Νέα

Ρολόγια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 195K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Λουράκι ή μπρασελέ;

• Λουράκι

Ψήφοι: 111 37,1%
  • Μπρασελέ

Ψήφοι: 188 62,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    299

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Το ανέκδοτο είναι 25+ ετών, από την εποχή του ψυχρού πολέμου και των ανταγωνισμών ΗΠΑ και ΕΣΣΔ στο διάστημα και την τεχνολογία, και που η ψηφιακή εποχή ξεκίναγε να αναπτύσσεται...
Είναι όμως ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, και σχετικό με το θέμα, οπότε το βάζω εδώ (και όχι στα ανέκδοτα).
Οι νεώτεροι δεν θα το καταλάβουν, αλλά οι παλιοί νομίζω ότι θα το εκτιμήσουν.

Αμερικάνος πάει ταξίδι για δουλειές στη Μόσχα. Δεκαετία ’80. Εγκαθίσταται στο ξενοδοχείο του, και το απόγευμα βγαίνει για μια βόλτα  στην περιοχή γύρω.
Περπατώντας ανακαλύπτει ότι ξέχασε το ρολόϊ του στο ξενοδοχείο.
Συναντάει στο δρόμο έναν τύπο που περπάταγε κρατώντας δυο βαριές βαλίτσες.
Το βάρος φαινόταν από τον ιδρώτα του τύπου, τη γκριμάτσα του, και τη στάση του τύπου που είχε παραμορφωθεί από το βάρος.
Όμως, ήθελε να μάθει την ώρα, οπότε τον ρωτάει:
-«Συγγνώμη, μήπως έχετε ώρα?»
Ο τύπος αφήνει τις βαλίτσες στο έδαφος, χαμογελάει, σηκώνει το μανίκι του και κοιτάει ένα περίεργο ρολόϊ που φόραγε στο χέρι του.
-«Μισό λεπτό», λέει στον αμερικάνο.
Πατάει κάτι κουμπάκια στο ρολόϊ, και το ρολόϊ αρχίζει να μιλάει:
-«Το τραίνο για το Βλαδιβοστόκ φεύγει στις 18:30’ από την γραμμή 4 του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού .....»
Ο τύπος ξανακοιτάει τον Αμερικάνο χαμογελώντας συγκαταβατικά και του λέει:
-«Χε... Συγγνώμη, ξέρετε το ρολόϊ είναι καινούριο, και δεν το ξέρω ακόμα καλά...»
Ξαναπατάει κάτι κουμπάκια, και το ρολόϊ αρχίζει να λέει:
-«Ο καιρός στη Μόσχα αύριο θα είναι αίθριος με ελαφριές παροδικές νεφώσεις, άνεμοι δυτικοί 2-3 μπωφόρ, θερμοκρασία 12 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο Λενινγραντ ο καιρός θα είναι .....»
Ξανά χαμόγελο συγκατάβασης και δικαιολογία τύπου:
-«Δεν το έχω μάθει ακόμα καλά γιατί το έχω μόνο λίγες μέρες ξέρετε...» και ακολουθεί κι άλλη προσπάθεια με πάτημα των κουμπιών του ρολογιού.
-«Χθες η dynamo έφερε ισοπαλία στο στάδιο της πόλης μας με την ομάδα του ερυθρού αστέρα, και οι αποδόσεις του στοιχήματος .....»
Ξανά χαμόγελο, αλλά και εκνευρισμός, και δήλωση αλλαγής της προσπάθειας:
-«Συγγνώμη που σας καθυστερώ, αλλά σας εξήγησα δεν το ξέρω καλά... Θα δοκιμάσω κάτι άλλο».
Ο Αμερικάνος έχει μείνει έκπληκτος από αυτό που βλέπει και ακούει.
Ο τύπος πατάει κάτι κουμπιά και από το ρολόϊ ακούγεται:
-«Έλα, τι θέλεις?»
-«Ρε γυναίκα», λέει ο τύπος, «θύμισε μου, πως διάολο διαβάζουμε την ώρα σε αυτό το καινούριο ρολόϊ που πήρα? Έχω μπλέξει».
Ακούγονται κάτι οδηγίες από το ρολόϊ, ο τύπος δείχνει ότι τα κατάλαβε, κλείνει τη συνομιλία, πατάει πάλι κάτι κουμπάκια, και με χαμόγελο επιτυχίας λέει στον αμερικάνο:
-«Είναι εφτά και είκοσι δύο, κύριε!»
Ο αμερικάνος έχει καραφλιάσει. Λέει:
-«Ευχαριστώ πολύ. Έχω μείνει έκπληκτος. Ήξερα ότι οι ρώσοι είναι προχωρημένοι με την τεχνολογία, αλλά δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο».
Και ο ρώσος του απαντάει, ξανασηκώνοντας στα χέρια τις δυο πάνβαριες βαλίτσες του:
-«Από τεχνολογία καλά πάμε. Από τροφοδοσία δεν πάμε καλά».

(Και για όσους δεν κατάλαβαν, οι βαλίτσες είχαν μέσα τις μπαταρίες (αυτοκινήτου προφανώς) για να δουλεύει το ρολόϊ).

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Μαϊμού της μαϊμους πήρες. Ακου... μπαταρία...Το δικό μου μαϊμού είναι αυτόματο, και εξωτερικά δεν το ξεχωριζει ουτε ο .... Ρολεξ. Ειλικρινα δεν θυμαμαι ποσο ακριβώς τοχα παρει. Ισως και 150 δολλαρια , δεν μπορω να θυμηθώ, παντως δεν ητανε και φθηνο. Καποιος μου έιχε σφυρίξει ότι βαζουν μεσα μηχανισμο απο Σεϊκο 5αρι. Μολις βρω χρονο (και το ρολόι διοτι καπου το εχω καταχωνιάσει) θα το ανοιξω να δω....

Εδω ειμαστε....
Εδω και το γνησιο, εδω και η μαιμου. Δεν θα μπω στο κοπο να ρωταω αν τα ξεχωριζετε πoιο ειναι ποιο. Η Μαιμου είναι το πανω, και κατω ειναι το γνησιο. Οπως ειπα η μόνη εμφανης διαφορα που βρηκα ειναι στην αισθηση του κουρδιστηριου, που στην μαιμου ειναι σαν να θελει λαδωμα. Επισης η μαιμου εχει κατι γραμματα εσωτερικα στην στεφανη, που δεν τα εχει το γνησιο, αλλα αυτο δεν εχει να κανει μετην γνησιοτητα. Οταν το πηρα εγω πριν 12 περιπου χρονια, ετσι εβγαιναν. Χωρις γραμματα...

Συνημμένα

• rolex.jpg
    rolex.jpg
    279,5 KB · Εμφανίσεις: 88

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Εδω και το γνησιο, εδω και η μαιμου.

Σε φακέλλωσα.

Έτσι, για να σε έχω....

(Θα με ενδιέφερε πάντως, μια σειρά ΚΑΛΩΝ φωτογραφιών που θα τα έδειχνε με καθαρότητα, high resolution, καλό φωτισμό και υπό διαφορετικές γωνίες (μπρος, πίσω, πλάϊ κλπ) και τις τυχόν διαφορές τους. Α, και να δείχνουν την ίδια ώρα και μέρα).

Συνημμένα

• rolexMaimou.jpg
    rolexMaimou.jpg
    217,2 KB · Εμφανίσεις: 36

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606
Rolex και η milfara.  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

eleni.jpg

ntinosspa14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2014
Κριτικές
18
Like
765
Πόντοι
326
Σε φακέλλωσα.

Έτσι, για να σε έχω....

(Θα με ενδιέφερε πάντως, μια σειρά ΚΑΛΩΝ φωτογραφιών που θα τα έδειχνε με καθαρότητα, high resolution, καλό φωτισμό και υπό διαφορετικές γωνίες (μπρος, πίσω, πλάϊ κλπ) και τις τυχόν διαφορές τους. Α, και να δείχνουν την ίδια ώρα και μέρα).
μονο και που δειχνει το 40 στο ακριβως και το 10 στο και μιση ειναι τεραστια διαφορα για μενα

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
Εδω ειμαστε....
Εδω και το γνησιο, εδω και η μαιμου. Δεν θα μπω στο κοπο να ρωταω αν τα ξεχωριζετε πoιο ειναι ποιο. Η Μαιμου είναι το πανω, και κατω ειναι το γνησιο. Οπως ειπα η μόνη εμφανης διαφορα που βρηκα ειναι στην αισθηση του κουρδιστηριου, που στην μαιμου ειναι σαν να θελει λαδωμα. Επισης η μαιμου εχει κατι γραμματα εσωτερικα στην στεφανη, που δεν τα εχει το γνησιο, αλλα αυτο δεν εχει να κανει μετην γνησιοτητα. Οταν το πηρα εγω πριν 12 περιπου χρονια, ετσι εβγαιναν. Χωρις γραμματα...

τα μοντέλα που συγκρίνεις είναι διαφορετικά...
το αυθεντικό είναι το μοντέλο 16613
και η μαιμού προσπαθεί να μοιάσει στο 16613 M Series παραγωγής τέλη του 2007... με engraved rehaut
κύττα τα προσεκτικά και θα βρείς κι άλλες διαφορές...
π.χ. το font στο Bezel insert δεν είναι το ίδιο...
κλπ κλπ...
αν τα εχεις δίπλα τότε είναι εύκολο να τα ξεχωρίσεις...
αν έχεις μια καλή μαιμού μόνη της... τότε δυσκολεύει...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
εγώ, πάλι, θα πρότεινα ένα κλασικό SEIKO 5 automatik blue. Και μάλιστα, αν είναι και vintage
κομμάτι, δεκαετίας '70 ακόμα καλύτερα (υπάρχουν και συλλεκτικά, χωρίς το τυπικό εξαψήφιο serial number,
που βγήκαν σε ελάχιστα αριθμημένα τεμάχια). Είναι μια επιλογή, που είναι αυθεντική, διότι η τιμή ενός τέτοιου
ρολογιού δεν είναι τόσο υψηλή και απαγορευτική, ώστε να υπάρχει το δέλεαρ και η ανάγκη του monkey, και αφετέρου,
το design τους είναι πολύ όμορφο με ωραίες κλίσεις, και γωνίες. Μπρασελέ πάντα. Κάτι ήξεραν και οι παλαιότεροι που έλεγαν
προ αμνημονεύτων ετών: Honda μηχανή, και seiko πεντάρι.  :woldman:  

Συνημμένα

• snlkg81j1-a.jpg
    snlkg81j1-a.jpg
    74,8 KB · Εμφανίσεις: 31

matrix21

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
1.965
Πόντοι
5.235
κυριοι με ενδιαφερει το παρακατω ρολοι
rolex datejust 36mm ή 41mm σε μισο μισο χρυσο ή λευκοχρυσο.
γνωριζει καποιος τιμη βιτρινας στην Ελλαδα?
εχει διαφορα η τιμη αν το παρω απο την rolex ή απο αλλο μαγαζι?
καποιος γνωστης θα μπορουσε να μου πει ποια θα ηταν η πιο οικονομικη λυση για τα δυο αυτα μοντελα?
αγορα απο rolex shop?
αγορα απο αλλο καταστημα?
γνωριζω πως υπαρχουν επαγγελματιες, που μπορουν κατα παραγγελια, να σου φερουν το ρολοι που θελεις απο εξωτερικο.
συμφερει οικονομικα καλυτερα αυτη η λυση?
απο οσο τα ψαχνω στο chrono24.com δειχνει να παιζουν κοντα στα 8.000
το 41mm υπαρχει γενικα ή ειναι σπανιο?
παρακαλω τις συμβουλες σας οι γνώστες κυριως

Συνημμένα

• IMG_0157.jpg
    IMG_0157.jpg
    103,5 KB · Εμφανίσεις: 56
  • watch-club-rolex-datejust-ii-steel-gold-larger-41mm-28068-402x402.jpg
    watch-club-rolex-datejust-ii-steel-gold-larger-41mm-28068-402x402.jpg
    130,7 KB · Εμφανίσεις: 58
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Για ακριβά ρολόγια, αληθινά κοσμήματα που απευθύνονται σε μύστες, θα πρότεινα:
SW CHRONO (Jaquet Droz) και φυσικά BLUEWATER, seamaster (Omega).

Συνημμένα

• J029530201_SW_CHRONO_COTES_DE_GENEVE.jpg
    J029530201_SW_CHRONO_COTES_DE_GENEVE.jpg
    34,3 KB · Εμφανίσεις: 29
  • a69b38dc0edccad7s.jpg
    a69b38dc0edccad7s.jpg
    55,9 KB · Εμφανίσεις: 31

ntinosspa14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2014
Κριτικές
18
Like
765
Πόντοι
326
iwc και vacheron ή tudor και tissot τα προτιμω απο τα rolex δεν ξερω γιατι.
εχω ενα nautica αλλα εσπασε το γυαλι . σκεφτομαι αυτο το tw steel
τι λετε ή καμια αλλη μαρκα το πολυ 300 σκοπευω να δωσω ειμαι 21 δεν γουσταρω πιο ακριβα . nautica παλι ή ποια αλλη μαρκα ?

b0b

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
1.717
Πόντοι
216
iwc και vacheron ή tudor και tissot τα προτιμω απο τα rolex δεν ξερω γιατι.
εχω ενα nautica αλλα εσπασε το γυαλι . σκεφτομαι αυτο το tw steel
τι λετε ή καμια αλλη μαρκα το πολυ 300 σκοπευω να δωσω ειμαι 21 δεν γουσταρω πιο ακριβα . nautica παλι ή ποια αλλη μαρκα ?

seiko για κατω απο 300 , τα ποιο vfm ρολογια

b0b

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
1.717
Πόντοι
216
εχει διαφορα η τιμη αν το παρω απο την rolex ή απο αλλο μαγαζι?

Ναι αμα πας με το κασερι στο χερι , -20% απο retail price μ.ο. αμα το ψαξεις και το εχει σε stock αυτο που θες μπορει και 25-30%

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.864
Πόντοι
2.606
Ναι αμα πας με το κασερι στο χερι , -20% απο retail price μ.ο. αμα το ψαξεις και το εχει σε stock αυτο που θες μπορει και 25-30%
δεν υπαρχει η εκπτωση που λες στα σπορ μοντελα μονο στα μη εμπορικα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom