Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Εγώ δεν είπα ότι δεν είναι αποτελεσματικοί ή ότι αυτό που κάνουν δεν τους συμφέρει (ως προς αυτό το θέμα...γιατί το κακό που κάνουν στην εικόνα τους είναι χωρίς γυρισμό...)

όλοι όσοι έσφαζαν στην ιστορία θεωρούσαν ότι έκαναν το καλύτερο για τον εαυτό τους...και ο χίτλερ το καλύτερο θεωρούσε ότι κάνει είμαι σίγουρος.

Εγώ που δεν είμαι ούτε ισραηλίτης ούτε παλαιστήνιος και ότι και να γίνει εκεί εγώ το βράδυ θα κοιμηθώ με το κλιματιστικό στο -40.....έχω την πολυτέλεια να τα βλέπω αντικειμενικά.

Ε αντικειμενικά μιλώντας για εμένα και οι ισραηλινοί είναι εγκληματίες πολέμου και έχουν μέσα στις τάξεις τους μια χαρά εθνικοφασίστες.

Μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση αλλά παραμένει έγκλημα πολέμου. Παρεμπιπτόντως και οι αμερικάνοι μετά τους διδύμους πύργους δεν υπάρχει άλλη λύση έλεγαν...

Εάν δεν είχαν εξαπολύσει οι Αραβοπαλαιστίνιοι της Χαμάς αυτήν την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο δεν θα είχε προκύψει όλη αυτή η σύγκρουση.

Στο παράδειγμα σου, αν μπει κάποιος στο χώρο σου εκεί που είσαι αραχτός με τον κλιματισμό σου, και τον κάνεις καινούριο, επειδή δε βλέπεις άλλη λύση για να ξεκουμπιστεί, θα έχεις το δίκιο με το μέρος σου. :-)

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
ναι δεν λέω.....

αλλά αυτό που περιγράφεις είναι το ίδιο σα να λες ότι :

τι να κάνουμε με τα μνημόνια αυτοκτόνησαν άνθρωποι από το 2010 και μετά...αλλά τουλάχιστον τώρα η χώρα μπήκε σε έναν ίσιο δρόμο....το δέχεσαι?

ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πάντα?

Τα μέσα δεν είναι αγιασμένα. Ο σκοπός δεν τα άγιασε, κι εξού και μιλάμε εδώ. Η πολυπόθητη γη της επαγγελίας αποδείχτηκε συνολικά λίγο προβληματική.

Όμως. Η μόνη λογική λύση είναι, να ανακτήσει το Ισραήλ τον πλήρη έλεγχο στην επικράτεια του, εξαλείφοντας τους τρομοκράτες.

Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν μετά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.079
Πόντοι
3.656
Εάν δεν είχαν εξαπολύσει οι Αραβοπαλαιστίνιοι της Χαμάς αυτήν την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο δεν θα είχε προκύψει όλη αυτή η σύγκρουση.

Στο παράδειγμα σου, αν μπει κάποιος στο χώρο σου εκεί που είσαι αραχτός με τον κλιματισμό σου, και τον κάνεις καινούριο, επειδή δε βλέπεις άλλη λύση για να ξεκουμπιστεί, θα έχεις το δίκιο με το μέρος σου. :-)
Οι ισραηλινοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους να απαντήσουν και να προσπαθήσουν να ξεκληρίσουν της τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία, ανθρωπιστικές διόδους, να κόβουν το νερό και το ρεύμα στα νοσοκομεία, να μην αφήνουν να περνάνε τρόφιμα, φάρμακα κτλπ...στο σύνολο των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Όσο για το παράδειγμα δεν είναι ακριβές....γιατί εγώ δεν δεν έχω κανέναν ορκισμένο εχθρό που θέλει να με σφάξει επειδή με είδε με τα μάτια του να σκοτώνω ή να αφήνω ανάπηρο τον αδερφό του.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056
Ακριβώς τυπε τέτοιες σοκαριστικες φωτο πρέπει να δημοσιευθούν... Και πρεπει να τις κάνουν φέιγ βολάν και να τις ρίξουν σε ολα τα ναυάγια που κάνουν καταλήψεις στα πανεπιστήμια.
ε όχι κ ναυάγια, υπερβολικό :confused:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
ναι δεν λέω.....

αλλά αυτό που περιγράφεις είναι το ίδιο σα να λες ότι :

τι να κάνουμε με τα μνημόνια αυτοκτόνησαν άνθρωποι από το 2010 και μετά...αλλά τουλάχιστον τώρα η χώρα μπήκε σε έναν ίσιο δρόμο....το δέχεσαι?

ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πάντα?
Αμα δεν υπάρχει άλλος τρόπος....
Ο Χίτλερ είχε όλο τον κόσμο εναντίον του,πλήν Ιαπωνίας,Ιταλίας και ΕΣΣΔ αρχικά,η καθεμία για του δικούς της λόγους...
Η Αμερική εκμεταλλεύτηκε το χτύπημα για να εξαπλώσει την κυριαρχία της...
Το Ισραήλ το κάνει για την επιβίωση του.
Δεν πρέπει να υπάρξει καμμία αδυναμία.
Έχουν πάρει τα μαθήματα τους οι Ισραηλινοί,80 χρόνια τώρα...

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Οι ισραηλινοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους να απαντήσουν και να προσπαθήσουν να ξεκληρίσουν της τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βομβαρδίζουν νοσοκομεία, σχολεία, ανθρωπιστικές διόδους, να κόβουν το νερό και το ρεύμα στα νοσοκομεία, να μην αφήνουν να περνάνε τρόφιμα, φάρμακα κτλπ...στο σύνολο των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Όσο για το παράδειγμα δεν είναι ακριβές....γιατί εγώ δεν δεν έχω κανέναν ορκισμένο εχθρό που θέλει να με σφάξει επειδή με είδε με τα μάτια του να σκοτώνω ή να αφήνω ανάπηρο τον αδερφό του.

Έτσι θα μιλάμε για πάντα, και θα λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν έχει νόημα. Οι θέσεις μας είναι ήδη γνωστές, το ίδιο και η όποια διάσταση απόψεων.

Οι χασάπηδες της Χαμάς εργαλειοποίησαν υποδομές, νοσοκομεία, μωρά για τους δικούς τους επαχθείς στόχους.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.905
Πόντοι
9.931
Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν οτι την ωρα που η Χαμας σκότωνε άοπλους νεους, γερους και παιδια ακριβως την ιδια στιγμη σκότωνε και τους Παλαιστίνιους, δεν υπηρχε ουτε μια στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να μην αντίδραση με σφοδρότητα και μένος το Ισραηλ.

Ειλικρινά ακομα και σημερα δεν μπορω να καταλάβω που αποσκοπούσε αυτη η ενέργεια. Πιθανον στο να μην ερθει κοντα το Ισραηλ με την Σαουδικη Αραβια μιας και ψηνοταν καποιου ιδους συμφωνιας

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Ε αντικειμενικά μιλώντας για εμένα και οι ισραηλινοί είναι εγκληματίες πολέμου και έχουν μέσα στις τάξεις τους μια χαρά εθνικοφασίστες.

Μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση αλλά παραμένει έγκλημα πολέμου. Παρεμπιπτόντως και οι αμερικάνοι μετά τους διδύμους πύργους δεν υπάρχει άλλη λύση έλεγαν...
Πόσο αντικειμενικός μπορείς να είσαι όταν ζεις στην ασφάλεια και δεν έχεις τον φόβο μην σε μαχαιρώσει κανένας τρελός,όχι για να σε κλεψει,αλλά γιατί είσαι Εβραίος, ή όταν κοιτάς τον ουρανό μην σου έρθει καμμιά ρουκέτα ή φοβάσαι μην είσαι κάπου που θα ανατιναχτεί κάποιος σαν "μάρτυρας"....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.079
Πόντοι
3.656
Αμα δεν υπάρχει άλλος τρόπος....
Ο Χίτλερ είχε όλο τον κόσμο εναντίον του,πλήν Ιαπωνίας,Ιταλίας και ΕΣΣΔ αρχικά,η καθεμία για του δικούς της λόγους...
Η Αμερική εκμεταλλεύτηκε το χτύπημα για να εξαπλώσει την κυριαρχία της...
Το Ισραήλ το κάνει για την επιβίωση του.
Δεν πρέπει να υπάρξει καμμία αδυναμία.
Έχουν πάρει τα μαθήματα τους οι Ισραηλινοί,80 χρόνια τώρα...
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό

ο καθένας θεωρεί ότι κάνει το καλύτερο για το συμφέρον του αλλιώς δεν θα το έκανε...δεν καθιστά αυτό που κάνει σωστό ή όχι....έφερα παράδειγμα το χίτλερ γιατί ήταν αποτελεσματικός και δεν είχε και πολλές αδυναμίες....οι δικτάτορες έχουν αυτά τα γνωρίσματα.

Το Ισραήλ δε ξέρω αν το κάνει για την επιβίωση ή την κυριαρχία του....έχει διαφορά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.079
Πόντοι
3.656
Έτσι θα μιλάμε για πάντα, και θα λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν έχει νόημα. Οι θέσεις μας είναι ήδη γνωστές, το ίδιο και η όποια διάσταση απόψεων.

Οι χασάπηδες της Χαμάς εργαλειοποίησαν υποδομές, νοσοκομεία, μωρά για τους δικούς τους επαχθείς στόχους.
Ε ναι...και ο νετανιάχου εργαλειοποιεί την κρίση για να γίνει αρεστός....:confused:

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν οτι την ωρα που η Χαμας σκότωνε άοπλους νεους, γερους και παιδια ακριβως την ιδια στιγμη σκότωνε και τους Παλαιστίνιους, δεν υπηρχε ουτε μια στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να μην αντίδραση με σφοδρότητα και μένος το Ισραηλ.

Ειλικρινά ακομα και σημερα δεν μπορω να καταλάβω που αποσκοπούσε αυτη η ενέργεια. Πιθανον στο να μην ερθει κοντα το Ισραηλ με την Σαουδικη Αραβια μιας και ψηνοταν καποιου ιδους συμφωνιας
εισαι παρα πολυ σιγουρος δλδ οτι το εκανε η χαμας?.... πιασανε στα πρασα τοσο πολυ την μοσαντ και ειναι τοσο βλακες που δεν ηξεραν οτι θα γινοτανε αυτο που εγινε?

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.905
Πόντοι
9.931

Ακριβως, οταν δεν σέβεσαι εσυ ο ιδιος τον λαο σου και εχεις αποθηκες οπλων, στρατώνες και κεντρα διοίκησης κατω απο σχολεία και νοσοκομεία και οταν εξαπολύεις ρουκέτες διπλα απο πολυκατοικίες και τεμενοι ε τοτε δεν μπορει να βγαινεις και να λες οτι οι Ισραηλινοι σκοτωνουν αμαχους και καταστρεφουν υποδομες, αφου εσυ ο ιδιος το προκαλεις.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.079
Πόντοι
3.656
Πόσο αντικειμενικός μπορείς να είσαι όταν ζεις στην ασφάλεια και δεν έχεις τον φόβο μην σε μαχαιρώσει κανένας τρελός,όχι για να σε κλεψει,αλλά γιατί είσαι Εβραίος, ή όταν κοιτάς τον ουρανό μην σου έρθει καμμιά ρουκέτα ή φοβάσαι μην είσαι κάπου που θα ανατιναχτεί κάποιος σαν "μάρτυρας"....
ακριβώς για αυτό μπορώ να είμαι αντικειμενικός...αν ζούσα εκεί λες να ήμουν?

εσύ αν ζούσες στην παλαιστίνη σε τσαντίρι χωρίς νερό και ρεύμα και μόρφωση πιστεύεις θα είχες τις ίδιες απόψεις που έχεις τώρα???

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό

ο καθένας θεωρεί ότι κάνει το καλύτερο για το συμφέρον του αλλιώς δεν θα το έκανε...δεν καθιστά αυτό που κάνει σωστό ή όχι....έφερα παράδειγμα το χίτλερ γιατί ήταν αποτελεσματικός και δεν είχε και πολλές αδυναμίες....οι δικτάτορες έχουν αυτά τα γνωρίσματα.

Το Ισραήλ δε ξέρω αν το κάνει για την επιβίωση ή την κυριαρχία του....έχει διαφορά.
Το κάνει ξεκάθαρα για την επιβίωση του.
Ο πόλεμος είναι τρομερά κοστοβόρος...Κανένα συμφέρον...
Για αυτό και είμαστε μαζί του.
Και γιατί είναι η μοναδική δημοκρατική χώρα στην Μέση Ανατολή.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
εσύ αν ζούσες στην παλαιστίνη σε τσαντίρι χωρίς νερό και ρεύμα και μόρφωση πιστεύεις θα είχες τις ίδιες απόψεις που έχεις τώρα???
Αν ήμουν Παλαιστίνιος θα έφευγα απο εκεί ή αν επέλεγα να μείνω θα πολεμούσα με κάθε μέσο τους φασίστες της Χαμάς και πιθανόν να ήμουν νεκρός....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.079
Πόντοι
3.656
Το κάνει ξεκάθαρα για την επιβίωση του.
Ο πόλεμος είναι τρομερά κοστοβόρος...Κανένα συμφέρον...
Για αυτό και είμαστε μαζί του.
Και γιατί είναι η μοναδική δημοκρατική χώρα στην Μέση Ανατολή.
Ο νετανιάχου κερδισμένος είναι....μην παίρνεις και όρκο....

δημοκρατικΟΤΕΡΗ χώρα στην Μ. Ανατολή....δημοκρατική χώρα και φυλακή γεμάτη ανήλικα παιδάκια δεν πάνε μαζί.....

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
εγω αναμεσα σε ουνους και βησιγοτθους δεν θα διαλεγα πλευρα....γαμωσταυριζω που ο εβραιος σκοτωνει τοσο στεγνα παιδια οσο στεγνα οι ναζι τον κανανε σαπουνι

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.260
Πόντοι
6.056

άλλοι φερέγγυοι οι σαουδάραβες σαν τον ερντογάν ο λόγος τους συμβόλαιο :confused:
το διοικητήριο της Χαμάς είναι στο Κατάρ ..
αυτά τα τεχνητά κράτη που λυμαίνονται οι χασαποκαμηλιέρηδες έπρεπε να έχουν γίνει οικόπεδα...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.079
Πόντοι
3.656
Αν ήμουν Παλαιστίνιος θα έφευγα απο εκεί ή αν επέλεγα να μείνω θα πολεμούσα με κάθε μέσο τους φασίστες της Χαμάς και πιθανόν να ήμουν νεκρός....
Και εγώ και όλοι έτσι θέλουμε να πιστεύουμε για τον εαυτό μας....

αλλά το πιθανότερο θα ήταν ότι δεν θα ξεφεύγαμε από τη νόρμα.....γιαυτό δεν βιάζομαι να κρίνω τόσο εύκολα όσους γεννιούνται και πεθαίνουν στο βούρκο χωρίς ελπίδα.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Ο νετανιάχου κερδισμένος είναι....μην παίρνεις και όρκο....

δημοκρατικΟΤΕΡΗ χώρα στην Μ. Ανατολή....δημοκρατική χώρα και φυλακή γεμάτη ανήλικα παιδάκια δεν πάνε μαζί.....
Είναι Είναι μοναδική δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Οπότε είναι δημοκρατική.
Ο Νετανιάχου θα χάσει τις εκλογές...
Ξέρεις γιατί?
Γιατί άφησε να συμβεί η 7/10...
Γιατί είχε συμμαχήσει σιωπηρά με την Χαμάς,προς εξόντωση άλλων ισλαμιστικών στοιχείων,εχθρικών της Χαμάς,με αποτέλεσμα να ενισχύσει ακόμα παραπάνω την Χαμάς αφου και εξουδετέρωσε τους εσωτερικούς αντιπάλους της...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom