φιλε νεαρχε σωστος!!!ανεφερα τις grey goose k ciroc γιατι ειναι βραβευμενες,καλυτερες για μενα ειναι η belvedere k stolisnaya elit.σε καβα δουλευεις?
Φίλε Bliet όχι δε δουλεύω σε κάβα, απλά μου αρέσει αρκετά η Βότκα και διάβασα λίγα πράγματα.
Όταν είπες Belvedere άνοιξες ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, την Πολωνία !
H Belvedere είναι Πολωνέζικη Βότκα όπως ξέρεις. Η Πολωνία παράγει πολλές και καλές Βότκες. Οι ίδιοι οι Πολωνοί υποστηρίζουν ότι η Βότκα γεννήθηκε στην χώρα τους περίπου το 1405. Αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν και οι περισσότεροι ερευνητές, αν και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι γεννήθηκε στη Ρωσία, και μάλιστα ενδεχομένως από έναν ελληνικής καταγωγής μοναχό.
Επί της ουσίας τώρα. Στη Πολωνία αν ποτέ βρεθείτε αξίζει να βγείτε μια φορά με ανδροπαρέα (κάνοντας διάλλειμα από την αναζήτηση των Θεϊκών Πολωνέζων κοριτσιών) για να πιείτε Βότκα. Θα τη πιείτε με το Ρωσικό τρόπο, σε μικρό ποτηράκι, και ΠΑΓΩΜΕΝΗ από την κατάψυξη, χωρίς όμως πάγο.
Οι πολυδιαφημισμένες Belvedere, και Chopin είναι όντως πολύ καλές Βότκες. Επίσης πάρα πολύ καλή είναι και η Wyborowa. Δεν πρέπει να φύγετε από τη Πολωνία χωρίς να δοκιμάσετε την θρυλική Zubrowka! Βότκα αρωματισμένη το χορτάρι-του-Βίσωνα που βγαίνει στα δάση γύρω από την Βαρσοβία. Έχει μία ιδιαίτερη, ελαφρά γλυκίζουσα, πολύ ωραία γεύση. Μπορείτε να την πιείτε με τον κλασικό Ρωσικό τρόπο όπως όλες τις Βότκες, αλλά και με χυμό μήλου, όπως με συμβούλεψε ένα κορίτσι σε ένα μπουρδελάκι στα περίχωρα της Βαρσοβίας.
Επίσης να δοκιμάσετε Βότκα από πατάτα. Ναι, στη Πολωνία παράγουν και Βότκα από πατάτα, και τη βρήκα αξιόλογη.
Θυμάμαι μία βραδιά που είχα πάει μόνος μου στο μπαρ του ξενοδοχείου Marriott στη Βαρσοβία, είχα δοκιμάσει γύρω στις 20 διαφορετικές βότκες, και ήταν μόνο αυτές που μου συνιστούσε η πανέμορφη κοπέλα που μου τις σέρβιρε στο μπαρ. Συνολικά πρέπει να είχε γύρω στης 40 διαφορετικές Βότκες εκείνο το μπαρ. Ευτυχώς που έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο και γύρισα κατευθείαν στο δωμάτιό μου.