antipa
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2010
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
...είδες που σου βρήκα είδωλο να προσκυνήσεις?????
Μόνο που ποιος θυμάται την ΕΣΣΔ....
Εγω τη θυμάμαι....
...είδες που σου βρήκα είδωλο να προσκυνήσεις?????
Μόνο που ποιος θυμάται την ΕΣΣΔ....
Μπορεί κ να την ξανα ζήσεις(καλό ή κακό θα δείξει) αν σκεφτείς ότι σε έρευνα το 35-40% περίπου θεωρεί καλύτερο το κομμουνιστικό καθεστώς από το σημερινό (στα κράτη που το έζησαν) :Εγω τη θυμάμαι....
Εγω τη θυμάμαι....
σε έρευνα το 35-40% περίπου θεωρεί καλύτερο το κομμουνιστικό καθεστώς από το σημερινό (στα κράτη που το έζησαν) :
Πάντως πουθενά δεν έβρισκες ανθρώπους να ψάχνουνε στα σκουπίδια για φαγητό ή να μην έχουνε στέγη...Ανατολικές (σοβιετία) που πρόλαβα:
Αν Γερμανία 1990: Ερείπια το μισό Βερολίνο, Μπλοκ πολυκάτοικίες με συρματοπλέγματα και αγριόχορτα.
Τσεχοσλοβακία 1991: Το κέντρο όπως ήταν το 1960. Λίγο πιο έξω, Μπλοκ χωρίς περίφραξη
Συνίστανται σε ροζ αρίστερους, δεν είχε σουβλάκια, μπυρόνια
Όχι απαραίτητα αυτό το ποσοστό,υπάρχει κ η λευκή ψήφος!!!Αρα το 60% - 65% θεωρεί χειρότερο το κομμουνιστικό καθεστώς από το σημερινό (στα κράτη που το έζησαν) :
Αρα με το όνειρο θα μείνεις
Όχι απαραίτητα αυτό το ποσοστό,υπάρχει κ η λευκή ψήφος!!!
Επιπλέον ο κομμουνισμός στα περισσότερα αυτά κράτη είναι παράνομος κ εκτός νόμου!!! ;)
Τυχαίο;;;
...δεν ειναι κακό να ονειρεύεσαι,κακό είναι τέτοια όνειρα να βγουν αληθινά....
Ας ξεφιμώσουνε τους κομμουνιστές να δούμε!!Μπορεί ένα σημαντικό μέρος να θεωρεί το κομμουνιστικό καθεστώς καλύτερο σε κάποια θέματα πχ κοινωνική ασφάλιση, εργασία κλπ, το θέμα είναι αν θα θέλανε να επιστρέψουν σε ένα τέτοιο καθεστώς.....
Ας ξεφιμώσουνε τους κομμουνιστές να δούμε!!
Τολμάνε,ειδικά τώρα;;;
Ότι είναι λίγοι σύμφωνοι,αν όμως πάρουνε φωνή κ βήμα σίγουρα δεν θα γίνουνε περισσότεροι;;;δεν υπάρχουν πολλοί....είναι περιθωριακοί τύποι κάτι σαν τους Χρυσαυγίτες σε εμάς.....
Ότι είναι λίγοι σύμφωνοι,αν όμως πάρουνε φωνή κ βήμα σίγουρα δεν θα γίνουνε περισσότεροι;;;
Η κοινωνία ποτέ δεν καταδίκασε σύσσωμη τον κομμουνισμό,άλλοι το έκαναν στο ονομά της.όχι, γιατί οι πολιτες έζησαν αυτό το σύστημα και το καταδίκασαν....
πχ Πολωνός κομμουνιστής θα λέει όπως ο Ριζοσπαστης, ότι η σφαγή στο Κατυν την έκαναν οι Ναζί και δεν θα τον φάνε οι συμπατριώτες του??? ;)
Ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση!!!Για μενα οι θεσεις αριστερος δεξιος εχουν πεθανει πλεον. Την εποχη που ζουμε η καθε παλια ιδεολογια γινεται οπλο για την ολοκληρωση της νεας ταξης πραγματων. Η ελευθερη αγορα των δεξιων εγινε ο μοχλος για την επικρατηση των εταιριων σαν παγκοσμιων κυβερνητων, και η ταξικη επανασταση των αριστερων εγινε μοχλος (ελεγχομενα) για την ομογενοποιηση του πληθυσμου και τον απολυτο ελεγχο. Και ακομα δεν ειδαμε τιποτα...Εκει που μας χρωσταγανε μας πηραν και το βοδι. Και εμεις ακομα για Λακεδαιμονιους θα μιλαμε...
Οι κοινωνιες που περιγραφει το νεο συστημα δεν θα εχουν σχεση με το παρελθον, θα περιεχουν κομματια του αλλα αποκομμενα απο τον στοχο που ειχαν στην αρχη. Ο μεσος ανθρωπος θα χασει πολλες απο τις ελευθεριες που απολαμβανε, ηδη εχει αρχισει.Ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση!!!
Ωστόσο το ερώτημα είναι ποια κοινωνία είναι καλύτερη για τον μέσο άνθρωπο...
Τώρα ότι νέο προκύψει θα το δούμε....
Τί να δούμε;;;Οι κοινωνιες που περιγραφει το νεο συστημα δεν θα εχουν σχεση με το παρελθον, θα περιεχουν κομματια του αλλα αποκομμενα απο τον στοχο που ειχαν στην αρχη. Ο μεσος ανθρωπος θα χασει πολλες απο τις ελευθεριες που απολαμβανε, ηδη εχει αρχισει.
Ασε να το δουμε και βλεπουμε ε? Ας πουμε για τον Τροτσκι καλυτερα ειναι πιο επικαιρο...
Τώρα ότι νέο προκύψει θα το δούμε....
Τί να δούμε;;;
Εμένα γιατί μου φαίνεται συντηρητικός φιλελεύθερισμος,είμαι τόσοο κολλήμενος;;;
Αυτο που θα προκυψει δεν θα εχει ταμπελα. Θα ειναι κατι νεο, που αν επικρατησει θα θελει αιωνες να ανατραπει. Το καλυτερο που εχει να κανει ο καθενας μας ειναι να αναρωτηθει αν ολα αυτα που πιστευει και υποστηριζει αγνα μεσα απο την καρδια του, δεν γινονται το μεσον για να εξυπηρετηθουν ανωθεν συμφεροντα.