δεν ειναι ετσι φιλε μου.για την ονομασια αυτη ευθυνεται κυριως ο τιτο και ο γνωστος σε μας κιρο γκλιγκορωφ.πριν τον 1ο παγκ.πολεμο υπηρχε ενα κρατος με τρια "βασιλεια" την σερβια,την κροατια και την σλοβενια.η περιοχη η σημερινη των σκοπιων ηταν προσαρτημενη με την σερβια.οπως και η τωρινη βοσνια και το μαυροβουνιο.ναι ιο σερβοι εχουν αναγνωρισει το ονομα και ολοι την αποκαλουν "μακεδονια".οπως και οι ρωσοι και ενα σωρο αλλα μεγαλα και ισχυρα κρατη.
αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι φιλοι μας για αυτο το λογο.και στο κατω κατω ποιος ευθυνεται για αυτο?μονο η ελλαδα που το επετρεψε να γινει αυτο.εχθρους εχει αρκετους η Ελλαδα,ας και κοιταξουμε και λιγο τους φιλους μας.και να σου πω και κατι?αν το κοσοβο προσαρτηθει τελικα στην αλβανια η γινει ανεξαρτητο κρατιδιο και μετα αλλαξει ονομασια θα φταινε τα παιδια μας που θα το αποκαλουν καπως αλλιως 'η μηπως αυτοι που δυστηχως το επετρεψαν να γινει?και ΑΝ γινει αυτο τοτε οι σερβοι τι θα πρεπει να πουνε?Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ και αυτοι που ξερουν πραγματικα την αληθεια για ολες τις ονομασιες θα παραμεινει μια.αληθεια για την ISTANBUL ποσοι μη ελληνες(μαρκουλακης?????) την λενε constantinople??? ανεξαρτητως που και το ιστανμπουν ειναι ελληνικη η προελευση της λεξης.ΑΥΤΑ κατα τη γνωμη μου!
Φίλε CONSTANTLY ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Πιστεύω ακράδαντα στα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ανταλλαγή απόψεων από ανθρώπους που έχουν να πουν και ξέρουν πως να το διατυπώσουν.
Δεν πιστεύω στις κραυγές και στις απόλυτες θέσεις.
Όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης του κρατιδιίου που προέκυψε απ
ό τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αδυνατώ να καταλάβω τη σχέση ανάμεσα στην ονομασία της περιοχής επί τίτο και στην τελική αναγνώρισή της με το όνομα αυτό απο τη Σερβική κυβέρνηση, παρά το ότι η ευσιασθησία της Ελλάδος επάνω στο θέμα αυτό ήταν γνωστή στους κυβερνώντες. Είναι μια μη φιλική πράξη.
Έχοντας ταξιδέψει στο Βελιγράδι για επαγγελματικούς λόγους, ομολογώ ότι αισθάνθηκα άνετα όντας έλληνας. Από την άλλη, τις μεγάλες δουλειές της έπαιρναν Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Άγγλοι. Να υπάρχει κενό ανάμεσα στη βούληση του λαού και αυτή των κυβερνώντων;
Εν πάσει περιπτώσει, δε θα χαρακτήριζα τη Σερβία εχθρό της ελλάδος. Απλά πιστεύω στο ρητό που διατύπωσε Άγγλος διπλωμάτης όταν ρωτήθηκε ποιούς θεωρεί φίλους της αγγλίας
"Η Αγγλία δεν έχει σταθερούς φίλους. Έχει μόνο σταθερά συμφέροντα"
Καλή η φιλία με την Ελλάδα, αλλά όταν ειναι για κάτι σοβαρό προφανώς η Σερβία θα στραφεί σε μια μεγάλη δύναμη.
Όσον αφορά στο Κόσοβο, η πρόταση του ΟΗΕ τελικά δεν ικανοποιεί καμμία από τις 2 πλευρές. Προς το παρόν. Αυτόνομο Κόσοβο είναι σχεδόν βεβαιο οτι θα καταλήξει σε ανεξάρτητο Κόσοβο.
Η Σερβία θα επαναλάβει τις εκλογές μιας και ο υπάρχον σχηματισμός (που αφήνει εκτός κυβέρνησης το εθνικιστικό κόμμα που πλειοψηφησε) αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια εννιαία στάση απέναντι στο θέμα του Κοσόβου.
Επίσης, χτες βράδυ οι Σέρβοι του Κοσόβου απέρριψαν το σχέδιο σαν απαράδεκτο όσον αφορά στα δικαιώματά τους.
Έχω την αίσθηση ότι σε περίπτωση νέων εκλογών, οι εθνικιστές θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Δεν έχω μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφόροση για τις αντιδράσεις των Αλβα&
#957;ών. Ίσως τους δασκάλεψαν να κάτσουν φρόνιμα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Όπως οι Τουρκοκύπριοι ας πούμε στο σχέδιο Αναν.