Και με ΤΕΖΑ το καλυτερο κατσαριδοκτονο!!δε βλαπτει να καθαριζεις που και που...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Σιχαίνεστε τις κατσαρίδες;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliaris1984
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 630
- Εμφανίσεις 43K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγω παντως τις κατσαριδες δεν τις σιχενομαι,τις απεχθανομαι!!
Μια φορα που χα φερει μια βιζιτα σπιτι μου,την ωρα που την γαμουσα
ξετρυπωσε κατω απ το κρεβατι μ μια κατσαριδα,τοτε αρπαζω το παπουτσι μου και την σκοτωσα!!Αστα .... ρεζιλι εγινα !!Αλλα ψεκαζουμε τωρα με ΤΕΖΑ και εχουν εξαφανιστει ολες.
ξετρυπωσε κατω απ το κρεβατι μ μια κατσαριδα,τοτε αρπαζω το παπουτσι μου και την σκοτωσα!!Αστα .... ρεζιλι εγινα !!Αλλα ψεκαζουμε τωρα με ΤΕΖΑ και εχουν εξαφανιστει ολες.
stekas72
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.443
- Πόντοι
- 566
δε βλαπτει να καθαριζεις που και που...
δλδ οι κατσαρίδες επιλέγουν τα βρώμικα σπίτια ??? στα καθαρά σπίτια δεν πάνε ???
δλδ οι κατσαρίδες επιλέγουν τα βρώμικα σπίτια ??? στα καθαρά σπίτια δεν πάνε ???
Υπαρχει μια προδιαθεση να πηγαινει στη βρωμα.
Τωρα αν εσυ θες να εισαι μπιχλας δικαιωμα σου.
stekas72
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.443
- Πόντοι
- 566
Υπαρχει μια προδιαθεση να πηγαινει στη βρωμα.
Τωρα αν εσυ θες να εισαι μπιχλας δικαιωμα σου.
... το σπίτι μου είναι πεντακάθαρο, αλλά τυχαίνει κάποιες φορές να μπει κάποια
...το συμπέρασμά σου ότι όπου υπάρχει κατσαρίδα υπάρχει και βρώμα είναι λάθος.
pepe_le_pew
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
... το σπίτι μου είναι πεντακάθαρο, αλλά τυχαίνει κάποιες φορές να μπει κάποια
...το συμπέρασμά σου ότι όπου υπάρχει κατσαρίδα υπάρχει και βρώμα είναι λάθος.
ειπα οτι εχει μια προδιαθεση να πηγαινει στη βρωμα δεν ειπα οτι ειναι απολυτο.
εννοειται οτι καποια ξεμπαρκη θα μπει καποια στιγμη.
hitman21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 13
- Πόντοι
- 166
Εγω ως φανατικος της απολυμανσης,δεν εχω δει καμια στο σπιτι μου,παρα μονο 2 σε 10 χρονια.....Παντως τωρα τελευταια κυκλοφορουν και ιπταμενα μοντελα...Προ ολιγων ημερων ειδα μια να βγαινει απο τον υπονομο και να [size=10pt][size=10pt][size=10pt]ιπταται[/size][/size][/size] προς αγνωστη κατευθυνση!!!!!!!! :o :o :o :o
Ξεφορτωθείτε τις αντιπαθητικές κατσαρίδες τώρα!
Από τη στιγμή που θα δείτε κατσαρίδα στο χώρο που ζείτε, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλες που δεν φαίνονται. Πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα εναντίον τους αρχίζοντας από αυτές που έχετε εντοπίσει.
Δοκιμάστε:
1. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από βορικό οξύ στα μέρη που έχετε δει τις κατσαρίδες να τριγυρνάνε. Οι κατσαρίδες θα δηλητηριαστούν καταπίνοντας το οξύ. Βεβαιωθείτε ότι απλώσατε το βορικό οξύ σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο. Μην το χρησιμοποιείτε σε μέρη που παίζουν, τρώνε ή κοιμούνται παιδιά ή κατοικίδια ζώα.
2. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύοντας ανάλογα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης ετοιμάζοντας έτσι ένα γεύμα παγίδα για τις κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες!
Αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο σε μέρος που έχετε εντοπίσει κατσαρίδες...
3. Οι κατσαρίδες μισούν την γεύση της δάφνης. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνετε τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.
4. Μη δίνετε νερό στις κατσαρίδες! Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή αλλά χρειάζονται καθημερινά νερό.
Μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, σε άπλυτα πιάτα ή σε άλλα μέρη του σπιτιού. Επίσης ελέγχετε όλες τις πηγές νερού, όπως υδραυλικά που στάζουν, την υγρασία κάτω από το ψυγείο, και τους "ιδρωμένους" σοβάδες. Σκουπίστε όλες τις σταγόνες νερού από τον νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων και επίσης σκουπίστε καλά την περιοχή του μπάνιου σας αφού το χρησιμοποιήσετε.
5. Καθαρίστε! Καθαρίστε! Καθαρίστε! Οι κατσαρίδες συρρέουν σε περιοχές που έχουν ρυπανθεί με περιττώματα κατσαριδών. Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό ή απολυμαντικό και καθαρίστε προσεκτικά την περιοχή για να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους εκεί. Σε τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό με νερό. Τις πιο δύσκολες περιοχές μπορείτε να τις καθαρίσετε με αντιβακτηριδιακά υγρά και βούρτσες.
Επίσης πολλά εντομοκτόνα είναι διαθέσιμα στην αγορά, τα οποία ασχολούνται με την εξόντωση της κατσαρίδας.
Τα νέα (gel-based) προϊόντα έχουν γρήγορη δράση και είναι αρκετά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση τους. Χρειάζονται 1-2 μέρες για να δράσουν, έχουν συνήθως ελάχιστη ή ανύπαρκτη δυσάρεστη μυρωδιά και είναι ασφαλέστερα για να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια ζώα.
Οι παγίδες με κόλλα, που αναγκάζουν τις κατσαρίδες να κολλήσουν επάνω τους, καθώς κυκλοφορούν πέρα δώθε, έχουν επίσης καλά αποτελέσματα σε περιοχές που είναι δύσκολο να τις φτάσουμε.
Για σοβαρότερες περιπτώσεις ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις δοκιμάστε διάφορα σπρέι σε χαραμάδες και ρωγμές του τοίχου, αεροζόλ ομίχλης και απωθητικά σε σκόνη.
Πώς να παραμείνετε απαλλαγμένοι από τις κατσαρίδες
1. Καθαρίζετε επιμελώς υπολείμματα τροφών (εννοείται και τα ψίχουλα) από την επάνω επιφάνεια του πάγκου, τα τραπέζια και άλλες περιοχές του σπιτιού.
2. Επισκευάστε υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες και καθιερώστε ένα πρόγραμμα ελέγχου της οικιακής υγρασίας. Χρησιμοποιήστε αποξηραντή χώρου, αν είναι απαραίτητο, και σκουπίστε αμέσως νερά που έχουν χυθεί.
3. Μονώστε τους σωλήνες.
4. Ξεφορτωθείτε τις σαβούρες και τα περιττά ή ανεπιθύμητα αντικείμενα! Ψάξτε συρτάρια και γραφεία και απαλλαγείτε από τις περιπλανώμενες τσάντες, τα χαρτιά, τις παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τους νεροχύτες και γύρω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια καλά οργανωμένες, καθαρές, νοικοκυρεμένες και συγυρισμένες. Τρίψτε τα πατώματα των υπογείων με διάλυμα χλωρίνης και καυτού νερού αρκετές φορές το χρόνο.
5. Γεμίστε τις ρωγμές και σφραγίστε τις διαρροές στους σωλήνες. Αν η τρύπα είναι πολύ μεγάλη για να καλαφατιστεί, τοποθετήστε "μούφα" στο άνοιγμα μέχρι να σχηματίσετε σφιχτό βούλωμα. Οι διογκωτικοί αφροί λειτουργούν επίσης καλά στο κλείσιμο μιας μεγάλης τρύπας γύρω από τους σωλήνες.
Από τη στιγμή που θα δείτε κατσαρίδα στο χώρο που ζείτε, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλες που δεν φαίνονται. Πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα εναντίον τους αρχίζοντας από αυτές που έχετε εντοπίσει.
Δοκιμάστε:
1. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από βορικό οξύ στα μέρη που έχετε δει τις κατσαρίδες να τριγυρνάνε. Οι κατσαρίδες θα δηλητηριαστούν καταπίνοντας το οξύ. Βεβαιωθείτε ότι απλώσατε το βορικό οξύ σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο. Μην το χρησιμοποιείτε σε μέρη που παίζουν, τρώνε ή κοιμούνται παιδιά ή κατοικίδια ζώα.
2. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύοντας ανάλογα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης ετοιμάζοντας έτσι ένα γεύμα παγίδα για τις κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες!
3. Οι κατσαρίδες μισούν την γεύση της δάφνης. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνετε τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.
4. Μη δίνετε νερό στις κατσαρίδες! Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή αλλά χρειάζονται καθημερινά νερό.
Μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, σε άπλυτα πιάτα ή σε άλλα μέρη του σπιτιού. Επίσης ελέγχετε όλες τις πηγές νερού, όπως υδραυλικά που στάζουν, την υγρασία κάτω από το ψυγείο, και τους "ιδρωμένους" σοβάδες. Σκουπίστε όλες τις σταγόνες νερού από τον νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων και επίσης σκουπίστε καλά την περιοχή του μπάνιου σας αφού το χρησιμοποιήσετε.
5. Καθαρίστε! Καθαρίστε! Καθαρίστε! Οι κατσαρίδες συρρέουν σε περιοχές που έχουν ρυπανθεί με περιττώματα κατσαριδών. Χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό ή απολυμαντικό και καθαρίστε προσεκτικά την περιοχή για να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους εκεί. Σε τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό με νερό. Τις πιο δύσκολες περιοχές μπορείτε να τις καθαρίσετε με αντιβακτηριδιακά υγρά και βούρτσες.
Επίσης πολλά εντομοκτόνα είναι διαθέσιμα στην αγορά, τα οποία ασχολούνται με την εξόντωση της κατσαρίδας.
Τα νέα (gel-based) προϊόντα έχουν γρήγορη δράση και είναι αρκετά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση τους. Χρειάζονται 1-2 μέρες για να δράσουν, έχουν συνήθως ελάχιστη ή ανύπαρκτη δυσάρεστη μυρωδιά και είναι ασφαλέστερα για να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια ζώα.
Οι παγίδες με κόλλα, που αναγκάζουν τις κατσαρίδες να κολλήσουν επάνω τους, καθώς κυκλοφορούν πέρα δώθε, έχουν επίσης καλά αποτελέσματα σε περιοχές που είναι δύσκολο να τις φτάσουμε.
Για σοβαρότερες περιπτώσεις ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις δοκιμάστε διάφορα σπρέι σε χαραμάδες και ρωγμές του τοίχου, αεροζόλ ομίχλης και απωθητικά σε σκόνη.
Πώς να παραμείνετε απαλλαγμένοι από τις κατσαρίδες
1. Καθαρίζετε επιμελώς υπολείμματα τροφών (εννοείται και τα ψίχουλα) από την επάνω επιφάνεια του πάγκου, τα τραπέζια και άλλες περιοχές του σπιτιού.
2. Επισκευάστε υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες και καθιερώστε ένα πρόγραμμα ελέγχου της οικιακής υγρασίας. Χρησιμοποιήστε αποξηραντή χώρου, αν είναι απαραίτητο, και σκουπίστε αμέσως νερά που έχουν χυθεί.
3. Μονώστε τους σωλήνες.
4. Ξεφορτωθείτε τις σαβούρες και τα περιττά ή ανεπιθύμητα αντικείμενα! Ψάξτε συρτάρια και γραφεία και απαλλαγείτε από τις περιπλανώμενες τσάντες, τα χαρτιά, τις παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τους νεροχύτες και γύρω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια καλά οργανωμένες, καθαρές, νοικοκυρεμένες και συγυρισμένες. Τρίψτε τα πατώματα των υπογείων με διάλυμα χλωρίνης και καυτού νερού αρκετές φορές το χρόνο.
5. Γεμίστε τις ρωγμές και σφραγίστε τις διαρροές στους σωλήνες. Αν η τρύπα είναι πολύ μεγάλη για να καλαφατιστεί, τοποθετήστε "μούφα" στο άνοιγμα μέχρι να σχηματίσετε σφιχτό βούλωμα. Οι διογκωτικοί αφροί λειτουργούν επίσης καλά στο κλείσιμο μιας μεγάλης τρύπας γύρω από τους σωλήνες.
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.281
- Πόντοι
- 22.785
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύοντας ανάλογα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης ετοιμάζοντας έτσι ένα γεύμα παγίδα για τις κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες!
Άυτο τό μει΄γμα που λέη ό αγαπητός Doura............
είναι δοκιμασμένο μέ super άποτελέσματα
μόνο προσοχή στά κατοικίδια.................
Άυτο τό μει΄γμα που λέη ό αγαπητός Doura............
είναι δοκιμασμένο μέ super άποτελέσματα
μόνο προσοχή στά κατοικίδια.................
SEX_PYR
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Ιουλ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 1
Κάτι ανάλογο είχα πάθει κι εγώ. Ήμουν με το βιζιτάκι στη μπανιέρα και κάναμε το ντουζάκι μας και ξαφνικά απο το πουθενά εμφανίζεται η τερέζα και αρχίζει μια τρελή κούρσα μέσα στη μπανιέρα. Εγώ να προσπαθώ με τα σαπούνια και το φόβο μη φάω καμιά γλύστρα να σκοτώσω την κατσαρίδα. Τη γκόμενα την έπιασε υστερία και άρχισε να τσιρίζει σαν τρελή. Μέτα ηρέμισε κάπως αλλά κθ΄όλη τη διάρκεια της συνεύρεσης το νου της το είχε στο να κοιτάει μήπως και πεταχτεί από πουθενα καμιά άλλη κατσαρίδα.Εγω παντως τις κατσαριδες δεν τις σιχενομαι,τις απεχθανομαι!!
free
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 150
- Like
- 2.946
- Πόντοι
- 6.925
Κάποτε δερματολόγος με είχε βάλει να κάνω λουτρά με διάλυμα βορικού οξέως στην π...σα μου. Δεν κάηκε πάντωςΞεφορτωθείτε τις αντιπαθητικές κατσαρίδες τώρα!
Δοκιμάστε:
Κατσαρίδες είδα στο υπόγειο μου στην αποθήκη παρόλο που ο κήπος από πάνω του είναι γεμάτος δάφνες. Θα τις μαδήσω και θα τις απλώσω3. Οι κατσαρίδες μισούν την γεύση της δάφνης. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνετε τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.
BiteMeIaMfresH
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2006
- Like
- 15
- Πόντοι
- 66
Κάποτε δερματολόγος με είχε βάλει να κάνω λουτρά με διάλυμα βορικού οξέως στην π...σα μου. Δεν κάηκε πάντωςΚατσαρίδες είδα στο υπόγειο μου στην αποθήκη παρόλο που ο κήπος από πάνω του είναι γεμάτος δάφνες. Θα τις μαδήσω και θα τις απλώσω
λες να σου εδινε καθαρο βορικο οξυ κ οχι διαλυμα? αχαχα
Επισκέπτης
δεν τις σιχαινομαι τις φοβαμαι
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
δεν τις σιχαινομαι τις φοβαμαι
χειρότερες από όλες είναι οι άνθρωποι-κατσαρίδες....
sferdeklos
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 22
- Πόντοι
- 66
Εγω σιχαινομαι την Velvy που μου γαμησε την φαντασιωση....
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 226
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 55
- Εμφανίσεις
- 10K