Δεν ξέρω αν οι ερωτήσεις μου είναι "στημένες" η "βγάζουν γέλιο", αλλά είναι άλλο το είμαι δίκαιος κι άλλο μισώ την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Κι επειδή ουτε εγώ τους συμπαθώ, δεν έχω καμία διάθεση να γίνω συνήγορος τους.
Πες μου όμως αν αυτό που είπα δεν έχει λογική. Τι σχεδιασμός υπήρξε ως σήμερα; από ποιον κερατά; όταν χτίζεις κάτι σε σαθρά θεμέλια αργά ή γρήγορα θα πέσει. Και υπεύθυνος δεν θα είναι ο τελευταίος ένοικος μόνο. Κυρίως θα φταίει ο αρχικός.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Όταν αναλαμβάνεις μια θέση, αναλαμβάνεις και τα προνόμια και τις ευθύνες της θέσης.
Σίγουρα δεν υπάρχει παρθενογένεση. Κληρονομείς έργο των προηγούμενων και βάζεις και εσύ το λιθαράκι σου.
Εκεί κρίθηκε η Δούρου και βρέθηκε ελλιπής.
Διότι ΠΡΙΝ εκλεγεί, γνώριζε τις ευθύνες και έψεγε τους αντιπάλους της λέγοντας οτι αν δεν κάνει αντιπλημμυρικά έργα θα πάει στο σπίτι της.
Ε, στην θητεία της δύο φορές έγιναν πλημμύρες και μία πυρκαϊά. Και πέθανε κόσμος.
Άτυχη; Ναι, γιατί έτυχε "στη βάρδια της". Σίγουρα όμως και ανίκανη γιατί δεν απέτρεψε κανέναν θάνατο.
Θα είχαμε λιγότερους νεκρούς αν ήταν κάποιος άλλος; Ισως ναι, ίσως όχι.
Το χειρότερο όμως είναι το ΜΕΤΑ.
Το φτύσιμο που έφαγαν τα θύματα δεν έχει ξαναγίνει.
Λίγο-πολύ αυτοί έφταιγαν που κάηκαν.
Αντι να συζητάμε για το μπάχαλο και την έλλειψη συντονισμού μιλάμε για την πολεοδομία.
Η εντολή εκκένωσης, που είναι ευθύνη περιφερειάρχη σε διαδημοτικές φωτιές, έγινε μπαλάκι στην πυροσβεστική.
Οι ευθύνες για αυξημένη επιφυλακή λόγω καιρού αγνοήθηκαν.
Αν'αυτών είχαμε επικοινωνιακά συμβούλια σε live μετάδοση με συμμετοχή ανθρώπων που η δουλειά τους εκείνη την ώρα ήταν να δίνουν μάχη και όχι να ενημερώνουν τους παπατζήδες πολιτικούς.
Και γραφήματα στην τηλεόραση με πολλαπλές εστίες φωτιάς και υπόνοιες εμπρησμών, ενώ η φωτιά ξεκίνησε από έναν και μόνο μαλάκα.
Και φτάνουμε στο σήμερα όπου αντί να σκύψει το κεφάλι και να πάει σπίτι της ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί η ανεπάρκειά της, βγαίνει με θράσος χιλίων πιθήκων και διεκδικεί με χαριτωμενιές παρουσία στην πολιτική ζωή.
Πρέπει να έχει τρομερά στεγνή ψυχή.