Νέα

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kachaplias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 523
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.326
Πόντοι
11.146
...αναρτηση συναδελφου κ φιλου των χαμενων πιλοτων :
"Όλα συνέβησαν σε μια στιγμή…
Βυθιζαμε στόχος η φωτιά δεν θα μας ξεφύγεις καργιολα 5 τόνοι νερό θα πέσουν πάνω σου από 10 μέτρα δεν θα ξανά ανασάνεις!!!
Ένα στιγμιαίο λάθος ίσως μια αστοχία υλικου μια κράτηση κινητηρος ένα απότομο καθοδικό ρεύμα και βρεθήκαμε να ανεβαίνουμε αυτά τα σκαλιά για την αιωνιότητα..Τι σημασία έχει η αιτια..Αυτο που μας καίει είναι ότι δεν τελειώσαμε την αποστολή μας δεν πετύχαμε του σκοπού μας γι αυτό που είμαστε εκπαιδευμένοι είναι το καθήκον μας είναι η ευθύνη μας προς τους Έλληνες πολίτες προς την πατρίδα!!!
Καθώς ανεβαίνουμε τα σκαλιά περνά η ζωή μας σαν ταινία….Κουραστήκαμε κύριε μοιραρχε δεν μας κρατούν τα πόδια μας κλείνουν τα ματια μας..Το ξέρω λεβέντες μου αλλά η πατρίδα καίγεται κάντε κουράγιο τι μαθαίναμε στην σχολή ο αεροπορος δεν κουράζεται ποτε είναι υπεράνθρωπος!!!Απογειωση πάρτε νερό με μποφορια ρίξτε τα στην Αθήνα τώρα αλλάξτε πορεία για Κόρινθο όχι πήγε άλλος εσείς πηγαίνετε στην Υλικη διπλα και εκεί φωτιά μόλις προσγειωθείτε γεμίστε καύσιμο και βρρρ για Ρόδο καίγεται 5-6 μέρες…Όχι τόσες αλλαγές μας μπερδεύετε και εμείς μπερδεμένοι
Είμαστε καίγεται όλη η χώρα……
Δεν μας νοιάζει για εμάς εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι μπορούσε να μας τύχει το κακό το αναπάντεχο.
Για την πατρίδα ρε γαμωτο ήμασταν στην πιο παραγωγική ηλικία μπορούσαμε να προσφέρουμε για πολλά χρόνια ακόμη…..Ο αεροπορος δεν γίνεται σε μια μέρα σε ένα μήνα σε να χρονο..Χρειάζεται πολλά χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας πολλά χρόνια….
Φθάνουμε στα τελευταία σκαλιά και ακούμε σπαρακτικές φωνές….
Που πάτε ρε παληκαρια που πάτε η πατρίδα καίγεται σας χρειάζεται ρεεεεεεε…
Σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη συγνώμη ρε πατριώτες δεν το επιλέξαμε εμείς άλλος αποφάσισε για εμάς και θα είχε τους λόγους του δεν κάνει ποτε λάθος λέγεται ΘΕΟΣ!!!
Γιατί ρε παληκαρια συνάδελφοι μου δίνετε τόσο μεγάλο πόνο….
Δεν τον αντέχω ρε γαμωτο δεν τον
Αντέχω ρεεεεε γέρασα πια με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου…
Δεν με λυπάστε καθόλου….
Στο καλό λεβέντες μου χαιρετισμούς στα παιδιά εκεί πάνω που έφυγαν πριν από σας και σας περιμένουν…"

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.087
Πόντοι
6.515
FB_IMG_1690343065306.jpg

Decipher

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2014
Like
1.352
Πόντοι
201
Διαβάζω για χαράδρες κτλ για μη καταλληλότητα των μπεριεφ και άλλα.Ρε τύποι δεν είπαμε ότι τα μπεριεφ είναι πανάκεια και θα σβήνουν τα πάντα...αλλά πχ τη γαμημενη την φωτιά που έκαιγε μια βδομάδα στη Ρόδο ναι θα την σβηνανε πιο γρήγορα και δεν θα περίμενε το επιτελικό κράτος να πιάσει θάλασσα...όσο για χαράδρες και λαγκάδια συγγνώμη αλλά δεν γνωριζω..υπάρχουν ακόμη δασαρχεία ανά την περιφέρεια ή δεν χρειάζονταν και αυτοί οι κηφήνες και τους έστειλε σπίτι τους το θεόσταλτο μνημόνιο;Αν υπάρχουν δασαρχεία και λειτουργουν με το ένα πέμπτο του προσωπικού πως θα ανοίξουν δρόμους και αντιπυρικες ζώνες σε δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να επιχειρήσουν μεγαλύτερα αεροπλάνα...με άλλο λόγια καθόμαστε να μας σφάξουν να Αγιάσουμε...καλό παράδεισο στους ήρωες αυτούς τίποτα άλλο...κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται έτσι μας είπε ένα κρατικοδιετο σκουπίδι το απόγευμα.Αν υπήρχε κράτος αυτός ο χοντρός θα ήταν με φτυάρι και αξίνα τώρα και θα άνοιγε αυλάκια σε κανά δάσος.

Κατ’ αρχήν που το ξέρεις εσύ ότι θα έσβηναν τη φωτιά πιο γρήγορα τα Beriev;

Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε όλοι, η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Tο Beriev έχει σχεδιαστεί για να πετά σε διπλάσια ταχύτητα από το CL-415, εξού και το γεγονός ότι έχει κεκλιμένες πτέρυγες που λειτουργούν σε βάρος της ευστάθειας και της άντωσης του αεροσκάφους. Επίσης, λόγω της διπλάσιας χωρητικότητας σε νερό έχει μήκος 32 μ. και εκπέτασμα 33 μ. έναντι 20 μ. και 28 μ. αντίστοιχα.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά το καθιστούν ακατάλληλο για την ποικιλομορφία του ελληνικού ανάγλυφου. Όταν «βουτάς» σε μια χαράδρα ή βουνοπλαγιά θες όσο το δυνατόν πιο μικρό μέγεθος και όσο το δυνατόν μικρότερη ταχύτητα απώλειας στήριξης. Διαφορετικά, αν κάνεις ρίψη από ψηλά κινδυνεύεις αφενός να αστοχήσεις και αφετέρου το νερό να εξατμιστεί, οπότε τα οφέλη της χωρητικότητας και της ταχύτητας εξανεμίζονται.

Για τα αχανή δάση της Γερμανίας και της Ρωσίας το Beriev είναι καλύτερο. Για την Ελλάδα το Canadair δεν έχει αντίπαλο.

Τελευταία τροποποίηση:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.020
Πόντοι
9.297
βασικα θα ηθελα να μου εξηγησεις ΓΙΑΤΙ στην Πινδο που δεν εχει κοντα δικτυα μεταφορας ηλ. ενεργειας και δρομους δεν πιανει ποτε φωτια
Δεν πουλάει η Πίνδος ,άσε που πάντα έχει κίτρινο η και μπλε στον χάρτη επικινδυνότητας...
αυτες τις μαλακιες τους τσαμπουνανε στα πανεπιστήμια , αυτες τις μαλακιες παπαγαλιζουν τα προβατα....κοπελα που γνωρισα, 18 χρονων, πρωτο ετος στην σχολη, μολις ηρθε αθηνα (ειναι απο ενα βλαχοχωρη) αρχισε να μου λεει για πατριαρχια, τοξικη αρρενωποτητα, ποσο κακο ειναι να ψηφιζεις ακροδεξια, και αλλες τετοιες αρχιδιες, που τις ακουσε στο βρωμοπανεπιστήμιο που σπουδαζει....ανεκαθεν τα πανεπιστήμια και οι σχολες ηταν φωλια αριστεριλας, αλλα πλεον εχουν ξεφυγει
Μάλλον οι αριστερές νεολερες της βρήκαν σημειώσεις στα μαθήματα και τρώει το παραμύθι τους..προτού φύγει από το χωριό της ασχολιόταν με αυτους;Δεν νομίζω...

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.492
Πόντοι
8.846
Δεν το λέω εγώ αυτό, είναι γνωστός περιορισμός που έχουν τα CL-215 λόγω εμβολοφόρου κινητήρα, κάτι που δεν ισχύει για τα CL-415 που είναι στροβιλοελικοφόρα. Επίσης έχω γνωστό που είναι εκπαιδευτής στα Canadair και μου το έχει επιβεβαιώσει.

Επιβεβαιώνεται και από τον εκπρόσωπο τύπου της Πολιτικής Προστασίας σε συνέντευξη άρθρου του 2021:

«Πετούν ή όχι τα Canadair όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 38 βαθμών Κελσίου;

«Τ
ο CL 215 έχει ένα κατασκευαστικό περιορισμό (τεχνική προδιαγραφή) που υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα σε θερμοκρασίες τουλάχιστον 38 βαθμών Κελσίου και άνω. Για αυτό και γίνονται οι μετασταθμεύσεις. Πάντα η αεροπορία δρα συμβουλευτικά ως προς αυτό και το πυροσβεστικό σώμα παίρνει την απόφαση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πρόγνωση του καιρού, ώστε να μετασταθμεύσουν σε περιοχές που έχουν μικρότερη θερμοκρασία -για παράδειγμα, την Τρίτη 3/8 πήγαν στη Σκύρο. Τα CL 415 δεν έχουν περιορισμό θερμοκρασίας».»

Ισχύουν

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
παραγγελια ενος ραφαλε κοστιζει οσο 3 μπεριεφ...καταντια ειμαστε
Μαλακίας το ανάγνωσμα.Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν παράγονται πυροσβεστικά α/φη όχι τα λεφτά.Κι επίσης τα Rafalle και άλλα μαχητικά τα χρειαζόμαστε επίσης,δεν είναι δυνατόν με γείτονα την Τουρκία να μην εξοπλιστούμε με μαχητικά.Αν παράγονταν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε παράλληλα.Λεφτά για τέτοια η χώρα έχει,αρκεί να κοπούν τα "δώρα" σε κάθε λογής καθίκι κομματόσκυλο και μια χαρά αποκτούνται καινούρια.Πάντως ούτε η ΗΠΑ και ο Καναδάς,τεράστιες χώρες σε έκταση με βιομηχανίες α/φων και φυσικά πιο πλούσιες,δεν έχουν πολλά πυροσβεστικά.Αν παράγονταν θα μπορούσαμε να νοικιάζουμε από χώρες που το καλοκαίρι δεν τα χρειάζονται όπως π.χ η Αυστραλία.

dimigoall

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
24 Ιουν 2022
Κριτικές
61
Like
29.518
Πόντοι
22.886
...αναρτηση συναδελφου κ φιλου των χαμενων πιλοτων :
"Όλα συνέβησαν σε μια στιγμή…
Βυθιζαμε στόχος η φωτιά δεν θα μας ξεφύγεις καργιολα 5 τόνοι νερό θα πέσουν πάνω σου από 10 μέτρα δεν θα ξανά ανασάνεις!!!
Ένα στιγμιαίο λάθος ίσως μια αστοχία υλικου μια κράτηση κινητηρος ένα απότομο καθοδικό ρεύμα και βρεθήκαμε να ανεβαίνουμε αυτά τα σκαλιά για την αιωνιότητα..Τι σημασία έχει η αιτια..Αυτο που μας καίει είναι ότι δεν τελειώσαμε την αποστολή μας δεν πετύχαμε του σκοπού μας γι αυτό που είμαστε εκπαιδευμένοι είναι το καθήκον μας είναι η ευθύνη μας προς τους Έλληνες πολίτες προς την πατρίδα!!!
Καθώς ανεβαίνουμε τα σκαλιά περνά η ζωή μας σαν ταινία….Κουραστήκαμε κύριε μοιραρχε δεν μας κρατούν τα πόδια μας κλείνουν τα ματια μας..Το ξέρω λεβέντες μου αλλά η πατρίδα καίγεται κάντε κουράγιο τι μαθαίναμε στην σχολή ο αεροπορος δεν κουράζεται ποτε είναι υπεράνθρωπος!!!Απογειωση πάρτε νερό με μποφορια ρίξτε τα στην Αθήνα τώρα αλλάξτε πορεία για Κόρινθο όχι πήγε άλλος εσείς πηγαίνετε στην Υλικη διπλα και εκεί φωτιά μόλις προσγειωθείτε γεμίστε καύσιμο και βρρρ για Ρόδο καίγεται 5-6 μέρες…Όχι τόσες αλλαγές μας μπερδεύετε και εμείς μπερδεμένοι
Είμαστε καίγεται όλη η χώρα……
Δεν μας νοιάζει για εμάς εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι μπορούσε να μας τύχει το κακό το αναπάντεχο.
Για την πατρίδα ρε γαμωτο ήμασταν στην πιο παραγωγική ηλικία μπορούσαμε να προσφέρουμε για πολλά χρόνια ακόμη…..Ο αεροπορος δεν γίνεται σε μια μέρα σε ένα μήνα σε να χρονο..Χρειάζεται πολλά χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας πολλά χρόνια….
Φθάνουμε στα τελευταία σκαλιά και ακούμε σπαρακτικές φωνές….
Που πάτε ρε παληκαρια που πάτε η πατρίδα καίγεται σας χρειάζεται ρεεεεεεε…
Σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη συγνώμη ρε πατριώτες δεν το επιλέξαμε εμείς άλλος αποφάσισε για εμάς και θα είχε τους λόγους του δεν κάνει ποτε λάθος λέγεται ΘΕΟΣ!!!
Γιατί ρε παληκαρια συνάδελφοι μου δίνετε τόσο μεγάλο πόνο….
Δεν τον αντέχω ρε γαμωτο δεν τον
Αντέχω ρεεεεε γέρασα πια με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου…
Δεν με λυπάστε καθόλου….
Στο καλό λεβέντες μου χαιρετισμούς στα παιδιά εκεί πάνω που έφυγαν πριν από σας και σας περιμένουν…"
Η αιτία φίλε μου @Odin_ είναι μία .
Μία λέξη που οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμόμαστε η ακόμα χειρότερα , δεν γνωρίζουμε .

Το καθήκον ...

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.301
Πόντοι
1.056
Η ιστορια επαναλαμβάνεται.Οτι εγινε το 2021 γινεται και το 2023.

Πολλα τρολακια εμμένουν στο 2018.

Αν το παμε ετσι και γω θα σας γυρισω στο 1988.1989.Τοτε που δεν υπηρχαν φωτιες.

Μεχρι προπερσι χτυπάγαμε παλαμακια με τα Μπεριεφ.Τωρα τα τρολακια παλεύουν να πεισουν πως «οοοχι παιδια,χεν κανουν τα καινουριοτερα Μπεριεφ.Χιλιες φορες καλυτερα τα με Ιστορικο Οχημα πινακιδες Καναντέρ.

Τι παράσταση δίνεται ρε πουστηδες!

Προπερσι με μηδεν μποφόρ στην Εύβοια,βγάζατε λυτούς κ δεμένους τρολογδυτες να μας πειτε πως μεσα της η φωτια ειχε 18 μποφόρ,μην σας ξεγελά η εξωτερική άπνοια.

Αιώνια η μνήμη των παιδιων και οσων παλεύουν για τα άχρηστα σκουπιδια,διοτι εαν μου πει κανεις πως δεν το κανουν γι αυτους αλλα για την χωρα,η χωρα ειναι ηδη υποταγμένη κ μοιρασμένη εκει π εχει πει ο Μεγαλος.Και ο κοσμος σιγοντάρει χτυπώντας παλαμακια.

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.760
Πόντοι
12.056
Τα παιδια που πεθαναν χωρις να τους ρωτησουν "εβαλαν πλατη" μαλλον για μια αλλαγη στην πυροσβεστικη ..
Για να δουμε
θυσιαστηκαν θα λες ειναι το νεο δογμα του πορδηπουργου

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.451
Πόντοι
12.756
Χωρα που ψάχνει για ήρωες σε καιρό ειρήνης ,
και χωρα που το μονο που την καυλωνει να λεει μονιμα οτι θα διερευνηθούν οι συνθήκες και θα βρεθούν οι υπεύθυνοι

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.760
Πόντοι
12.056
Χωρα που ψάχνει για ήρωες σε καιρό ειρήνης ,
και χωρα που το μονο που την καυλωνει να λεει μονιμα οτι θα διερευνηθούν οι συνθήκες και θα βρεθούν οι υπεύθυνοι

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ
εδω κυρηξαμε 3ημερο εθνικο πενθος για τους λαθραιους και για αυτους τους ηρωες ελληνες μονο οι ενοπλες δυναμεις εχουν πενθος.... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.451
Πόντοι
12.756
Δεν τους νοιαζουν οι νεκροι
να μην τους χρεωθουν τους νοιαζει

Γι αυτο και οι μπατσοι παντου
Γι αυτο και η ατάκα "ατομικη ευθυνη"

Αυτοι να μην φταινε για να σας κουνανε το δακτυλο , και ολα τα άλλα στ αρχιδια τους

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.451
Πόντοι
12.756
Ολγα Κεφαλογιαννη σε λιγο στο Μεγκα , για όποιον θελει να γελάσει λιγο πρωι πρωι

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.760
Πόντοι
12.056
Αυτοι να μην φταινε για να σας κουνανε το δακτυλο , και ολα τα άλλα στ αρχιδια τους
εχουν αληθεια?? η ειναι ολοι σαν τον τρυπιο τον βοριδη που χορευε στο κλαμπ ενω μεσω κρισης

• Λύπη
Αντιδράσεις: geoMan

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
75.760
Πόντοι
12.056
Ολγα Κεφαλογιαννη σε λιγο στο Μεγκα , για όποιον θελει να γελάσει λιγο πρωι πρωι
γυμνη ελπιζω να κανουμε ματι :wink:γιατι κατα τα αλλα τι να μας πει για τα χαλια του τουρισμου :afro:

thodorio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
1.811
Πόντοι
216
Αλλος άσχετος από εδώ με άποψη, μέχρι και τον τύπο του αεροπλάνου έγραψε λάθος:jerking:

η μανα σου μου το ειπε ρε τρομπα
για πες τον σωστο τυπο του αεροπλανου να τον μαθουμε

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.859
Πόντοι
9.931
η μανα σου μου το ειπε ρε τρομπα
για πες τον σωστο τυπο του αεροπλανου να τον μαθουμε
Πωπω τι μου είπες τώρα!! Πόσο χρονών είσαι τυπε;15; Όταν ενηλικιωθείς έλα να κουβεντιάσουμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom