Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
εξαρτάται που μένεις,παντως ανεβηκες στη ζωη σου χωρις πλακα
εκει που ελιωνες στη μαλακια κ στο πισι οταν σπουδαζες τωρα εχεις δουλεια κ πηγες σε πολιτισμενη χωρα
ποσα δινεις για ενοικιο εκει κ τι γλωσσα μιλας?
εγώ έμενα στην αρχή με 3 έλληνες και δίναμε 1800 ευρώ για τριάρι,
μετά έπιασα σπίτι μόνος μου και μου έβγαινε 650 ευρώ, στη γαλλία και τα 2.
στη γενεύη, κοντά στο κέντρο στο jonction έδινε 1200 φράγκα( ~960 ευρώ) και έμενε μαζί με έναν άλλον, οπότε 2400 και οι 2.
γενικώς στη γενεύη μπορείς να βρεις τιμές γύρω στο 800άρι (ευρώ) εύκολα, αλλά στα σύνορα, στα γαλλικά χωριά έχουν πάει οι τιμές 2 φορές πάνω τα τελευταία 8 χρόνια.
άκουσα βέβαια ότι έλληνας εφοπλιστής φτιάχνει πολυκατοικίες στο st. genis pouilly.
τέλος πάντων, λεφτά σου μένουν αν δουλεύεις στην ελβετία, γιατί οι μισθοί είναι τουλάχιστον 3 χιλιάρικα σε ευρώ, σερβιτόρος με 4-5 χρόνια προυπηρεσία παίρνει 3-3.5 χιλιάρικα στη γενεύη.
αυτοί που δουλεύουν στα γαλλικά χωριά, με το ζόρι παίρνουν 1.5 χιλιάρικο σε απλές δουλειές και τη βγάζουν αρκετά δύσκολα με τις τιμές που παίζουν εκεί.
εγώ αγγλικά μίλαγα κατά κόρον, γαλλικά 5 πράγματα για να συνεννοηθώ για κανένα φαί, αλλά για να πιάσεις δουλειά πρέπει να έχεις τα γαλλικά άπταιστα. πολύ λίγες δουλειές παίζουν με προαπαιτούμενο τα αγγλικά μόνο, εκτός cern.