Νέα

Ρολόγια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 196K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Λουράκι ή μπρασελέ;

• Λουράκι

Ψήφοι: 111 37,1%
  • Μπρασελέ

Ψήφοι: 188 62,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    299

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ξερει κανεις καποια σαιτ που διαφημιζουν επωνυμα ρολογια στην τιμη των 250$, καταλαβαινω οτι ειναι μαιμου.
ειναι αξιοπιστα να αγορασει κανεις μεσω πιστ.καρτας;εχετε εμπειρια;

Γνώμη μου είναι να μην πάρεις μαϊμού

Είναι ξεφτίλα να κυκλοφορείς με μαϊμού παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Γνώμη μου είναι να μην πάρεις μαϊμού

Είναι ξεφτίλα να κυκλοφορείς με μαϊμού παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι

Σωστά... άσε που μπορεί να καρφωθείς κ να ξεφτυλιστείς ΑΣΧΗΜΑ αν τυχόν πέσεις σε παρέα με άτομα που φοράνε γνήσια κ ξέρουν την διαφορά... :grin:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Σωστά... άσε που μπορεί να καρφωθείς κ να ξεφτυλιστείς ΑΣΧΗΜΑ αν τυχόν πέσεις σε παρέα με άτομα που φοράνε γνήσια κ ξέρουν την διαφορά... :grin:

A καλά

Έτσι και σε πάρουν πρέφα σε ξεφτιλίσανε. Και αν υπάρχει γυναικα στην παρέα έχεις χάσει κάθε αξιοπρέπεια. Για πάντα

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Με μια ανάλογη ματαιόδοξη διάθεση κάποιοι επιφανείς Αμερικανοί επιστήμονες και καλλιτέχνες αποφάσισαν, βασιζόμενοι βέβαια στη γενναιόδωρη χρηματοδότηση ορισμένων μεγιστάνων, να δημιουργήσουν την πιο αργόσυρτη μηχανή μέτρησης του χρόνου που υπήρξε ποτέ! Ονομάζεται Long Now Clock, το «Ρολόι του Παρατεταμένου Παρόντος», ή πιο απλά το «Ρολόι των Δέκα Χιλιάδων Ετών», αφού αποτελεί έναν ύμνο στη διάρκεια.
Καρπός ενός «κινήματος» που ξεκίνησε πριν από είκοσι τρία χρόνια από έναν κορυφαίο Αμερικανό επιστήμονα των υπολογιστών στο ΜΙΤ, τον Danny Hillis, το όραμα του ρολογιού των χιλιετιών κέρδισε συν τω χρόνω το ενδιαφέρον και άλλων σημαντικών επιστημόνων, όπως ο Stewart Brand και ο Peter Schwartz, αλλά και διάσημων Βρετανών καλλιτεχνών της πρωτοποριακής ροκ μουσικής, όπως ο Brian Eno και ο Peter Gabriel.

Οι άνθρωποι αυτοί συμμερίζονταν την πεποίθηση ότι ο κυρίαρχος σήμερα δυτικός τρόπος σκέψης που εστιάζει κοντόφθαλμα μόνο στο παρόν αδιαφορώντας για το απώτερο μέλλον είναι απολύτως καταστροφικός για την ανθρωπότητα. Οπως γράφει χαρακτηριστικά ο Hillis σε ένα κείμενό του του 1995: «Οταν ήμουν παιδί, οι άνθρωποι συζητούσαν για το τι θα συνέβαινε μέχρι το 2000. Σήμερα κανείς δεν αναφέρεται πια σε κάποια μελλοντική ημερομηνία. Ο χρόνος συρρικνώνεται κατά ένα χρόνο κάθε χρόνο που περνάει. Νομίζω πως είναι πια καιρός να αναλάβουμε ένα μακρόπνοο έργο, το οποίο θα ωθήσει τους ανθρώπους να αρχίσουν να σκέφτονται πέρα από τα στενά νοητικά σύνορα ενός αέναα συρρικνούμενου μέλλοντος».

Το Ιδρυμα, συνεπές στις καταστατικές του αρχές, έχει μάλιστα ήδη προνοήσει ώστε οι υπολογιστές του να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τον «ιό του έτους 10.000»: χρησιμοποιεί πενταψήφιο σύστημα χρονολόγησης, προσθέτοντας το ψηφίο 0 πριν από κάθε χρονολογία (για περισσότερες πληροφορίες, βλ. ).

το Long Now Clock θα έχει έναν «χρονοδείκτη» που θα μετακινείται μία φορά το χρόνο και έναν «αιωνοδείκτη» που θα μετακινείται κάθε εκατό χρόνια, ενώ ο «κούκος» του θα «σημαίνει» μόνο μετά από τη συμπλήρωση μιας χιλιετίας. Ως χρόνος ζωής του ρολογιού έχουν οριστεί τα δέκα χιλιάδες χρόνια, γιατί, σύμφωνα με τους επινοητές του, πριν από τόσα χρόνια ξεκίνησε η ιστορία της ανθρώπινης τεχνολογίας.

Τα υλικά από τα οποία θα φτιαχτεί δεν θα πρέπει να ούτε πολύτιμα ούτε ακριβά για να μην μπορούν να κλαπούν. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο Hillis: «Για να διατηρηθεί κάτι στο χρόνο υπάρχουν δύο δυνατότητες: είτε να είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά και ευτελή υλικά, όπως το Στόουνχεντζ και οι Πυραμίδες, είτε να χαθεί. Τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας κατάφεραν να διασωθούν επειδή ήταν χαμένα επί δύο χιλιετίες. Τώρα που βρέθηκαν και φυλάσσονται σε μουσείο είναι πολύ πιο πιθανό να χαθούν πραγματικά για πάντα».

Ηδη έχουν κατασκευαστεί δύο μοντέλα αυτού του χρονομετρητή. Το πρώτο ολοκληρώθηκε το 1999, έχει ύψος 2,5 μέτρα και εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Το δεύτερο, μια κατασκευή επίσης ψηλή πάνω από δύο μέτρα, είναι ένα είδος πλανητάριου που αναπαριστά το ηλιακό σύστημα: δείχνει τη χρονιά σύμφωνα με το γρηγοριανό ημερολόγιο (είδος ημερολογίου που επικράτησε στον Δυτικό κόσμο αλλά μετατρέπεται εύκολα σε όλα τα υπάρχοντα συστήματα μέτρησης του χρόνου), δείχνει επίσης τη θέση του Ηλιου και την ώρα της ημέρας, τη θέση της Σελήνης και τις φάσεις της και τη θέση των έξι πλανητών που είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Ο μηχανισμός αυτός, που ολοκληρώθηκε το 2005 και εκτίθεται στο Μουσείο του Ιδρύματος στο «Fort Mason Center» στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο, λαμβάνει υπόψη του ακόμη και τη μετάπτωση των ισημεριών, δηλαδή τη μετακίνηση των ισημερινών σημείων της Γης που προκαλείται από τη γυροσκοπική κίνηση της Γης και για να ολοκληρωθεί απαιτεί 25.795 χρόνια.

Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή ενός ωρολογιακού μηχανισμού μνημειωδών διαστάσεων, πάνω από είκοσι μέτρα. Το πότε θα είναι έτοιμος δεν είναι ακόμη άγνωστο, ούτε και το πόσο θα κοστίσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι στιγμής η κατασκευή των δύο προηγούμενων μοντέλων κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για το «μεγάλο» ρολόι εκτιμάται ότι θα χρειαστούν πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης έχει γίνει γνωστή και η τοποθεσία όπου κατά πάσα πιθανότητα θα θαφτεί το ρολόι. Πρόκειται για την κορυφή του Ορους Ουάσιγκτον (3.547 μ.) στη Νεβάδα. Η συγκεκριμένη περιοχή, που αγοράστηκε το 1999, θεωρήθηκε ιδεώδης για να «φιλοξενήσει» το σύμβολο του νέου τρόπου σκέψης επειδή είναι ένας τόπος μαγευτικός, παρθένος και γαλήνιος. Το 2001 άρχισε η συλλογή επιτόπιων μετεωρολογικών και γεωλογικών δεδομένων προκειμένου να αποφασιστεί η τεχνική της εκσκαφής που θα υιοθετηθεί.

πηγή: / enet.gr

Συνημμένα

• long-now-clock.jpg
    long-now-clock.jpg
    29,6 KB · Εμφανίσεις: 17

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
φιλε duracell, θα ηθελα τα φωτα σου γιατι βλεπω εισαι πληρως ενημερος για τα ρολογια, πιθανον να το κανεις και επαγγελματικα.
Ψαχνω για καποια ρολογια (zenith, IWC, Jaeger Lecoultre κ.α.) τα οποια θα ηθελα να βρω σε μεταχειρισμενα για καλυτερη τιμη. Ξερω τα site οroeora.gr και ora24.gr στην Ελλαδα και το οπου ψαχνω κυριως για Γερμανια οπου και ταξιδευω συχνα.΅Επισης επισκεφτομαι που και που τον Martin στο Συνταγμα. Μηπως ξερεις κατι αλλο ειδικα σε site που θα με βοηθουσε να αναζητησω μεταχειρισμενα ρολογια τετοιας αξιας σε Ελλαδα και Γερμανια?
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
φιλε duracell, θα ηθελα τα φωτα σου γιατι βλεπω εισαι πληρως ενημερος για τα ρολογια, πιθανον να το κανεις και επαγγελματικα.

χαχαχα σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Συναγωνιστή, απλά Συλλέκτης είμαι...

Ψαχνω για καποια ρολογια (zenith, IWC, Jaeger Lecoultre κ.α.) τα οποια θα ηθελα να βρω σε μεταχειρισμενα για καλυτερη τιμη. Ξερω τα site και στην Ελλαδα και το οπου ψαχνω κυριως για Γερμανια οπου και ταξιδευω συχνα.΅Επισης επισκεφτομαι που και που τον Martin στο Συνταγμα. Μηπως ξερεις κατι αλλο ειδικα σε site που θα με βοηθουσε να αναζητησω μεταχειρισμενα ρολογια τετοιας αξιας σε Ελλαδα και Γερμανια?

Για την Γερμανία ειδικά δεν ξέρω (ίσως κάποιος άλλος Συναγωνιστής; Αν κ θα σε συμβούλευα να προσέχεις ΠΟΛΥ σε οποιαδήποτε συναλλαγή με ιδιώτη, έχω δει να κυκλοφορούν ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ μαϊμούδες). Στην Ελλάδα μπορείς να βρεις καλές ευκαιρίες στο

fortune

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
A καλά

Έτσι και σε πάρουν πρέφα σε ξεφτιλίσανε. Και αν υπάρχει γυναικα στην παρέα έχεις χάσει κάθε αξιοπρέπεια. Για πάντα

Ναι, έχω πάρει εγώ .  :)

Με είχαν ψήσει κάτι συνάδελφοι και τα είχα δεί. Τα άτιμα μαμουδάκια δεν παίζονται , είναι ίδια ακριβώς με τα αυθεντικά  και στην παραμικρή λεπτομέρεια ακόμα και στο βάρος . Δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορά... :rockon:
ΤΟ κουφό είναι ότι είναι και αδιάβροχα κανονικά σαν τα αυθεντικά , ξέρω και τον τυπά που τα φέρνει Ελλάδα χοντρική γιατί το έχουμε οι Ελληναράδες το ΨΩΝΙΟΟΟΟΟΟΟ
:2funny:  :jerking: :jerking:
Αν θες πμ

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Ναι, έχω πάρει εγώ .  :)

Με είχαν ψήσει κάτι συνάδελφοι και τα είχα δεί. Τα άτιμα μαμουδάκια δεν παίζονται , είναι ίδια ακριβώς με τα αυθεντικά  και στην παραμικρή λεπτομέρεια ακόμα και στο βάρος . Δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορά... :rockon:
ΤΟ κουφό είναι ότι είναι και αδιάβροχα κανονικά σαν τα αυθεντικά , ξέρω και τον τυπά που τα φέρνει Ελλάδα χοντρική γιατί το έχουμε οι Ελληναράδες το ΨΩΝΙΟΟΟΟΟΟΟ
:2funny:  :jerking: :jerking:
Αν θες πμ

Εγω ειδα αντιγραφο "μαιμου" του καινουργιου Rolex Deepsea και δεν πιστευα τα ματια μου. Ειχε ολες τις εντυπωσεις κατω απο το γυαλι και το πισω μερος του ρολογιου ειχε και τα δυο μεταλa και ολες τις σφραγιδες της Rolex. Αν δεν μου ελεγαν οτι ηταν μαιμου δεν θα το καταλαβαινα.

fortune

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Εγω ειδα αντιγραφο "μαιμου" του καινουργιου Rolex Deepsea και δεν πιστευα τα ματια μου. Ειχε ολες τις εντυπωσεις κατω απο το γυαλι και το πισω μερος του ρολογιου ειχε και τα δυο μεταλa και ολες τις σφραγιδες της Rolex. Αν δεν μου ελεγαν οτι ηταν μαιμου δεν θα το καταλαβαινα.

Ναι ρε φίλε , εγώ πήρα μαϊμού CORUM , έχω ήδη ένα αυθεντικό και σύγκρινα , αν δεις το σκαλιστό κύπελλο στο μαϊμού Admirals cup δεν θα το πιστεύεις

fortune

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Πήραμε ένα Ρολεξ μαιμουδεξ με ένα φίλο και εχτές πήγαμε μπουζούκια (sfaka) και καλά στο κέφι , το βγάζει ο φίλος και το σπάει κάτω όταν ακουγότανε το ‘’θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου’’ , μέχρι να τους πούμε ότι ήτανε μούφα είχανε μείνει όλοι μαλάκεςςςςς
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Σορρι αν  :fuck1: το θέμα , το κόβω …  :)

bourdelos

Μέγας
Εγγρ.
7 Μαΐ 2008
Κριτικές
18
Like
175
Πόντοι
4.445
εχω περαγγειλει το ρολοι απο αυτη τη διευθυνση και μου ερχεται 100 ευρω πιο φθηνα...
ξερει κανεις αν ειναι fake η εταιρια και μου στειλει κανενα ψευτικο ή ειναι οντως αξιοπιστη

Συνημμένα

• AT058550E.jpg
    AT058550E.jpg
    44 KB · Εμφανίσεις: 31

arkoudiarhs

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
1
θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με το νεο omega συλεκτικο-επετειακο για τα 40 χρονια απο την πρωτη αποστολη στο φεγγαρι,αν πραγματικα αξιζει τα λεφτα του τοσο σαν συλεκτικο οσο και σαν κατασκευη.σας ευχαριστω!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με το νεο omega συλεκτικο-επετειακο για τα 40 χρονια απο την πρωτη αποστολη στο φεγγαρι,αν πραγματικα αξιζει τα λεφτα του τοσο σαν συλεκτικο οσο και σαν κατασκευη.σας ευχαριστω!

Φίλε, η αποστολή στο φεγγάρι πριν από 40 ακριβώς χρόνια ήταν μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ για την ανθρωπότητα ολόκληρη, ένα επίτευγμα για τους 400.000 ανθρώπους που δούλεψαν επί 7-8 χρόνια για να γίνει πραγματικότητα, μια επιβεβαίωση για τους ανθρώπους που μπήκαν σε αυτά τα μηχανήματα και έφτασαν εκεί ότι ήταν ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ, και τέλος (και δυστυχώς) μια απογοήτευση για μας τους υπόλοιπους (και μεταγενέστερους) ότι τέτοια επιτεύγματα αργούν να γίνουν, και ότι είναι αμφίβολο αν θα δούμε κι άλλα παρόμοια στη δικιά μας ζωή.

Για μένα, η εξερεύνηση που άρχισε το 1969 και τελείωσε το 1973 (νομίζω) στο φυσικό δορυφόρο της Γης είναι ισάξια σε σπουδαιότητα των εξερευνήσεων που έκαναν οι θαλασσοπόροι του 13ου και 14ου αιώνα (Κολόμβος, Μαγγελάνος, Κουκ, Ντιαζ, Βάσκο ντε Γκάμα, κλπ), και η επόμενη ισάξια θα είναι η προσεδάφιση ανθρώπων στον Άρη.

Θα γίνει κι αυτό, είναι βέβαια αμφίβολο αν θα γίνει στη διάρκεια της δικιάς μας ζωής.

Τέτοιου τύπου γεγονότα είναι διακαιολογημένο να μας συναρπάζουν, και να μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι σαν ανθρώπινο είδος.

Από κει και πέρα το να γίνονται αυτά τα συναισθήματα αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους μαρκετίστες και τους διαφημιστές (για να πουλάνε προϊόντα), εμένα δε μου λέει τίποτα.  Είτε το ρολόϊ του Armstrong (αντίγραφο δηλαδή, το ίδιο δε θα το πάρεις ποτέ), είτε τη Haselblad του Ώλντριν, είτε τη Nikon του Collins ξαναβγάλουν σε συλλεκτική έκδοση, για να πουλήσουν το κάνουν, και ΣΙΓΟΥΡΑ δίνεις παραπάνω λεφτά από όσα θα έδινες για να πάρεις ένα αντίστοιχο ρολόϊ (που κάνει τις ίδιες δουλειές - ίσως και καλύτερα σήμερα) αλλά ΔΕΝ έχει επάνω του το ταμπελάκι "Συλλεκτικό Αντίγραφο".

Άρα η συμβουλή μου είναι άσ' το καλύτερα...

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035

Βάλτο να το κοζάρουμε ρε φίλε.

Επισκέπτης
Για ρόλεξ που γράφετε.
Υπάρχουν γνήσια χρυσά ρόλεξ στο ebay , με χρυσά μπρασελέ , που δεν είναι όμως original rolex. Είναι χρυσό , είναι όμοιο , αλλά είναι φτιαγμένο στο Χογκ Κογκ.
Πάνε γύρω στα 5000€.
Δεν ξέρω τι λένε.

Έχει πάρει ένα ένας γνωστός μου , αλλά δεν το έχω δει.

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055

Αναμενόμενη κίνηση. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα συλλεκτικά οπως αυτό διατηρούν την αξία τους. Προσωπικα θα προτιμούσα ένα απλό speedmaster στα μισά χρήματα. Σκεφτόμουν όπως βλέποντας την έκδοση αυτή της Omega, πόσο αξιόλογα είναι και τα αντίστοιχα επετειακά της άλλης πλευράς, της Σοβιετικής. Αλλωστε το πρώτο ρολόι έξω από την γη δεν ήταν Omega, ήταν Strumanskie. με μηχανισμο Poljot. Οποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει λίγο. Τεράστιο κεφάλαιο και αυτή η ωρολογοποιία. κσποια στιγμη αν το θυμηθω θα βαλω φωτογραφία του δικου μου.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Σκεφτόμουν όπως βλέποντας την έκδοση αυτή της Omega, πόσο αξιόλογα είναι και τα αντίστοιχα επετειακά της άλλης πλευράς, της Σοβιετικής. Αλλωστε το πρώτο ρολόι έξω από την γη δεν ήταν Omega, ήταν Strumanskie. με μηχανισμο Poljot. Οποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει λίγο. Τεράστιο κεφάλαιο και αυτή η ωρολογοποιία. κσποια στιγμη αν το θυμηθω θα βαλω φωτογραφία του δικου μου.
αν ενδιαφερεται καποιος για poljot και γενικα για ρωσικα ας ριξει μια ματια www.poljot24.de/]εδω[/url].

ο julian ειναι γαμω τα παληκαρια και πολυ αξιοπιστος. εχω παρει 3 ρολογια και καποια αξεσουαρ και ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα. ακομη και στο σερβις του ειναι καλος και γρηγορος..

edit: για οσους δεν τα ξερουν τα ρολογια αυτα, να πω οτι οι φωτογραφιες στο εν λογω σαιτ δεν τα κολακευουν..

big_lebowski

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
1
καλησπερα συναγωνιστες

μεχρι 250€, ποια ρολογια προτεινετε?

ευχαριστω

Φυλης104

Ιερόδουλη
Εγγρ.
25 Ιαν 2009
Like
8
καλησπερα συναγωνιστες

μεχρι 250€, ποια ρολογια προτεινετε?

ευχαριστω

μπορεις να ριξεις μια ματια στα Hondos center (στα μεγαλα καταστηματα που εχουν και ρολογια πχ Ομονοιας, Γλυφαδας) θα βρεις αρκετα αντρικα calvin klein, roberto cavalli, armani, dolce gabbana κτλ
με τις εκπτωσεις αυτην την εποχη σε αυτα τα χρηματα περιπου θα σου ερθει ;)

πολλα φιλακια :smitten: :grouphug: :smitten:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom