Ειχα παει περσι τον Μαιο στην Κοπεγχαγη για τεσσερις μερες και περασα τελεια,δεν γαμησα εκει αλλά πηρα το αιμα μου πισω αργοτερα στην Νορβηγια.
Πηγα μονος μου και εμεινα σε χοστελ και συγκεκριμενα σε αυτο
.
Θα κανω μια μικρη παρενθεση και θα πω λιγα πραγματα για τα χοστελς αν και εχω σκοπο να ξεκινησω ξεχωριστο θρεντ για να δωσω περισσοτερες πληροφορειες για τα χοστελς.
Τα χοστελς δεν τα πολυξερουν ή δεν τα πολυπροτιμουν οι Ελληνες σε συγκριση με αλλους λαους.
Ειναι ιδανικη λυση για οσους ταξιδευουν μονοι τους που θελουν να κανουν οικονομικες διακοπες και ταυτοχρονα τους συνγκινει η περιπετεια και το αγνωστο.
Εκει μενεις μαζι με αλλους αγνωστους απο ολο τον κοσμο και σε τετοιες συνθηκες αναγκαζεται το μυαλο σου να λειτουργησει διαφορετικα.
Στα περισσοτερα επικρατει μια φιλικη ατμοσφαιρα και ετσι μπορεις να γνωριστεις ευκολα με τους συγκατοικους σου και ταυτοχρονα να βελτιωσεις τα αγγλικα σου.
Συνηθως μενεις με ατομα του ιδιου σου του φυλου αλλά υπαρχουν παρα πολλα που ειναι μικτα και εκει μπορει να γινει καλο παιχνιδι.
Τα περισσοτερα ειναι καθαρα και ασφαλη, αν και προπερσι στο Αμστερνταμ σε ενα γαματο χοστελ που εμενα
ειχα αφησει εξω κατι ρουχα και δεν τα ειχα κλειδωσει στο ντουλαπι μου και καποιος τα εκλεψε.
Αν δεν σας ενοχλει το πιθανο ροχαλητο ή η περισσοτερη εκγρηγορση που πρεπει να δειχνετε σε προσωπα και καταστασεις προτιμηστε με κλειστα ματια τα Χοστελς.
Στην δικη μου περιπτωση οσο περισσοτερο παω σε διαφορα χοστελς τοσο περισσοτερο κολλημα τρωω με αυτα.
Ξαναγυριζω στο θεμα
Κοπεγχαγη
Στο χοστελ που εμενα ηταν καθαρο και ωραιο αλλά καπως απροσωπο και τα ατομα που εμενα μαζι τους συνεπεσε να μην τους πολυγουσταρω
και αυτοι καπως ετσι πρεπει να αισθανονταν οποτε ειχαμε τυπικες επαφες .Αυτο δεν ηταν ιδιετερο προβλημα γιατι ολη την μερα ελειπα και πηγαινα μονο για υπνο.
Στις σκανδιναβικες χωρες τα ξενοδοχεια ειναι πανακριβα οποτε χοστελ και παλι χοστελ.
Οι Δανεζες ωραια μουνια κα απλα ντυμενες και τους αρεσει το παιχνιδι με τα ματια.Κυκλοφορουν πολυ με τα ποδηλατα και φορανε και τις φουστιτσες και μπορει να γινει ωραιο παιχνιδι.
Εγω οταν περπατουσα φροντιζα να πηγαινω αντιθετα απο την φορά τους ετσι ωστε οταν ερχονται με τα ποδηλατα τους να τις βλεπω προσωπο με προσωπο και ολες κοιτουσαν μεσα στα ματια.Τοτε αρχιζα και εσκαγα φιλακια αλλά ειχαν ηδη μια ταχυτητα οποτε τις εχανα.
Σε μια που σκαω φιλακι μετα απο καμια εικοσαρια μετρα ακουω ενα αποτομο φρεναρισμα και γυριζει και με κοιταζει με νοημα.Εγω λεω απο μεσα μου σορρυ μωρο αλλά αργησες
μαλακια μου βεβαια αλλά οταν βρισκεσαι μεσα στην πηγη μπορει να συμπεριφερθεις οπως οι ελλεηνηδες.
Σε καποιο μεγαλο κλαμπ δεν πηγα γιατι επεσα στα μεσα της βδομαδος και εκει ανοιγουν μονο Παρασκευη Σαββατο.
Η πολη ειναι πολυ ωραια με μεγαλους δρομους και ψηλα κτιρια .Εριξα ατελειωτο περπατημα αλλά επαιρνα και το λεωφορειο μονο που σταση με σταση εχει πολυ μεγαλη αποσταση μεταξυ τους ετσι ωστε το λεωφορειο να αναπτυσει μεγαλυτερη ταχυτητα.
Επισης αξιζει να πας στο λιμανι Νιχαβν οπου εκει οταν εχει καλο καιρο μαζευονται στις διπλα μπυραριες και το απολαμβανουν.Απο αυτο το λιμανι παιρνεις ενα πλοιαριο οπου σε κανει βολτα γυρω απο τα καναλια της πολης οπου και αυτο με καλο καιρο λεει τρελλα.
Επισης καλο παιχνιδι και ματι παιζεται στον κεντρικο πεζοδρομο της Στρογκετ οπου πανε για ψωνια και καφε
Στην Κοπεγχαγη για οσους δεν το ξερουν υπαρχει η Κριστιανια οπου ειναι ενα μερος που θεωρητικα δεν ανηκει στην Δανια και λειτουργει σαν κρατος εν κρατι.
Στην δεκαετια του εβδομηντα χιππις κατελαβαν ενα παλιο στρατοπεδο και ενγκατασταθηκαν εκει.Η κυβερνηση της Δανιας το αφησε να εξελιχθει σαν κοινωνικο πειραμα.Τωρα ζουν εκει περιπου 800 ατομα περισσοτερα εδω
Αξιζει τρελλα η επισκεψη εκει ειδικα σε οσους θελουν να πιουν μπαφους με την ανεση τους.
Υπαρχουν 3-4 παγκοι οπου πωλουν φουντα και ψημενο αριστης ποιοτητας σε φθηνες τιμες.
Οσοι θελουν να αγορασουν λιγο τους προτεινω να πανε στην πιο εγκληματικη μουρη εναν σαν τουρκοαραβα που ομως ειναι ο πιο εππαγγελματιας γιατι οι αλλοι σε ψιλοκλεβουν στο ζυγι.
Μεσα σε αυτην την περιοχη μπορεις να δεις πολλα μπαρακια ,αλλα που πινουν μπυρες και μπαφους και πιο περα αλλα μπαρ και εστιατορια πολυτελειας που πηγαινουν αξιοσεβαστοι Δανοι πολιτες .Η περιοχη ειναι μεσα στο πρασινο και πιο περα εχει και μια σχολη ιππασιας οπου μαθαινουν ιππασια χωρις σελα και αναβολεις οπως οι ινδιανοι.
Υπαρχει και ενα εστιατορειο φυτοφαγων οπου εκει ειδα να μπαινουν μεσα αξιολογα μουνια 25- 35 χρονων απο αυτες που ψαχνονται να παντρευτουν και με παιζανε τρελλα αλλά εκεινη την στιγμη ημουνα πολυ αλλου.
Η περιοχη ειναι σχετικα ασφαλης εγω δυο μερες που πηγα κυκλοφορουσα μονος μου ανετα (με 10 χρονια kick boxing λειτουργεις αλλιως) και απο οτι εβλεπα και οι Δανοι κυκλοφορουσαν ανετα.
Εχει ομως και κατι μαλακες Αγγλους που πινουν μπαφους και μπυρες και μπορει να ξεφυγει η κατασταση.Οσοι φοβαστε που δεν πρεπει πηγαινετε παρεα και φυγετε μολις αρχισει να βραδιαζει.
Γενικως αξιζει πολυ η Κοπεγχαγη και οι ανθρωποι της.Οι αντρες καλοι ανθρωποι αλλά δεν εχουν ενα νευρο μεσα τους οποτε ενας Ελληνας εχει ευκολο εργο στις Δανεζες.
Τις επομενες μερες θα γραψω την συνεχεια του ταξιδιου μου σε Ουπσαλα Στοκχολμη Οσλο.
Στις χωρες αυτες μπορεις να πεις ανετα
το χασαμε το κορμι πατριωτη
γιατι στην επομενη στροφη σε περιμενει καινουργιο κορμι