Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 232K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Ο εχθρός είναι η Χαμάς και δυστυχώς όσοι την ψήφισαν και την ανέχονται. Αυτό, δεν μπορεί να το αλλάξει το Ισραήλ.

Δηλαδή εάν γίνει απόβαση από τους Τούρκους με την στρατια του Αιγαίου, θα πούμε, α όχι ο Ερντο φταίει, όχι οι Τουρκοι?

Προφανώς και θα βομβαρδίσουμε την Κωνσταντινούπολη, για αρχή.

Π
Αυτά ποιος τα λέει ρε τύπε ότι σε μια πολεμική σύρραξη βομβαρδίζεις κατευθείαν στους αμάχους?

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Προτείνω να μην έκοβε το νερό και το ρεύμα και να μην έφραζε τις εξόδους από την γάζα ώστε οι άμαχοι αν είχαν μια ελπίδα να έφευγαν.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να εξουδετερώνουν 1 τρομοκράτη για 100 αθώους.

Το βρίσκεις λογικό?
Σωστή τοποθέτηση. Όμως:

1. Η Χαμάς είπε οτι θα εκτελεί έναν όμηρο για κάθε επίθεση σε πολιτικό στόχο - όμως οι στόχοι είναι στρατιωτικοί-πολιτικοί, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Αυτό είναι παγίδα για το Ισραήλ και ουσιαστικά η Χαμάς ζητάει να μην αντιδράσει το Ισραήλ. Αυτό, θα ρίξει την κυβέρνηση και θα διχάσει το Ισραήλ.

2. Πόσο καιρό θα τους κρατήσουν σε ομηρία? 1 ημέρα, 1 εβδομάδα, 1 χρόνο? Τι ζητάνε για να τους ελευθερώσουν? Δεν γνωρίζουμε (εγώ δεν έχω ακούσει κάτι ακόμη).

3. Η αναγκαστική λύση ήταν η πολιορκία, εφόσον δεν έχουν προταθεί τι θα κάνει η Χαμάς με τους ομήρους.

Π
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αυτά ποιος τα λέει ρε τύπε ότι σε μια πολεμική σύρραξη βομβαρδίζεις κατευθείαν στους αμάχους?
Ποιος μίλησε για πολιτικούς στόχους?

Π

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Δεν με κατάλαβες....

Λέω....αφού η διοίκηση της χαμάς είναι αλλού...και αφού κατεδαφίζοντας πολυκατοικίες δεν είναι πιθανό να χτυπήσουν ένοπλους αφού έχουν κρυφτεί στα λαγούμια...δεν το λέω εγώ τα ρεπορτάζ...τι νόημα έχει η σφαγή?

Είναι εκδίκηση για μένα...για να τους δείξουν ποιος κάνει κουμάντο.
Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες,μπορεί και ο νο1.

Κάνει παραδεισένια ζωή σαν σεΐχης και φυλάσσεται από την επίλεκτη φρουρά του Αλ Θάνι.

Οι υπόλοιποι είναι στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
Οι ένοπλοι είναι ανάμεσα στους άμαχους.
Σε σχολεία,νοσοκομεία κτλ έχουν τις βάσεις τους.

Δεν είναι εκδίκηση,είναι πόλεμος.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Σωστή τοποθέτηση. Όμως:

1. Η Χαμάς είπε οτι θα εκτελεί έναν όμηρο για κάθε επίθεση σε πολιτικό στόχο - όμως οι στόχοι είναι στρατιωτικοί-πολιτικοί, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Αυτό είναι παγίδα για το Ισραήλ και ουσιαστικά η Χαμάς ζητάει να μην αντιδράσει το Ισραήλ. Αυτό, θα ρίξει την κυβέρνηση και θα διχάσει το Ισραήλ.

2. Πόσο καιρό θα τους κρατήσουν σε ομηρία? 1 ημέρα, 1 εβδομάδα, 1 χρόνο? Τι ζητάνε για να τους ελευθερώσουν? Δεν γνωρίζουμε (εγώ δεν έχω ακούσει κάτι ακόμη).

3. Η αναγκαστική λύση ήταν η πολιορκία, εφόσον δεν έχουν προταθεί τι θα κάνει η Χαμάς με τους ομήρους.

Π
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ποιος μίλησε για πολιτικούς στόχους?

Π
Για να έχουμε μια λογική....το ισραήλ έφαγε το πρώτο χτύπημα αδίκως και στα μουλωχτά και έπρεπε να απαντήσει.

Ποιο είναι το όριο της απάντησης? Που σταματάει να είναι αντίδραση και ξεκινά η σφαγή? Τους κόβουν το ρεύμα, το νερό, τα φάρμακα, τα καύσιμα, το φαγητό και τους βομβαρδίζουν αδιακρίτως (σε όχι στρατιωτικούς στόχους) απλά πετάνε ρουκέτες και όποιον πάρει ο χάρος.

θα πεθάνουν 1 εκατομύριο άμαχοι...δηλαδή παιδιά και γυναίκες και γέροι και φτωχοί...και θα πεθάνουν ίσως και 200 τρομοκράτες.

Τα κεφάλια της χαμάς δίνουν εντολες από το εξωτερικό δεν τα αγγίζει κανένας. Άρα δεν μπορούν να αφανήσουν την χαμάς...θα βρουν άλλους για μπροστινούς αυτοί.

Οι στρατιώτες της χαμάς κρύβονται στα λαγούμια και ξέρουν να καλυφθούν δεν είναι χθεσινοί.

Έκλεισαν τις εξόδους από την γάζα για να μη φύγει κανένας. Ποιος την πληρώνει λοιπόν? Είναι ή δεν είναι αυτό εκδίκηση και επιβολή του ισχυρότερου?

Δεν το λέω μόνος μου....υπάρχουν σε όλο τον κόσμο αντιδράσεις για αυτή την τακτική. Και επίσημα από τον ΟΗΕ.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Γαμησέ τα,είναι κωλοκατάσταση.
Γιατί οι Σοβιετικοί δεν βομβάρδισαν όλο το Βερολίνο που ήταν τίγκα στους αμάχους,οι Αμερικανοί το ίδιο σε πολλές περιπτώσεις.
Θα μου πείς 78 χρόνια μετά θα περίμενες να έχει εξελιχθεί ο άνθρωπος.
Δεν έχει....

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση πέρα από την εκτέλεση των υπεύθυνων που ζουν σε Τουρκία και Κατάρ.
Με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες,μπορεί και ο νο1.

Κάνει παραδεισένια ζωή σαν σεΐχης και φυλάσσεται από την επίλεκτη φρουρά του Αλ Θάνι.

Οι υπόλοιποι είναι στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
Οι ένοπλοι είναι ανάμεσα στους άμαχους.
Σε σχολεία,νοσοκομεία κτλ έχουν τις βάσεις τους.

Δεν είναι εκδίκηση,είναι πόλεμος.
σε παραθέτω στην απάντηση που έγραψα τώρα....δεν το θεωρώ πόλεμο αφού δεν έχει ως στόχο την καταστροφή στρατιωτικών στόχων.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Για να έχουμε μια λογική....το ισραήλ έφαγε το πρώτο χτύπημα αδίκως και στα μουλωχτά και έπρεπε να απαντήσει.

Ποιο είναι το όριο της απάντησης? Που σταματάει να είναι αντίδραση και ξεκινά η σφαγή? Τους κόβουν το ρεύμα, το νερό, τα φάρμακα, τα καύσιμα, το φαγητό και τους βομβαρδίζουν αδιακρίτως (σε όχι στρατιωτικούς στόχους) απλά πετάνε ρουκέτες και όποιον πάρει ο χάρος.

θα πεθάνουν 1 εκατομύριο άμαχοι...δηλαδή παιδιά και γυναίκες και γέροι και φτωχοί...και θα πεθάνουν ίσως και 200 τρομοκράτες.

Τα κεφάλια της χαμάς δίνουν εντολες από το εξωτερικό δεν τα αγγίζει κανένας. Άρα δεν μπορούν να αφανήσουν την χαμάς...θα βρουν άλλους για μπροστινούς αυτοί.

Οι στρατιώτες της χαμάς κρύβονται στα λαγούμια και ξέρουν να καλυφθούν δεν είναι χθεσινοί.

Έκλεισαν τις εξόδους από την γάζα για να μη φύγει κανένας. Ποιος την πληρώνει λοιπόν? Είναι ή δεν είναι αυτό εκδίκηση και επιβολή του ισχυρότερου?

Δεν το λέω μόνος μου....υπάρχουν σε όλο τον κόσμο αντιδράσεις για αυτή την τακτική. Και επίσημα από τον ΟΗΕ.
Μην πιστεύεις καμμιά προπαγάνδα.
Λέει σκοτώθηκαν 600 παιδιά....
Τώρα βομβαρδίζουν κυρίως τα τούνελ και τα σημεία εκτόξευσης ρουκετών.
Μετά θα μπούνε οι Σαγερέτ με drones και θα καθαρίσουν σπίτι-σπίτι.
Δε θα μπούν έφεδροι.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
σε παραθέτω στην απάντηση που έγραψα τώρα....δεν το θεωρώ πόλεμο αφού δεν έχει ως στόχο την καταστροφή στρατιωτικών στόχων.
Αυτός είναι ο στόχος.

Η εξάλειψη του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς.

Μάχη θα δώσουν και 12χρονα και γυναίκες.

Της πουτάνας....

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.681
Πόντοι
506
Για τους θρησκευτικούς ηγέτες τους μιλώ..
Άκουσες κανένα ιμάμη ή μουφτή της Μέκκας να επικρίνει τους ισλαμιστές τρομοκράτες;
Oxι αλλα εχουν αποκεφαλισει καμποσους. Και εχουν και ανοιχτό πόλεμο με τους Χουτι στην Υεμενης που τους στηρίζει το Ιραν

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Προτείνω να μην έκοβε το νερό και το ρεύμα και να μην έφραζε τις εξόδους από την γάζα ώστε οι άμαχοι αν είχαν μια ελπίδα να έφευγαν.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να εξουδετερώνουν 1 τρομοκράτη για 100 αθώους.

Το βρίσκεις λογικό?
Αυτό που λές εσύ είναι παράλογο.

Μιλάς ουτοπικά.

Ο κόσμος αυτός είναι,ένα μπουρδέλο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Μην πιστεύεις καμμιά προπαγάνδα.
Λέει σκοτώθηκαν 600 παιδιά....
Τώρα βομβαρδίζουν κυρίως τα τούνελ και τα σημεία εκτόξευσης ρουκετών.
Μετά θα μπούνε οι Σαγερέτ με drones και θα καθαρίσουν σπίτι-σπίτι.
Δε θα μπούν έφεδροι.
Αυτός είναι ο στόχος.

Η εξάλειψη του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς.

Μάχη θα δώσουν και 12χρονα και γυναίκες.

Της πουτάνας....
Δεν χρειάζεται να πιστέψω κάτι έχω δει τα βίντεο...ρίχνουν τις πολυκατοικίες μέσα στο βράδυ χωρίς προειδοποίηση.

Είμαι σίγουρος ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 600 παιδιά. Γενικά είναι δυνατόν να κάνουν απολογισμό σε 1 μέρα στα χαλάσματα? Ότι νεκρούς ακούς κάντο χ3 και θα είσαι μέσα.

Να τα λέμε όπως είναι....χτυπάνε αδιακρίτως αυτό φαίνεται τουλάχιστον....και από τα δυτικά μέσα που είναι σίγουρα με το Ισραήλ.

Θα πρέπει να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.....για καταστροφή στρατιωτικών στόχων του εχθρού ή για ισοπέδωση της γάζας?

Αν μιλάμε για το δεύτερο κάνουν καλή δουλειά αλλά πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα το πληρώσουν και σε τρομοκρατία και σε διεθνή κατακραυγή.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Αυτό που λές εσύ είναι παράλογο.

Μιλάς ουτοπικά.

Ο κόσμος αυτός είναι,ένα μπουρδέλο.
Τον κόσμο μπουρδέλο τον κάνουμε εμείς.

Εμείς εννοώ ανα την υφήλιο όχι οι Έλληνες

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Δεν χρειάζεται να πιστέψω κάτι έχω δει τα βίντεο...ρίχνουν τις πολυκατοικίες μέσα στο βράδυ χωρίς προειδοποίηση.

Είμαι σίγουρος ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 600 παιδιά. Γενικά είναι δυνατόν να κάνουν απολογισμό σε 1 μέρα στα χαλάσματα? Ότι νεκρούς ακούς κάντο χ3 και θα είσαι μέσα.

Να τα λέμε όπως είναι....χτυπάνε αδιακρίτως αυτό φαίνεται τουλάχιστον....και από τα δυτικά μέσα που είναι σίγουρα με το Ισραήλ.

Θα πρέπει να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.....για καταστροφή στρατιωτικών στόχων του εχθρού ή για ισοπέδωση της γάζας?

Αν μιλάμε για το δεύτερο κάνουν καλή δουλειά αλλά πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα το πληρώσουν και σε τρομοκρατία και σε διεθνή κατακραυγή.
Σίγουρα μιλάμε για καταστροφή στρατιωτικών στόχων,σίγουρα μιλάμε και για άμαχους νεκρούς,καθώς είπαμε ότι έχουν διασπείρει τις δυνάμεις τους μέσα στους άμαχους...
Τα 600 παιδιά σε 2000 νεκρούς δεν το πιστεύω.
Αλλά και 50 να είναι,είναι πάρα πολλά.

Για κάθε ένα νεκρό παιδί φταίει η Χαμάς.
Δυστυχώς έτσι είναι.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931
Γαμησέ τα,είναι κωλοκατάσταση.
Γιατί οι Σοβιετικοί δεν βομβάρδισαν όλο το Βερολίνο που ήταν τίγκα στους αμάχους,οι Αμερικανοί το ίδιο σε πολλές περιπτώσεις.
Θα μου πείς 78 χρόνια μετά θα περίμενες να έχει εξελιχθεί ο άνθρωπος.
Δεν έχει....

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση πέρα από την εκτέλεση των υπεύθυνων που ζουν σε Τουρκία και Κατάρ.
Με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό....
Το Βερολινο βομβαρδίστηκε κανονικοτα και λιγους μηνες πριν ειχαν κανει κάρβουνο την Δρέσδη ενω δεν ειχε στοχους στρατηγικής σημασίας.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931
Δεν χτυπάνε οπου να ναι οι Ισραηλινοί, οι βομβες που πέφτουν πέφτουν ακριβως εκει που θελουν μιας και ειναι κατευθυνόμενες με λέιζερ, αντιθετος με της ρουκετες της Χαμας που πανε οπου ναι.

Και ναι θα εχει νεκρούς αμάχους οταν π.χ. ενας στρατώνας της Χαμας ειναι ακριβως διπλα απο πολυκατοικίες που ζουν καμια 10καρια οικογένειες σε καθε μια.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.333
Πόντοι
22.266
Oxι αλλα εχουν αποκεφαλισει καμποσους. Και εχουν και ανοιχτό πόλεμο με τους Χουτι στην Υεμενης που τους στηρίζει το Ιραν
Man είμαι με τους Πέρσες διοτι ερωτεύτηκα πρόσφατα ιρανη στην Πόλην:smitten:
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τους Πέρσες

Αααα κ.με τους Κολομβιανους

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.736
Πόντοι
216
.δεν το θεωρώ πόλεμο αφού δεν έχει ως στόχο την καταστροφή στρατιωτικών στόχων.

Μωρέ καλά τα λες αλλά δεν υπάρχουν στρατιωτικοί και πολιτικοί στόχοι στην Γάζα. ΄Ένας αχταρμάς είναι...

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.773
Πόντοι
1.756
Δεν χτυπάνε οπου να ναι οι Ισραηλινοί, οι βομβες που πέφτουν πέφτουν ακριβως εκει που θελουν μιας και ειναι κατευθυνόμενες με λέιζερ, αντιθετος με της ρουκετες της Χαμας που πανε οπου ναι.

Και ναι θα εχει νεκρούς αμάχους οταν π.χ. ενας στρατώνας της Χαμας ειναι ακριβως διπλα απο πολυκατοικίες που ζουν καμια 10καρια οικογένειες σε καθε μια.
Τα ουκρανικα αρματα που ηταν διπλα σε πολυκατοικιες και σκοτωνονταν αμαχοι??
"και ναι θα εχει νεκρους αμαχους"????
Για την Ουκρανια σκυλιαζατε για τους αμαχους ομως....
Οι Ουκρανοι αμαχοι μετρανε περισσοτερο??.....αυτοι ειναι ανθρωποι β κατηγοριας ε???
Ωραια λογικη εχετε.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom