Νέα

Πτώση Καναντέρ στην Κάρυστο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kachaplias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 523
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.048
Πόντοι
3.656
Τι λες τώρα; Θα αναλάβει το κράτος την διαχείριση της περιουσίας σου; Αν είναι έτσι να πάει να σπείρει και βαμβάκι γιατί μπορεί να τρακάρεις με το τρακτέρ την ώρα που το κουβαλάς στο εκκοκκιστήριο. Σου λέει από Οκτώβρη έως Απρίλη κάνε ότι γουστάρεις. Άναψε όσες φωτιές θες. Πόσες έχεις ακούσει να μπαίνουν το χειμώνα; Καμία γιατί ο καιρός είναι κρύος και δεν φεύγει. Όμως από Μάιο και μετά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Αλλά πλην των εμπρησμών έχουμε και τους μαλάκες που πάνε να κάνουν αγροτικές εργασίες λες και όλο το χειμώνα σκάβουν και δεν προλαβαίνουν.

Δεν αναφέρομαι σε αυτόν που του καίγεται το σπίτι αλλά στο βλάκα που πάει με 40ρια να το παίξει αγρότης.
Εγώ δεν είπα να αναλάβει το κράτος να στα κάνει. Είπα ότι αν πληρώσεις έρχονται και σου παίρνουν και 10 τόνους κλαδιά. Αν πληρώσεις.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Εγώ δεν είπα να αναλάβει το κράτος να στα κάνει. Είπα ότι αν πληρώσεις έρχονται και σου παίρνουν και 10 τόνους κλαδιά. Αν πληρώσεις.

Αν πληρώσεις 25μύρια πας και στο διάστημα. Χαίρω πολύ.

Το χειμώνα πόσες φωτιές έχεις ακούσει σε κτήματα; ΚΑΜΙΑ. Στη Θεσσαλία πχ καίνε τα υπολλείματα από τα σπαρτά για να μπορέσει το άζωτο από τη στάχτη να λιπάνει σωστά το έδαφος. Πόσες φορές έχει κινδυνέψει η Λάρισα και τα Τρίκαλα; ΚΑΜΙΑ.

Τυχαία όμως κινδυνεύει ΚΑΘΕ χρόνο η Αττική, κάποια νησιά και άλλα μέρη. Δηλαδή οι αγρότες της Αττικής είναι ντουγάνια και οι άλλοι στην Τρίπολη απόφοιτοι του Χάρβαρντ; Δε το νομίζω. Απλά υπάρχουν μερικά ζώα που δεν καταλαβαίνουν και τα κάνουν ίσωμα. Και φυσικά εμπρησμός που δεν καταλαβαίνω γιατί τη φοβόμαστε σαν λέξη.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Και φυσικά άλλη τουριστική ανάπτυξη. ΔΕΝ έχει να κάνει με τις ανεμογεννήτριες. Πρέπει να ξεκολλήσουμε από αυτό το παραμύθι. Η Βόρεια Ευρώπη είναι γεμάτη από δαύτες χωρίς να έχει καεί ούτε μαϊντανός. Επίσης τα προηγούμενα χρόνια χωρίς τις ΑΠΕ γιατί καιγόμασταν κάθε καλοκαίρι;

Περισσότερο είναι τα βλαμμένα συμφέροντα κάποιων ώστε να αποκτήσουν - καταπατήσουν δασικά εδάφη. Ένα δάσος δεν φυτρώνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει δεκαετίες. Όταν είναι έτσι γυμνό είναι ΠΟΛΥ εύκολο να του αλλάξεις χρήση άσχετα τι γράφουν οι νόμοι περί αναδάσωσης.

Ο νομός μου χωρίζεται σε 2 μέρη. Δε θα σας πω που είμαι. Αλλά το μισό κομμάτι είναι γεμάτο ανεμογεννήτριες και το άλλο μισό βίλες. Δεν έχει πιάσει ποτέ φωτιά σε κανένα από τα 2 μέρη. Ο λόγος; ΔΕΝ χρειάζεται. Οι ανεμογεννήτριες έχουν μπει σε μέρη ΧΩΡΙΣ καμία ανθρώπινη παρουσία πλην τσοπάνηδων και οι βίλες ανήκουν στη "μπουζουαρζία" οπότε κάνουν μόνοι τους παιχνίδι.
Ζεφύρι.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.066
Πόντοι
6.256
Αρχοντα εχω γνωστο ο οποιος δε γουσταρε καποιες καταστασεις , παραιτηθηκε και πεταει τωρα σε μια ισραηλινη εταιρεια τσαρτερ
Αν ο αλλος επιλεγει να πεταει με ενα φερετρο του 1970 για την ασφαλεια του δημοσιου , εμενα δε μου πεφτει λογος
Θυμιζει λιγο η φαση το σταθμαρχη της Λαρισας
Και τα c 130 του 70ς ειναι, τα χιουι πιο παλια, αν οι ιπταμενοι φοβοντουσαν θα πηγαιναν σε αλλες δουλειες.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Ο νομός μου χωρίζεται σε 2 μέρη. Δε θα σας πω που είμαι.

:coffee:

Στη Θεσσαλία πχ καίνε τα υπολλείματα από τα σπαρτά για να μπορέσει το άζωτο από τη στάχτη να λιπάνει σωστά το έδαφος. Πόσες φορές έχει κινδυνέψει η Λάρισα και τα Τρίκαλα; ΚΑΜΙΑ.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206

Δε γράφω στο διπλανό νήμα με τους Γιούφτους - Βρωμά. Αν και κάτι πιτσιρίκες είναι αρκετά μμμ... Βραζιλιάνες που λέει και ένας φίλος μου.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Έγραψα και για Καλαμάτα με ελιές.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.451
Πόντοι
12.756
Eκ του αποτελέσματος,
όταν δεν μπορείς να ελέγξεις 2 μέτωπα που καίνε μέρες,
δεν έχεις ούτε επάρκεια προσωπικού, ούτε αρκετά μέσα, ούτε σχεδιασμό.
Δεν έχεις καν επίγνωση της αδυνάμιας σου γιατί τότε θα είχες πρόληψη.
Αλλά ούτε αυτό μπορείς.

:rockon::rockon::rockon:

Decipher

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2014
Like
1.352
Πόντοι
201
Αυτο που λες με τους 38 βαθμούς δεν ισχύει. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον κινητήρα είναι τεράστιες αλλά και στην περιοχή της φωτιάς ειναι, πολύ μεγάλες. Μια επίπτωση έχει η θερμοκρασία αέρα στη πυκνότητα του αλλά με τον σωστό χειρισμό και πορεία δεν προκύπτει πρόβλημα σε κινητήρα και πλεύση.

Δεν το λέω εγώ αυτό, είναι γνωστός περιορισμός που έχουν τα CL-215 λόγω εμβολοφόρου κινητήρα, κάτι που δεν ισχύει για τα CL-415 που είναι στροβιλοελικοφόρα. Επίσης έχω γνωστό που είναι εκπαιδευτής στα Canadair και μου το έχει επιβεβαιώσει.

Επιβεβαιώνεται και από τον εκπρόσωπο τύπου της Πολιτικής Προστασίας σε συνέντευξη άρθρου του 2021:

«Πετούν ή όχι τα Canadair όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 38 βαθμών Κελσίου;

«Τ
ο CL 215 έχει ένα κατασκευαστικό περιορισμό (τεχνική προδιαγραφή) που υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα σε θερμοκρασίες τουλάχιστον 38 βαθμών Κελσίου και άνω. Για αυτό και γίνονται οι μετασταθμεύσεις. Πάντα η αεροπορία δρα συμβουλευτικά ως προς αυτό και το πυροσβεστικό σώμα παίρνει την απόφαση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πρόγνωση του καιρού, ώστε να μετασταθμεύσουν σε περιοχές που έχουν μικρότερη θερμοκρασία -για παράδειγμα, την Τρίτη 3/8 πήγαν στη Σκύρο. Τα CL 415 δεν έχουν περιορισμό θερμοκρασίας».»

Τελευταία τροποποίηση:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.755
Πόντοι
2.356
Το πιο παλαβό που εχω διαβάσει, με αφορμή την πυρόσβεση, είναι πως στην Αμερική υπάρχουν επαγγελματίες ενοικιαστές κοπαδιών με κατσικες. Οπότε περιοχές που κινδυνεύουν λόγω βλάστησης, τις νοικιάζουν για ελεγχόμενη βόσκηση και μείωση της χαμηλής βλάστησης που λειτουργεί ως καύσιμη ύλη. Και υπάρχει μια μετακινούμενη μάζα κοπαδιών που λειτουργεί στα πλαίσια της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Yπαρχει νέος τρόπος αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Προληπτικό κάψιμο μαρτιο Απρίλιο καψε ότι μπορείς. Έτσι δεν υπάρχει καύσιμη ύλη τον Ιούνιο.
Εγώ γυναικολόγος μηχανολόγος ηλεκτρολόγος δηλαδή πρέπει να δίνω λύσεις σε όλα;

• Χαχα
Αντιδράσεις: Α-Ω

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Το πιο παλαβό που εχω διαβάσει, με αφορμή την πυρόσβεση, είναι πως στην Αμερική υπάρχουν επαγγελματίες ενοικιαστές κοπαδιών με κατσικες. Οπότε περιοχές που κινδυνεύουν λόγω βλάστησης, τις νοικιάζουν για ελεγχόμενη βόσκηση και μείωση της χαμηλής βλάστησης που λειτουργεί ως καύσιμη ύλη. Και υπάρχει μια μετακινούμενη μάζα κοπαδιών που λειτουργεί στα πλαίσια της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών.
καλη τακτικη ακουγεται, θα στειλουμε τα προοοοοοοοβατα 41% :coffee:

%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1-koronoios.gif

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.667
Πόντοι
8.346
Eκ του αποτελέσματος,
όταν δεν μπορείς να ελέγξεις 2 μέτωπα που καίνε μέρες,
δεν έχεις ούτε επάρκεια προσωπικού, ούτε αρκετά μέσα, ούτε σχεδιασμό.
Δεν έχεις καν επίγνωση της αδυνάμιας σου γιατί τότε θα είχες πρόληψη.
Αλλά ούτε αυτό μπορείς.

:rockon::rockon::rockon:
Αφου ο γκόμενος βγήκε κ είπε οτι έχουμε αρκετά καναντερ, δν χρειαζόμαστε αλλα.
Ξέρεις εσυ και δν ξερει ο μεσσίας?

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.588
Πόντοι
3.506
κρίμα τα παλλικάρια

κρίμα, κρίμα, κρίμα νέα παιδιά ...............
Ειδικά ο ανθυποσμηναγός,μόλις 26 χρονών..
Ίσως να ήταν απ τις πρώτες του πτήσεις...
Εδώ είναι που λέμε οτι η ζωή, ΧΡΩΣΤΆΕΙ και με το παραπάνω...
Κρίμα και πάλι κρίμα....

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.338
Πόντοι
3.656
Αλλα με νοιαζει οτι σε 20 χρονια δε θα υπαρχει κλαδακι στην αττικη και οτι τα ασθματικα προβληματα ηδη θεριζουν
Το ότι στην αττική 4 εκατομμύεια πληθυσμός, ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ ΜΕ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ;;;;
Υπάρχει μεγαλούπολη στο δυτικό κόσμο ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΖΑΚΙΑ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ
με τέτοια πυκνότητα πληθυσμού ;;;;

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.243
Πόντοι
10.336
Το παιρνω λιγο κατακαρδα γιατι η ηλικια μου ειναι μεταξυ των ηλικιων των πιλοτων...

F156pjXWYAU9SgS

πολλοι δεν συνειδητοποιουν ποσο σκληρο θανατο βρηκαν τα παλικαρια... Οχι οτι υπαρχει θανατος που να μην ειναι σκληρος, αλλα να εισαι μεσα σε εναν ντενεκε και απο εκει που "κανεις την δουλεια σου" να μετρας 7 δευτερολεπτα τρενακι του τρομου, αβοηθητος και εγκλωβισμενος, και να σκας σαν βομβα στο εδαφος.... ξεροντας οτι δεν υπαρχει ελπιδα να σωθεις απο τετοια συγκρουση.

Και η ειδηση εσκασε μαζι με το βιντεο, ακαριαια, δηλαδη αν ενας συγγενης τους εβλεπε τις ειδησεις, δεν προλαβε να πει "το παιδι μου" ή εστω να ελπισει οτι μπορει να εχει σωθει κατι, ειδε απλα το αεροπλανο να κανει μπαμ... ειναι σκληρο.

Λοιπον καληνυχτα μουνοπανα, αυριο παλι μπινελικια, σημερα πινουμε κι ενα ποτηρακι στην υγεια τους.

Sexyjoanna

Call-Girl
Εγγρ.
25 Σεπ 2021
Κριτικές
1
Like
166.448
Τις μάνες τους σκέφτομαι..και τους πατεράδες φυσικά, αλλα ο πόνος της μάνας δεν συγκρίνεται οτι και να λέμε..ο μόνος λόγος που υπάρχει για να ζήσει μια μάνα μετα τον χαμό του παιδιού της είναι να υπάρχουν πίσω αλλα παιδιά που την χρειάζονται ίσως..αντε να πεις τώρα "καλό κουράγιο "σ αυτές τις μάνες..τεσπα..υπερβολικά στενάχωρη ημέρα λογω του τραγικου γεγονότος( φέρνει μνήμες με το άλλο τραγικό συμβάν στα Τέμπη...πόσοι νέοι άνθρωποι έχουν χαθεί σε τόσο μικρο χρονικό διάστημα..)

Τελευταία τροποποίηση:

Kvel

Μέλος
Εγγρ.
30 Σεπ 2007
Like
770
Πόντοι
81
Διαβάζω για χαράδρες κτλ για μη καταλληλότητα των μπεριεφ και άλλα.Ρε τύποι δεν είπαμε ότι τα μπεριεφ είναι πανάκεια και θα σβήνουν τα πάντα...αλλά πχ τη γαμημενη την φωτιά που έκαιγε μια βδομάδα στη Ρόδο ναι θα την σβηνανε πιο γρήγορα και δεν θα περίμενε το επιτελικό κράτος να πιάσει θάλασσα...όσο για χαράδρες και λαγκάδια συγγνώμη αλλά δεν γνωριζω..υπάρχουν ακόμη δασαρχεία ανά την περιφέρεια ή δεν χρειάζονταν και αυτοί οι κηφήνες και τους έστειλε σπίτι τους το θεόσταλτο μνημόνιο;Αν υπάρχουν δασαρχεία και λειτουργουν με το ένα πέμπτο του προσωπικού πως θα ανοίξουν δρόμους και αντιπυρικες ζώνες σε δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να επιχειρήσουν μεγαλύτερα αεροπλάνα...με άλλο λόγια καθόμαστε να μας σφάξουν να Αγιάσουμε...καλό παράδεισο στους ήρωες αυτούς τίποτα άλλο...κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται έτσι μας είπε ένα κρατικοδιετο σκουπίδι το απόγευμα.Αν υπήρχε κράτος αυτός ο χοντρός θα ήταν με φτυάρι και αξίνα τώρα και θα άνοιγε αυλάκια σε κανά δάσος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom