Μα γιατί είπα εγώ ότι οι άλλοι είναι αθώοι? Αλλά τι έγινε εδώ? Μια τρομοκρατική οργάνωση που δημιουργήθηκε από την καταπίεση των παλαιστινίων....έχει αναλάβει την εξουσία υποχρεώνοντας τον λαό να ζει αποκλεισμένος.
Η ίδια αυτή οργάνωση σχεδιάζει μόνη της και χτυπάει το Ισραήλ με δύναμη πχ 5....και το Ισραήλ απαντάει με δύναμη 1.115.....αφήνοντας καμένη γη......καθαρίζοντας αμάχους...και σφραγίζοντας και την πόρτα να μην μπορεί κανένας να φύγει.
Έκοψαν το ρεύμα, το νερό και τις πρώτες βοήθειες σε μανάδες και παιδιά. Ενώ γνωρίζουν ότι τα κεφάλια της χαμάς βλέπουν από την τηλεόραση από χώρες που δεν μπορούν να τους αγγίξουν,
Και αυτή τη στιγμή δεν πολεμάει η χαμάς με το ισραήλ. Πολεμάει το ισραήλ με τους άμαχους.
Το να λες είμαι με το Ισραήλ -υπό αυτές τις συνθήκες- είναι σαν να λες επικροτώ την σφαγή των παιδιών. Αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν άσπρο και μαύρο είναι όλα γκρί. Και φυσικά είμαστε με το Ισραήλ που έφαγε την επίθεση....όμως δεν είμαστε με την αντίδραση του.
Εμένα αυτό μου λέει η λογική μου. Από αυτό που γίνεται σήμερα θα βγει μόνο καινούριος πόλεμος. Αν διαφωνείς κάπου πες μου.
Γενικά δεν επικροτώ τις μεθόδους και τον πόλεμο.
Όμως μιλάμε εκ του ασφαλούς...
Πως πιστεύεις θα έπρεπε να αντιδράσει?
Περιμένω να σε ακούσω.
Επίσης να τονίσω ότι οι "Παλαιστίνιοι" ήταν εκεί σαν εργαλείο από τους ισχυρούς Άραβες.
Βλέπουν το Ισραήλ σαν ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της δύσης(ισχύει)το οποίο θέλουν να εξαλειφθεί.
Το Ισραήλ επέζησε όμως μέσα στις δεκαετίες και σταδιακά έχει έρθει κοντά με αρκετούς από αυτούς τους Άραβες(Αίγυπτος,Ιορδανία και ίσως Σαουδική Αραβία).Οι "Παλαιστίνιοι" έμειναν στην περιοχή χωρις να ενδιαφέρει κανέναν προστάτη τους το να εξελιχθούν-μορφωθούν σαν λαός,αλλά μόνο να το τροφοδοτούν με τα όπλα της προπαγάνδας αλλά και με πραγματικά όπλα για να συνεχίσουν να εξασκούν την συγκεκριμένη πολιτική.....
Για δες το και από την αντίθετη.
Οι ήπιες Ισραηλινές κυβερνήσεις του Μπάρακ αλλά και του Σιμόν Πέρες(που έκαναν βήματα υπέρ της ειρήνης)βρήκαν απέναντι τους τις πιο σκληρές τρομοκρατικές επιθέσεις και κρίθηκαν light.....
Αποτέλεσμα αυτού να έρθει ο Σάρον,ο Νετανιάχου κτλ.
Ακραίοι φασίστες στην περίπτωση του Σάρον,σκληρός ο Μπέν με συμμάχους ακροδεξιούς,ένας πολιτικός που εξαργύρωση με τον καλύτερο τρόπο το όνομα του αδερφού του....