Νέα

Σαμαράς-Ν.Δ... Τί να πείς;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21K
  • Εμφανίσεις 386K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πόσα χρόνια θα μείνει αντιπολίτευση η ΝΔ του Σαμαρά;

  • 1-2

    Ψήφοι: 18 25,0%
  • 3-6

    Ψήφοι: 4 5,6%
  • 7-10

    Ψήφοι: 5 6,9%
  • 10+ όπως μετά το 93

    Ψήφοι: 45 62,5%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    72

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Μηνύματα
3.366
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
βρήκα κάτι εδώ πρόχειρα

h**p://epixeirisi.gr/ΒΗΜΑ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ/17859/Τεκμαρτό-Μίσθωμα-Ακινήτου-(Επαγγελματικής-στέγης-ή-μη)

ουστ κοπρόσκυλο,ψυχανώμαλε...
ναι δεν βρηκα κατι για 6,5% λεει για ποσο 3,5% με 5% αναφερομενο σε παραδειγμα με φυσικο προσωπο, οχι με νομικο μπροσωπο οπως μια εταιρια. περιμενω να βρεις το σχετικο χωρίο καθαρμα, τομαροσκυλο, ημιπασοκ και να με ταπωσεις για πρωτη φορα μετα απο 301 ταπες που σου εριξα
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕ

Έχασαν και κλαίνε τα λεφτά τους οι διεθνείς απατεώνες.
Αντί να καταρρεύσει το χρηματιστήριο του Μπ. Άιρες, κατέρρευσε το δικό μας

Μας έβαλε τα γυαλιά μια γυναίκα, η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ. Διαψεύστηκαν παταγωδώς τα κοράκια που προέβλεπαν τεράστιες διαδηλώσεις, λεηλασίες, χάος και πολλή πείνα

ΣΕ ΚΟΛΑΦΟ για τους ανεγκέφαλους προπαγανδιστές της τρόικας, εξελίσσεται η υπόθεση της Αργεντινής, την οποία το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει σαν μπαμπούλα επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τον κόσμο, με τα σενάρια της άτακτης χρεοκοπίας.
Μέσα σε λίγες μέρες κατέρρευσε με πάταγο η επιχείρηση κινδυνολογίας, που έστησε το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τα φερέφωνα της διαπλοκής, με όχημα πάντα το πιστωτικό γεγονός, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της Αργεντινής να πληρώσει σε μια μικρή μειοψηφία του 9% των τοκογλύφων, οι οποίοι αρνήθηκαν να μπουν στο πρόγραμμα κουρέματος που μπήκε το υπόλοιπο 91% που δέχθηκε κούρεμα 25% του χρέους και οι οποίοι πληρώθηκαν κανονικά.
Τα γεγονότα στην Αργεντινή συνιστούν κόλαφο για τους ραγιάδες υπηρέτες της τρόικας και συνιστούν μια μεγάλη νίκη του Αργεντίνικου λαού κατά των διεθνών τοκογλύφων.
Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση, μετά το περήφανο όχι της Προέδρου Κριστίνας Κίρχνερ. Η άρνηση πληρωμής, στη μικρή αυτή πλειοψηφία των αχόρταγων γερακιών δεν είχε καμία επίπτωση στην οικονομία της χώρας και στις διεθνείς της συναλλαγές. Το χρηματιστήριο της Αργεντινής συνεχίζει να καλπάζει πάνω από τις 8.365 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 3.000 μονάδων μέσα σε ένα χρόνο! Τα συναλλαγματικά αποθέματα εξακολουθούν να αυξάνονται, ενώ η κυβέρνηση προχώρησε σε μεγάλη αύξηση των συντάξεων. Ο λαός βγήκε στο δρόμο για να στηρίξει την περήφανη στάση της κυβέρνησης ενάντια στους τοκογλύφους και όχι για να ληστέψει τράπεζες και σούπερ μάρκετ, όπως περίμεναν οι τροϊκανοί της Αθήνας με αποτέλεσμα τα φερέφωνα των χρεοκοπημένων ελλήνων διαπλεκόμενων, που κατάντησαν λούστροι της τρόικας, να παίζουν τα πλάνα αρχείου του 2001 υποτιμώντας τη νοημοσύνη όσων ακόμα εξακολουθούν να βλέπουν τα δελτία τους.
Ενώ η… χρεοκοπημένη σύμφωνα με το ανεγκέφαλο πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, Αργεντινή αναπτύσσεται ραγδαία , η Ελλάδα του Γιούνκερ καταρρέει σε όλα τα μέτωπα. Το χρηματιστήριο που δείχνει τις τάσεις της οικονομίας βρίσκεται σε τροχιά… Αλβανίας! Το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει επικίνδυνη περιδίνηση εξαιτίας των συνταγών που εφαρμόζουν οι Αλμπάνηδες της τρόικας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και όσες απέμειναν ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν αλλάζοντας έδρα. Οι μικρομεσαίοι έχουν αφανιστεί προ πολλού και όσοι παραμένουν ανοιχτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία και τα ταμεία, αφού οι εισπράξεις ίσα που καλύπτουν το λογαριασμό για το ρεύμα στη ΔΕΗ.
Στην Ελλάδα της τρόικας, οι αυτοκτονίες έχουν γίνει μόδα, αφού πάνω από 6.000 συνάνθρωποί μας θυσιάστηκαν στον Μινώταυρο της τρόικας.
Τα σκουπίδια στην Ελλάδα του ευρώ έχουν γίνει είδος πολυτελείας, αφού ελάχιστες σακούλες βγαίνουν πλέον από τα σπίτια και αυτές γίνονται ανάρπαστες από τους αστέγους που ψάχνουν για ένα κομμάτι ψωμί μέσα στα απορρίμματα. Στην Ελλάδα του ευρώ, τα «κόκκινα» δάνεια έχουν ξεπεράσει τα εκατό δισεκατομμύρια ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν δεκάρα τσακιστή στα διαθέσιμά τους. Το δημόσιο χρέος της χώρας μαζί με το ιδιωτικό πλησιάζει τα εξακόσια δισεκατομμύρια, ενώ η Αργεντινή χρωστάει όλα κι όλα μόνο 120 δις δολάρια! Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι ανύπαρκτες, αφού το πρόγραμμα της τρόικας έχει δημιουργήσει ένα σπιράλ θανάτου που πνίγει τη χώρα. Την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για το κούρεμα του δημοσίου χρέους... Αυτό το ξεκαθάρισε ο λαλίστατος κατά τα άλλα Γιούνκερ, που επισκέφθηκε την Αθήνα για να δώσει ένα επικοινωνιακό σόου, πριν φύγει για τις διακοπές του Αυγούστου.
Ακόμα και ο γερμανικός τύπος, ξεμπροστιάζει τους ντόπιους υπαλλήλους των γερμανών και των ξένων τοκογλύφων για τις σκηνές φρίκης στα νοσοκομεία, όπου οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν έχουν φάρμακα και περίθαλψη.
Μήπως θα πρέπει και εμείς να πετάξουμε έξω τους τοκογλύφους, όπως έκανε πολύ σωστά η Πρόεδρος της Αργεντινής, για να μπορέσει να ανασάνει ο λαός και ν΄ αρχίσει επιτέλους να κινείται η οικονομία. Γιατί η συνταγή των τοκογλύφων, το μόνο που παράγει σε μεγάλες ποσότητες είναι οι αυτοκτονίες των ανθρώπων και η δυστυχία έχει καλύψει πλέον όλη τη χώρα


 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Αλεξ για σενα ενας ακομα λαικισμος (πραγματικοτητα)

Είναι χειρότεροι και από χούντα

Ένας πρόχειρος απολογισμός της θητείας διακυβέρνησης της ΝΔ αρκεί για να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός ότι Σαμαράς και Βενιζέλος κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με e-mails της τρόικας και με νομοσχέδια που έρχονται γραμμένα. απ' έξω , από ξένα δικηγορικά γραφεία.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) αντικαθιστούν τη νομοθετική εξουσία, (ν)τροπολογίες με οσμή διαπλοκής ψηφίζονται με διαδικασίες-εξπρές, το υπουργικό συμβούλιο είναι διακοσμητικό όργανο, ενώ πληθώρα «σκοτεινών» υποθέσεων προς έλεγχο παραμένει στα συρτάρια.

Επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται στο να παρουσιάζει μόνο αυτά που τη συμφέρουν καλό είναι να παραθέσουμε τον κάτωθι που είναι ένα μόνο μέρος του απολογισμού από το έργο που δεν έχει προσφέρει η κυβέρνηση:

Από τον Ιούνιο του 2012 που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς:

-Έχει μιλήσει όλες κι όλες 5 φορές!

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μιλήσει όλες κι όλες πέντε φορές μέσα στη Βουλή. Αποφεύγει να πηγαίνει διότι όπως λέει ο ίδιος δεν μπορεί να ακούει τις βαριές εκφράσεις που του προσάπτει σε προσωπικό επίπεδο η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας. Είναι προφανές ότι η δικαιολογία αυτή ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας και πρωτοτυπίας, αφού κανείς Έλληνας πρωθυπουργός δεν την έχει επικαλεστεί ποτέ στο παρελθόν. Αυτό το «Δεν πάω στη Βουλή γιατί με βρίζει ο Τσίπρας.» είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρο.

Η τρίτη φορά που είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή το 2013 ήταν κατά την προ ημερησίας συζήτηση που είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των αγροτών (26.2.13), ενώ το 2012 «τίμησε» το Κοινοβούλιο μόνο δύο φορές, τις ελάχιστες υποχρεωτικές κατά τον Κανονισμό: μία στις προγραμματικές δηλώσεις τής νέας τότε κυβέρνησης τον Ιούνιο και μία τον Νοέμβριο, κλείνοντας τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.

-Δεν απαντά σε καμία ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Μηδενική είναι η σχέση του σημερινού πρωθυπουργού και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η περίφημη Ωρα του Πρωθυπουργού κάθε Παρασκευή πρωί στη Βουλή άτυπα καταργήθηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι ο μόνος επικεφαλής κυβέρνησης στη Μεταπολίτευση που δεν έχει απαντήσει ούτε μία φορά στις επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

-Δεν συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο

Λάμπουν δια της. απουσίας τους οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου που αποτελεί -θεωρητικά- το ανώτατο όργανο της εκτελεστικής εξουσίας. Όλες κι όλες οι σημαντικές και ουσιαστικές συνεδριάσεις του υπουργικού ήταν μόνον δύο!!!
Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου μαζί με έναν πυρήνα πολύ στενών συνεργατών τους, ενώ οι υπουργοί καλούνται πολύ συχνά να υλοποιήσουν προειλημμένες αποφάσεις.

Το Υ.Σ. έχει πραγματοποιήσει μόνο δύο κανονικές συνεδριάσεις για πολιτικά ζητήματα: μία για τις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup που προβλέπουν την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους (28.11.12) και μία για το ΕΣΠΑ (15.2.13). Οι άλλες πέντε συνεδριάσεις έγιναν είτε για εθιμοτυπικούς λόγους (μετά τις εκλογές και μετά τους ανασχηματισμούς) είτε για διαδικαστικούς λόγους (επιλογή ηγεσίας ανωτάτων δικαστηρίων, ελληνική προεδρία της Ε.Ε.).

-Κυβερνά μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (Π.Ν.Π).

Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα έχει εκδώσει 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πάντα με το πρόσχημα των «εκτάκτων συνθηκών» που στα χρόνια του Μνημονίου φαίνεται να έγιναν μόνιμες.

Το Σύνταγμα (άρθρο 44) προβλέπει την έκδοση ΠΝΠ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, μόνο όμως «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», δηλαδή φυσικών καταστροφών και πολεμικών συρράξεων και όχι για επιβολή «χαρατσιών» και περικοπή εισοδημάτων. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ «έκτακτης ανάγκης».

Η 20ή ΠΝΠ ήταν η μοιραία που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την έως τότε τρικομματική κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ΠΝΠ ίσχυσε για τρεις μήνες, όπως προβλέπεται, και στη συνέχεια καταργήθηκε αυτόματα, καθώς δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή.

Εκτός των ΠΝΠ, μόνιμο φαινόμενο έχουν γίνει και οι «φωτογραφικές» τροπολογίες που κατατίθενται την τελευταία στιγμή σε άσχετα νομοσχέδια αλλά και οι ψηφοφορίες επί νομοσχεδίων εκατοντάδων σελίδων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

-Έβαλε στο συρτάρι όλες τις θολές υποθέσεις

Σε ότι αφορά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί διαφάνειας και περί μαχών κατά της διαπλοκής αξίζει να σημειώσουμε ότι 90 υποθέσεις δικογραφιών κατά στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στα συρτάρια! Παράλληλα απορρίφθηκαν τρεις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές (μνημονία, υποβρύχια, ΕΡΤ).

Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ παραγωγής κυβερνητικού έργου, αφού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαχειρίζεται εντολές της τρόικας.
Πηγή: Με πληροφορίες από efsyn.gr
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
οι τραπεζες ας πουμε. Εχουν ή δεν εχουν τυπικα στην κατοχη τους ολα τα ακινητα στα οποια κατακρατουν την κυριοτητα συν αυτα που εχουν κατασχει ηδη? Ποσο ενφια πληρωνουν αυτες ξερεις?  
Πού παρακρατουν κυριοτητα οι τράπεζες ρε ασχετε?
Στα στεγαστικα δανεια? Τοσο ασχετος?
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
Δεν ξέρω ποιος επιβαρύνεται με τους φόρους του κατασχεμένου ακινήτου. Λογικά η τράπεζα διότι είναι δικό της.

alex71 μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό;
Ο κύριος. Η κατασχεση δεν μεταβαλλει το καθεστως κυριοτητας. Μονο ο πλειστηριασμος.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Πού παρακρατουν κυριοτητα οι τράπεζες ρε ασχετε?
Στα στεγαστικα δανεια? Τοσο ασχετος?
Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε! Θα πάρουν τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μετά θα τους τα … νοικιάσουν!! Αυτή τη «λύση» προκρίνει για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ο τραπεζίτης – υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε δήλωση του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Σύμφωνα με τα σενάρια που δρομολογούνται, μέρος των οποίων αποκάλυψε ο υπουργός, οι τράπεζες θα αποκτούν πρώτα την κυριότητα των ακινήτων τα οποία είναι υποθηκευμένα και στη συνέχεια θα τα νοικιάζουν στους χρεωκοπημένους δανειολήπτες!

Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια εισέπραξαν υπέρογκους τόκους και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μεγάλο μέρος του κεφαλαίου, σήμερα που χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, είτε γιατί έμειναν άνεργοι, είτε γιατί είδαν τα εισοδήματα τους, εξαιτίας της εφαρμοζόμενη βάρβαρης πολιτικής, να μειώνονται μέχρι και 50%, οι τράπεζες έρχονται να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, με την συνδρομή της κυβέρνησης Σαμαρά. Με δεδομένο ότι στο τέλος Δεκεμβρίου, σταματάει  η απαγόρευση των πλειστηριασμών και πάνω από 10 δις ευρώ σε στεγαστικά δάνεια είναι στην κατηγορία των «κόκκινων», οι τράπεζες ακονίζουν τα μαχαίρια τους και η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα καταστρώνουν το σχέδιο, ίσως για τη μεγαλύτερη αρπαγή ιδιωτικού ακίνητου πλούτου που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Όμως, είναι τέτοιο το θράσος των κυβερνώντων, που ο κ. Χαρδούβελης, επιχείρησε να εμφανίσει το σχέδιο αρπαγής των σπιτιών του ελληνικού λαού ως …«κοινωνική πολιτική», αφού θα επιτρέπει στους δανειολήπτες να μείνουν στα σπίτια τους, πληρώνοντας ενοίκιο αντί δόσης! Μάλιστα ο γαλαντόμος υπουργός Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαού, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει «επιδότηση ενοικίου» για δανειολήπτες που θα αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο του ποσού, που θα τους ορίσει, ως ενοίκιο η τράπεζα. Πίσω από το «περιτύλιγμα» κρύβεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι τραπεζίτες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εισπράττουν σίγουρα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ήδη θα έχουν αρπάξει και τα σπίτια του κόσμου!

«Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σ” αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους (…) Το κράτος πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μη τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα», δήλωσε ο Γκ. Χαρδούβελης. Η φράση «τουλάχιστον για ένα διάστημα» που χρησιμοποίησε ο υπουργός, αποτυπώνει ακριβώς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Πρώτα η τράπεζα θα αποκτήσει την κυριότητα του ακινήτου, στη συνέχεια ο δανειολήπτης πιθανά να μπει σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και όταν το πρόγραμμα λήξει, θα έχει χαθεί και το σπίτι και το υπερχρεωμένο νοικοκυριό θα καλείται να πληρώσει το σύνολο του ενοικίου, έχοντας μείνει πλέον έρμαιο στις ορέξεις των τραπεζών.

Η «λύση» του «ενοικιοστασίου» που έριξε ως τροχιοδεικτική βολή, ο υπουργός Οικονομικών, ο ο οποίος ως άνθρωπος των τραπεζών γνωρίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, εφόσον εφαρμοστεί, θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί των τραπεζών.

Πρώτον, με την προώθηση του συγκεκριμένου μέτρου, «ψαλιδίζονται» οι ελπίδες των νοικοκυριών να επιτύχουν μέσω δικαστικών αποφάσεων ή εξωδικαστικών συμβιβασμών «κούρεμα» των δανείων και μείωση των δόσεων τους, αφού στην περίπτωση που δηλώνουν αδυναμία καταβολής της δόσης τράπεζες και δικαστές θα προτείνουν ως «λύση», την υπαγωγή σε καθεστώς ενοικιαστή και τη μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου.

Δεύτερον, η κυβέρνηση εξασφαλίζει στις τράπεζες νέα μεγάλα κεφάλαια και αυξημένες δυνατότητες για τη μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτουν, αφού θα λαμβάνουν σε μηναία βάση ενοίκια, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσουν πλήθος ακινήτων που στην πορεία μπορούν να μοσχοπουλήσουν.

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που περιμένει χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα ωστόσο που η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του υπουργού οικονομικών, προτείνει στο λαό να δώσει τα σπίτια του στις τράπεζες, κινεί τα νήματα για να κουρευτούν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ημέτερων επιχειρηματιών που χρωστούν σε τραπεζικά ιδρύματα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επιδιώκει να ανοίξει το δρόμο ώστε μέσω των κόκκινων δανείων να βγουν στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες, έχει φροντίσει νωρίτερα να παραγράψει τα δάνεια των κομμάτων τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) τα ίχνη των οποίων αγνοούνται μετά το ξεπούλημα της «Αγροτικής Τράπεζας»! Μην τα θέλουμε όμως και όλα δικά μας. Μας δίνουν το δικαίωμα να γίνουμε ενοικιαστές στα σπίτια μας και ο υπουργός Οικονομικών με το σύνολο της κυβέρνησης, είναι έτοιμη να αναλάβουν για χάρη μας το «ρόλο» του μεσίτη…

 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
εσυ εχεις ρε πουστρογερε καραφιστωμενε απο τη νταρια?  :2on1:


Το άρθρο 532 του Αστικού Κώδικα επιτρέπει τη θέση όρου στη σύμβαση πώλησης, δυνάμει του οποίου ο πωλητής διατηρεί την κυριότητα του πωληθέντος πράγματος μέχρι την ολοσχερή αποπληρωμή του πιστωμένου τιμήματος από τον αγοραστή. Πρόκειται για το λεγόμενο σύμφωνο επιφύλαξης κυριότητας, το οποίο απαντάται κατεξοχήν στις περιπτώσεις τμηματικής (με δόσεις) καταβολής του τιμήματος επί πώλησης κινητών πραγμάτων.  

Ειδικότερα, δυνάμει του ανωτέρω κανόνα, σε περίπτωση αμφιβολίας, λογίζεται, ότι η μεταβίβαση της κυριότητας στον αγοραστή επέρχεται μόλις πληρωθεί η αίρεση της αποπληρωμής του τιμήματος και επιπλέον ότι επί υπερημερίας του αγοραστή, ως οφειλέτη του τιμήματος, ο πωλητής, που καταρχήν παραμένει όχι μόνον κύριος αλλά και νομέας του κινητού, έχει δικαίωμα είτε να απαιτήσει το τίμημα (η είσπραξη του οποίου επιφέρει τη μεταβίβαση της κυριότητας στον αγοραστή) είτε να ασκήσει τα δικαιώματά του από την κυριότητα, αφού πρώτα υπαναχωρήσει από τη σύμβαση.
Ρε Μεμο, α παρατα μας πια. Που επικαλείσαι και διαταξεις του ΑΚ σαν δικηγόρος.
Εχεις ξεφυγει τελειως πια. Ούτε καταλαβαίνεις τι γραφεις. Συνελθε.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε! Θα πάρουν τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μετά θα τους τα … νοικιάσουν!! Αυτή τη «λύση» προκρίνει για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ο τραπεζίτης – υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε δήλωση του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Σύμφωνα με τα σενάρια που δρομολογούνται, μέρος των οποίων αποκάλυψε ο υπουργός, οι τράπεζες θα αποκτούν πρώτα την κυριότητα των ακινήτων τα οποία είναι υποθηκευμένα και στη συνέχεια θα τα νοικιάζουν στους χρεωκοπημένους δανειολήπτες!

Αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια εισέπραξαν υπέρογκους τόκους και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μεγάλο μέρος του κεφαλαίου, σήμερα που χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, είτε γιατί έμειναν άνεργοι, είτε γιατί είδαν τα εισοδήματα τους, εξαιτίας της εφαρμοζόμενη βάρβαρης πολιτικής, να μειώνονται μέχρι και 50%, οι τράπεζες έρχονται να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, με την συνδρομή της κυβέρνησης Σαμαρά. Με δεδομένο ότι στο τέλος Δεκεμβρίου, σταματάει  η απαγόρευση των πλειστηριασμών και πάνω από 10 δις ευρώ σε στεγαστικά δάνεια είναι στην κατηγορία των «κόκκινων», οι τράπεζες ακονίζουν τα μαχαίρια τους και η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα καταστρώνουν το σχέδιο, ίσως για τη μεγαλύτερη αρπαγή ιδιωτικού ακίνητου πλούτου που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Όμως, είναι τέτοιο το θράσος των κυβερνώντων, που ο κ. Χαρδούβελης, επιχείρησε να εμφανίσει το σχέδιο αρπαγής των σπιτιών του ελληνικού λαού ως …«κοινωνική πολιτική», αφού θα επιτρέπει στους δανειολήπτες να μείνουν στα σπίτια τους, πληρώνοντας ενοίκιο αντί δόσης! Μάλιστα ο γαλαντόμος υπουργός Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαού, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει «επιδότηση ενοικίου» για δανειολήπτες που θα αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο του ποσού, που θα τους ορίσει, ως ενοίκιο η τράπεζα. Πίσω από το «περιτύλιγμα» κρύβεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι τραπεζίτες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εισπράττουν σίγουρα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ήδη θα έχουν αρπάξει και τα σπίτια του κόσμου!

«Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σ” αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους (…) Το κράτος πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μη τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα», δήλωσε ο Γκ. Χαρδούβελης. Η φράση «τουλάχιστον για ένα διάστημα» που χρησιμοποίησε ο υπουργός, αποτυπώνει ακριβώς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Πρώτα η τράπεζα θα αποκτήσει την κυριότητα του ακινήτου, στη συνέχεια ο δανειολήπτης πιθανά να μπει σε κάποιο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και όταν το πρόγραμμα λήξει, θα έχει χαθεί και το σπίτι και το υπερχρεωμένο νοικοκυριό θα καλείται να πληρώσει το σύνολο του ενοικίου, έχοντας μείνει πλέον έρμαιο στις ορέξεις των τραπεζών.

Η «λύση» του «ενοικιοστασίου» που έριξε ως τροχιοδεικτική βολή, ο υπουργός Οικονομικών, ο ο οποίος ως άνθρωπος των τραπεζών γνωρίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, εφόσον εφαρμοστεί, θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί των τραπεζών.

Πρώτον, με την προώθηση του συγκεκριμένου μέτρου, «ψαλιδίζονται» οι ελπίδες των νοικοκυριών να επιτύχουν μέσω δικαστικών αποφάσεων ή εξωδικαστικών συμβιβασμών «κούρεμα» των δανείων και μείωση των δόσεων τους, αφού στην περίπτωση που δηλώνουν αδυναμία καταβολής της δόσης τράπεζες και δικαστές θα προτείνουν ως «λύση», την υπαγωγή σε καθεστώς ενοικιαστή και τη μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου.

Δεύτερον, η κυβέρνηση εξασφαλίζει στις τράπεζες νέα μεγάλα κεφάλαια και αυξημένες δυνατότητες για τη μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτουν, αφού θα λαμβάνουν σε μηναία βάση ενοίκια, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσουν πλήθος ακινήτων που στην πορεία μπορούν να μοσχοπουλήσουν.

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που περιμένει χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα ωστόσο που η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του υπουργού οικονομικών, προτείνει στο λαό να δώσει τα σπίτια του στις τράπεζες, κινεί τα νήματα για να κουρευτούν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ημέτερων επιχειρηματιών που χρωστούν σε τραπεζικά ιδρύματα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επιδιώκει να ανοίξει το δρόμο ώστε μέσω των κόκκινων δανείων να βγουν στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες, έχει φροντίσει νωρίτερα να παραγράψει τα δάνεια των κομμάτων τους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) τα ίχνη των οποίων αγνοούνται μετά το ξεπούλημα της «Αγροτικής Τράπεζας»! Μην τα θέλουμε όμως και όλα δικά μας. Μας δίνουν το δικαίωμα να γίνουμε ενοικιαστές στα σπίτια μας και ο υπουργός Οικονομικών με το σύνολο της κυβέρνησης, είναι έτοιμη να αναλάβουν για χάρη μας το «ρόλο» του μεσίτη…

Το Leasing? ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ.
Και το συνιστω. Είναι η καλυτερη λυση. Υποχρεωτικη μισθωση και δεν μπορει να σε βγαλει εξω. Εσυ τι θελεις δηλαδή, να το χανουν το σπιτι οι ιδιοκτητες?
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Το Leasing? ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ.
Και το συνιστω. Είναι η καλυτερη λυση. Υποχρεωτικη μισθωση και δεν μπορει να σε βγαλει εξω. Εσυ τι θελεις δηλαδή, να το χανουν το σπιτι οι ιδιοκτητες?
χαχαχαχ δεν διαβαζεις καλα...απορω εαν εχεις κερδισει καμια δικη γιατι απο οτι φαινεται διαβαζεις αποσπασματικα...
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
χαχαχαχ δεν διαβαζεις καλα...απορω εαν εχεις κερδισει καμια δικη γιατι απο οτι φαινεται διαβαζεις αποσπασματικα...
Ε όχι. Δεν θα μου πεις για τις νεες διαταξεις του Leasing εσυ.
Ηδη ασχολουμαι εντατικα γιατι ενδιαφερει πολλους πελατες μου. Και εχουν πραγματικα ανακουφιστεί οι ανθρωποι. Ξερεις τι είναι το Leasing? Tϊποτα δεν χανεις.

Βάζε και κανενα φρενο στην ανοησια καμια φορα, δεν κανει κακο.
 

madoka

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2013
Μηνύματα
1.154
Like
0
Πόντοι
16
Θες να μας πεις πως κ απο που?
Οι μισοί ΑΝΕΛ

οι μισοί ΔΗΜΑΡ

και οι μισοί περίπου ανεξάρτητοι για να κρατήσουν όσο μπορούν την καρέκλα και τον μισθό τους.

θέλουν 24 ψήφους σε περίπου 47.

Βρέθηκαν 186 και όχι 180 (βου)λεφτάδες για νέο πρόεδρο Δημοκρατίας

Η φιλολογIα και η εικοτολογία που εδώ και αρκετούς μήνες σέρνεται, αναφορικά με το αν αυτή η Βουλή θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περίτρανα αποκαλύπτει τη σαπίλα και την ξευτίλα του υφιστάμενου κομματικού-πολιτικού συστήματος.



Πρωτοσέλιδα εφημερίδων και πολλά άρθρα δημοσιογράφων-πολιτικών αναλυτών, αφιερώνονται για τα πρόσωπα που θα διαδεχτούν τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και κυρίως αν θα διασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή του νέου προέδρου. Η θητεία του κ. Παπούλια λήξει τον Μάρτιο του 2015. Αυτό σημαίνει ότι η θεσμική διαδικασία βάσει του Συντάγματος, για την εκλογή του νέου προέδρου θα κινηθεί από την τωρινή Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015. Αν οι σημερινοί εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου εκλέξουν νέο πρόεδρο Δημοκρατίας, τότε ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα έως τον Ιούνιο του 2016, που οριοθετούνται χρονικά οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Το ουσιώδες ερώτημα είναι: Η σημερινή Βουλή θα εκλέξει τελικά νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας; Η απάντηση είναι ναι και μάλιστα “ανετότατα”. Με τη βασική προϋπόθεση όμως να το επιθυμούν το υφιστάμενο δικομματικό-επιχειρηματικό κατεστημένο. Η σημερινή Βουλή  αβασάνιστα και χαλαρά, μπορεί να εκλέξει νέο πρόεδρο Δημοκρατίας, είτε τον Κουβέλη, που το κόμμα του εξαφανίστηκε στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014 με 1,21%, είτε τον οποιοσδήποτε Κουβέλη της ρεπούσιας (ψευτο)αριστεράς. Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, η εκλογική δύναμη των επτά κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή των Ελλήνων, σε ποσοστά και αριθμό εδρών, ήταν ως ακολούθως: ΝΔ 29,66% και 129 έδρες ∙ ΣΥΡΙΖΑ 26,89% και 71 έδρες ∙ ΠΑΣΟΚ 12,28% και 33 έδρες ∙ ΑΝ.ΕΛ. 7,5% και 20 έδρες ∙ Χρυσή Αυγή 6,97% και 18 έδρες ∙ ΔΗ.ΜΑΡ. 6,11% και 17 έδρες ∙ και Κ.Κ.Ε. 4,5% και 12 έδρες, δηλαδή σύνολο 300 έδρες. Στην πορεία και λαμβάνοντας υπόψη τις διαγραφές και τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, η σύνθεση των κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων και ο αριθμός σε έδρες είναι: ΝΔ 125, ΣΥΡΙΖΑ 71, ΠΑΣΟΚ 28, Χρυσή Αυγή 16, ΑΝ.ΕΛ. 13, ΚΚΕ 12, ΔΗ.ΜΑΡ. 11, Α.ΔΗ.Β. 16 και λοιποί ανεξάρτητοι βουλευτές 8. Οι Α.ΔΗ.Β. (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές) συνιστούν κοινοβουλευτική ομάδα διαγραμμένων βουλευτών από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.λπ., που έχουν όλα τα οικονομικά και θεσμικά προνόμια, που προκύπτουν από τον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής.

Για τους ακόλουθους καίριους λόγους από τη σημερινή Βουλή μπορεί να εκλεγεί νέος πρόεδρος Δημοκρατίας: 1) Μετά τον καταποντισμό της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014, είναι οφθαλμοφανές ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή, οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές π.χ. Οκτώβριος 2014. Τουλάχιστον, οι οκτώ από τους σημερινούς βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψηφίζουν με χέρια και πόδια νέο πρόεδρο Δημοκρατίας, γιατί πολύ καλά γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ξαναεκλεγούν βουλευτές. Άρα, 153 οι βουλευτικές έδρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συν 8 της ΔΗΜΑΡ μας κάνουν 161 ψηφουλάκια. 2) Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014 κατρακύλησαν στο 3,43% έναντι 10,6% που είχαν λάβει στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι αμφίβολο αν θα έπιαναν το όριο του 3% σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο. Ακόμα και αν ελάμβαναν ένα ποσοστό γύρω στο 3,1%, θα εξέλεγαν γύρω στους 6 βουλευτές. Είναι πασιφανές ότι οι ΑΝΕΛ, ενδόμυχα επιθυμούν την εκλογή προέδρου από τη σημερινή Βουλή. Από τους 13 βουλευτές του κόμματος των ΑΝΕΛ, τουλάχιστον οι 7 θα ψήφιζαν για πρόεδρο Δημοκρατίας τον οποιοδήποτε Κουβέλη. Το ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ξανακαθήσουν στα βουλευτικά έδρανα και άρα με την θετική ψήφο τους, θα παρέτειναν τον κοινοβουλευτικό τους βίο κατά 16 μήνες. Συνεπώς, οι θετικοί ψήφοι επαυξάνονται σε 168 (161+7=168). 3) Οι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές (Πολύδωρας, Ψαριανός, Κακλαμάνης, Οικονόμου, Ιατρίδη, Μάρκου, Μπούκουρας και Αλεξόπουλος), όχι μόνο θα ψήφιζαν τον οποιοδήποτε Κουβέλη, αλλά θα έκαναν και αγώνα υπέρ των Σαμαρά και Βενιζέλου. Άρα, οι 168 αυξάνονται σε 176 (168+8=166). 4) Από τους 16 βουλευτές της Α.ΔΗ.Β., οι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν στο τσεπάκι τουλάχιστον τους 10. Συνεπώς, οι 176 γίνονται ακοπίαστα 186 (176+10=186).

Από την ανωτέρω ανάλυση, συνάγεται ότι το πολιτικό κατεστημένο με τις προστάτιδες δυνάμεις, εκλέγουν “ανετότατα” τον οποιοδήποτε Κουβέλη για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, αυτό είναι το ρεζιλίκι και ο ξεπεσμός του υφιστάμενου κομματικού-πολιτικού συστήματος και των ατόμων που το εκπροσωπούν. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις κονιορτοποιούνται από τη σφοδρότατη οικονομική κρίση και τις αιμοσταγείς μνημονιακές πολιτικές και οι (βου)λεφτάδες μας κοιτάνε πως θα διασώσουν τα προνόμιά, τα πακέτα στις τσέπες και πάνω απ’ όλα το βουλευτικό τους τομάρι. Να τους χαιρόμαστε!

]
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.347
Κριτικές
1
Like
32.283
Πόντοι
8.006
Οι μισοί ΑΝΕΛ

οι μισοί ΔΗΜΑΡ

και οι μισοί περίπου ανεξάρτητοι για να κρατήσουν όσο μπορούν την καρέκλα και τον μισθό τους.

θέλουν 24 ψήφους σε περίπου 47.
Βεβαια, για ποιο λογο είναι "ξεφτιλα" να εκλεξει μια βουλη Προεδρο Δημοκρατιας, ομολογω δεν το αντιλαμβάνομαι. Εχουν χασει την εννοια τους οι λεξεις πλεον.
 

madoka

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2013
Μηνύματα
1.154
Like
0
Πόντοι
16
Βεβαια, για ποιο λογο είναι "ξεφτιλα" να εκλεξει μια βουλη Προεδρο Δημοκρατιας, ομολογω δεν το αντιλαμβάνομαι. Εχουν χασει την εννοια τους οι λεξεις πλεον.
Σε μια αντισυνταγματική βουλή τί είναι; :rolleyes: Έπαινος; :P
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom