Νέα

Σερβία - Ανεξάρτητο Κόσοβο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sincity
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 74
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Τοσο ρομαντικα δεν ειναι σιγουρα.Και οι Ελληνες στην Πολη υπεστησαν διωγμους.Σημερα λιγοι εχουν μεινει.Τα ιδια θα κανουν και τα αλμπανια στο Κοσοβο.Αιμα στο Αιμα.Αυτο θα γινει.Μην μας λες οτι θα σεβαστουν και τα δικαιωματα τους!Εκτος αν εισαι αλμπανο και εχεις εσωτερικη πληροφορηση,οποτε πασο...

Θεωρώ ότι κάνεις πλάκα ή ότι ήπιες πιο πολλά ουίσκια από μένα απόψε! Δεν μπορεί να μην κατάλαβες την ειρωνία μου και ότι εννοούσα ότι οι Σέρβοι θα φύγουν τρέχοντας για να σώσουν τα τομάρια τους όπως έφυγαν οι Έλληνες από Πόλη/Ίμβρο/Τένεδο ....

Σαφώς οι Αλβανοί δεν σέβονται παρά μόνο το δίκαιο του ισχυρού.Σου προτείνω να διαβάσεις για ένα επεισόδιο που έγινε μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας το 1924! Διασκεδαστικό και διδακτικό! Οι κωλο-Αλβανοί είχαν κάνει επεισόδιο στα σύνορα. Στην Ελλάδα κυβερνούσε ο Πάγκαλος! Στέλνει μια μεραρχία και εισβάλει στην Αλβανία και τους πάει γαμιώντας! Κατέλαβαν τη μισή Βόρεια Ήπειρο (σχεδόν). Οι κωλο-Αλβανοί άρχισαν τις πίπες, την κλαψούρα και το προσκύνημα σε Μεγάλες Δυνάμεις και Κοινωνία των Εθνών προκειμένου να φύγουν οι Έλληνες ...

quark

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
0
Ειναι κανεις που εχει υπηρετησει ΚΟΣΟΒΟ???????????

ΕΛΔΥΚΟ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

blindz

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Κριτικές
22
Like
40
Πόντοι
6.765
Στο Κοσσοβο ειχα βρεθει 3 φορες το 98 και τα ειχα δει ολα!!!
Καταρχην οταν πηγαινα σε μαγαζια για να ψωνισω τους μιλαγα σερβικα και κανενας δεν καταλαβαινε τιποτα.Μονο Αλβανικα.Ακομα και τοτε ηταν πολυ λιγοι οι σερβοι που ειχαν απομεινει εκει.Μεχρι και καθηγητες πανεπιστημιου που ειχα γνωρισει ηταν αλβανικης καταγωγης.
Αλλα ειχα και μια εμπειρια απο μια βοσνια που με το που ειδε οτι ημουν Ελληνας με προσεγγισε και μου αλλαξε τα φωτα 2 μερες!!!!!!Το τελευταιο για να μην ξεχναμε σε τι σαιτ ειμαστε!!!!!

OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας.

Η επίσημη αναγνώριση του Κοσόβου περνάει από τον ΟΗΕ. Εκεί υπάρχει η Ρωσία η οποία όπως είπε ο και tilestwra προτίθεται να ασκήσει βέτο. Και γιατί μια τέτοια αναγνώριση δίνει "λαθος" μηνύματα σε διάφορες περιοχές της αλλά και γιατί η Ρωσία θέλει να θέσει τη Σερβια υπό την επιρροή της. Το παιχνίδι εδω θυμίζει λίγο ουκρανία. Ενδιαφέρον σημείο 1.

Επίσης, κατα τη γνώμη μου δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί η Σερβία ένα πλήρως ανεξάρτητο Κόσοβο. Όλα τα κόμματα είχαν σαν κεντρικό θέμα στην προεκλογική τους εκστρατεία την ΜΗ αποδοχή της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Ακόμα και αν οι πολιτικοί τελικά υπογράψουν χωρίς αντιδράσεις, υπάρχουν και οι παρακρατικοί - ακόμα ισχυροί. Η Σερβία ίσως προσκολληθεί τελικά στο Ρωσικό άρμα αντί να επιλέξει την Ευρωπαική Ένωση (αν υπάρχει ακομα η ΕΕ σε 10 χρόνια). Πολύ δύσκολη η θέση της νέας κυβέρνησης. Ενδιαφέρον σημείο 2.

Πλήρης ανεξαρτησία του Κοσόβου θα δικαιώσει ουσιαστικά τους Αλβανούς, οι οποίοι πλέον θα προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος το οποίο έχει ενδιαφέρον για αυτούς - το βόρειο τμήμα των Σκοπίων, στην περιοχή γύρω από το Τέτοβο. Το κόμμα των Αλβανών στα Σκόπια είναι το πολιτικό κομμάτι του UCK ο οποίος έχει έδρα..στο Κόσοβο. Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν. Τα Σκόπια δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, εξαρτώμενα ακόμα περισσότερο από τους Αμερικάνους. Ενδιαφέρον σημείο 3.

Τέλος, ο εκεί λιγνίτης υπάρχει σε τεράστια αποθέματα. Πιθανή εκμετάλευσή του μειώνει την ισχύ της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα. Θα μείνει απαθής; Ενδιαφέρον σημείο 4.

Η ελλάδα, όντας χώρα μικρού μεγέθους και θύμα των τοποθετήσεων σε καίριες θέσεις κομματικών ανθρωπίδιων, θα πληρώσει σύντομα την έλλειψη διορατικότητας και σχεδιασμού.  Το θέμα την έχει ξεπεράσει - ειδικά ο συνδυασμός Σκοπίων - Τουρκίας - Κυπριακού - Τσάμηδων.

Κάπου αρχές Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί η πρόταση του ΟΗΕ για το Κόσοβο. Οι παίκτες όμως ξέρουν ότι μιλάει για πλήρη ανεξαρτησία και έχουν πάρει θέσεις. Θα κόψουμε αντιδράσεις.

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Θεωρώ ότι κάνεις πλάκα ή ότι ήπιες πιο πολλά ουίσκια από μένα απόψε! Δεν μπορεί να μην κατάλαβες την ειρωνία μου και ότι εννοούσα ότι οι Σέρβοι θα φύγουν τρέχοντας για να σώσουν τα τομάρια τους όπως έφυγαν οι Έλληνες από Πόλη/Ίμβρο/Τένεδο ....

Σαφώς οι Αλβανοί δεν σέβονται παρά μόνο το δίκαιο του ισχυρού.Σου προτείνω να διαβάσεις για ένα επεισόδιο που έγινε μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας το 1924! Διασκεδαστικό και διδακτικό! Οι κωλο-Αλβανοί είχαν κάνει επεισόδιο στα σύνορα. Στην Ελλάδα κυβερνούσε ο Πάγκαλος! Στέλνει μια μεραρχία και εισβάλει στην Αλβανία και τους πάει γαμιώντας! Κατέλαβαν τη μισή Βόρεια Ήπειρο (σχεδόν). Οι κωλο-Αλβανοί άρχισαν τις πίπες, την κλαψούρα και το προσκύνημα σε Μεγάλες Δυνάμεις και Κοινωνία των Εθνών προκειμένου να φύγουν οι Έλληνες ...

Lakis33 το καταλαβα με δευτερη αναγνωση και πηγα να το "μαζεψω" με το σχολιο στην παρενθεση,αλλα και παλι αδικο ηταν αυτο που ειπα!Σου ζηταω,συγνωμη..mea culpa :jerking:

Επισκέπτης
Η Σερβία ίσως προσκολληθεί τελικά στο Ρωσικό άρμα αντί να επιλέξει την Ευρωπαική Ένωση (αν υπάρχει ακομα η ΕΕ σε 10 χρόνια). Πολύ δύσκολη η θέση της νέας κυβέρνησης. Ενδιαφέρον σημείο 2.

Και πολύ καλά θα κάνει, γιατί είναι γεγονός ότι στη Ρωσία όπως και στη Σερβία , σε αντίθεση με την ΕΕ, υπάρχουν άνδρες οι οποίοι δεν φοβούνται να πολεμήσουν με τους υπανθρώπους Αλβανούς και λοιπούς κωλο-μουσουλμάνους. Οι Ρώσοι απέδειξαν το αντριλίκι τους στο Γκρόσνι όπου γάμησαν στους Τσετσένιους το μουνί που τους πέταγε, το θεό που πιστεύουν κ.α. !!!!!

Από την άλλη μεριά στην ΕΕ κάνουν κουμάντο κάτι χασικλο-αναρχοκουμμούνια αδελφάρες που είναι καλοί μόνο να στήνουν κώλο σε Αλβανούς και διαφόρους μαυριδερούς άπλυτους κωλο-μουσουλμάνους. Αναφέρομαι σε λεβέντες σαν τον εβραίο Κον Μπεντίτ, χασικλοαναρχοκουμμούνι "επαναστάτη" του Παρισιάνικου Μάη του '68 , ο οποίος ζει σε ανάκτορα, δεν έχει δουλέψει ποτέ και έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής σε ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, Γερμανία και Γαλλία!!!!!

Υ.Γ. Στο γραφείο μου έχω πόστερ τον Ράτκο Μπλάντιτς. Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοιους στρατιωτικούς που θα έδιναν χρήσιμα μαθήματα στους κωλοαλβανούς αντί να μαζεύουν αυτόγραφα από λαμόγιες-τρύπιους τραγουδιστές.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Τελικά ρε Λάκη, απο εκεί το πας, απο εκεί το φέρνεις, καταλήγεις παντού να τα χώνεις στους "χασικλοαναρχοκουμμούνια αδερφάρες" και στους εβραίους. Θα ήθελα πραγματικά να ήξερα γιατί τους μισείς! Και πως γίνεται να καταχωρείς, όλους όσους δεν ασπάζονται τις απόψεις σου, στην ίδια κατηγορία. Μήπως τελικά ο σκοπός σου είναι να κάνεις το εδώ forum, άξιο φέροντα του ονόματος μπουρδέλα;

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

Συνημμένα

• RaktoMladic.jpg
    RaktoMladic.jpg
    13 KB · Εμφανίσεις: 19

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Και πολύ καλά θα κάνει, γιατί είναι γεγονός ότι στη Ρωσία όπως και στη Σερβία , σε αντίθεση με την ΕΕ, υπάρχουν άνδρες οι οποίοι δεν φοβούνται να πολεμήσουν με τους υπανθρώπους Αλβανούς και λοιπούς κωλο-μουσουλμάνους. Οι Ρώσοι απέδειξαν το αντριλίκι τους στο Γκρόσνι όπου γάμησαν στους Τσετσένιους το μουνί που τους πέταγε, το θεό που πιστεύουν κ.α. !!!!!

Από την άλλη μεριά στην ΕΕ κάνουν κουμάντο κάτι χασικλο-αναρχοκουμμούνια αδελφάρες που είναι καλοί μόνο να στήνουν κώλο σε Αλβανούς και διαφόρους μαυριδερούς άπλυτους κωλο-μουσουλμάνους. Αναφέρομαι σε λεβέντες σαν τον εβραίο Κον Μπεντίτ, χασικλοαναρχοκουμμούνι "επαναστάτη" του Παρισιάνικου Μάη του '68 , ο οποίος ζει σε ανάκτορα, δεν έχει δουλέψει ποτέ και έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής σε ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, Γερμανία και Γαλλία!!!!!

Υ.Γ. Στο γραφείο μου έχω πόστερ τον Ράτκο Μπλάντιτς. Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοιους στρατιωτικούς που θα έδιναν χρήσιμα μαθήματα στους κωλοαλβανούς αντί να μαζεύουν αυτόγραφα από λαμόγιες-τρύπιους τραγουδιστές.
lakis33 kai duracell ειμαι πολυ χαρουμενος για αυτες τις πεποιθησεις σας!!!και οπως εχει πει και ο ραντοβαν καρατζιτς¨"οι σερβοι εχουν δυο φιλους,τον θεο και τους ελληνες!!!" zivela srbija i grcka!!!

OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
οπως εχει πει και ο ραντοβαν καρατζιτς¨"οι σερβοι εχουν δυο φιλους,τον θεο και τους ελληνες!!!" zivela srbija i grcka!!!

Δεν είμαι σίγουρος όμως οτι οι Έλληνες μπορούν να θεωρήσουν τους Σέρβους φίλους - Βλέπε άμεσα αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία παρά την αντίδραση της Ελλάδας.

Ορισμένοι αναφέρεστε σε παρακρατικές οργανώσεις. Οι οποίες ενδεχομένως τελικά να παίξουν ρόλο. Ενδεχομένως και οι ίδιοι οι χρήστες που τόσο φανατικά υπερασπίζονται εκ του μακρώθεν μια βαίαη αντίδραση να συνταχθούν στο πλευρό των Σέρβων παρακρατικών, κάνοντας τα λόγια τους πράξη.

Προσωπικά πιστεύω ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει μεν πιθανότητες αλλά μικρές.  Η λύση που θα βρεθεί θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε "φιλοευρωπαίους" Σέρβους πολιτικούς, σε παροχή ανταλλαγμάτων στη Ρωσία και στο κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών σε θέμετα ενέργειας και μεταφορών.

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι αντιδράσεις των Αλβανών σε περίπτωση ΜΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ανεξαρτησίας, κάτι που τους το έχουν υποσχεθεί. Και είναι ικανοί να επαναλάβουν τα επεισόδια με κάψιμο εκκλησιών και άλλα ακόμα χειρότερα.

Δεν υπάρχει λύση που να τους ικανοποιεί όλους. Η ικανοποίηση του ενός θα επιφέρει σοβαρές αντιδράσεις από το μέρος του άλλου. Επομένως οι διάφοροι "προστάτες" της περιοχής θα πρέπει να επιλέξουν ποιον θα στηρίξουν.

Νομίζω οτι θα επιλέξουν Αλβανούς

Επισκέπτης
Επομένως οι διάφοροι "προστάτες" της περιοχής θα πρέπει να επιλέξουν ποιον θα στηρίξουν.

Αυτό είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο. Απλώς τσέκαρε ποιοί δημιούργησαν την Αλβανία μόνο και μόνο για να μην επιτρέψουν στους Έλληνες να ενσωματώσουν τη Βόρεια Ήπειρο. Οι υπάνθρωποι Αλβανοί ουδέποτε είχαν κράτος και δεν επρόκειτο φυσικά να αποκτήσουν ούτε στον αιώνα των άπαντα, αν αυτό δεν εξυπηρετούσε την (πάλαι ποτέ) υπερδύναμη και "σύμμαχό" μας ...

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Δεν είμαι σίγουρος όμως οτι οι Έλληνες μπορούν να θεωρήσουν τους Σέρβους φίλους - Βλέπε άμεσα αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία παρά την αντίδραση της Ελλάδας.

Ορισμένοι αναφέρεστε σε παρακρατικές οργανώσεις. Οι οποίες ενδεχομένως τελικά να παίξουν ρόλο. Ενδεχομένως και οι ίδιοι οι χρήστες που τόσο φανατικά υπερασπίζονται εκ του μακρώθεν μια βαίαη αντίδραση να συνταχθούν στο πλευρό των Σέρβων παρακρατικών, κάνοντας τα λόγια τους πράξη.

Προσωπικά πιστεύω ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει μεν πιθανότητες αλλά μικρές.  Η λύση που θα βρεθεί θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε "φιλοευρωπαίους" Σέρβους πολιτικούς, σε παροχή ανταλλαγμάτων στη Ρωσία και στο κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών σε θέμετα ενέργειας και μεταφορών.

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι αντιδράσεις των Αλβανών σε περίπτωση ΜΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ανεξαρτησίας, κάτι που τους το έχουν υποσχεθεί. Και είναι ικανοί να επαναλάβουν τα επεισόδια με κάψιμο εκκλησιών και άλλα ακόμα χειρότερα.

Δεν υπάρχει λύση που να τους ικανοποιεί όλους. Η ικανοποίηση του ενός θα επιφέρει σοβαρές αντιδράσεις από το μέρος του άλλου. Επομένως οι διάφοροι "προστάτες" της περιοχής θα πρέπει να επιλέξουν ποιον θα στηρίξουν.

δεν ειναι ετσι φιλε μου.για την ονομασια αυτη ευθυνεται κυριως ο τιτο και ο γνωστος σε μας κιρο γκλιγκορωφ.πριν τον 1ο παγκ.πολεμο υπηρχε ενα κρατος με τρια "βασιλεια" την  σερβια,την κροατια και την σλοβενια.η περιοχη η σημερινη των σκοπιων ηταν προσαρτημενη με την σερβια.οπως και η τωρινη βοσνια και το μαυροβουνιο.ναι ιο σερβοι εχουν αναγνωρισει το ονομα και ολοι την αποκαλουν "μακεδονια".οπως και οι ρωσοι και ενα σωρο αλλα μεγαλα και ισχυρα κρατη.

αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι φιλοι μας για αυτο το λογο.και στο κατω κατω ποιος ευθυνεται για αυτο?μονο η ελλαδα που το επετρεψε να γινει αυτο.εχθρους εχει αρκετους η Ελλαδα,ας και κοιταξουμε και λιγο τους φιλους μας.και να σου πω και κατι?αν το κοσοβο προσαρτηθει τελικα στην αλβανια η γινει ανεξαρτητο κρατιδιο και μετα αλλαξει ονομασια θα φταινε τα παιδια μας που θα το αποκαλουν καπως αλλιως 'η μηπως αυτοι που δυστηχως το επετρεψαν να γινει?και ΑΝ γινει αυτο τοτε οι σερβοι τι θα πρεπει να πουνε?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ και αυτοι  που ξερουν πραγματικα την αληθεια για ολες τις ονομασιες θα παραμεινει μια.αληθεια για την  ISTANBUL ποσοι μη ελληνες(μαρκουλακης?????) την λενε  constantinople??? ανεξαρτητως που και το ιστανμπουν ειναι ελληνικη η προελευση της λεξης.ΑΥΤΑ κατα τη γνωμη μου!

OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
δεν ειναι ετσι φιλε μου.για την ονομασια αυτη ευθυνεται κυριως ο τιτο και ο γνωστος σε μας κιρο γκλιγκορωφ.πριν τον 1ο παγκ.πολεμο υπηρχε ενα κρατος με τρια "βασιλεια" την  σερβια,την κροατια και την σλοβενια.η περιοχη η σημερινη των σκοπιων ηταν προσαρτημενη με την σερβια.οπως και η τωρινη βοσνια και το μαυροβουνιο.ναι ιο σερβοι εχουν αναγνωρισει το ονομα και ολοι την αποκαλουν "μακεδονια".οπως και οι ρωσοι και ενα σωρο αλλα μεγαλα και ισχυρα κρατη.

αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι φιλοι μας για αυτο το λογο.και στο κατω κατω ποιος ευθυνεται για αυτο?μονο η ελλαδα που το επετρεψε να γινει αυτο.εχθρους εχει αρκετους η Ελλαδα,ας και κοιταξουμε και λιγο τους φιλους μας.και να σου πω και κατι?αν το κοσοβο προσαρτηθει τελικα στην αλβανια η γινει ανεξαρτητο κρατιδιο και μετα αλλαξει ονομασια θα φταινε τα παιδια μας που θα το αποκαλουν καπως αλλιως 'η μηπως αυτοι που δυστηχως το επετρεψαν να γινει?και ΑΝ γινει αυτο τοτε οι σερβοι τι θα πρεπει να πουνε?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ και αυτοι  που ξερουν πραγματικα την αληθεια για ολες τις ονομασιες θα παραμεινει μια.αληθεια για την  ISTANBUL ποσοι μη ελληνες(μαρκουλακης?????) την λενε  constantinople??? ανεξαρτητως που και το ιστανμπουν ειναι ελληνικη η προελευση της λεξης.ΑΥΤΑ κατα τη γνωμη μου!

Φίλε CONSTANTLY ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Πιστεύω ακράδαντα στα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ανταλλαγή απόψεων από ανθρώπους που έχουν να πουν και ξέρουν πως να το διατυπώσουν.

Δεν πιστεύω στις κραυγές και στις απόλυτες θέσεις.

Όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης του κρατιδιίου που προέκυψε απ
ό τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αδυνατώ να καταλάβω τη σχέση ανάμεσα στην ονομασία της περιοχής επί τίτο και στην τελική αναγνώρισή της με το όνομα αυτό απο τη Σερβική κυβέρνηση, παρά το ότι η ευσιασθησία της Ελλάδος επάνω στο θέμα αυτό ήταν γνωστή στους κυβερνώντες. Είναι μια μη φιλική πράξη.

Έχοντας ταξιδέψει στο Βελιγράδι για επαγγελματικούς λόγους, ομολογώ ότι αισθάνθηκα άνετα όντας έλληνας. Από την άλλη, τις μεγάλες δουλειές της έπαιρναν Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Άγγλοι. Να υπάρχει κενό ανάμεσα στη βούληση του λαού και αυτή των κυβερνώντων;

Εν πάσει περιπτώσει, δε θα χαρακτήριζα τη Σερβία εχθρό της ελλάδος. Απλά πιστεύω στο ρητό που διατύπωσε Άγγλος διπλωμάτης όταν ρωτήθηκε ποιούς θεωρεί φίλους της αγγλίας

"Η Αγγλία δεν έχει σταθερούς φίλους. Έχει μόνο σταθερά συμφέροντα"

Καλή η φιλία με την Ελλάδα, αλλά όταν ειναι για κάτι σοβαρό προφανώς η Σερβία θα στραφεί σε μια μεγάλη δύναμη.

Όσον αφορά στο Κόσοβο, η πρόταση του ΟΗΕ τελικά δεν ικανοποιεί καμμία από τις 2 πλευρές. Προς το παρόν. Αυτόνομο Κόσοβο είναι σχεδόν βεβαιο οτι θα καταλήξει σε ανεξάρτητο Κόσοβο.

Η Σερβία θα επαναλάβει τις εκλογές μιας και ο υπάρχον σχηματισμός (που αφήνει εκτός κυβέρνησης το εθνικιστικό κόμμα που πλειοψηφησε) αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια εννιαία στάση απέναντι στο θέμα του Κοσόβου.

Επίσης, χτες βράδυ οι Σέρβοι του Κοσόβου απέρριψαν το σχέδιο σαν απαράδεκτο όσον αφορά στα δικαιώματά τους.

Έχω την αίσθηση ότι σε περίπτωση νέων εκλογών, οι εθνικιστές θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν έχω μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφόροση για τις αντιδράσεις των Αλβα&
#957;ών. Ίσως τους δασκάλεψαν να κάτσουν φρόνιμα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Όπως οι Τουρκοκύπριοι ας πούμε στο σχέδιο Αναν.

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
1
φιλε μου μπορω να πω οτι με στεναχωρεις πολυ οταν μου φερνεις σαν παραδειγμα τους αγγλους πολιτικους και το τι εχουν πει στο παρελθον.γιατι η συγκεκριμενη φαρα εχει κανει πολλα δεινα σε πολλες ηπειρους,αν και αυτη η συζητηση ανηκει σε αλλο thread θα σου πω μονο οτι το τσαγακι που πινουν οι δηθεν σοφιστικε αγγλοι καθε απογευμα προερχεται απο σκληρη δουλεια ινδων σε κομματια γης που αγορασανε(?) οι αποικιοκρατες αγγλοι κατα την διαρκεια της "κυριαρχιας"-κατοχης στην τεραστια αυτη χωρα.με απλα λογια καλα καθικια ειναι και ητανε και αυτοι και χωρις να εχω διαβασει την ιστορια καλα τον μονο που γουσταρω ειναι ο τσωρτσιλ μονο και μονο για τα γνωστα του λογια (βλ.iron maiden "aces high"!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

οσον αφορα την αποκλιση λαου και πολιτειας_κομματων στην σερβια ΝΑΙ αυτη ειναι τεραστια.ΤΕΡΑΣΤΙΑ.για παραδειγμα ο γνωστος μπασκετμπολιστας blado divac  ηθελε να αγπρασει την μεγαλη εταιρεια εμφιαλωμενου νερου KNJAZ MILOS(ΓΙΑ ΟΣΟΥς ΞΕΡΟΥΝ)και δεν εγινε ποτε αυτο για το λογο τον οποιο η ιδια η πολιτεια του ζητησε ποσοστο  επι αυτης της αγορας.τωρα που τα ξερω αυτα?εχω παρα πολλους γνωστους ΣΕΡΒΟΥΣ και μου τα λενε οι ιδιοι.και μην νομιζεις οτι ευλογουν τις κυβερνησεις τους(ναι πολλοι ακομα λατρευουν τον μιλοσεβιτς) αλλα υπαρχει τεραστια μα τεραστια δυσπιστια οσον αφορα τους πολιτικους τους.

οσον αφορα τις επιχειρησεις στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και σε ολη την ΣΕΡΒΙΑ δεν ξερω ποτε πηγες τελευταια φορα αλλα εγω που πηγα το προηγουμενο καλοκαιρι η πολη ειναι γεματη με επιγραφες alpha bank,της τραπεζας πειραιως,της εθνικης τραπεζας,η γαλακτοβιομηχανια δελτα ειναι χορηγος της παρτιζαν και η πολη ειναι γεματο με παγωτα αυτης και ακομα τα καρτοτηλεφωνα γραφουν πανω intracom.α να μην ξεχασω τις αλυσιδες σουπερ μαρκετ βεροπουλος που υπαρχουν στην πολη με την ονομασια super vero.επισης να μην ξεχασω να πω οτι δεν ειναι μονο οι επιγραφες των τραπεζων ΑΛΛΑ και τα ιδια τα καταστηματα των προαναφερθεντων που υπαρχουν στην πολη,τραπεζες δηλαδη και αμετρητα ατμ ως nbg(national bank of greece) και πραγματικα δεν ξερω τι παραπανω θα μπορουσε να κανει η ελλαδα σχετικα με τις αγγλια και γερμανια που μου ανεφερες και τις συμφωνιες που κλεινουν.μηπως θα επρεπε να αναθεωρησεις αυτην σου την αποψη?

και φυσικα δεν το κρυβω οτι αγαπαω την ΣΕΡΒΙΑ ελαχιστα λιγοτερο ισως και καθολου απο το οτι αγαπω την χωρα μου.για πολλους λογους και φυσικα οχι γιατΙ ΟΙ ΣΕΡΒΕΣ πραγματικα ειναι ΘΕΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) υπαρχουνε πιο σημαντικοι λογοι για να αγαπησεις μια χωρα,και ιδιαιτερα την Σερβια-κατα την δικη μου αποψη παντα-και ρωταω μηπως εχει καποια ψιλοεμπαθεια με αυτους?λεω μηπως?αυτα και παντα με ΦΙΛΙΚΑ αισθηματα(προς το παρων!!! :))

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
1
[[/quote]επισης οσον αφορα τις μεγαλες δυναμεις που θα στραφει η ΣΕΡΒΙΑ πρεπει να σου θυμισω οτι στον πολεμο των παγκοσμιων νταβατζηδων το 1999 στην ΣΕΡΒΙΑ η τοτε ρωσια(μεγαλη δυναμη????) την  πουλησε στεγνα παιρνοντας (ανεπισημως )χοντρο πακετο εκατομυριων δολλαριων απο την αμερικη.αλλα γιελτσιν ηταν αυτος και που καιρος για διαφωνιες τοτε.

OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Φϊλε CONSTANTLY γεια.

Συνεχίζουμε μέσω της φιλοξενίας του site το διάλογο για τη Σερβία και χαίρομαι γι'αυτο.

Αν το σχόλιό σου περί εμπάθειας αναφερόταν (και) σε μένα, θα ήθελα να πω ότι κάτι τέτιο δεν υφίσταται από πλευράς μου. Απεναντίας είναι ένας λαός συμπαθής με τον οποίο έχουμε πολλά κοινά - όπως τους άχρηστους πολιτικούς.

Ουσιαστικά η ερώτησή περί κενού ανάμεσα στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και του λαού, ήταν μια πάσα σε σένα. Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις ότι οι πολιτικοί τους έχουν ατζέντα η οποία απέχει αρκετά απο τα "θέλω" των ανθρώπων τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετούν. Ακριβώς όπως στην Ελλάδα δηλαδή. Να άλλο ένα κοινό.

Όσον αφορά στους Άγγλους - Μπορεί σα λαός να μην είναι διαίτερα συμπαθής, ομως πρόκειται για μια χώρα με τεράστια παράδοση στο χώρο της διπλωματίας, η οποία μάλιστα είναι άκρως αποτελεσματική και λειτουργεί πάντα με βάση το συμφέρον της χώρας τους.

Δεν είναι κακό να μαθαίνει κανείς από τους καλύτερους.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις. Πήγα Βελιγράδι το 2003. Εκείνη την περίοδο υπήρχε σε εξέλιξη ο έλεγχος για το πως ο ΟΤΕ αγόρασε μερίδιο στη Serb Telecom και υπο ποιές συνθήκες. Η Alpha Bank τότε είχε 2 υποκαταστήματα. Η μεγαλύτερη ξένη τράπεζα ήταν τότε η Raiffeisen. Η ύπαρξη ελληνικών εταιριών εκεί (3Ε, ΔΕΛΤΑ, Alpha, Eurobank, Τιτάνας) δείχνει παρουσία Ελληνικών επιχειρήσεων. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δεν είχαν άλλη επιλογη οι εν λόγω επιχειρήσεις πέραν της προς τα έξω ανάπτυξης. Θα πρέπει να δει όμως κάποιος το θέμα και συγκριτικά και σε σχέση με το μερίδιο αγοράς των επιχειρήσεων αυτών, καθώς και τα διάφορα προβλήματα ή «προβλήματα» &#
960;ου αντιμετωπίζουν. Έχω συγκεκριμένο παράδειγμα στο μυαλό μου και αφορά μια από τις επιχειρήσεις που αναφέρεις και εσύ.

Τα μεγάλα δημόσια έργα με τα οποία ασχολούμαι (δρόμοι, γέφυρες, σιδηρόδρομοι, νερά, σκουπίδια) ήταν κυρίως υπόθεση άλλων χωρών.

Ελπίζω αυτό να αλλάξει μιας και τα χοντρά λεφτά είναι εκεί. Αλλά και γιατί θέλω να δω ξανά τις υπέροχες Σέρβες.

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της Ελληνο-Σερβικής φιλίας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο πρών υπουργός οικονομικών της Σερβίας σε συνάντηση στο ξενοδοχείο St George στην Αθήνα πριν περίπου 4 μήνες. Δεν το διάβασα στις εφημερίδες. Ήμουν εκεί.

Ας κλείσουμε εδώ το συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν αφορά το αντικείμενο του thread και ίσως κουράσει όσους θελήσουν να το διαβάσουν. Αν θες, συνεχίζουμε τη συζήτησή μας μέσω pm.

Όπως πολύ σωστά λές, η Ρωσία του Γιέλτσιν καμμία σχέση δεν έχει με αυτή του Πούτιν. Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, με ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζουν τη Σερβία να αποδεχθεί τη «λύση» που προτείνουν για το Κόσοβο, η φιλοΡωσική στροφή δεν είναι κακή επιλογή.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς από τους γραφειοκράτες που ανέπτυξαν και οριστικοποίησαν το σχέδιο αυτό ότι θα υπάρξει Σερβική κυβέρνηση που θα παραδώσει αμαχητί έδαφος της Σερβίας με αντάλλαγμα μια αόριστη υπόσχεση για ένταξη στην ΕΕ;

Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ας συγκρίνει κανείς τη στάση των Σέρβων στο β παγκόσμιο πόλεμο με αυτή των ΓαλλοΟλλανδοΒελγο και τα ρέστα, θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Και δυστυχώς, έχουν ξεχάσει τα μαθήματα που πήραν από τον πρόσφατο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο Σερβικ&#
972;ς λαός έχει διάθεση να αντισταθεί ή επιθυμεί να συνεχίσει. Και μάλλον εκεί ποντάρουν οι διάφοροι ατζέντηδες που δημιούργησαν το κόσοβο μέσω βομβαρδισμών απομακρύνοντας το Σερβικό στρατό.

bourdeliaris79

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
σινσιτυ οι σερβοι προσπαθησαν πολυ να βρεθει λυση στο ονομα,πιο πολυ απο καθε αλλη χωρα,προφανος και δεν μπορουσαν να μην τους αναγνωρισουν στο  τελος,φαντασου την ελλαδα να χωριζοτν κατα διαμερισμτα,και η στερεα ελλαδα να μην αναγνωριζε την μακεδονια ας πουμε,στην πολιτικη και στις εξωτερικες σχεσεις δεν υπαρχουν φιλοι,μονο συμφεροντα,και ο καθενας παει με οποιον τον συμφερει,το γεγονος ειναι οτι με τους σερβους δεν πολεμησαμε ποτε αντιπαλοι,ο μοναδικος λαος της περιοχης,οποτε τους εχουμε μια μεγαλυτερη συμπαθεια

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
1
φιλε sincity σε γενικες γραμμες συμφωνουμε και σε εκτιμω ιδιαιτερα γιατι σε θεωρω μορφωμενο και ενημερωμενο ατομο.δεν ξερω ποσο χρονων εισαι-εγω ειμαι 26-οπως και να εχει ομως ο bourdeliaris εχει απολυτο δικιο σε αυτα που λεει και συμφωνο απολυτα μαζι του.και του στελνω τους χαιρετισμους μου οπως και σε εσενα και χαιρομαι που το site δεν περιοριζεται μονο στο σεξ αλλα οι "ηλεκτρονικοι" αναγνωστες του δειχνουν ιδιαιτερα ευαισθητοποιημενοι σε σημαντικα θεματα εξω απο το σεξ.οπως και να εχει αν θελετε μπορειτε να μου στειλετε pm για οτιδηποτε γυρω απο αυτο το θεμα.απλα δηλωνω γνωστης λογω της ιδιαιτερης αγαπης μου για αυτο τον λαο και της προσπαθειας μου να διεισδυσω βαθια μεσα στην κουλτουρα και στις οποιες ιδιοτροπιες που σιγουρα εχουν.

θα συνεχισω συντομα γιατι ειμαι σε ιντερνετ καφε κια πρεπει να φυγω. και οσον αφορα εσενα και τον bourdeliaris οπως θα λεγανε και οι ΣΕΡΒΟΙ: "postovanje" που σημαινει σεβασμος,σεβασμος απεναντι σας.ΑΥΤΑ!

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
1
αααα να μην ξεχασω για την ταινια sincity ο χαρακτηρας του μικι ρουρκ ειναι απαιχτος!!!!!!!!!!!δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ηταν κορυφαιος.σε λιγο δεν βγαινει και το δευτερο μερος?!!! :)

OP
OP
S

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
αααα να μην ξεχασω για την ταινια sincity ο χαρακτηρας του μικι ρουρκ ειναι απαιχτος!!!!!!!!!!!δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ηταν κορυφαιος.σε λιγο δεν βγαινει και το δευτερο μερος?!!! :)

Φίλε CONSTANTLY σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Η εκτίμηση σε βεβαιώ είναι αμοιβαία.

Ο χαρακτήρας λέγεται Hartigan

Θα τα πούμε σε pm

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom