
Απ' τα αδέσποτα, επιβιώνουν αυτά που έχουν έντονη την κοινωνικότητα με τους ανθρώπους. Είναι κι αυτό κομμάτι της φυσικής επιλογής, που εξήγησε (πρώτη φορά) πως δουλεύει, ο Δαρβίνος.

Όπως από τα αρπακτικά της ζούγκλας επιβιώνουν τα μέλη που είναι πιο γρήγορα και πιάνουν περισσότερη τροφή στο κυνήγι τους, όπως από το κοπάδι σαρδέλλες επιβιώνουν αυτές που πιο γρήγορα αλλάζουν κατεύθυνση και τη γλυτώνουν απ' τον τόννο, όπως από τις καμηλοπαρδάλεις επιβιώνουν (κατ' αρχήν) αυτές που έχουν τον μακρύτερο λαιμό και βόσκουν σε ακόμα πιο ψηλά κλαδιά, έτσι και απ' τους αδέσποτους επιβιώνουν αυτοί που τα πάνε καλά με τους ανθρώπους, και με τη συμπεριφορά τους πετυχαίνουν να πετάξεις σ' αυτόν την τυρόπιττα (αντί στον ακοινώνητο που δεν πλησιάζει).

Κι έτσι η φυσική επιλογή φροντίζει από μόνη της για την εξέλιξη του είδους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Καμηλοπάρδαλη με μακρύτερο λαιμό (από γενιά σε γενιά - ενώ ο πρόγονος και αυτής και του αλόγου κοινός ήταν), τζάγκουαρ με μεγαλύτερη ικανότητα τρεξίματος κάθε φορά, σαρδέλλα με καλύτερες ικανότητες κατεύθυνσης μέσα στο νερό, και σκύλος που κουνάει την ουρά του αντί να σε γρυλλίζει, όταν τον πλησιάζεις.
Τα "κακά" σε χαρακτηριστικά άτομα του είδους δεν επιβιώνουν τόσο ώστε να κάνουν απογόνους.

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Like
50
Πόντοι
1
Κάποτε ένας κτηνίατρος μου είχε πει κάτι πολύ σωστό:
Απ' τα αδέσποτα, επιβιώνουν αυτά που έχουν έντονη την κοινωνικότητα με τους ανθρώπους. Είναι κι αυτό κομμάτι της φυσικής επιλογής, που εξήγησε (πρώτη φορά) πως δουλεύει, ο Δαρβίνος.

Όπως από τα αρπακτικά της ζούγκλας επιβιώνουν τα μέλη που είναι πιο γρήγορα και πιάνουν περισσότερη τροφή στο κυνήγι τους, όπως από το κοπάδι σαρδέλλες επιβιώνουν αυτές που πιο γρήγορα αλλάζουν κατεύθυνση και τη γλυτώνουν απ' τον τόννο, όπως από τις καμηλοπαρδάλεις επιβιώνουν (κατ' αρχήν) αυτές που έχουν τον μακρύτερο λαιμό και βόσκουν σε ακόμα πιο ψηλά κλαδιά, έτσι και απ' τους αδέσποτους επιβιώνουν αυτοί που τα πάνε καλά με τους ανθρώπους, και με τη συμπεριφορά τους πετυχαίνουν να πετάξεις σ' αυτόν την τυρόπιττα (αντί στον ακοινώνητο που δεν πλησιάζει).

Κι έτσι η φυσική επιλογή φροντίζει από μόνη της για την εξέλιξη του είδους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Καμηλοπάρδαλη με μακρύτερο λαιμό (από γενιά σε γενιά - ενώ ο πρόγονος και αυτής και του αλόγου κοινός ήταν), τζάγκουαρ με μεγαλύτερη ικανότητα τρεξίματος κάθε φορά, σαρδέλλα με καλύτερες ικανότητες κατεύθυνσης μέσα στο νερό, και σκύλος που κουνάει την ουρά του αντί να σε γρυλλίζει, όταν τον πλησιάζεις.
Τα "κακά" σε χαρακτηριστικά άτομα του είδους δεν επιβιώνουν τόσο ώστε να κάνουν απογόνους.
Ζωγραφισες!!! Τα σεβη μου :hi:

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
όχι ρε τύπε καμία σχέση

και χτες είχα τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες
τι σκατά
Φίλε σου επιτίθονται όλα τα αδέσποτα ή έχει να κάνει με κάποιο ή κάποια συγκεκριμένα γιατί μπορεί να έχει να κάνει με το ότι μοιάζεις με κάποιον που τα έχει κακοποιήσει ή με κάποιο αντικείμενο που κρατάς. Μου έχει συμβεί να δέχομαι επίθεση από συγκεκριμένο σκύλο όταν με έβλεπε με σκούπα και από ότι μου είπαν στη γειτονιά το κακοποιούσαν οι οδοκαθαριστές.

Dirty_Frank

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2007
Like
1.315
Πόντοι
206
Φίλε σου επιτίθονται όλα τα αδέσποτα ή έχει να κάνει με κάποιο ή κάποια συγκεκριμένα γιατί μπορεί να έχει να κάνει με το ότι μοιάζεις με κάποιον που τα έχει κακοποιήσει ή με κάποιο αντικείμενο που κρατάς. Μου έχει συμβεί να δέχομαι επίθεση από συγκεκριμένο σκύλο όταν με έβλεπε με σκούπα και από ότι μου είπαν στη γειτονιά το κακοποιούσαν οι οδοκαθαριστές.

τύπε συνήθως έχω τα χέρια στις τσέπες ή δε καρατάω τίποτα
φυσικά και δεν μου την πέφτουν όλα τα αδέσποτα

είχα ακούσει ότι γαβγίζουν σε αμάξια ή μηχανάκια επειδή τα είχαν χτυπησει παλιότερα - αλλά δε νομίζω να βλεπουν κάποιον κ να του τη πέφτουν, απόσα ξέρω πιο πολύ βασίζονται στην όσφρηση

λες να μυρίζω άσχημα ρε τύπε;

Πάμε για άλλα

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Ιαν 2016
Κριτικές
36
Like
4.461
Πόντοι
2.846
τύπε συνήθως έχω τα χέρια στις τσέπες ή δε καρατάω τίποτα
φυσικά και δεν μου την πέφτουν όλα τα αδέσποτα

είχα ακούσει ότι γαβγίζουν σε αμάξια ή μηχανάκια επειδή τα είχαν χτυπησει παλιότερα - αλλά δε νομίζω να βλεπουν κάποιον κ να του τη πέφτουν, απόσα ξέρω πιο πολύ βασίζονται στην όσφρηση

λες να μυρίζω άσχημα ρε τύπε;
ο σκυλοσ καταλαβενει των φοβο του αλλου κ αντιδραη

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.514
Πόντοι
3.506
Μπατσοσκυλοκουταβια....

http://[URL unfurl="true"]www.tilestwra.com/wp-content/uploads/2017/03/d3d9446802a44259755d38e6d163e820-47.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.tilestwra.com/wp-content/uploads/2017/03/6f4922f45568161a8cdf4ad2299f6d23-21.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.tilestwra.com/wp-content/uploads/2017/03/1ff1de774005f8da13f42943881c655f-13.jpg[/img[/URL]]

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836

Μια συγκινητική περιπέτεια

Καλάβρυτα: 33χρονος κυνηγός έχασε τον δρόμο και ο σκύλος του τον έσωσε από την υποθερμία

Άνθρωπος και ζώο πέρασαν την παγωμένη νύχτα αγκαλιασμένοι κι έτσι ο 33χρονος σώθηκε από την υποθερμίαΗ αγάπη του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου και η ζεστασιά της… γούνας του, έσωσαν την ζωή ενός 33χρονου κυνηγού ο οποίος είχε χάσει τον δρόμο του σε δύσβατη ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων. Άνθρωπος και ζώο πέρασαν την παγωμένη νύχτα αγκαλιασμένοι κι έτσι ο 33χρονος σώθηκε από την υποθερμία.

Ο κυνηγός είχε πέσει σε ομίχλη το βράδυ της Παρασκευής στην ορεινή περιοχή Αγρίδι, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του. Ευτυχώς, είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο με το οποίο ζήτησε βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας.

Αμέσως, ξεκίνησε επιχείρηση με την συμμετοχή της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντών της Ε.Ο.Δ. και ο 33χρονος αγνοούμενος εντοπίστηκε μαζί με τον πιστό του σκύλο, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Και οι δυο ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς στα Καλάβρυτα

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Κόσμος

Μπήκε στον κήπο να πιάσει την μπάλα του

Σοκ στις ΗΠΑ: Πίτμπουλ κατασπάραξαν εφτάχρονο μπροστά σε 15 μάρτυρες που κοίταζαν άπραγοι

«Όλοι ούρλιαζαν, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει», είπε ένας από αυτούς σε τοπικό κανάλι της Μασαχουσέτης

Ένα εφτάχρονο αγόρι κατασπαράχθηκε από δύο άγρια πίτμπουλ στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, όταν μπήκε στον περίφρακτο κήπο όπου φυλάσσονταν τα μεγαλόσωμα σκυλιά από τον ιδιοκτήτη τους, έναν πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ, για να πιάσει την μπάλα του.

Το φρικιαστικό περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια τουλάχιστον 15 γειτόνων, που είδαν το αγοράκι να ξεψυχά με μαρτυρικό τρόπο μπροστά τους, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Ο μικρός μεταφέρθηκε άφησε την τελευταία του πνοή στο γρασίδι της αυλής, προτού προλάβει καν να φτάσει το ασθενοφόρο. 

«Όλοι ούρλιαζαν, κανείς δεν ήξερε τι να κάνει», είπε ο David Swiniarski στο τοπικό κανάλι CBS Boston μετά το περιστατικό. 

Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο μικρούλης μπήκε στην αυλή με τα πίτμπουλ, οι μαρτυρίες διχάζονται αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά τράβηξαν το αγοράκι με τα δόντια τους όταν εκείνο άπλωσε το χέρι να πιάσει την μπάλα του πίσω απόν φράχτη, ενώ άλλοι να λένε ότι είδαν τον μικρό να πηδάει τον φράκτη και να μπαίνει στην αυλή.

Η θεία του μικρού, Michelle Ready, είπε σε δημοσιογράφους ότι το σοκ είναι τεράστιο για την οικογένεια.
«Τα πίτμπουλ θα έπρεπε να φοράνε φίμωτρο ακόμα και μέσα στον κήπο», δήλωσε η γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο σκυλιά θανατώθηκε από την αστυνομία μετά το περιστατικό ενώ το δεύτερο ζώο φυλάσσεται σε κέντρο προστασίας ζώων.

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Like
3
Πόντοι
6
Ναι...πραγματικός. Μπορώ να σας πω μερικά παραδείγματα για το πόσο φιλική διάθεση έχουν τα σκυλιά προς τους πεζούς.

Στη λεωφόρο Μαρκόπουλου-Κορωπίου, μόλις τα σκυλιά στις βιομηχανίες δουν πεζό κάνουν σα λυσσασμένα. Ευτυχώς είναι πίσω από κάγκελα, αλλιώς θα είχαν πέσει χοντρές μηνύσεις. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να ανοίξει καμιά πύλη για να βγει-μπει αυτοκίνητο, και μερικές φορές τα σκυλιά βγαίνουν απ'έξω!!!!

Στην Ανάβυσσο και στην Παλαιά Φωκαία, οι κάτοικοι έχουν το βίτσιο να αφήνουν τα σκυλιά έξω από τις πόρτες των σπιτιών σε ΑΠΕΖΟΔΡΟΜΗΤΟΥΣ δρόμους, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο αν τύχει και περάσει πεζός. Προφανώς τα σκυλιά αντικαθηστούν τους μπάτσους, εφ'όσον δεν υπάρχει ισχυρή αστυνόμευση στην περιοχή. Δεκτόν. ΑΛΛΑ ΑΠ'ΕΞΩ;;; Ο κλέφτης μέσα θα μπει, όχι απ'έξω. :uglystupid:

Δηλαδή πρέπει να'χεις στο νου σου όταν περνάς από κει, όχι μόνο τα αυτοκίνητα που πάνε και έρχονται αλλά και τα σκυλιά που μπορεί να σε πλησιάσουν απειλητικά.

Και φυσικά έχω δει ουκ ολίγες φορές, σκυλιά να γαβγίζουν σε διερχόμενους οδηγούς ποδηλάτων και μηχανών άνευ λόγου, και μάλιστα να τους κυνηγάνε.

Τα πράγματα είναι απλά. Πρόστιμο σε όποιον αφήνει σκύλο άδετο απ'έξω από την πόρτα του. Άμα γουστάρεις σκυλί έχε το στο σπίτι ή άμα έχεις αυλή ας το εκεί να γαβγίζει όσο γουστάρει. Το να το έχεις έξω δείχνει απλά πόσο μαλάκας είσαι, και ότι δε νοιάζεσαι για την ασφάλεια των άλλων.

mpekiaris10

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Like
3
Πόντοι
6
Προκαλώ έναν φιλόζωο να πάει βόλτα στην Ανάβυσσο στα στενάκια γύρω από τη Λεωφόρο Καραμανλή να μου πει εμπειρίες για το πως του φέρθηκαν τα "σκυλάκια" που τρομοκρατούν πεζούς ή διερχόμενους οδηγούς ποδηλάτων/μηχανών.

Επισκέπτης
Προκαλώ έναν φιλόζωο να πάει βόλτα στην Ανάβυσσο στα στενάκια γύρω από τη Λεωφόρο Καραμανλή να μου πει εμπειρίες για το πως του φέρθηκαν τα "σκυλάκια" που τρομοκρατούν πεζούς ή διερχόμενους οδηγούς ποδηλάτων/μηχανών.

Mpekiari (οφείλω να πω ότι με στενοχωρεί το ότι χρησιμοποιείς Λατινικούς χαρακτήρες για το νικ σου) έκανες πολύ καλά και εξέφρασες το παράπονό σου.

Ομως, πρέπει να καλέσεις την Αστυνομία και να την ενημερώσεις για το πρόβλημα που έχεις , γιατί η δική μας Αστυνομία (δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλες ) δε συνηθίζει να "χώνει τη μύτη της" , της έχουμε πει ότι είμαστε ελεύθεροι πλέον και να μη μας ρουφιανεύει !

Οπότε, πρέπει εσύ ο ίδιος να κάνεις ένα τηλεφωνάκι που είναι τζάμπα.

Επίσης, μια και το συζητάμε να σου θυμίσω και τον αριθμό 112 που έχουμε , για όλες τις προβληματικές καταστάσεις (πυρκαγιές, εγκλωβισμούς σε ασανσέρ κλπ)

Φιλιά πολλά !

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316

Υπάρχουν πραγματικά ζώα δίποδα που σε κάθε περίπτωση έχουν και ποινικές ευθύνες γι αυτή την κατάσταση. Από αυτούς που τα εγκατέλειψαν, αυτούς που τα αμελούν τα ξαμολάνε και τα κακομεταχειρίζονται, ακόμα και ο ίδιος ο δήμος της περιοχής έχει ευθύνη που δεν κινεί τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απομάκρυνσή τους και την φροντίδα τους σε προβλεπόμενους χώρους. Κανένας δεν θα συμφωνήσει πως είναι ευχάριστο να φοβάσαι να περπατήσεις στο δρόμο, άσχετα από το ποια είναι η απειλή κάθε φορά. Ο σκύλος είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αιώνες τώρα από την αρχαιότητα και πολύ σπάνια θα δεις σκυλιά να αγριεύουν ανθρώπους. Προφανώς και φτάνουν σε αυτό το σημείο εξαιτίας ανθρώπινης αμέλειας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς οι ίδιοι φταίμε γι αυτή την κατάσταση όπου πρώην οικόσιτα ζώα βρίσκονται άλλα παρατημένα στο δρόμο και άλλα πατημένα παραδίπλα.    

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom