Νέα

Ρωσία sex & vodka

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
                                                            ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ρωσσια εξαρταται πληρως απο της εξαγωγες πετρελαιου,γκαζιου και προτων υλων ολα αυτα ειναι το 75% των εσοδων του Α.Ε.Π της.
Η πτωση των τιμων του πετρελαιου χτυπησε πολυ τη Ρωσσικη οικονομια.Η Ρωσσια εχασε εσοδα πανω απο 40 Δις $ απο την πτωση των τιμων του πετρελαιου και του σιδηρου.Αυτο προσπαθουν να το καλυψουν με μειωσει των εξοδων κατα 10% που θα εξυκονομησει 1,5 Τρισεκατομυρια ρουβλια (λιγο παραπανω απο 30 Δις Ευρω με της σημερινες εισοτημιες).Η Ρωσσια ομως χανει εσοδα 80 Δις ρουβλια για καθε 1 $ που παιφτει η τιμη του πετρελαιου και το πετρελαιο εχει ηδη πεσει πανω απο30 $ της τιμες που ηταν την πριν 6 μηνες.Και οι κυρωσεις εναντιον της Ρωσσιας χτυπανε την οικονομια της.Οι Η.Π.Α απαγορευσαν να εξωγουν στη Ρωσσια μηχανηματα υψηλης τεχνολογιας για την εξωρυξη πετρελαιου που μονο η δυση διαυθετει (κατι παρομοιο ειχαν κανει οι Η.Π.Α και τη δεκαετια του '80 οταν ειχαν απαγορευσει την πωληση γκαζοτουρμπινων στην Ε.Σ.Σ.Δ και χρειαστηκε η Ε.Σ.Σ.Δ να της φτιαξει μονης της.Χρειαστηκαν 4 χρονια σχεδιασμου και δουλειας καθως και πολυ μεγαλα χρηματικα ποσά να ξοδευτουν για να εχει η Ε.Σ.Σ.Δ της δικες της γκαζοτουρμπινες).
Ενα αλλο δυνατο χτυπημα που εκανε η δυση ειναι η απαγορευση στις τραπεζες της δυσης να δανειζουν λεφτα στις Ρωσσικες επιχηρησεις για πανω απο ενα μηνα.Αυτο εχει ως αποτελεσμα οι Ρωσσικες εταιριες να μην μπορουνε να ανακεφαλαιοσουν τα χρεη τους.Με αποτελεσμα η Ροσνέφτ να ζηταει απο το κρατος 2 Τρις εκατομυρια ρουβλια! (με της σημερινες τιμες 48 Δις. Ευρω) ποσό τεραστιο που η Ροσνέφτ το χρειαζεται αυτ το ποσό εκτος απο την ανακφαλαιοποιηση των δανειων της και για την ερευνα και εξωρυξη πετρελαιου απο καινουργια κοιτασματα.Η Καμάζ ζητησε 48 Δις ρουβλια ποσό λιγο λιγοτερο απο 1 Δις. Ευρω (η κυβερνιση θα της τα δωσει).
Ενα αλλο ποσό που πρεπει να δωσει η Ρωσσια ειναι τα 50 Δις Ευρω που κερδισε ο Χανταρκόβσκι και οι μέτοχοι της ЮКОС απο το δικαστηριο της Χάγης.
Αυτα σχετικα με την πωληση γκαζιου στους Κινεζους ειναι για γέλια γιατοι οι Κινεζοι αγοραζουν πετρελαιο και γκαζι απο το Ιραν σε τιμη πολυ κατω απο της παγκοσμες τιμες.
Το μονο οπλο που εχει η Ρωσσια αυτη τη στιγμη ειναι η υποτιμιση του ρουβλιου.Το ρουβλι ολα αυτα τα χρονια ηταν υπερτιμημενο και ειχε αυτες της εισοτιμιες με την οικονομικη ενυσχιση της κεντρικης τραπεζας.Η κεντρικη τραπεζα της Ρωσσιας ριχνοντας συανλλαγμα στην αγορα ειχε την πολιτικη του ισχυρου ρουβλιου θελοντας να κανει το ρουβλι διεθνες νομισμα!
Με την υποτιμιση του ρουβλια κατα 1 μοναδα απεναντι στο $ η Ρωσσια εξοικονομει 200 Δις ρουβλια στον προυπολογιαμο της (κατι λιγοτερο απο 4 Δις Ευρω).Το ρουβλια εχει υποτιμιθει εναντι του $ κατα 13 περιπου ρουβλια απο 29 πηγε στα 42 η Ρωσσια ετσι εκοικονομισε 2600 Τρις ρουβλια (με τη σημερινη εισοτημια 49 Δις Ευρω).
Η υποτιμιση του ρουβλιου ομως επιφερει αυξηση του πλυθωρισμου.Εχει και αρνητικα στη δανειοδοτιση καθως ανεβαινουν παρα πολυ τα επιτόκια που ετσι κ'αλλιως στη Ρωσσια ειναι εξωπραγματικα!
Η κυβερνιση ειπε οτι μετα το νεο ετος η κεντρικη τραπεζα θα σταματισει να στηριζει το ρουβλι.Αυτο πιθανοτατα θα γινει της διακοπες του νεου ετους οταν κανεις δεν θα δωσει και πολυ σημασια.
Παρομοια πραγματα και το νεο ετος του 1992 οταν διαληθηκε η Ε.Σ.Σ.Δ οταν ανοιξαν τα μαγαζια στις 4 Ιανουαριου οι τιμες ειχαν αυξηθει 3-4 φορες σε σχεση με της τιμες του Δεκεμβριου του 1991 πριν κλεισουν τα μαγαζια για το νεο ετος.
Κατι παρομοιο ειχε γινει το νεο ετος του 2000 οταν ο Γιέλτσιν που θεωρουνταν παραγοντας σταθεροτητας ανακοινωσε την παραιτηση του απο προεδρος.Ο κοσμος που γλεντουσε το νεο ετος δεν εδωσε και τοση σημασια και οταν τελειωσαν οι γιορτες στις 10 Ιανουαριου το ειχαν ξεχασει.
Η Ρωσσια ειναι αναγκασμενη να στηριξει της Ρωσσικες επιχηρησεις που δεν μπορουνε να ανακεφαλαιοποιησουν τα χρεη τους λογο του Εμπαργκο στις δανειοδοτησεις που εχουν επιβαλει οι Η.Π.Α στις Ρωσσικες επιχηρησεις θα χρειαστουν πανω απο 50 Δις $ μεχρι το τελος Ιανουαριου.
Αν η Ρωσσια δεν υποτιμησει το ρουβλι προς το τελος της ανοιξης η κεντρικη τραπεζα θα εχει προβλημα ρευστοτητας καθως απο τα 460 Δις $ αποθεματικα της κεντρικης τραπεζας μονο τα 200 ειναι σε μορφη συναλλαγματος τα υπολοιπα ειναι ομολογα ξενων κρατων και πολιτιμα μεταλλα.
Προς το παρον αυτα.
:thumbsup: Παρομοια πραγματα εγραψα πριν μερικες μερες και εγω στο νημα της Μολδαβιας. Και μου την πεσανε ολοι λεγοντας οτι δεν εχω ιδεα απο Ρωσια  :2funny:

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.343
Πόντοι
2.356
Περίμενες κάτι διαφορετικό? Το περίεργο θα ήταν να μην στην πέφτανε οι ξερόλες :2funny:

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Εχει πολλους θαυμαστες και οπαδους ο Πουτιν. Ενας απο αυτους ειναι και ο  Ολιβερ Στοουν.Εδειξαν και συνεντευξη του σκηνοθετη στο πρωτο καναλι της Ρωσιας πριν μια εβδομαδα που εξεφρασε καθαρα την συμπαθεια του.  

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Ο Πουτινισμός πλάκα πλάκα εμπνέει.Με την παρακμή της Δύσης σήμερα πολλοί τον βλέπουν σα διέξοδο.Ετσι λειτουργούσε πάντα η Ρωσία σαν ο άλλος πόλος.

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Οι πηγες μου ειναι ολο το ιντερνετ.Παρακολουθω συνεχεια ολα τα ειδησιογραφικα πρακτορεια και ολες της πληροφοριες σχετικα με την οικονομια και φυσικα ολους τους δεικτες και βγαζω τα συμπερασματα μου και κανω της προβλεψεις μου,δεν ειμαι μάντης.Το οτι προβλεψα οτι το $ θα φτασει 40 ρουβλια οπως και την πτωση των τιμων του πετρελαιου ηταν απλη λογικη.Τωρα αν ολοι στον κοσμο ειναι τοσο ζωα και  :jerking: που δεν καταλαβανε οτι ο Ομπαμα πηγε στη Σαουδικη Αραβια για να κανονισει με τον Σαουδαραβα βασηλια να ριξουν την τιμη του πετρελαιου εγω τι να πω?!Η ιστορια επαναλλαμβανεται αυτο ειχε ξαναγινει και τη δεκαετια του '80 με ανταλλαγμα φτηνα οπλα η Σαουδικη Αραβια ειχε συμφωνισει να ριξει της τιμες του πετρελαιου για να χτυπιθει η Σοβιετικη Ενωση και το αποτελεσμα το ειδατε το 1991! (μαζι βεβαια με την ανικανοτητα του Γκορμπατσώφ και της λανθασμενες επιλογες του οπως Π.Χ. η ποταπαγορευση που πηγε να κανει που κοστισαν παρα πολυ στο Α.Ε.Π της Ε.Σ.Σ.Δ).

Η κεντρικη τραπεζα της Ρωσσιας προσπαθει να σταματισει την πτωση του ρουβλιου ριχνοντας συναλλαγμα στην αγορα αν οι τιμες του πετρελαιου δεν πεσουν κ'αλλο ειναι πιθανον προσωρινα να καταφερει να σταθεροποιησει το ρουβλι ισως και να δουμε και μια καποια ανοδο του ρουβλιου αν ομως οι τιμες του πετρελαιου συνεχιζουν να πεφτουν τοτε θα αναγκαστει να αφησει το ρουβλι να παιφτει για να εξικονομισει συναλλαγμα για της δυσκολες μερες που πιστευουν οτι θα ερθουν στο μελλον (και εχουνε καποιο δικιο).
Αλλη μια φορα επαληθευονται αυτα που γραψαμε εγω και εσυ. Παντως δεν καταλαβα την λογικη του Πουτιν να πουλησει το ρωσικο πετρελαιο στην Κινα. Το λεω αυτο γιατι η τιμη του πετρελαιου ειναι διεθνεις και σιγουρα δεν θα μπορεσει να το δώσει σε μεγαλυτερη τιμη απο οτι το δινει στην Ευρωπη

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Αλλη μια φορα επαληθευονται αυτα που γραψαμε εγω και εσυ. Παντως δεν καταλαβα την λογικη του Πουτιν να πουλησει το ρωσικο πετρελαιο στην Κινα. Το λεω αυτο γιατι η τιμη του πετρελαιου ειναι διεθνεις και σιγουρα δεν θα μπορεσει να το δώσει σε μεγαλυτερη τιμη απο οτι το δινει στην Ευρωπη
Δεν πιστευω οτι αυτα τα ειπε ο Πούτιν!To defencenet πρεπει να σκεφτηκε αυτη τη συνεντευξη  :jerking:Δεν τον εχω για τοσο ασχετο τον Πούτιν!
  Η Κίνα αγωραζει πετρελαιο και γκαζι απο το Ιραν σε τιμες πολυ πιο κατω απο της διεθνες.Τωρα εχει κανει επενδυσεις σε καινουργια κοιτασματα στην Αφρικη σε πολλες χωρες.Εχει επενδυσεις στη Νιγηρία,εκει που εχει κανει της μεγαλητερες επενδυσεις ειναι το καινουργιο κρατος του νοτιου Σουδαν.Οι μονες χωρες που η Ρωσσια μπορει να πουλησει το πετρελαιο και το γκαζι της με κερδος ειναι οι χωρες της Ε.Ε.
  Τωρα σχετικα με την τιμη του ρουβλιου η κεντρικη τραπεζα στην αρχη ειπε οτι δεν θα ριχνει πανω απο 350 εκατομυρια $ τη μερα για ενυσχιση της αγορας.Δεν ειναι και λιγα αυτα τα λεφτα αν υπολογισεις της μερες το χρονο που ειναι ανοικτο το χρηματιστηριο χωρις της αργιες μας κανουν 100 ΔΙΣ $ το χρονο!Σε αυτες της δηλωσεις η αγορα αντεδρασε με καταποντισμο του ρουβλιου!Τωρα δανεισε στις τραπεζες 10 Δις $ για ενα χρονο με ποσοστο 2% αυτο βοηθισε λιγακι το ρουβλι.
  Το προβλημα ειναι οτι επρεπε απο το 2004-2005 να υποτιμουσαν το ρουβλι 8%-12% καθε χρονο (οσο ηταν ο επισημος πλυθορισμος).Αν το ειχαν κανει αυτο τωρα δεν θα ειχαν το προβλημα του υπερτιμημενου ρουβλιου.Και δεν θα ειχαν κλεισει τοσα εργοστασια!Η Ρωσσια τωρα ειναι πρακτικα αδυνατον να ανακαμψει ολα τα εργοστασια εχουν πολυ παλιο εξωπλιοσμο και μηχανηματα γιατι δεν αγωραζαν μηχανηματα για πανω απο 15 χρονια.
  Π.Χ. σε πολλα τυπογραφια (το γραφω σαν παραδηγμα γιατι εχεις σχεση με το αντικειμενο) θα δεις τυπογραφικες μηχανες της δεκαετιας του '80 οι περισσοτερες φτιαγμενες στην Σοβιετικη Σοσιαλιστικη Δημοκρατια του Ουζμπεκιστάν!Τα ανταλλακτικα για της μηχανες τα παραγγελνουν στο Кировский завод.Τα περισσοτερα εργοστασια εχουν τετοια μηχανηματα.Οι κυρωσεις κατα της Ρωσσια ειναι πανω σ'αυτο απαγορευουν την πωληση μηχανηματων και τεχνολογικου εξοπλισμου στη Ρωσσια!
  Στην Ελλαδα επρεπε να ειχε γινει κατι παρομοιο.Επρεπε οι μισθοι να ειχαν μειωθει κατα 20% το 1990 και να ειχε μπει ενα οριο στους ανωτατους μισθους και να μην δινανε λεφτα στον Ελληνα Πιρφορο για να τα πεταει σε  :jerking:.Αν ειχε γινει αυτο η Ελλαδα τωρα δεν θα ειχε τα προβληματα που εχει!

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Ειναι πραγματικο γεγονος.Δεν διαβαζω εγω defencenet ουτε καν μπαινω σ αυτο το σαιτ. Το διαβασα στην πιο εγκυρη ρωσικη σελιδα ειναι η σελιδα του Κρεμλινου και του προεδρου της Ρωσιας. Αλλα και σε αλλες ρωσοφωνες σελιδες που ειναι προσκειμενες στην αντιπολιτευση για να εχω μια πιο πληρης αποψη

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ειναι πραγματικο γεγονος.Δεν διαβαζω εγω defencenet ουτε καν μπαινω σ αυτο το σαιτ. Το διαβασα στην πιο εγκυρη ρωσικη σελιδα ειναι η σελιδα του Κρεμλινου και του προεδρου της Ρωσιας. Αλλα και σε αλλες ρωσοφωνες σελιδες που ειναι προσκειμενες στην αντιπολιτευση για να εχω μια πιο πληρης αποψη
Απλος δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι τόσο ασχετοι στο Κρεμλίνο! :headbang:Μου θυμιζει το τέλος της Ανατολικης Γερμανιας!Αυτα τα γεγονοτα τα εζησα θυμαμαι εκεινη τη νυχτα ημουν στη Βούτα στος κοντρες και ειδα σε μια καφετερια που αφηναμε τα μηχανακια το εκτακτο δελτιο απο το Βερολίνο με τον κοσμο να εχει μαζευτει στο τειχος μετα της δηλωσεις του Ανατολικογερμανου υπουργου που ειπε οτι οι Ανατολικογερμανοι θα μπορουν τα ταξιδεψουν στο εξωτερικο,οταν τον ρωτησα απο πότε ειπε απο τωρα εννοωντας οτι θα μπορουν να βγαλουν διαβατηρια και να ταξιδευουν αυτοι το πηραν στην κυριολεξια δηλαδη απο την στιγμη που το ειπε και πηγε στο τειχος ολο το Ανατολικο Βερολίνο! :)
  Οι αξιοματικοι των συνοριοφυλακων ματαια προσπαθουσαν να ερθουν σε επαφη με την ηγεσια της Ανατολικης Γερμανιας γιατι ολη η ηγεσια ειχε πέσει για υπνο  :2funny:Ειχαν 2 επιλογες ή να ανοιξουν πυρ στον κοσμο και να γινει μακελειο ή το λογικοτερο να ανοιξουν τα συνορα και να αφησουν τον κοσμο να περασει στον δυτικο τομεα της πολης οπως και εκαναν!.........

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
......Διαβαζοντας αυτα τα αρθρα καταλαβαινω οτι η Ρωσσικη ηγεσια δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα!Οπως και η κεντρικη τραπεζα της Ρωσσιας που κανει πειραματα!
 Σχετικα με το πετρελαιο αν προσεξες σταθεροποιηθηκε.Γιατι ομως? Διοτι το ρουβλι καταποντιζεται ετσι κ'αλλιως.Θα δεις που αν σταθεροποιηθει το ρουβλι το πετρελαιο θα ξαναρχισει να πεφτει.
 Τωρα σχετικα με τον Πούτιν,δεν πιστευω οτι ειναι ενας ανθρωπος σε διαφορες συνεντευξεις βγαινουν εντελως διαφορετικοι ανθρωποι σαν Πούτιν  :think:Αν τους προσεξεις εχουνε διαφορα ο ενας με τον αλλον.Ειχα προσεξει σε μια συνετευξη που ο Πούτιν ειχε παλαμες και δακτυλα σαν να ηταν εργατης εργιστασιου και σε μια αλλη χεράκια σαν απο νεαρο που δεν εχει κανει ποτέ του χειρονακτικη εργασια!Αυτο με το οτι διαφορετικοι ανθρωποι εμφανιζονται σαν Πούτιν δεν το λεω μονο εγω.
Το θεμα ειναι οτι οταν μια κυβερνιση ειναι πανω απο 8-10 χρονια στην εξουσια γινεται πια καθεστως δημιουργειται ενας μηχανισμος που σταματαει την προοδο και της νεες ιδεες!
 Αν ειδες η Ρωσσια δηλωσε οτι σεβεται την επιλογη του λαου του Ντονετσκ και του Λουγκανσκ αλλα δεν δηλωσε οτι αναγνωριζει τα αποτελεσματα των εκλογων που η δυση χαρακτηρισε ως παρανομες.Δηλαδη εκανε πισω φοβομενη να μην εχει καινουργιες οικονομικες κυρωσεις.
 Αυτο με την Κίνα δεν θα της δωσει και πολλα.
 Δεν ξερω οι Αμερικανοι τι θελουνε?Να αλλαξουν την εξουσια στη Ρωσσια?ή απλος να μειωσουνε τη δυναμη της Ρωσσιας και να την αναγκασουνε να τους αφησει την Ουκρανια?
 Παντος οπως καταλαβα η κυβερνιση της Ρωσσιας δεν ελεγχει την οικονομικη κατασταση και κανει πειραματα σαν μαθητευομενος μαγος.Ολο αυτο το αρθρο δειχνει ανθρωπους που ειναι εκτος τοπου και χρονου και δεν εχουν καμια σχεση με την οικονομικη πραγματικοτητα! :think:Θυμιζει τους Σοβιετικους ηγετες που η χωρα κατερεε τα μαγαζια ηταν αδεια ο κοσμος ειχε τρελλαθει και αυτοι μιλαγανε για τα επιτευματα του Σοσιαλισμου και για πενταετη προγραμματα!

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Απλος δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι τόσο ασχετοι στο Κρεμλίνο! :headbang:Μου θυμιζει το τέλος της Ανατολικης Γερμανιας!Αυτα τα γεγονοτα τα εζησα θυμαμαι εκεινη τη νυχτα ημουν στη Βούτα στος κοντρες και ειδα σε μια καφετερια που αφηναμε τα μηχανακια το εκτακτο δελτιο απο το Βερολίνο με τον κοσμο να εχει μαζευτει στο τειχος μετα της δηλωσεις του Ανατολικογερμανου υπουργου που ειπε οτι οι Ανατολικογερμανοι θα μπορουν τα ταξιδεψουν στο εξωτερικο,οταν τον ρωτησα απο πότε ειπε απο τωρα εννοωντας οτι θα μπορουν να βγαλουν διαβατηρια και να ταξιδευουν αυτοι το πηραν στην κυριολεξια δηλαδη απο την στιγμη που το ειπε και πηγε στο τειχος ολο το Ανατολικο Βερολίνο! :)
  Οι αξιοματικοι των συνοριοφυλακων ματαια προσπαθουσαν να ερθουν σε επαφη με την ηγεσια της Ανατολικης Γερμανιας γιατι ολη η ηγεσια ειχε πέσει για υπνο  :2funny:Ειχαν 2 επιλογες ή να ανοιξουν πυρ στον κοσμο και να γινει μακελειο ή το λογικοτερο να ανοιξουν τα συνορα και να αφησουν τον κοσμο να περασει στον δυτικο τομεα της πολης οπως και εκαναν!.........

Εδω και μερικες μερες που η κυβερνηση εχει σταματησει να ριχνει λεφτα για να στηριξει το ρουβλι το νομισμα τους εχει χασει 10% της αξιας του σε μόλις 3 μερες. Δεν ξερω πως θα σταθεροποιησουν την κατασταση αλλα απο αυτα που καταλαβα εγω το Κρεμλινο ειναι σε πανικο.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
......Διαβαζοντας αυτα τα αρθρα καταλαβαινω οτι η Ρωσσικη ηγεσια δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα!Οπως και η κεντρικη τραπεζα της Ρωσσιας που κανει πειραματα!
 Σχετικα με το πετρελαιο αν προσεξες σταθεροποιηθηκε.Γιατι ομως? Διοτι το ρουβλι καταποντιζεται ετσι κ'αλλιως.Θα δεις που αν σταθεροποιηθει το ρουβλι το πετρελαιο θα ξαναρχισει να πεφτει.
 Τωρα σχετικα με τον Πούτιν,δεν πιστευω οτι ειναι ενας ανθρωπος σε διαφορες συνεντευξεις βγαινουν εντελως διαφορετικοι ανθρωποι σαν Πούτιν  :think:Αν τους προσεξεις εχουνε διαφορα ο ενας με τον αλλον.Ειχα προσεξει σε μια συνετευξη που ο Πούτιν ειχε παλαμες και δακτυλα σαν να ηταν εργατης εργιστασιου και σε μια αλλη χεράκια σαν απο νεαρο που δεν εχει κανει ποτέ του χειρονακτικη εργασια!Αυτο με το οτι διαφορετικοι ανθρωποι εμφανιζονται σαν Πούτιν δεν το λεω μονο εγω.
Το θεμα ειναι οτι οταν μια κυβερνιση ειναι πανω απο 8-10 χρονια στην εξουσια γινεται πια καθεστως δημιουργειται ενας μηχανισμος που σταματαει την προοδο και της νεες ιδεες!
 Αν ειδες η Ρωσσια δηλωσε οτι σεβεται την επιλογη του λαου του Ντονετσκ και του Λουγκανσκ αλλα δεν δηλωσε οτι αναγνωριζει τα αποτελεσματα των εκλογων που η δυση χαρακτηρισε ως παρανομες.Δηλαδη εκανε πισω φοβομενη να μην εχει καινουργιες οικονομικες κυρωσεις.
 Δεν ξερω οι Αμερικανοι τι θελουνε?Να αλλαξουν την εξουσια στη Ρωσσια?ή απλος να μειωσουνε τη δυναμη της Ρωσσιας και να την αναγκασουνε να τους αφησει την Ουκρανια?
 Παντος οπως καταλαβα η κυβερνιση της Ρωσσιας δεν ελεγχει την οικονομικη κατασταση και κανει πειραματα σαν μαθητευομενος μαγος.Ολο αυτο το αρθρο δειχνει ανθρωπους που ειναι εκτος τοπου και χρονου και δεν εχουν καμια σχεση με την οικονομικη πραγματικοτητα! :think:Θυμιζει τους Σοβιετικους ηγετες που η χωρα κατερεε τα μαγαζια ηταν αδεια ο κοσμος ειχε τρελλαθει και αυτοι μιλαγανε για τα επιτευματα του Σοσιαλισμου και για πενταετη προγραμματα!
Εδω και μερικες μερες που η κυβερνηση εχει σταματησει να ριχνει λεφτα για να στηριξει το ρουβλι το νομισμα τους εχει χασει 10% της αξιας του σε μόλις 3 μερες. Δεν ξερω πως θα σταθεροποιησουν την κατασταση αλλα απο αυτα που καταλαβα εγω το Κρεμλινο ειναι σε πανικο.
Πιστευω οτι προλαβα να σου απαντησω :),δεν ειναι σε πανικο αλλα ειναι εκτος τοπου και χρονου!δεν καταλαβαινει τι συμβαινει στην Ρωσσικη οικονομια!
  Θα γραψω ενα αρθρο αναλυση σχετικα με τα εργοστασια και με το τι συμβαινει στην βιομηχανικη παραγωγη της Ρωσσιας εκανα μια μικρη ερευνα και πηγα σε καποια εργοστασια που δουλευουν καποιοι φιλοι μου.

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Κοιτα αυτα ειναι τα αντικτυπα του οικονομικου πολεμου που της εχει κηρυξει η δυση. Οι αμερικανοι ποτε δεν συμπαθησαν τον Πουτιν προτιμουν μαριονετες σαν τον Γιελτσιν . Και επειδη η οικονομικοι πολεμοι ειναι πολυ αποτελεσματικοι οι αμερικανοι επιβαλλουν μεσα απο το ΝΑΤΟ οικονομικα μετρα και εμπαργκο . Αλλωστε αυτος ειναι και ο μονος λογος που συντηρούν και διευρινουν την ατλαντικη συμαχια.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Κοιτα αυτα ειναι τα αντικτυπα του οικονομικου πολεμου που της εχει κηρυξει η δυση. Οι αμερικανοι ποτε δεν συμπαθησαν τον Πουτιν προτιμουν μαριονετες σαν τον Γιελτσιν . Και επειδη η οικονομικοι πολεμοι ειναι πολυ αποτελεσματικοι οι αμερικανοι επιβαλλουν μεσα απο το ΝΑΤΟ οικονομικα μετρα και εμπαργκο . Αλλωστε αυτος ειναι και ο μονος λογος που συντηρούν και διευρινουν την ατλαντικη συμαχια.
Αυτο ειναι γνωστο ο Πούτιν τους την εσπασε οταν πηρε την Κριμαια και ξεκινησε ολο αυτο στο Ντονετσκ και το Λουγκανσκ αλλο ειναι το θεμα οτι η Ρωσσικη ηγεσια ειναι εκτος τοπου και χρονου!Τρια πουλακια καθονταν :think:...Με αυτα που γραφουνε και λενε στις συνεντευξεις ειναι σαν να μην εχουνε επιγνωση της καταστασης!Τα δε μετρα που παιρνουν ειναι εντελως προσωρινα!Ωραια και θα σταθεροποιησουν το ρουβλια,και τι μ'αυτο?Θα σωθει η οικονομια τους?Θυμιζει το τελος της Ε.Σ.Σ.Δ που η κατασταση ηταν οπως εγραψα εκτος ελεγχου  και αυτοι μιλαγανε για τα επιτευγματα του Σοσιαλισμου!
 Το θεμα ειναι πόσο μακρια θελουν να φτασουν οι Αμερικανοι?Θελουν να αλλαξουν τον Πούτιν?και να βαλουν καποια μαργιονετα?ή δεν ειναι ετοιμοι για τοσο μεγαλες αλλαγες και θελουν απλος να τον φοβισουν και να τον κανουν να μαζευτει?

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Τα αμερικανακια το εχουν σκεφτει πολυ καλα,απο την μια πουλανε μονοπωλιο στο ΝΑΤΟ τα οπλα τους και ενισχυουν την οικονομια τους, και απο την αλλη κρατανε και ελεγχουν οσους ειναι σ αυτον τον συνασπισμο και υποδεικνυουν στα πλουσιοτερα κρατη του κοσμου ποιον θα αφανισουν οικονομικα. Και τριτο εχουν και μια περισσοτερη ασφαλεια μην τους κηρυξει κανεις τον πολεμο .

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Mε αυτα και με αυτα μπαινουν οι βασεις να προσεγγισει η Ρωσσια τελικα την Κινα. Κατι που φυσικα και λογικα θα ηταν δυσκολο να συμβει καθως οι δυο αυτες χωρες ειναι εκ των πραγματων με αντιθετα συμφεροντα.

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Mε αυτα και με αυτα μπαινουν οι βασεις να προσεγγισει η Ρωσσια τελικα την Κινα. Κατι που φυσικα και λογικα θα ηταν δυσκολο να συμβει καθως οι δυο αυτες χωρες ειναι εκ των πραγματων με αντιθετα συμφεροντα.
Αυτο που μπορει να συμβει μελλοντικα απο μια πολυ στενη συνεργασια μεταξη Κινας και Ρωσιας ειναι απο τους χειροτερους εφιαλτες για τον λευκο οικο

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.343
Πόντοι
506
Για το παρον παντως αν δεν αναιρεσουν τις οικονομικες κυρωσεις οι δυτικοι η οικονομια της Ρωσιας θα εχει βαρυχειμωνια για 4-5 χρονια.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Αυτο που μπορει να συμβει μελλοντικα απο μια πολυ στενη συνεργασια μεταξη Κινας και Ρωσιας ειναι απο τους χειροτερους εφιαλτες για τον λευκο οικο

Ναι λεω (μηπως βεβαια την παω μακρια τη βαλιτσα ) οτι μπορει να υπαρχει κινεζικος η κινεζικα χρηματοδοτουμενος δακτυλος πισω απο καποιες εξελιξεις για να προβοκαρουν και να υπονομευσουν τις σχεσεις Ρωσσιας- ΗΠΑ ,ωστε η Ρωσσια να στραφει προς Κινα.
Η Ρωσσια δεν ειχε καλες σχεσεις παραδοσιακα με την εκάστοτε κυριαρχη Ευρωπαικη δυναμη ( ειτε ηταν η Γαλλια ειτε η Γερμανια), ενω διατηρουσε καλες με την Αγγλία ή τις ΗΠΑ. Η Αγγλία και οι ΗΠΑ επίσης πηγαιναν κοντρα στην εκάστοτε κυριαρχη ευρωπαικη δυναμη και συνασπιζοταν παντα σχεδον με τη Ρωσσια για να εξισορροπήσουν τη δύναμή της.
Υπό μία προυπόθεση : η Ρωσσία να μένει στο " χώρο" της και να μη βγαίνει απο αυτον και κυρίως να μη πλησιάσει στην έξοδο προς τη θάλασσα. Εκεί την εμπόδιζαν και ξαφνικά η Ρωσσία γινόταν " κακή"¨.
Στους μεγάλους πολέμους η Ρωσσία ήταν παντα στο πλευρό της Αγγλίας ( και αργότερα και των ΗΠΑ ). Πχ Ναπολεόντιοι, πρώτος παγκόσμιος, δεύτερος παγκόσμιος. Επίσης και σε άλλους νωρίτερα ήταν στο ίδιο στρατόπεδο με την Αγγλία ( πχ ο πόλεμος της Αυστριακής Διαδοχής στα μέσα του 18ου αιώνα, από τους μεγαλύτερος της εποχής. H μονη περίπτωση στην οποία αντιπαρατέθηκαν στρατιωτικά η Αγγλία με τη Ρωσσία ήταν στον Κριμαικο πόλεμο , οταν δηλαδη απειληθηκε αμεσα η Οθωμανικη Αυτοκρατορία και η Ρωσσία έκανε επικίνδυνη " κάθοδο" προς τη Μεσόγειο. Επίσης μετά το 1945, ενώ παραχώρησαν αφειδώς όλη την Ανατολική Ευρώπη οι Αμερικάνοι στο Στάλιν, στην Ελλάδα και την Τουρκία του το ξέκοψαν αποφασιστικά.
Ετσι και τώρα ο πραγματικός γεωπολιτικός αντίπαλος των ΗΠΑ είναι η Κίνα. Με τη Ρωσσία μπορούν να έχουν ένα αντίβαρο εις βάρος της Κίνας, η οποία φυσικά έχει τη δυναμική να επεκταθεί εις βάρος της Ρωσσίας. Επομενως αν η Ρωσσία έχει ενταση σε σχέση με τις ΗΠΑ ( με την Ευρώπη παντα θα βρίσκεται σε ένταση γιατί εκ των πραγμάτων πάλι έχουν αντίθετα συμφέροντα, και για αυτό επίσης έχει και κακές σχέσεις με τους Πολωνούς ΠΑΝΤΑ η Ρωσσία, επειδη η Πολωνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του  " ευρωπαικού" συστήματος ), τοτε η Ρωσσία θα στραφεί προς την Κίνα ( μια και οι κακές σχέσεις με αμερικάνους, επιδεινώνουν στην παρούσα φάση και τις σχέσεις με τους ευρωπαίους). Η Κίνα που ακολουθεί γενικά μια έξυπνη και πονηρή παγκόσμια πολιτική το παίζει φίλη με όλους και ουδέτερη, κοιτά να μην εκτίθεται και θέλει να διεισδύει παντού. Στα "κουφά" αλλά αποτελεσματικά.
Δε ξέρω σίγουρα αν υπάρχει " κινέζικος" δάχτυλος πίσω απο πολλά γεγονότα, ξέρω όμως οτι αμεσα ωφελημένη απο την ενταση στις σχέσεις Ρωσσίας -ΗΠΑ βγαίνει η Κίνα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom