Συνεχιζω την περιγραφη μου και θα προσπαθησω να δωσω πολλες λεπτομερειες
Μετα την Κοπεγχαγη ειχα προγραμματισει και κλεισει απο πριν σε ενα χοστελ στην Ουπσαλα για δυο ημερες.
Πηρα το τρενο Κοπεγχαγη -Στοκχολμη -Ουπσαλα που κανει την διαδρομη σε 6 ωρες.
Οσοι θελετε να προγραμματισετε απο πριν τις διακοπες και θελετε να υπολογισετε ποσες ωρες κανει το τρενο
ωστε να βρισκεστε στον επομενο προορισμο
αλλά μην κλεισετε απο εδω γιατι ειναι ακριβα
απλως δειτε τις ωρες που φευγουν και ποση ωρα κανουν να φτασουν.
Οσοι ειναι λιγοτερο ταξιδεμενοι και μπορει να μπερδευτουν πρεπει μολις βγαλουν το εισητηριο απο εκει
να κοιταξουν τον μεγαλο πινακα οπου γραφει τις ωρες αναχωρησης και σε ποιο διαδρομο πρεπει να πανε.Φαινεται ευκολο αλλά και ευκολα μπορει να μπερδευτεις.
Το τρενο καθαρο η διαδρομη φανταστικη και με πολλες εναλαγες.
Περνας αναμεσα σε δαση και βλεπεις συνεχεια λιμνες και ποταμια.Οι 6 ωρες του ταξιδιου περασαν αερα και γεμισα εικονες.
Απο οτι παρατηρησα οι αλλοι συνταξιδιωτες μου δεν δινανε πολλη σημασια στο τοπιο.
Φτανω στον κενρικο σταθμο της Στοκχολμης οπου ηταν τεραστιος.Επρεπε να παρω το επομενο τρενο για Ουπσαλα ,κοιταζω τον πινακα και βλεπω οτι φευγει σε 5 λεπτα στον ταδε διαδρομο.Ξεκιναω να κινουμαι γρηγορα αλλά και ψυχραιμα ωστε να βρω τον διαδρομο μου σε αυτον τον αχανες λαβυρινθο και να μην κανω καποιο λαθος γιατι θα το εχανα το τρενο.
Μου αρεσε ο τροπος που κινιομουν σε αγνωστα περιβαλοντα και ηταν σαν να ηξερα τον σταθμο χρονια.
Στην πορεια μου για τον διαδρομο βλεπω να καθεται ενα 18χρονο κοντο ξανθομουνικο και να με κοιταζει μεσα στα ματια.
Της σκαω ενα φιλακι και συνεχιζω την πορεια μου.Με κοιταζει απορημενη και μπερδεμενη .Σκεφτομαι οτι αν δεν βιαζομουνα κλπ. Προλαβαινω στο τσακ το τρενο και εκει παθαινω αλλη πλακα.
( Εδω πρεπει να πω οτι απο οτι εμαθα αργοτερα , τζαμπα βιαζομουνα να προλαβω το τρενο για το λογο οτι η διαδρομη Στοκχολμη -Ουπσαλα ειναι τακτικη καθε 40 λεπτα ).
Ηταν γεματο με μαθητες μαθητριες και φοιτητριες.Ενα 16χρονο που μαλλον δεν ηταν Σουηδη που καθοταν τρεις σειρες μπροστα απεναντι μου με κοιταζε αναιδεστατα και μαγκιορικα μεσα στα ματια και ηταν σαν να ελεγε -ρε καριολη ετσι και σε βαλω κατω θα σε αφησω λιποθυμο-Σκεφτομαι με χαρα -ωρε που ηρθε ο φιλαρακος-
Το τρενο φτανει Ουπσαλα επειτα απο 35 λεπτα βγαινουν ολοι γρηγορα και δεν βλεπω που πηγε η 16χρονη.Κατεβαινε τοση μουνοθυελλα απο το τρενο που την ξεχασα γρηγορα .
Ειχα γραμμενη την διευθυνση του χοστελ και επειδη δεν ειχε αλλες πληροφορειες πως θα το βρω μπαινω σε ταξι.
Ο ταξιτζης μαλλον Σουηδος μου λεει οτι αυτη η οδος βρισκεται εκει κοντα και αν θελω να μου πει να παω με τα ποδια χωρις να τον πληρωσω.
Επειδη φερθηκε τιμια του λεω οτι δεν πειραζει και να με παει εκει.Τα ταξι εκει ειναι ακριβα αλλά χαλαλι του.
Με αφηνει εξω απο το χοστελ
Φτανω στης 19.10 και βλεπω οτι ηταν κλειστο, εκλεινε στης 19.00
Εδω πρεπει να πω οτι υπαρχουν αρκετα χοστελς που για να μειωσουν τα λειτουργικα εξοδα δεν εχουν υπαλληλο το βραδυ και οταν κανεις την κρατηση σου στελνουν εναν κωδικο που τον πατας στην ηλεκρονικη κλειδαρεια στην εισοδο της πορτας και μπαινεις μεσα.Επειτα σου εχουν αφησει ενα σημειωμα και τα σεντονια σου για το που πρεπει να πας.
Εγω ειχα ξεχασει να παρω μαζι μου τον κωδικο και αρχισα να λεω τωρα τι κανουμε.
Διπλα υπηρχε μια τζαμαρια με καποιους μεσα και σκεφτομαι καλα οι μαλακες δεν βλεπουν που εχω κλειστει να μου ανοιξουν αλλά τελικα καταλαβαινω οτι αυτοι ηταν απο το διπλανο ξενοδοχειο.
Σκεφτομαι τι να κανω και τελικα μου ερχεται οτι πρεπει να παω να βρω ενα internet cafe να δω το e mail μου (αργοτερα ειδα οτι δεν υπηρχε internet cafe ).Τοτε ομως βλεπω οτι επανω στην πορτα υπηρχε ενα τηλεφωνο ,το παιρνω και για καλη μου τυχη η ρεσεψιονιστ δεν ειχε φυγει ακομα ,οποτε μου ανοιγει .
Απλο αλλά καλο το χοστελ και μολις βρισκω το δωματιο μου και αφηνω τα πραγματα μου βγαινω αμεσως εξω να προλαβω μουνοθυελλα.
Κανω μια μικρη βολτα επειτα βρισκω τον κενρικο πεζοδρομο περνω καφεδακι στο χερι καθομαι σε ενα παγκακι και αρχιζω να παρατηρω το τι μουνια βγαζει η Ουπσαλα.
Τα συμπερασματα ειναι ευκολο να τα καταλαβετε αν και παρατηρησα οτι τελικα υπαρχουν και παρα πολλες κοντες Σουηδεζες
παντως και αυτες ανηκαν στην κατηγορεια μουνας.
Λογω οτι ηταν Παρασκευη ειχαν παει για ψωνια ,μολις εκλεισαν τα μαγαζια πηγα να δω την υπολοιπη πολη.Ωραια πολη και δειχνει ομορφα την νυχτα.Αφου περπατησα αρκετα ειχα βαλει καποια κτιρια στοχο ετσι ωστε να γυρισω πισω και να μην χαθω.
Γυριζω πισω μετα απο αρκετη ωρα στον πεζοδρομο και σκεφτομαι οτι ειμαι ολη την μερα στο τρεξιμο να παω στο χοστελ να ξεκουραστω λιγο και αν εχω το κουραγιο να βγω επειτα.
Αρχιζω να ψαχνω το χοστελ και δεν το βρισκω, ειχα αμελησει να παρω μαζι μου την διευθυνση απο τοτε που ετρεξα γρηγορα να βγω στην μουνοθυελλα.Ετσι αρχιζω να γυρναω πανω κατω και να προσπαθω να βρω που ειναι το γαμημενο.
Παω σε μια πιατσα ταξι τους λεω για ενα χοστελ αλλά αυτοι δεν ξεραν και μου λενε αν εχω διευθυνση, φευγω και απο εκει.
Πρεπει να εψαχνα γυρω στα 45 λεπτα οταν βλεπω κατι αστυνομικους και λεω θα παω να τους ρωτησω.Τελευταια στιγμη αλλαζω γνωμη και λεω οχι θα το βρω μονος μου.
Ξανα ψαξιμο για κανα μισαωρο και σκεφτομουν τι μαλακια εκανα και δεν ρωτησα τους αστυνομικους.
Επειτα βλεπω ενα ξενοδοχειο πολυτελειας μπαινω μεσα και τους λεω
εχω χαθει υπαρχει εδω κοντα ενα χοστελ μπορειτε να το βρειτε απο το ιντερνετ
αυτος απορημενος μου λεει υπαρχει χοστελ στην Ουπσαλα? Τελικα το βρισκει και ηταν δυο στενα πιο κατω.Τοση ωρα γυριζα γυρω γυρω και αυτο το στενο μου ειχε ξεφυγει.Τελοσπαντων καλη εμπειρια και καλο μαθημα. -Τα μουνια μπορει να σε κανουν να χασεις τον δρομο σου-.
Επομενο πρωι εξω για καφε στην καφετερια.Μερα γαματη με ηλιο και μετα απο λιγο ανοιξανε τα μαγαζια.
Στον πεζοδρομο παιζανε διαφορα συγκροτηματα με διαφορετικο ηχο το καθενα.
Σε ενα απο αυτα πισω χορευανε καμια δεκαρια Σουηδεζικα μουνια με κοντες φουστιτσες και κανανε αστειες γκριματσες ολες μαζι .
Πολυ ωραιο θεαμα ηταν και σοβαρες και δεν ειχαν προβλημα να εκτεθουν.Ωραια ατμοσφαιρα που σου ανεβαζε την διαθεση.
Συνεχιζω την βολτα στην πολη που τελικα ειναι αρκετα μεγαλη και ομορφη με ενα ποταμι να την διασχιζει.Επειτα μπαινω σε μια τεραστια εκκλησια τους που εκει μεσα ηταν θαμμενοι καποιοι βασιλιαδες τους.
Επεσα σε ενα ποδηλατικο γυρο ,ανεβαινω σε ενα ψηλο σημειο εκει που τερματιζανε και απο εκει περνουσανε πολλες φορες .Ο κοσμος καθοταν και παρακολουθουσε στο γρασιδι και απο εκεινο το σημειο εβλεπες πισω σου ενα καστρο μπροστα σου περνουσαν οι αθλητες και λιγο πιο μπροστα υπηρχε το βοτανικο μουσειο με κατι περιτεχνους συνδυασμους των κηπων .Η εικονα καθως και η ατμοσφαιρα που επικρατουσε απλα φανταστικη .
Μετα απο ωρα πηγαινω απο την πισω πλευρα του καστρου οπου απο εκει εβλεπες ολη την Ουπσαλα απο ψηλα.Ωραιο χασιμο και αυτο.
Επειτα κατεβαινω και πηγαινω στο βοτανικο τους κηπο που ηταν μεγαλος και ομορφος.Καθομαι 2-3 ωρες και εκει .Επειτα πιο περα βρισκω ενα νεκροταφειο τους ,μπαινω και εκει και αρχιζω να παρατηρω την διαταξη του χωρου το πως συμπεριφερονται αυτοι που αφηνουν λουλουδια και παρατηρω τι αισθηση σου αφηνει η παραμονη εκει περα.
Επειτα πιο διπλα βλεπω το πανεπιστημιο που ομως λογω Σαββατου ηταν κλειστο και δεν μπαινω μεσα.
Αφου ειχα απομακρυνθει παρα πολυ και ειχα παρει διαφορετικο δρομο απλα ξαναχαθηκα αλλά δεν με ανησυχουν κατι τετοια.
Ρωταω καποιον που βρισκεται ο σιδηροδρομικος σταθμος.Αυτος μου απανταει ευχαριστα και μαλλον επειδη του αρεσε η μουρη μου μου λεει απο που ειμαι.
Επειτα μου λεει θα σου πω απο που να πας ετσι ωστε να ειναι πιο ευχαριστη η διαδρομη.
Πραγματι ειχε δικιο ,φτανω στο χοστελακι ξεκουραζομαι για λιγο και το απογευμα ξανα εξω για αλλη πλευρα της πολης.Φτανω σε ενα σημειο που ειχε πολυ ωραιες μονοκατοικοιες και τιγκα στο πρασινο .Πιο περα σε ενα παρκο καμια εικοσαρια μεταλαδες ακουγαν την μουσικη τους και το απολαμβανανε.
Μετα απο κανα 3ωρο γυρναω στο χοστελ και σκεφτομαι να βγω σε κανενα μαγαζι.
Τον ταξιτζη που ειχα παρει στην αρχη τον ειχα ρωτησει αν υπαρχει κανενα κλαμπ και αυτος δεν καταλαβε ή μαλλον μου ειπε οτι τα λενε ντισκο.Μου ειχε γραψει ενα μαγαζι αλλά εγω αλλαζω γνωμη και σκεφτηκα να παω το βραδυ στην Στοκχολμη.Ειχα δει πιο πριν στο youtube ενα μαγαζι στην Στοκχολμη με κατι απιστευτα μουνια και περιμενα πως και πως να το επισκεπτω.
Βρισκομαι στον σταθμο κατα τις 11 το βραδυ για να παρω το τρενο.Ενω περιμενω περναει ενα απιστευτο μωρο απο αυτες που σου κρεμανε τα σαγονια.Περιμενει και αυτη το τρενο να παει Στοκχολμη μαζι με δυο φιλες της που και αυτες καλες ειναι αλλά αυτη απλα τις επισκιαζει .
Οταν ερχεται το τρενο την αφηνω να με προσπερασει για να δω που θα κατσει ωστε να κατσω κοντα της .
Καθομαι κοντα της και απεναντι της ωστε να βλεπω το προσωπο της αλλά τα καθισματα ειναι αρκετα ψηλα και δεν εχω ευθεια επαφη και την βλεπω μονο απο αντανακλαση του τζαμιου.Πιανω δυο τρεις φορες την ματια της που παρατηρει. Σκεφτομαι μαλακια εκανα επρεπε να κατσω κοντα της ακομα και διπλα της.
Πινουνε μπυρες για να ανεβασουν διαθεση.Σκεφτομαι μολις σταματησουμε και περασει απο εδω για την εξοδο θα της χαμογελασω και θα προσπαθησω να της πιασω κουβεντα.
Ειχα στην τσεπη μου ενα χαρτη και ειχα σκοπο να της πω οτι ειμαι καινουργιος στην πολη και να μου δειξει που βρισκεται καποιο καλο κλαμπ και αν εβλεπα οτι τσιμπαγαν θα τους ελεγα αν θελουν να παω και εγω μαζι τους.
Σταματαει το τρενο περναει αυτη διπλα μου και δεν κοιταζει προς το μερος μου.Δεν αποθαρυνομαι και συνεχιζω να τις ακολουθω απο πισω με την ελπιδα να σταματησουν εξω απο τον σταθμο για ταξι και εκει να χωθω.
Αυτες ομως μετα απο λιγο μπαινουν μεσα στις τουαλετες του σταθμου οπου εγω περιμενω απο εξω γυρω στα τρια λεπτα.
Επειδη περασε η ωρα και αν με βλεπανε να περιμενω μπορει να φοβοντουσαν βγαινω εξω και τις περιμενω στην κεντρικη εξοδο.
Περιμενω περιμενω δεν τις βλεπω τις κυριες.Λεω με βαρια καρδια δεν γαμιουνται θα παω σε αυτο το κλαμπ που γινεται του μουνιου το πανηγυρι.
Λεω σε ενα ταξιτζη εξω απο τον σταθμο στον club Venue που το ειχα δει στο youtube αλλά αυτος δεν το ηξερε και μου λεει οτι μπορει να ειναι -σκεφτεται- και μου λεει οτι μπορει να ειναι σε αυτη την περιοχη.Αυτη η περιοχη μου λεει ειναι μακρια και καταλαβαινω οτι θα μου επαιρνε πολλα
οποτε κανω μεταβολη και καθομαι να σκεφτω τα καινουργια δεδομενα.
Καθως σκεφτομουνα βλεπω οτι κλεινουν και το σταθμο των τρενων.Ρωταω ενα αστυνομικο και μου λεει με υφος απολυτο και χωρις ορεξη για πολλα οτι ο σταθμος κλεινει