Νέα

Πτώχευση και καταθέσεις τραπεζών.Τι μέλλει γενέσθαι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πόσα ευρώπουλα έχεις στην άκρη;

• Πλάκα με κάνεις; Χρωστάω της Μιχαλούς

Ψήφοι: 13 29,5%
  • 0 ως 5 χιλιάρικα

Ψήφοι: 9 20,5%
  • 5 ως 20 χιλιάρικα

Ψήφοι: 4 9,1%
  • 20 ως 100 χιλιάρικα

Ψήφοι: 5 11,4%
  • Πάνω από 100. Γαμάω και δέρνω

Ψήφοι: 13 29,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    44

Επισκέπτης
α. Φίλε, δεν έχω καμια διάθεση αντιδικίας και τσακωμού.

β. Σεντόνια – ξεσεντόνια, δε γίνεται αλλιώς να εξηγούμε τι θέλουμε να πούμε.
α. δε νομιζω να εδειξα διαθεση για κατι τετοιο, οποτε αυτη η προταση ειναι περιττη.

β. γινεται. ''το λακωνιζειν..'' κλπ κλπ. κοιτα να σου δειξω...

με αποκορυφωμα την τελευταια φραση του !!  :cheesy:

αμα ριξεις δε και μια ματια στον κοσμο που συμμετεχει στα υπολοιπα θεματα που ανοιγει καταλαβαινεις ευκολα και το επιπεδο.

ελα τωρα να μου πεις, οτι εσυ, αυτος και ο κοσμος που του δινει σημασια, ειστε το ιδιο σκεπτομενοι ανθρωποι.

οπως πολυ σωστα εγραψε ο lastmoican ''εδώ δεν συζητάμε τι κάνεις εσύ, αλλά η ευρύτερη μάζα''
και επισης οπως παλι σωστα εγραψε ''εκείνος μπορεί να μην ψήφισε Πασοκ, αλλά ψήφισε 45% του ελληνικού λαού'' και να συμπληρωσω εγω πως στις τελευταιες βουλευτικες 77 στους 100 ψηφοφορους ψηφισαν τα ιδια ζωα τα οποια αρεσκονται να ψηφιζουν τη μια μερα και τις υπολοιπες 1460 να τα βριζουν κι αυτο δια βιου. μια χρονια ασχολια ενα πραμα.
και οπως παλι επισης σωστα ειπε ο lastmoican ''εκείνος μπορεί να μην έπαιξε χρηματιστήριο, αλλά έπαιξε ένα σωρό κόσμος - [size=14pt]διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο σημαντικό όλο αυτό το θέμα[/size]''

τα υπολοιπα δεν τα διαβασα. ειναι σεντονια. κατι ποσοστα πηρε κατι το ματι μου, αλλα ειπαμε. -12,5% ! κανενα προβλημα.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.102
Πόντοι
17.085
Έχω την εντύπωση ότι το ότι δε βρίσκουν αυτές τις μέρες πρωθυπουργό να αναλάβει είναι ακριβώς επειδή κανείς Παπαδήμος ή Μολυβιάτης ή Ρουμελιώτης δε θέλει να βρεθεί σε αυτή τη θέση.
Φίλε mariath φαίνεται να αναλαμβάνει ο Παπαδήμος. Πώς το εξηγείς; Τελικά επείσθη να βρεθεί σ' αυτή τη θέση που λες or what?

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Δεν έχετε επιχειρήματα, δεν έχετε γνώσεις των αγορών και χρηματοοικονομικών, είστε Έλληνες πολίτες καθοδηγούμενοι από φήμες και προπαγάνδες που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν τις ανασφάλειες σας και την κουτοπονηριά σας. Θέλετε μόνιμα να το παίζετε έξυπνοι και ότι ξεγελάτε τους άλλους και πάντα πιάνεστε κορόιδα στο τέλος και σας  πηδάνε στο τέλος όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου παλιότερα και των τραπεζών με δάνεια και χρέη αργότερα κτλ.. Είστε εύκολος στόχος γιατί είστε στενόμυαλοι και ποτέ δεν κοιτάξατε το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας παράμόνο την τσέπη σας. Χαίρομαι που τα επόμενα χρόνια θα είστε υποταγμένη από κάθε άποψη στις ξένες δυνάμεις και δεν θα έχετε καμία εθνική κυριαρχία γιατί δεν σας αξίζει να έχετε. Λυπάμαι για τους αγώνες των προγόνων σας . Αποδείξατε ότι δεν το αξίζατε και τσάμπα πολεμήσανε οι ήρωες. Έχετε το κόμπλεξ του «γρεκού» και της κουκούλας . Όταν στην Ιρλανδία κινδύνευε να κατάρρευση το τραπεζικό τους σύστημα (γιατί εκεί το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες) όλοι οι Ιρλανδοί τους εξωτερικού το στήριξαν φέρνοντας τις καταθέσεις τους στην Ιρλανδία. Εδώ ο Γρεκός κάνει το αντίθετο χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τραπεζικό του σύστημα αλλά θέλει να το κάνει γιατί νομίζει ότι θα κερδοσκοπήσει, ότι θα είναι πλούσιους αύριο μεθαύριο και οι άλλοι γύρω του φτωχοί. Στο τέλος όμως από τους φόρους και τους τόκους που χάνει θα αποδειχτεί  για μία ακόμη φορά πόσο μαλάκας είναι.

χαλάρωσε μεγάλε!!!

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046

3750 ευρω  :birdman:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Φίλε mariath φαίνεται να αναλαμβάνει ο Παπαδήμος. Πώς το εξηγείς; Τελικά επείσθη να βρεθεί σ' αυτή τη θέση που λες or what?

Κατ' αρχήν διαψεύσθηκες (μέχρι στιγμής). Τετάρτη σήμερα, και πρωθυπουργό η χώρα έπρεπε να έχει από την Κυριακή το βράδυ.
Ήδη ακούστηκαν κι άλλα ονόματα (για κάποιον Σκουρή άκουσα χτες), μια που (όπως εγώ νομίζω) σοβαροί άνθρωποι ΔΕΝ πάνε να μπλέξουν σε αυτόν τον καρνάβαλο. Εσύ θα πήγαινες?
(Συγγνώμη: Δε λέω ότι ο Σκουρής ΔΕΝ είναι σοβαρός, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά αν π.χ. βάζανε το Γκουσγκούνη, θα ήταν σοβαρή λύση?)

Κατά δεύτερον οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και τα δεδομένα αλλάζουν πια ΑΝΑ ΩΡΑ, όχι ανά ημέρα.

Η μεγάλη αλλαγή δεδομένων που έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα είναι η εμπλοκή της Ιταλίας στο σύστημα "αγορές-χρέος-κρίση".
Ο δανεισμός της Ιταλίας έχει αρχίσει να πλησιάζει το 7% κόστoς επιτοκίου για 10ετή.
Η εμπλοκή της "γείτονος" σε αδυναμία δανεισμού (όπως εμείς προ διετίας) είναι τεράστιο πρόβλημα για την ευρωζώνη, μια που η Ιταλία είναι το 25%, ενώ εμείς μόνο το 2%.
Καταλαβαίνεις ότι αυτή η εξέλιξη έχει στρέψει το ενδιαφέρον των "Ευρωπαίων" (διάβαζε Μέρκελ) στο τι θα γίνει με τους Ιταλούς, και το τι θα γίνει με εμάς απλώς στ' αρχίδια τους. Ούτως ή άλλως ένας ψύλλος πάνω τους είμαστε.
Γιατί μια εξέλιξη στην Ιταλία σαν τη δική μας πράγματι εγγυμονεί κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης.
Η δικιά μας εξέλιξη δεν σημαίνει τίποτα (το ξανάγραψα). Κλυδωνισμός για λίγο καιρό (αν τυπώσουμε δικό μας νόμισμα), αλλά μετά όλα καλά (για τους υπόλοιπους 16) και εμείς τραβάμε άλλη πορεία.

Πέρα απ' αυτά:
Άνθρωποι σαν τον Παπαδήμο (ίσως και το Μολυβιάτη. Τον Ρουμελιώτη δεν τον ξέρω - εννοώ ΣΟΒΑΡΟΙ άνθρωποι) ΔΕΝ πρόκειται να δεχτούν:

1) Ούτε να μπουν σε οποιαδήποτε (δυσάρεστη) θέση απλώς για να "γράψουν" στο βιογραφικό τους ότι για κάποιους βδομάδες ή μήνες ήταν "πρωθυπουργοί".

2) Ούτε να δεχτούν να κάτσουν σε μια καρέκλα όπου όμως για να πάνε για κατούρημα θα πρέπει να ρωτάνε το Γιώργο και τον Αντώνη, ή για να το πω καλύτερα τα σκυλο-κομματικά επιτελεία αυτών των δυο γιγάντων. Δηλαδή "αχυράνθρωπος".

Γιατί μην κρυβόμαστε, ΕΚΕΙ γίνεται το παζάρι, και είναι τριπλό (τρείς συμμετέχουν):
1) Το Πατσόκ
2) Η ΝΔ
3) Ο υποψήφιος πρωθ.

Θυμήσου τι είδους "πρωθυπουργός" ήταν ο μακαρίτης ο Τζανής Τζανετάκης (το 1989). Ήταν "αχυράνθρωπος". Κλασσικά η περίπτωση αυτού που ήθελε να γράψει στο βιογραφικό του "πρωθυπουργός" (πριν πεθάνει), άσε που γι' αυτόν μπορεί να μέτραγε και η σύνταξη (δεν ήταν κλέφτης, και άρα όχι πλούσιος από την πολιτική).

Και επειδή (πλέον) οι Ευρωπαίοι 1) έχουν περίπου καταλάβει τι μπουρδέλο είμαστε, 2) δεν έχουν διάθεση να κάτσουν να καταλάβουν περισσότερα γενικώς, 3) δεν έχουν και μεγάλη προθυμία να συνεχίσουν για πολύ αυτό το βιολί (το οποίο στο κάτω-κάτω τους κοστίζει κι όλας) 4) δεν έχουν διάθεση να ψάχνουν τι είναι ο καθένας πάνω στην καρέκλα που κάθεται, και 5) έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙ πολύ σοβαρά πράματα (και ακριβά) να ασχολούνται πλέον αντί να ασχολούνται με μαλακίες, είπαν:

"Ψιτ, παιδιά, αρκετά ασχοληθήκαμε με σας. Έχουμε σπουδαιότερα πράματα να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να σας βοηθάμε όπως συμφωνήσαμε την 26 Οκτ, αλλά πρώτα θα μας φέρετε ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ το ότι συμφωνείτε και σεις ΟΛΟΙ να συνεχίσουμε την προσπάθεια να σας σώσουμε, και θα συμμετέχετε σ' αυτήν όπως έχουμε συμφωνήσει. Αλλιώς, στο καλό.".

Σημείωσε ότι μέσα σ' αυτό το "να συνεχίσουμε" μπαίνει ΚΑΙ η 6 δόση (των 8 δις).

Και τι σημαίνει αυτό το "ΟΛΟΙ"?
Οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να ασχοληθούν πως αυτό το ορίζουμε, ή πως εμείς εδώ τσακωνόμαστε για να "εκπροσωπηθούμε".
Για να είναι σίγουροι λοιπόν ότι έχουν κάποιον αξιόπιστο απέναντί τους, είπαν ότι αυτό ΤΟ ΧΑΡΤΙ (όχι λόγια) θα έχει πάνω του τις εξής πέντε (5) υπογραφές:

1) Του πρωθυπουργού της χώρας (όποιος κι αν είναι).
2) Του υπουργού οικονομικών (όποιος κι αν είναι).
3) Του αρχηγού της πλειοψηφούσας παράταξης στη Βουλή (που στηρίζει την όποια κυβέρνηση).
4) Του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή που επίσης στηρίζει την όποια κυβέρνηση (αυτό δε μας είπατε ότι συμφωνήσατε μεταξύ σας?)
5) Του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Δε τους δίνω άδικο. Αν ήμουν εγώ στη θέση των ευρωπαίων μάλιστα θα ζήταγα ΕΞΗ υπογραφές (όχι πέντε). Θα έβαζα και τον ΠτΔ μέσα.

Κάθε ΩΡΑ που περνάει, αγαπητέ admin, η χώρα πέφτει (σε ελεύθερη πτώση - δες τη φωτο για να καταλάβεις πως το εννοώ) προς τα κάτω.

Και εδώ την αφήνουν κοντά μια βδομάδα Α-ΚΥ-ΒΕΡ-ΝΗ-ΤΗ.
Ο ένας λέει: "Εγώ έχω πρόσωπο, δεν υπογράφω".
Ο άλλος λέει: "Θα δεχτείς αυτό που σου λέω, αν δε το δεχτείς δε σηκώνομαι από την καρέκλα".
Ο ΠτΔ λέει (είμαι σίγουρος): "Παιδιά, κάντε κάτι, οι στιγμές είναι κρίσιμες" και πάει να ξαπλώσει, κουράστηκε.

Κατάλαβες τώρα γιατί έχω ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι τα ομόλογα (που έχουν ήδη τυπωθεί, χρησιμοποιηθεί και μοιραστεί σε μερικές περιπτώσεις) κάποια στιγμή θα φτάσουν μέχρι το σουπερμάρκετ?

Ακόμα και στο μπουρδέλο, αγαπητέ admin μια που είμαστε και σε μπουρδελοsite, άμα η πουτάνα αιμοραγήσει απ' τη μύτη, την παίρνει κάποιος και την πάει στο γιατρό.
Στη χώρα (που αιμοραγεί και όχι μόνο απ' τη μύτη), συζητάμε αν ο Α είναι καλός γιατρός, αν ο Β είναι κοντά η μακρυά, με τι αυτοκίνητο θα την πάμε, μήπως φέρουμε νοσοκόμο για πιο καλά, τι ρούχα θα της φορέσουμε για να πάει στο γιατρό, τέτοια.

Γάμησέ τα.

Συνημμένα

• MetaToXeilos.jpg
    MetaToXeilos.jpg
    226,5 KB · Εμφανίσεις: 17

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.102
Πόντοι
17.085
mariath μ' αρέσεις.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ο δανεισμός της Ιταλίας έχει αρχίσει να πλησιάζει το 7% κόστoς επιτοκίου για 10ετή.

"Πλησιάζει" είπα?

Και μένα με ξεπέρασαν τα γεγονότα.

7,42 το απόγευμα (νωρίς).

Εμείς ασχολούμαστε τι είπε ο Γιώργος και ο Αντώνης.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Έβλεπα τώρα στην TV τα "τεκταινόμενα" στο Μέγαρο Προεδρίας (Παπούλιας) όπου "προσέρχονται" οι Καρατζατέτοιος, Σαμαράς και ΓΑΠ για ΤΡΙΤΗ φορά μπας και κάτι κάνουν.

Είδα πως μπαίνουν οι Σαμαράς και ΓΑΠ. Τον Καρατζατέτοιο δεν τον πρόλαβα (έφτιανα καφέ).

Ξέρετε τι μου θύμισαν οι 2 αυτές σκηνές?

Κάτι αμερικάνικες ταινίες "περιπέτειας" όπου οι "μεγάλοι" αρχηγοί των συμμοριών αποφασίζουν να συννενοηθούν και για να γίνει αυτό πάνε κάπου να "συναντηθούν".
Ο αρχηγός περπατάει περιστοιχισμένος από τα "πρωτοπαλλήκαρα" που τον προσέχουν, αλλά ο αρχηγός είναι αρχηγός, έχει ύφος, έχει κύρος, έχει σταθερό βήμα, έχει φροντίσει ο σκηνοθέτης γενικά να πείσει τους θεατές για το πόσο σκληρός είναι, πόσο αποφασισμένος είναι, πόσο τον σέβεται το περιβάλλον του, άρα μεγάλη αγωνία να έχουν οι θεατές για το τι θα γίνει (και έτσι γίνεται ένα καλό θρίλλερ).

Ο Σαμαράς περπατάει με μεγάλα και γρήγορα βήματα (είναι και ψηλός και οι άλλοι αγωνίζονται να τον φτάσουν), έχει σκυθρωπό ύφος (αλλά ευθυτενής και αγέρωχος), ΔΕΝ έχει καθόλου χαμόγελο στη φάτσα του, βαστάει ένα χαρτάκι (κάτι πρέπει να βαστάει - άδεια χέρια βοηθάνε την εικόνα της αμηχανίας) και τον συνοδεύουν 4-5 που ο ένας είναι επίσης ψηλός σαν το Σαμαρά και πετυχαίνει να έχει αντιγραμμένο ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ύφος με το Σαμαρά. Είναι αυτός ο "εκπρόσωπος τύπου" του.
Κουνάει τα χέρια του περπατώντας λες και κρέμονται ξεβίδωτα. Άνεση αδεφέ μου.
Σταματάει στην είσοδο κάνει μια δήλωση 4-5 λέξεις (με ίχνη θυμού) και συνεχίζει προς τα μέσα στο ίδιο στυλ. Ο αρχηγός πάει αποφασισμένος να καθαρίσει την κατάσταση.
Όλοι με τα άψογα κουστούμια τους (σκούρα) για τα οποία υπάρχει πρωτόκολλο πότε κουμπώνουν και πότε ξεκουμπώνουν το σακκάκι (περπατάει, μιλάει, κάθεται, όρθιος, κλπ).

Ο ΓΑΠ (τρομάρα του) στο ίδιο στυλ αλλά ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ. Στα πρωτοπαλήκαρα περιλαμβάνεται αυτός ο (τρομερή φάτσα) Αθανασάκης, είναι ένας που μοιάζει να έχει φορέσει το σετάκι "μουστάκι-μύτη-γυαλιά" που πουλάγανε παλιά τις απόκριες. Δε σταμάτησε για δηλώσεις, αλλά (όπως του έχουν πει) περπατώντας μπροστά απ' τις κάμερες (που με zoom τον φέρνουν κοντά) χαμογελάει, και σηκώνει εκείνο το χέρι χαιρετώντας τύπου "Γειά σας, γειά σας, όλα καλά, ευχαριστώ".
Οι image makers του έχουν πει "χαμογέλα, βοηθάει την εικόνα σου" και ο βλαξ το έχει πάρει σκοινί κορδόνι, και ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες.
Δηλώσεις δεν έκανε αυτός (ούτε μια λέξη), προφανώς αποφάσισαν ότι ο χρόνος που θα του χρειαζόταν για να τις μάθει απ' έξω θα τον έκανε να στήσει (πάλι) τους άλλους, άρα η απόφαση ήταν "Πάμε κατ' ευθαίαν μέσα και ας μένουν οι δηλώσεις τώρα".

Κουστουμιές, σκυθρωπότης, αποφασιστικότης κλπ εικόνα από τους παρατρεχάμενους ιδίου τύπου με αυτούς του Σαμαρά.

Είναι μέσα τώρα και οι 2 και "καθαρίζουν" την κατάσταση (υπό τον ΠτΔ και με τη συνδρομή του Καρατζατέτοιου που όλο και κάτι θα βγάλει (πάλι) από τις μαλακίες τους).

Ρε παιδιά, κατάθλιψη με πιάνει όταν βλέπω αυτούς τους τύπους και την εικόνα που σας περιέγραψα συνολικά και ξέρω ότι το μέλλον της χώρας κρέμεται απ' τ' αρχίδια τους.

Την έχουμε βαμμένη.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Κουστουμιές, σκυθρωπότης, αποφασιστικότης κλπ εικόνα από τους παρατρεχάμενους ιδίου τύπου με αυτούς του Σαμαρά.

Είναι μέσα τώρα και οι 2 και "καθαρίζουν" την κατάσταση (υπό τον ΠτΔ και με τη συνδρομή του Καρατζατέτοιου που όλο και κάτι θα βγάλει (πάλι) από τις μαλακίες τους).

Ρε παιδιά, κατάθλιψη με πιάνει όταν βλέπω αυτούς τους τύπους και την εικόνα που σας περιέγραψα συνολικά και ξέρω ότι το μέλλον της χώρας κρέμεται απ' τ' αρχίδια τους.

Την έχουμε βαμμένη.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Απλά πάθος για εξουσία τύπε, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Έχεις δει το Citizen Kane? ;)

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
4ον Αν πάρεις τώρα τα ευρώ σου από την τράπεζα και τα βάλεις στο σπίτι σου και γυρίσουμε μετά στην δραχμή θα διαπιστώσεις πολύ γρήγορα ότι δεν κέρδισες τίποτα απολύτως γιατί πολύ απλά δεν θα μπορείς να κάνεις καμία νόμιμη συναλλαγή με ευρώ εκτός από τα ανταλλακτήρια και τράπεζες κτλ. Και ακόμα και την κάνεις θα παίρνεις ρέστα δραχμές σύμφωνα πάντα με την ισοτιμία που γουστάρει αυτός που δέχεται να σου κάνει την συναλλαγή. Επίσης τα ευρώ σου δεν θα έχουν τόσο αξία γιατί σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας το ντόμινο θα είναι τέτοιο που το ευρώ θα χάσει την σταθερότητα και την αξία που έχει σήμερα. Έτσι μόνο ένας αγράμματος , βλάχος και ημιμαθείς παίρνει τα ευρώ του από την τράπεζα στο σπίτι του.

φίλε είδα το ποστ σου σε μια αναζήτηση στο google και νομίζω ιδίως αυτό το κομμάτι είναι εντελώς λάθος

θα έχεις ένα πανίσχυρο νόμισμα σε μια τσιπρομπανανία.....θα κάνεις τα πάντα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom