Φίλε mariath φαίνεται να αναλαμβάνει ο Παπαδήμος. Πώς το εξηγείς; Τελικά επείσθη να βρεθεί σ' αυτή τη θέση που λες or what?
Κατ' αρχήν διαψεύσθηκες (μέχρι στιγμής). Τετάρτη σήμερα, και πρωθυπουργό η χώρα έπρεπε να έχει από την Κυριακή το βράδυ.
Ήδη ακούστηκαν κι άλλα ονόματα (για κάποιον Σκουρή άκουσα χτες), μια που (όπως εγώ νομίζω) σοβαροί άνθρωποι ΔΕΝ πάνε να μπλέξουν σε αυτόν τον καρνάβαλο. Εσύ θα πήγαινες?
(Συγγνώμη: Δε λέω ότι ο Σκουρής ΔΕΝ είναι σοβαρός, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά αν π.χ. βάζανε το Γκουσγκούνη, θα ήταν σοβαρή λύση?)
Κατά δεύτερον οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, και τα δεδομένα αλλάζουν πια ΑΝΑ ΩΡΑ, όχι ανά ημέρα.
Η μεγάλη αλλαγή δεδομένων που έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα είναι η εμπλοκή της Ιταλίας στο σύστημα "αγορές-χρέος-κρίση".
Ο δανεισμός της Ιταλίας έχει αρχίσει να πλησιάζει το 7% κόστoς επιτοκίου για 10ετή.
Η εμπλοκή της "γείτονος" σε αδυναμία δανεισμού (όπως εμείς προ διετίας) είναι τεράστιο πρόβλημα για την ευρωζώνη, μια που η Ιταλία είναι το 25%, ενώ εμείς μόνο το 2%.
Καταλαβαίνεις ότι αυτή η εξέλιξη έχει στρέψει το ενδιαφέρον των "Ευρωπαίων" (διάβαζε Μέρκελ) στο τι θα γίνει με τους Ιταλούς, και το τι θα γίνει με εμάς απλώς στ' αρχίδια τους. Ούτως ή άλλως ένας ψύλλος πάνω τους είμαστε.
Γιατί μια εξέλιξη στην Ιταλία σαν τη δική μας πράγματι εγγυμονεί κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης.
Η δικιά μας εξέλιξη δεν σημαίνει τίποτα (το ξανάγραψα). Κλυδωνισμός για λίγο καιρό (αν τυπώσουμε δικό μας νόμισμα), αλλά μετά όλα καλά (για τους υπόλοιπους 16) και εμείς τραβάμε άλλη πορεία.
Πέρα απ' αυτά:
Άνθρωποι σαν τον Παπαδήμο (ίσως και το Μολυβιάτη. Τον Ρουμελιώτη δεν τον ξέρω - εννοώ ΣΟΒΑΡΟΙ άνθρωποι) ΔΕΝ πρόκειται να δεχτούν:
1) Ούτε να μπουν σε οποιαδήποτε (δυσάρεστη) θέση απλώς για να "γράψουν" στο βιογραφικό τους ότι για κάποιους βδομάδες ή μήνες ήταν "πρωθυπουργοί".
2) Ούτε να δεχτούν να κάτσουν σε μια καρέκλα όπου όμως για να πάνε για κατούρημα θα πρέπει να ρωτάνε το Γιώργο και τον Αντώνη, ή για να το πω καλύτερα τα σκυλο-κομματικά επιτελεία αυτών των δυο γιγάντων. Δηλαδή "αχυράνθρωπος".
Γιατί μην κρυβόμαστε, ΕΚΕΙ γίνεται το παζάρι, και είναι τριπλό (τρείς συμμετέχουν):
1) Το Πατσόκ
2) Η ΝΔ
3) Ο υποψήφιος πρωθ.
Θυμήσου τι είδους "πρωθυπουργός" ήταν ο μακαρίτης ο Τζανής Τζανετάκης (το 1989). Ήταν "αχυράνθρωπος". Κλασσικά η περίπτωση αυτού που ήθελε να γράψει στο βιογραφικό του "πρωθυπουργός" (πριν πεθάνει), άσε που γι' αυτόν μπορεί να μέτραγε και η σύνταξη (δεν ήταν κλέφτης, και άρα όχι πλούσιος από την πολιτική).
Και επειδή (πλέον) οι Ευρωπαίοι 1) έχουν περίπου καταλάβει τι μπουρδέλο είμαστε, 2) δεν έχουν διάθεση να κάτσουν να καταλάβουν περισσότερα γενικώς, 3) δεν έχουν και μεγάλη προθυμία να συνεχίσουν για πολύ αυτό το βιολί (το οποίο στο κάτω-κάτω τους κοστίζει κι όλας) 4) δεν έχουν διάθεση να ψάχνουν τι είναι ο καθένας πάνω στην καρέκλα που κάθεται, και 5) έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙ πολύ σοβαρά πράματα (και ακριβά) να ασχολούνται πλέον αντί να ασχολούνται με μαλακίες, είπαν:
"Ψιτ, παιδιά, αρκετά ασχοληθήκαμε με σας. Έχουμε σπουδαιότερα πράματα να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να σας βοηθάμε όπως συμφωνήσαμε την 26 Οκτ, αλλά πρώτα θα μας φέρετε ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ το ότι συμφωνείτε και σεις
ΟΛΟΙ να συνεχίσουμε την προσπάθεια να σας σώσουμε, και θα συμμετέχετε σ' αυτήν όπως έχουμε συμφωνήσει. Αλλιώς, στο καλό.".
Σημείωσε ότι μέσα σ' αυτό το "να συνεχίσουμε" μπαίνει ΚΑΙ η 6 δόση (των 8 δις).
Και τι σημαίνει αυτό το
"ΟΛΟΙ"?
Οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να ασχοληθούν πως αυτό το ορίζουμε, ή πως εμείς εδώ τσακωνόμαστε για να "εκπροσωπηθούμε".
Για να είναι σίγουροι λοιπόν ότι έχουν κάποιον αξιόπιστο απέναντί τους, είπαν ότι αυτό ΤΟ ΧΑΡΤΙ (όχι λόγια) θα έχει πάνω του τις εξής πέντε (5) υπογραφές:
1) Του πρωθυπουργού της χώρας (όποιος κι αν είναι).
2) Του υπουργού οικονομικών (όποιος κι αν είναι).
3) Του αρχηγού της πλειοψηφούσας παράταξης στη Βουλή (που στηρίζει την όποια κυβέρνηση).
4) Του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή που επίσης στηρίζει την όποια κυβέρνηση (αυτό δε μας είπατε ότι συμφωνήσατε μεταξύ σας?)
5) Του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Δε τους δίνω άδικο. Αν ήμουν εγώ στη θέση των ευρωπαίων μάλιστα θα ζήταγα ΕΞΗ υπογραφές (όχι πέντε). Θα έβαζα και τον ΠτΔ μέσα.
Κάθε ΩΡΑ που περνάει, αγαπητέ admin, η χώρα πέφτει (σε ελεύθερη πτώση - δες τη φωτο για να καταλάβεις πως το εννοώ) προς τα κάτω.
Και εδώ την αφήνουν κοντά μια βδομάδα Α-ΚΥ-ΒΕΡ-ΝΗ-ΤΗ.
Ο ένας λέει: "Εγώ έχω πρόσωπο, δεν υπογράφω".
Ο άλλος λέει: "Θα δεχτείς αυτό που σου λέω, αν δε το δεχτείς δε σηκώνομαι από την καρέκλα".
Ο ΠτΔ λέει (είμαι σίγουρος): "Παιδιά, κάντε κάτι, οι στιγμές είναι κρίσιμες" και πάει να ξαπλώσει, κουράστηκε.
Κατάλαβες τώρα γιατί έχω ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι τα ομόλογα (που έχουν ήδη τυπωθεί, χρησιμοποιηθεί και μοιραστεί σε μερικές περιπτώσεις) κάποια στιγμή θα φτάσουν μέχρι το σουπερμάρκετ?
Ακόμα και στο μπουρδέλο, αγαπητέ admin μια που είμαστε και σε μπουρδελοsite, άμα η πουτάνα αιμοραγήσει απ' τη μύτη, την παίρνει κάποιος και την πάει στο γιατρό.
Στη χώρα (που αιμοραγεί και όχι μόνο απ' τη μύτη), συζητάμε αν ο Α είναι καλός γιατρός, αν ο Β είναι κοντά η μακρυά, με τι αυτοκίνητο θα την πάμε, μήπως φέρουμε νοσοκόμο για πιο καλά, τι ρούχα θα της φορέσουμε για να πάει στο γιατρό, τέτοια.
Γάμησέ τα.