Νέα

Πτώχευση και καταθέσεις τραπεζών.Τι μέλλει γενέσθαι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πόσα ευρώπουλα έχεις στην άκρη;

• Πλάκα με κάνεις; Χρωστάω της Μιχαλούς

Ψήφοι: 13 29,5%
  • 0 ως 5 χιλιάρικα

Ψήφοι: 9 20,5%
  • 5 ως 20 χιλιάρικα

Ψήφοι: 4 9,1%
  • 20 ως 100 χιλιάρικα

Ψήφοι: 5 11,4%
  • Πάνω από 100. Γαμάω και δέρνω

Ψήφοι: 13 29,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    44

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Οι θυρίδες διέπονται από τη σύμβαση μεταξύ κατόχου (ενοικιαστή) και τράπεζας, αλλά ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ απ' αυτήν διέπονται από το ΝΟΜΟ που καθορίζει το πως λειτουργούν οι θυρίδες.

Ο νόμος (σήμερα) δεν επιτρέπει να βάλουν χέρι στη θυρίδα κανενός, παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα (για συγκεκριμένα αδικήματα) κλπ.

Κανείς όμως ΔΕ ΣΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ότι ο νόμος δε θα αλλάξει σύμφωνα με τις ανάγκες του κράτους, ή των εκάστοτε κυβερνώντων.

Και το τι θα γίνει (κάνει) το κράτος, εξαρτάται από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για το τι "παίζεται" με τις θυρίδες.

Αν π.χ. το κράτος διαπιστώσει ότι από τα 160 δις καταθέσεων τα 60 μετακομίζουν προς... θυρίδες (με τάση ανόδου του ποσού) θα βγάλει ένα νόμο που θα λέει "Απαγορεύονται μετρητά στις θυρίδες". Και θα φροντίσει (όσο μπορεί) να τον εφαρμόσει.

Δικό τους το μαχαίρι, δικό τους και το πεπόνι, και υπό αυτό το πρίσμα ό,τι θέλουν κάνουν.

pattakos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2010
Like
6
Πόντοι
1
Εξυπνε Τρικαρδε το ενδεχομενο πλιατσικου των θυριδων περασε απο το μυαλο-ξυραφι σου,ή σκεφτεσαι να εισαι με καραμπινα εξω απο την θυριδα σου και να κυνηγας τον λαο.

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6
1ον Πάνω στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα βασίζονται οι τράπεζες στις περισσότερες γειτονικές βαλκανικές χώρες. Δηλαδή αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα -> θα καταρρεύσει αυτόματα και στην Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία κτλ. και κάποιες τράπεζες στην Τουρκία και κάποιες τράπεζες στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι άμα πας χρήματα στην Βουλγαρία για παράδειγμα έχεις ακριβώς τους ίδιους κίνδυνους και μεγαλύτερους από ότι στην Ελλάδα.
2ον Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πολύ ισχυρό. Πιο δυνατό και από κάποια άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Απλά στην χειρότερη επειδή στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλές τράπεζες αν γυρίσουμε στην δραχμή κάποιες αναγκαστικά θα συγχωνευτούνε ή θα κρατικοποιηθούνε. Αυτό που έγινε στην Αργεντινή με τις τράπεζες ήταν διαφορετικό. Είχαν είδη πρόβλημα ρευστότητας οι τράπεζες τους πριν ακόμα μπούνε στην κρίση και για να μην καταρρεύσουν  μετά μέσα στην κρίση το ΔΝΤ δεν επέτρεψαν να βγάζει ο κόσμος πολλά λεφτά με όριο αναλήψεων. Αργότερα όταν χρεοκόπησε η χώρα κάποιες τράπεζες κατέρρευσαν και δεν υπήρχε σχέδιο στήριξης όπως στην Ελλάδα και ο κόσμος έχασε τα λεφτά και κάποιοι που δεν τα έχασαν σε βάθος χρόνο έχασαν τα λεφτά τους την αξία τους.

3ον Αν πας στην δραχμή τα χρήματα σου όλα στην τράπεζα θα γίνουν σε δραχμές και δεν θα τα χάσεις. Οι καταθέσεις των Ελλήνων έως 200,000 ευρώ είναι εγγυημένες από το σύνταγμα και οι τράπεζες έχουν σχέδιο στήριξης. Απλά θα βγεις χαμένος μακροχρόνια στο μέλλον γιατί τα λεφτά σου θα γίνουν δραχμές με μία ισοτιμία 1 προς 700 για παράδειγμα και μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να φτάσει στο 1 προς 1400. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο θα έχεις χάσει την μισή αξία των χρημάτων σου.  Αλλά αυτό θα γίνει αν τα αφήσεις σε δραχμές. Αν πεις την τράπεζα να τα κάνεις δολάρια ή αμερικανικά ομόλογα κτλ. , τότε δεν θα τα χάσεις.  Απλά θα μειωθούν τα καταστήματα και το προσωπικό και  οι μισθοί των τραπεζών.  Όσο για τις θυρίδες  ας πούμε και ακόμα και να καταρρεύσει μία τράπεζα είναι υποχρεωμένη να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες θυρίδων εντός κάποιου χρονικού διαστήματος να πάνε να πάρουν τα πράγματα τους από τις θυρίδες.
4ον Αν πάρεις τώρα τα ευρώ σου από την τράπεζα και τα βάλεις στο σπίτι σου και γυρίσουμε μετά στην δραχμή θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα ότι δεν κέρδισες τίποτα απολύτως γιατί πολύ απλά δεν θα μπορείς να κάνεις καμία νόμιμη συναλλαγή με ευρώ εκτός από τα ανταλλακτήρια και τράπεζες κτλ. Και ακόμα και την κάνεις θα παίρνεις ρέστα δραχμές σύμφωνα πάντα με την ισοτιμία που γουστάρει αυτός που δέχεται να σου κάνει την συναλλαγή. Επίσης τα ευρώ σου δεν θα έχουν τόσο αξία γιατί σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας το ντόμινο θα είναι τέτοιο που το ευρώ θα χάσει την σταθερότητα και την αξία που έχει σήμερα. Έτσι μόνο ένας αγράμματος , βλάχος και ημιμαθείς παίρνει τα ευρώ του από την τράπεζα στο σπίτι του.

5ον Αν γυρίσουμε στην δραχμή η Ελλάδα μέσα σε 5 χρόνια θα είναι στα επίπεδα της Κούβας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα ξανά δείτε ποτέ την δραχμή. Είναι πιο πιθανό να δείτε το ευρώ του νότου παρά την δραχμή.  Έτσι αν είστε ψάρια και στην ζωή σας πηγαίνατε πάντα με τον όχλο τότε πάτε με τον όχλο και πάρτε τα ευρώ σας. Αν έχετε γνώσεις από την αγορά επενδύστε τα ευρά σας. Δεν πρόκειται να σας δώσω επενδυτικές συμβουλές, κάντε έρευνα και μάθετε μόνοι σας. Δεν θέλω να το παίξω εξυπνάκιας αλλά οι φοβίες και οι ανασφάλειες δεν βοηθούν. Ζήστε την ζωή σας γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Η χρεοκοπία , δεν είναι και πόλεμος και συντέλεια του κόσμου και στην κρίση πάντα δημιουργούνται ευκαιρίες.

Αφήστε τα λεφτά σας στις τράπεζες. Αλλά άμα δεν με πιστεύετε πάρτετα ούτος ή άλλος οι τράπεζες δεν βασίζονται σε αυτά αλλά σε αυτά που τους χρωστάτε και αυτά που τους χρωστάτε είναι περισσότερα και έχουν να παίρνουν για πολλά χρόνια ακόμη.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Εξυπνε Τρικαρδε το ενδεχομενο πλιατσικου των θυριδων περασε απο το μυαλο-ξυραφι σου,ή σκεφτεσαι να εισαι με καραμπινα εξω απο την θυριδα σου και να κυνηγας τον λαο.

Αν ειναι να με κλεψει ο λαός και οχι το ΛΑΟΣ, χαλάλι να τα φαει ο λαός.

Με το ΑΚ47 θα κυνηγαω τα φασιστροπουστρακια

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι θυρίδες διέπονται από τη σύμβαση μεταξύ κατόχου (ενοικιαστή) και τράπεζας, αλλά ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ απ' αυτήν διέπονται από το ΝΟΜΟ που καθορίζει το πως λειτουργούν οι θυρίδες.

Ο νόμος (σήμερα) δεν επιτρέπει να βάλουν χέρι στη θυρίδα κανενός, παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα (για συγκεκριμένα αδικήματα) κλπ.

Κανείς όμως ΔΕ ΣΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ότι ο νόμος δε θα αλλάξει σύμφωνα με τις ανάγκες του κράτους, ή των εκάστοτε κυβερνώντων.

Και το τι θα γίνει (κάνει) το κράτος, εξαρτάται από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για το τι "παίζεται" με τις θυρίδες.

Αν π.χ. το κράτος διαπιστώσει ότι από τα 160 δις καταθέσεων τα 60 μετακομίζουν προς... θυρίδες (με τάση ανόδου του ποσού) θα βγάλει ένα νόμο που θα λέει "Απαγορεύονται μετρητά στις θυρίδες". Και θα φροντίσει (όσο μπορεί) να τον εφαρμόσει.

Δικό τους το μαχαίρι, δικό τους και το πεπόνι, και υπό αυτό το πρίσμα ό,τι θέλουν κάνουν.

+1 μεν αλλα...
Το κράτος δεν ξέρει εξ αρχής τί περιέχουν οι θυρίδες και είναι πρακτικά αδύνατον να καλεί 1-1 τους κατόχους τους σε 3.000 καταστήματα τραπεζών να τις ανοίγουν και να πρέπει να δικαιολογήσουν το περιεχόενό τους...
Τώρα αν κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους πάω πάσο αλλά και πάλι έστω ότι βρίσκει σε μια θυρίδα 100.000 € που ο κάτοχος μπορεί να τα δικαιολογήσει... Τί θα κάνει, θα τον υποχρεώσει να τα δραχμοποιήσει;

Άσε που μόλις ολοκληρωθεί η δραχμοποίηση των καταθέσεων, πας σαν κύριος και ανοίγεις λογαριασμό σε ... συνάλλαγμα!

Βέβαια έχω μια άλλη απορία: Αν γυρίσουμε στη δραχμή, ποιες ακριβώς καταθέσεις θα δραχμοποιηθούν; Των ελλήνων υπηκόων εντός ελλάδας; Των κατοίκων της ΕΕ ενός ελλάδας; Όλες οι καταθέσεις;

Διότι μου είναι δύσκολο να πεις στον όποιον αλλοδαπό εργάζεται εδώ ότι σου αλλάζουμε τις καταθέσεις χωρίς τη συναίνεσή σου....

Ή μήπως οι καταθέσεις των αλλοδαπών φυσικών και νομικών προσώπων παραμείνουν σε ευρώ και των ελλήνων γίνουν δραχμούλες και ξαφνικά ο αλβανός ή ο πακιστανός βρεθούν με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα αφού αυτοί θα έχουν ακόμη ευρώ και εσύ υποτιμημένες δραχμές;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αλλά δεν θα γυρίσουμε στην δραχμή :2funny: είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. ;) :2funny:

Δεν σε πιάνω ρε τύπε με το γυναικείο νικ....
Το αν θα γυρίσουμε ή όχι στη δραχμή πλέον δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο αν και ακόμη όχι τόσο πιθανό και ας παίζει τρελός εκφοβισμός...
Κάλο γαϊδουρόδενε, κάλο γαϊδουρογύρευε...

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6

Γιατί εσύ έχεις ανδρικό νικ... :think: δεν κατάλαβα...έβαλα το νικ της κοπέλας μου...Πειράζει? Διάβασε αυτά που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Το αν θα γυρίσουμε ή όχι στη δραχμή πλέον δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο αν και ακόμη όχι τόσο πιθανό και ας παίζει τρελός εκφοβισμός...
Κάλο γαϊδουρόδενε, κάλο γαϊδουρογύρευε...

οι έλληνες επιχειρηματίες έχουν μεταφέρει καταθέσεις για κάλυψη των τρεχουσών χρηματικών ροών - cash flow - στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή ... και ειδικά σε Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία .... αλβανία πολυ λιγότερο ...

γνωρίζομαι πολύ καλά με το EFG Group και έχω καποια εικόνα των καταθέσεων για Οκτώβριο ,,,, στην συγκεκριμένη περιοχή ...

tsafus

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
16
Πόντοι
1
εάν επιστρέψουμε στην δραχμή το ευρώ θα συνεχίσει να υφίσταται, οπότε θα είναι συνάλλαγμα!! δεν είναι το ίδιο με την αργεντινή όπου το νόμισμα της έπαψε να ισχύει!!

οπότε η αυτόματη μετατροπή δεν μπορεί να γίνει, όποιος επιθυμή θα κάνει την μετατροπή! απλά οι μισθοδοσίες θα είναι πλέον σε δραχμές (μιλάω υποθετικά) ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Γιατί εσύ έχεις ανδρικό νικ... :think: δεν κατάλαβα...έβαλα το νικ της κοπέλας μου...Πειράζει? Διάβασε αυτά που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα.
κρυφόπουστας με γκόμενα :think:
Μου αρέσει να με παίρνουν μάτι οι άνδρες και να προκαλώ. Φτιάχνομαι έτσι.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μαλακιστείτε όλοι για πάρτι μου. Θα μου δώσει μεγάλη θετική ενέργεια για περισσότερους οργασμούς.

Ευχαριστώ

Στο επανιδείν.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Το διάβαζα αλλά εκεί που έγραφες ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το σύνταγμα με έπιασε νευρικό γέλιο και δεν συνέχισα...

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6
Το διάβαζα αλλά εκεί που έγραφες ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το σύνταγμα με έπιασε νευρικό γέλιο και δεν συνέχισα...

Είναι εγγυημένες από το σύνταγμα σημαίνει ότι σε περίπτωση κατάρρευσης μίας τράπεζας κρατικοποιείτε αυτόματα με εγγύηση για καταθέσεις έως 200χιλ.

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
Σε περίπτωση χρεωκοπίας και μετάβασης απ το Ευρώ στη δραχμή τι αντίκτυπο θα έχει στις καταθέσεις μας στη τράπεζα; Μήπως να τα σηκώσουμε να φύγουμε; :huh:

Αγορασε λαδι και αλευρι, αμα χρεοκωπησουμε , χρυσες δουλειες θα κανεις..

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6
Δε βάζω όλη την παράθεσή σου για λόγους fatigue.

Ένα μόνο θέλω να σας ρωτήσω, Σόνια:

Μήπως είσθε Πασόκ?
Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά άμα δεν καταλαβαίνεις και φοβάσαι μπορείς να πας να πάρεις τα λεφτά σου και να τα βάλεις σπίτι σου ή στην Βουλγαρία  :2funny:ή όπου γουστάρεις …Απλά εγώ σου είπα ότι δεν έχει νόημα.. Θα φανεί στο μέλλον ποιος είχε δίκιο… Εγώ μία άποψη κατέθεσα…. ;)

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6
Επειδή ΔΕΝ καταλαβαίνω, ΚΑΙ φοβάμαι, εξήγησέ μου εσύ, που καταλαβαίνεις, να αναθαρρήσω....
Δεν έχω να εξηγήσω τίποτα άλλο σε κανένα… Εσύ λες ότι θα χρεοκοπήσουμε και θα γυρίσουμε στην δραχμή… ΟΚ… εγώ λέω πως όχι ακόμα τουλάχιστον … στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα… ούτε για πόλεμο...αυτό είναι εντελώς διαφορετικό με το θέμα μας…. Το θέμα μας είναι ότι ακόμα και αν γίνει αυτό που φοβάσαι αν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Ελλήνων? Η  απάντηση είναι πως δεν κινδυνεύουν…. για 1000 και ένα λόγους … εγώ σου ανέφερε πιο πάνω μόνο μερικούς…. Αν εσύ πιστεύεις ότι κινδυνεύουν πάνε τα λεφτά σου για παράδειγμα στην Ιαπωνία για να είναι 100% ασφαλείς…. Αλλά είναι χαζό να συζητάμε ότι θα καταρρεύσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν θα καταρρεύσει ταυτόχρονα  το Ρουμάνικο για παράδειγμα…. :2funny:

bak14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2011
Κριτικές
10
Like
2
Πόντοι
231
οικονομολογος δεν ειμαι ουτε πολιτικο-γνωστης, αλλα η γνωμη μου ειναι οτι η κατασταση θα μεινει οπως εχει...
απλα εχουν δωσει εντολη σε ολα τα καναλια να πιπιλισουν το μυαλο του κοσμακη που βλεπει ΤV ολη μερα οτι διαλυομαστε, χρεωκοπουμε, μεταναστευουμε, θα πεινασουμε κλπ, ωστε να τον τρομοκρατησουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που να μην σκεφτεται τιποτα αλλο ολο το 24ωρο του παρα μονο ΑΝ θα επιζησει..,
και να ερθουν μετα οι αμερικανοι και οι μεγαλοευρωπαιοι να μας ψειρισουν στην κουτρα οτι εχει και δεν εχει αυτη η δυσμοιρη χωρα, θα μας ''χαρισουν'' τα χρεη και την ζωουλα μας και θα ειμαστε και ευτυχισμενοι μετα απο πανω... ο βασικος μισθος θα ξαναανεβει στα υψη (600€) η χωρα θα εχει ξεπουληθει τσαμπα και στο μυαλο του κοσμακη θα κυριαρχει η ιδεα οτι ''ευτυχως σωθηκαμε''
Α, και στις εκλογες παλι 60-40 πασοκ-νδ και ολα ΟΚ !!!

[size=20pt]ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ!! Νάτο το πειρατικο!!![/size] :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom