Νέα

Πτώχευση και καταθέσεις τραπεζών.Τι μέλλει γενέσθαι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πόσα ευρώπουλα έχεις στην άκρη;

• Πλάκα με κάνεις; Χρωστάω της Μιχαλούς

Ψήφοι: 13 29,5%
  • 0 ως 5 χιλιάρικα

Ψήφοι: 9 20,5%
  • 5 ως 20 χιλιάρικα

Ψήφοι: 4 9,1%
  • 20 ως 100 χιλιάρικα

Ψήφοι: 5 11,4%
  • Πάνω από 100. Γαμάω και δέρνω

Ψήφοι: 13 29,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    44

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.097
Πόντοι
20.605
Πρώτον η Ελλάδα αν φύγει από την ευρωζώνη δεν σημαίνει αυτόματα ότι φεύγει από την ΕΕ. Αυτό είναι προπαγάνδα που διέρρευσαν κάποια ξένα ΜΜΕ πολικά καθοδηγούμενα. Δεν ισχύει πουθενά ως νομοθετικό πλαίσιο. Δεύτερον από την ευρωζώνη δεν μπορεί να σε διώξει κανείς απλά μπορεί να σε μπλοκάρει μία δόση και να σε αναγκάσει σε υποχρεωτική άτακτη χρεοκοπία και στην υποχρεωτική επιστροφή της δραχμής (τύπωση δραχμών) για κάλυψη των αναγκών  . Τρίτων το νομοθετικό πλαίσιο του ευρώ λέει ότι σε περίπτωση αποχώρησης μίας χώρας μέλους από την ευρωζώνη σημαίνει και αυτόματη απόσυρση της κυκλοφορίας του ευρώ (παύση του ευρώ) και αντικατάσταση του με νέο ευρώ που θα περιέχει νέο νομοθετικό πλαίσιο και νέους κωδικούς και νέα όψη (δηλαδή νέο νόμισμα). Αυτό γίνετε για την προστασία του ευρώ και για την οριστική απόσυρση του ευρώ από την χώρα που αποχώρησε από την ευρωζώνη. Δηλαδή ο Γερμανός ο Γάλλος κτλ. θα κληθεί εντός κάποιου χρονικού διαστήματος να ανταλλάξει τα ευρώ που έχει στα χέρια του,  στις τράπεζες,  με νέα ευρώ που θα έχουν νέους κωδικούς και νέα όψη ώστε να ξεχωρίζει από το παλιό. Αλλά αυτό κατά την γνώμη δεν θα συμβεί , διότι μετά την Ελλάδα θα ακολουθήσουν όπως είναι φυσικό και άλλοι που θα αποχωρήσουν γιατί η καυτή πατάτα θα πεταχτεί σε αυτούς και σε περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ των «P.I.G.S.» (Portugal, Italy, Greece, Spain) θα σημαίνει και οριστική κατάρρευση και πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.  Η  οικονομία της Γερμανίας και τα spreads δεν θα συγκρίνονται πλέον με την οικονομία των «P.I.G.S.» και η οικονομία της Γερμανίας θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα από την παύση πληρωμών των δανειστών της. Τουτέστιν το ευρώ δεν θα είναι πλέον σταθερό νόμισμα και θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα και πτώση έναντι των άλλων νομισμάτων.

Τέλος όσο αναφορά αυτούς που βγάζουν τα λεφτά τους έξω… από την νέα χρονιά θα υποστούν την φορολογία του 15%. Αυτό για αρκετά λαμόγια που είχαν μαύρα λεφτά και τα έβγαλαν στην Ελβετία γιατί ξέραν ότι το ΔΝΤ θα επέβαλε έλεγχο λογαριασμών για φοροδιαφυγή.  Και από το νέο έτος μαθαίνω από τραπεζίτες ότι ψήνετε και από τις Ελληνικές τράπεζες  πίεση προς την κυβέρνηση για να φορολογήσουν τους πολίτες που έβγαλαν τα χρήματα τους  από τις τράπεζες χωρίς καμία δικαιολογία. Δηλαδή, είχες 50 χιλιάδες και τα έβγαλες όλα, αποδείξεις? που τα πήγες? και πως τα χρησιμοποίησες?, δεν έχεις? και τα έκρυψες σπίτι σου ή τα χρησιμοποίησες στην μαύρη αγορά?, πλήρωσε φόρο τώρα γιατί συνέβαλλες στην μείωση ρευστοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών και της πάραοικονομίας με δόλο.

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΧΛΟ. Αν θέλαν να σας φάνε τις καταθέσεις θα το είχαν κάνει είδη πριν καν τα σκεφτείτε όλα αυτά. Οι αγορές και οι τράπεζες είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εσάς. Να σας φορολογήσουν θέλουν. ΞΥΠΝΑΤΕ.
καλη αναλυση.

και αυτο  περι των μετρων που πρεπει να ληφθουν για οσους
εβγαλαν τα λεφτα τους εξω ,ειναι απολυτα δικαιο

Επισκέπτης
Παρ' ότι το αρνείσθε, επιμένω πως είσθε Πασοκ, Σόνια.

Ίσως απλώς δεν το ξέρετε.
σε καμια δεκαρια μερες, αντε σε 3-4 μηνες, τα ιδια με τον sonia θα μπορουσε να υποστηριζει κι ο palermo αφου ο αντωνακης θα παιζει μπαλα.

ε και ? αμα τα λεει και τοτε ο sonias θα το εχει γυρισει σε μπλε ???

Sonia26

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2011
Like
0
Πόντοι
6
Δεν έχετε επιχειρήματα, δεν έχετε γνώσεις των αγορών και χρηματοοικονομικών, είστε Έλληνες πολίτες καθοδηγούμενοι από φήμες και προπαγάνδες που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν τις ανασφάλειες σας και την κουτοπονηριά σας. Θέλετε μόνιμα να το παίζετε έξυπνοι και ότι ξεγελάτε τους άλλους και πάντα πιάνεστε κορόιδα στο τέλος και σας  πηδάνε στο τέλος όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου παλιότερα και των τραπεζών με δάνεια και χρέη αργότερα κτλ.. Είστε εύκολος στόχος γιατί είστε στενόμυαλοι και ποτέ δεν κοιτάξατε το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας παράμόνο την τσέπη σας. Χαίρομαι που τα επόμενα χρόνια θα είστε υποταγμένη από κάθε άποψη στις ξένες δυνάμεις και δεν θα έχετε καμία εθνική κυριαρχία γιατί δεν σας αξίζει να έχετε. Λυπάμαι για τους αγώνες των προγόνων σας . Αποδείξατε ότι δεν το αξίζατε και τσάμπα πολεμήσανε οι ήρωες. Έχετε το κόμπλεξ του «γρεκού» και της κουκούλας . Όταν στην Ιρλανδία κινδύνευε να κατάρρευση το τραπεζικό τους σύστημα (γιατί εκεί το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες) όλοι οι Ιρλανδοί τους εξωτερικού το στήριξαν φέρνοντας τις καταθέσεις τους στην Ιρλανδία. Εδώ ο Γρεκός κάνει το αντίθετο χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τραπεζικό του σύστημα αλλά θέλει να το κάνει γιατί νομίζει ότι θα κερδοσκοπήσει, ότι θα είναι πλούσιους αύριο μεθαύριο και οι άλλοι γύρω του φτωχοί. Στο τέλος όμως από τους φόρους και τους τόκους που χάνει θα αποδειχτεί  για μία ακόμη φορά πόσο μαλάκας είναι.

Επισκέπτης
Δεν έχετε επιχειρήματα, δεν έχετε γνώσεις των αγορών και χρηματοοικονομικών, είστε Έλληνες πολίτες καθοδηγούμενοι από φήμες και προπαγάνδες που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν τις ανασφάλειες σας και την κουτοπονηριά σας. Θέλετε μόνιμα να το παίζετε έξυπνοι και ότι ξεγελάτε τους άλλους και πάντα πιάνεστε κορόιδα στο τέλος και σας  πηδάνε στο τέλος όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου παλιότερα και των τραπεζών με δάνεια και χρέη αργότερα κτλ.. Είστε εύκολος στόχος γιατί είστε στενόμυαλοι και ποτέ δεν κοιτάξατε το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας παράμόνο την τσέπη σας. Χαίρομαι που τα επόμενα χρόνια θα είστε υποταγμένη από κάθε άποψη στις ξένες δυνάμεις και δεν θα έχετε καμία εθνική κυριαρχία γιατί δεν σας αξίζει να έχετε. Λυπάμαι για τους αγώνες των προγόνων σας . Αποδείξατε ότι δεν το αξίζατε και τσάμπα πολεμήσανε οι ήρωες. Έχετε το κόμπλεξ του «γρεκού» και της κουκούλας . Όταν στην Ιρλανδία κινδύνευε να κατάρρευση το τραπεζικό τους σύστημα (γιατί εκεί το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες) όλοι οι Ιρλανδοί τους εξωτερικού το στήριξαν φέρνοντας τις καταθέσεις τους στην Ιρλανδία. Εδώ ο Γρεκός κάνει το αντίθετο χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τραπεζικό του σύστημα αλλά θέλει να το κάνει γιατί νομίζει ότι θα κερδοσκοπήσει, ότι θα είναι πλούσιους αύριο μεθαύριο και οι άλλοι γύρω του φτωχοί. Στο τέλος όμως από τους φόρους και τους τόκους που χάνει θα αποδειχτεί  για μία ακόμη φορά πόσο μαλάκας είναι.
απαιχτουά !!!

Επισκέπτης
- είστε Έλληνες πολίτες καθοδηγούμενοι από φήμες και προπαγάνδες που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν τις ανασφάλειες σας και την κουτοπονηριά σας.
- Θέλετε μόνιμα να το παίζετε έξυπνοι και ότι ξεγελάτε τους άλλους και πάντα πιάνεστε κορόιδα στο τέλος και σας  πηδάνε στο τέλος όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου παλιότερα και των τραπεζών με δάνεια και χρέη αργότερα κτλ..
- Είστε εύκολος στόχος γιατί είστε στενόμυαλοι και ποτέ δεν κοιτάξατε το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας παράμόνο την τσέπη σας.
- τα επόμενα χρόνια θα είστε υποταγμένη από κάθε άποψη στις ξένες δυνάμεις και δεν θα έχετε καμία εθνική κυριαρχία γιατί δεν σας αξίζει να έχετε.
- Έχετε το κόμπλεξ του «γρεκού» και της κουκούλας .
- Όταν στην Ιρλανδία κινδύνευε να κατάρρευση το τραπεζικό τους σύστημα (γιατί εκεί το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες) όλοι οι Ιρλανδοί τους εξωτερικού το στήριξαν φέρνοντας τις καταθέσεις τους στην Ιρλανδία. Εδώ ο Γρεκός κάνει το αντίθετο χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τραπεζικό του σύστημα αλλά θέλει να το κάνει γιατί νομίζει ότι θα κερδοσκοπήσει, ότι θα είναι πλούσιους αύριο μεθαύριο και οι άλλοι γύρω του φτωχοί.
- Στο τέλος όμως από τους φόρους και τους τόκους που χάνει θα αποδειχτεί  για μία ακόμη φορά πόσο μαλάκας είναι.
να το σπασουμε λιγο mariath.

διαβασε τα παραπανω ενα-ενα σκεπτομενος ΟΧΙ τον εαυτο σου, αλλα τους γυρω σου.
βλεπεις κατι που δεν στεκει ?

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Το θέμα της διπλής αποχώρησης έχει συζητηθεί ήδη από το φθινόπωρο του 2009, όταν η χώρα μας έδειχνε τα πρώτα σοβαρά δείγματα οικονομικής κατάρρευσης. Η κρατούσα (γερμανική) άποψη έλεγε περίπου τα εξής: η ΟΝΕ είναι μετεξέλιξη της ΕΕ (και προηγούμενα της ΕΟΚ), στην οποία η συμμετοχή των χωρών είναι εθελοντική. Ομοίως σε εθελοντική βάση είναι και η αποχώρηση: κανείς δεν μπορεί να σε κρατήσει μέσα αν δεν θέλεις. Μάλιστα, μετά την συνθήκη της Λισαβόνας, η δυνατότητα αυτή θεσμοθετήθηκε κιόλας, αλλά για αποχώρηση από την ΕΕ, όχι την ΟΝΕ.

Δεδομένου ότι και η ευρωζώνη είναι μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου πλέον, για τα συγκεκριμένα κράτη μέλη, η ερώτηση κρίσεως είναι αν είναι εφικτή η μερική απόρριψη του και μάλιστα σε μεταγενέστερο χρόνο της αρχικής αποδοχής. Η απάντηση λογικά είναι όχι: αφενός η μεταβολή των προβλέψεων μιας διεθνούς συνθήκης κατά την εφαρμογή της, θεωρείται κατά το διεθνές δίκαιο ντε φάκτο ακύρωση της (pacta sunt servanda), αφετέρου διότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη πουθενά. Τα κράτη που ενδιαφέρονται να φύγουν από την ΟΝΕ, δυστυχώς ένα μόνο τρόπο έχουν: το να φύγουν από την ΕΕ. Τέλος, η λύση αυτή είναι και δικαιοπολιτικά ορθή: προφανώς τα υπόλοιπα κράτη μέλη, και ειδικά οι ενδιαφερόμενοι γερμανοί, δεν θα ήθελαν την ΟΝΕ να μετατραπεί σε μόρφωμα ξενοδοχείο, στο οποίο όποιος γουστάρει μπαίνει και όποιος γουστάρει βγαίνει (ενίοτε και ξαναγυρίζει).

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Τα κράτη που ενδιαφέρονται να φύγουν από την ΟΝΕ, δυστυχώς ένα μόνο τρόπο έχουν: το να φύγουν από την ΕΕ. Τέλος, η λύση αυτή είναι και δικαιοπολιτικά ορθή: προφανώς τα υπόλοιπα κράτη μέλη, και ειδικά οι ενδιαφερόμενοι γερμανοί, δεν θα ήθελαν την ΟΝΕ να μετατραπεί σε μόρφωμα ξενοδοχείο, στο οποίο όποιος γουστάρει μπαίνει και όποιος γουστάρει βγαίνει (ενίοτε και ξαναγυρίζει).
+1

Όλα τ' άλλα είναι πίπες.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
να το σπασουμε λιγο mariath.

διαβασε τα παραπανω ενα-ενα σκεπτομενος ΟΧΙ τον εαυτο σου, αλλα τους γυρω σου.
βλεπεις κατι που δεν στεκει ?

Δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό του "εαυτού μου" από "τους γύρω" μου. Όταν μιλάω, μιλάω ως μέλος και μέρος του συνόλου.
Αυτονόητο είναι ότι όταν κάθε άτομο (όπως και εγώ είμαι) "πάει καλά", τότε και το σύνολο πάει καλά.

Άρα αυτά που λέω (και τα θεωρώ σωστά) για μένα, θεωρώ ότι είναι σωστά για όλους.

Πάμε όμως (μια που έκανες τον κόπο να τα "σπάσεις"), να τα δούμε ένα-ένα. Και μετρώντας το "τι στέκει", έχει πιάσει ένα 12,5% (1/2+1/2 στα 8).

1) - είστε Έλληνες πολίτες καθοδηγούμενοι από φήμες και προπαγάνδες που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν τις ανασφάλειες σας και την κουτοπονηριά σας.
Σφάλμα. Δεν "καθοδηγούμαι". Σχηματίζω άποψη από όλες τις πληροφορίες -και τις ιδέες- που προσλαμβάνω, και σχηματίζω την άποψή μου. Προφανώς, "φιλτράρω" πρώτα τα inputs (για να απορρίψω καταφανώς τρελλά πράματα, ψεύδη, κλπ) και τα υπόλοιπα τα λαμβάνω υπ' όψη. 0%

2) - Θέλετε μόνιμα να το παίζετε έξυπνοι και ότι ξεγελάτε τους άλλους και πάντα πιάνεστε κορόιδα στο τέλος και σας πηδάνε στο τέλος όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου παλιότερα και των τραπεζών με δάνεια και χρέη αργότερα κτλ..
Σφάλμα. Στην περίπτωση του χρηματιστηρίου κανείς δε με έπιασε κορόίδο (γιατί κανένα δεν πίστεψα), και ούτε έχασα, ούτε έβγλαα, γιατί απλώς δεν έπαιζα.
Σφάλμα (2). Δεν βλέπω πως "σε πιάνει κορόϊδο" η τράπεζα αν της χρωστάς, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν χρωστάω μία, οπότε ο χαρακτηρισμός δεν έχει εφαρμογή σε μένα.
Αδόκιμες εκφράσεις που δε βοηθάνε τη συζήτηση, "ξεγελάτε τους άλλους", "πιάνεστε κορόιδα" και "σας πηδάνε στο τέλος". Τι να συζητήσεις σε τέτοιο επίπεδο?
Εν μέρει σωστή εφαρμογή του όρου "με πηδάνε", η περίπτωσή μου (όπως και πολλών άλλων) κατά την οποία έχω πληρώσει στη ζωή μου ασφαλιστικές εισφορές (για μένα) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με την προπτική κάποτε να πάρω σύνταξη (αξιοπρεπή: όπως οι εισφορές που πλήρωνα), και θα πάρω τ' αρχίδια μου. Εδώ ναι, με πηδήξανε, γιατί αν όλα αυτά τα λεφτά δεν τους τα έδινα (πιστεύοντάς τους) και απλώς τα έβαζα στην τσέπη μου και τα μάζευα, τώρα θα ήμουν σε πολύ καλύτερη μοίρα από όσο είμαι. Απλώς τα έφαγαν (ή τα κακοδιαχειρίστηκαν και τα έχασαν), και υπό αυτό το πρίσμα, ΝΑΙ, με έχουν πηδήξει. 50%

3) - Είστε εύκολος στόχος γιατί είστε στενόμυαλοι και ποτέ δεν κοιτάξατε το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας παρά μόνο την τσέπη σας.
Σφάλμα το ότι είμαι εύκολος στόχος (ούτε καν στόχος δεν είμαι), αοριστία το "δεν κοιτάω το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας", και χαρακτηρισμός (ταμπέλα - να μην πω ύβρις) το "στενόμυαλος". 0%

4) - τα επόμενα χρόνια θα είστε υποταγμένη από κάθε άποψη στις ξένες δυνάμεις και δεν θα έχετε καμία εθνική κυριαρχία γιατί δεν σας αξίζει να έχετε.
Τώρα τι να συζητήσεις με τέτοια επιχειρήματα! Κι αν ακόμα είναι σωστή η πρόβλεψη (πιθανότατα είναι), η αιτιολογία είναι ξύλινη. Η αιτία δεν είναι το ότι "δεν αξίζω", είναι ότι οι διαχειριστές που ανέλαβαν όλα αυτά τα χρόνια να διαχειριστούν τα πράματα τα σκάτωσαν. 0%

5) - Έχετε το κόμπλεξ του «γρεκού» και της κουκούλας .
Το ξαναλέω, με ύβρεις, αφορισμούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντί του, δεν μπορεί κανείς να συζητήσει. Αν ήθελα, ξέρω καλά να κατέβω κι εγώ σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά δε μ' ενδιαφέρει να το κάνω. 0%

6) - Όταν στην Ιρλανδία κινδύνευε να κατάρρευση το τραπεζικό τους σύστημα (γιατί εκεί το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες) όλοι οι Ιρλανδοί τους εξωτερικού το στήριξαν φέρνοντας τις καταθέσεις τους στην Ιρλανδία.
Δεν το γνωρίζω, άρα δεν μπορώ να έχω άποψη για το αν είναι αληθές. 50%

7) Εδώ ο Γρεκός κάνει το αντίθετο χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τραπεζικό του σύστημα αλλά θέλει να το κάνει γιατί νομίζει ότι θα κερδοσκοπήσει, ότι θα είναι πλούσιους αύριο μεθαύριο και οι άλλοι γύρω του φτωχοί.
Σφάλμα στηριζόμενο στο λανθασμένο δεδομένο ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα". Προφανώς και βεβαίως υπάρχει. Αλλά δεν θα κάτσω να συζητήσω με έναν (τον Σόνια) που δεν καταλαβαίνει. Δεν είναι ο μόνος άλλωστε. 0%

8) - Στο τέλος όμως από τους φόρους και τους τόκους που χάνει θα αποδειχτεί  για μία ακόμη φορά πόσο μαλάκας είναι.
Δεν καταλαβαίνω:
-Ποιός τους χάνει
-Ποιος τους κερδίζει
-Καταλαβαίνω ότι με λέει μαλάκα.
0%
Δεν πειράζει. Θα δούμε στο τέλος ποιος έχει δίκιο.  Wait and see, όπως έγραψα και νωρίτερα.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Χα χα ωραίος mariath. :thumbsup: :cool2:

Επισκέπτης
s
Δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμό του "εαυτού μου" από "τους γύρω" μου. Όταν μιλάω, μιλάω ως μέλος και μέρος του συνόλου.
Αυτονόητο είναι ότι όταν κάθε άτομο (όπως και εγώ είμαι) "πάει καλά", τότε και το σύνολο πάει καλά.

Άρα αυτά που λέω (και τα θεωρώ σωστά) για μένα, θεωρώ ότι είναι σωστά για όλους.

Πάμε όμως (μια που έκανες τον κόπο να τα "σπάσεις"), να τα δούμε ένα-ένα. Και μετρώντας το "τι στέκει", έχει πιάσει ένα 12,5% (1/2+1/2 στα 8).

1) - είστε Έλληνες πολίτες καθοδηγούμενοι από φήμες και προπαγάνδες που σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν τις ανασφάλειες σας και την κουτοπονηριά σας.
Σφάλμα. Δεν "καθοδηγούμαι". Σχηματίζω άποψη από όλες τις πληροφορίες -και τις ιδέες- που προσλαμβάνω, και σχηματίζω την άποψή μου. Προφανώς, "φιλτράρω" πρώτα τα inputs (για να απορρίψω καταφανώς τρελλά πράματα, ψεύδη, κλπ) και τα υπόλοιπα τα λαμβάνω υπ' όψη. 0%

2) - Θέλετε μόνιμα να το παίζετε έξυπνοι και ότι ξεγελάτε τους άλλους και πάντα πιάνεστε κορόιδα στο τέλος και σας πηδάνε στο τέλος όπως στην περίπτωση του χρηματιστηρίου παλιότερα και των τραπεζών με δάνεια και χρέη αργότερα κτλ..
Σφάλμα. Στην περίπτωση του χρηματιστηρίου κανείς δε με έπιασε κορόίδο (γιατί κανένα δεν πίστεψα), και ούτε έχασα, ούτε έβγλαα, γιατί απλώς δεν έπαιζα.
Σφάλμα (2). Δεν βλέπω πως "σε πιάνει κορόϊδο" η τράπεζα αν της χρωστάς, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν χρωστάω μία, οπότε ο χαρακτηρισμός δεν έχει εφαρμογή σε μένα.
Αδόκιμες εκφράσεις που δε βοηθάνε τη συζήτηση, "ξεγελάτε τους άλλους", "πιάνεστε κορόιδα" και "σας πηδάνε στο τέλος". Τι να συζητήσεις σε τέτοιο επίπεδο?
Εν μέρει σωστή εφαρμογή του όρου "με πηδάνε", η περίπτωσή μου (όπως και πολλών άλλων) κατά την οποία έχω πληρώσει στη ζωή μου ασφαλιστικές εισφορές (για μένα) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με την προπτική κάποτε να πάρω σύνταξη (αξιοπρεπή: όπως οι εισφορές που πλήρωνα), και θα πάρω τ' αρχίδια μου. Εδώ ναι, με πηδήξανε, γιατί αν όλα αυτά τα λεφτά δεν τους τα έδινα (πιστεύοντάς τους) και απλώς τα έβαζα στην τσέπη μου και τα μάζευα, τώρα θα ήμουν σε πολύ καλύτερη μοίρα από όσο είμαι. Απλώς τα έφαγαν (ή τα κακοδιαχειρίστηκαν και τα έχασαν), και υπό αυτό το πρίσμα, ΝΑΙ, με έχουν πηδήξει. 50%

3) - Είστε εύκολος στόχος γιατί είστε στενόμυαλοι και ποτέ δεν κοιτάξατε το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας παρά μόνο την τσέπη σας.
Σφάλμα το ότι είμαι εύκολος στόχος (ούτε καν στόχος δεν είμαι), αοριστία το "δεν κοιτάω το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας", και χαρακτηρισμός (ταμπέλα - να μην πω ύβρις) το "στενόμυαλος". 0%

4) - τα επόμενα χρόνια θα είστε υποταγμένη από κάθε άποψη στις ξένες δυνάμεις και δεν θα έχετε καμία εθνική κυριαρχία γιατί δεν σας αξίζει να έχετε.
Τώρα τι να συζητήσεις με τέτοια επιχειρήματα! Κι αν ακόμα είναι σωστή η πρόβλεψη (πιθανότατα είναι), η αιτιολογία είναι ξύλινη. Η αιτία δεν είναι το ότι "δεν αξίζω", είναι ότι οι διαχειριστές που ανέλαβαν όλα αυτά τα χρόνια να διαχειριστούν τα πράματα τα σκάτωσαν. 0%

5) - Έχετε το κόμπλεξ του «γρεκού» και της κουκούλας .
Το ξαναλέω, με ύβρεις, αφορισμούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντί του, δεν μπορεί κανείς να συζητήσει. Αν ήθελα, ξέρω καλά να κατέβω κι εγώ σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά δε μ' ενδιαφέρει να το κάνω. 0%

6) - Όταν στην Ιρλανδία κινδύνευε να κατάρρευση το τραπεζικό τους σύστημα (γιατί εκεί το πρόβλημα το είχαν οι τράπεζες) όλοι οι Ιρλανδοί τους εξωτερικού το στήριξαν φέρνοντας τις καταθέσεις τους στην Ιρλανδία.
Δεν το γνωρίζω, άρα δεν μπορώ να έχω άποψη για το αν είναι αληθές. 50%

7) Εδώ ο Γρεκός κάνει το αντίθετο χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο τραπεζικό του σύστημα αλλά θέλει να το κάνει γιατί νομίζει ότι θα κερδοσκοπήσει, ότι θα είναι πλούσιους αύριο μεθαύριο και οι άλλοι γύρω του φτωχοί.
Σφάλμα στηριζόμενο στο λανθασμένο δεδομένο ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα". Προφανώς και βεβαίως υπάρχει. Αλλά δεν θα κάτσω να συζητήσω με έναν (τον Σόνια) που δεν καταλαβαίνει. Δεν είναι ο μόνος άλλωστε. 0%

8) - Στο τέλος όμως από τους φόρους και τους τόκους που χάνει θα αποδειχτεί  για μία ακόμη φορά πόσο μαλάκας είναι.
Δεν καταλαβαίνω:
-Ποιός τους χάνει
-Ποιος τους κερδίζει
-Καταλαβαίνω ότι με λέει μαλάκα.
0%
Δεν πειράζει. Θα δούμε στο τέλος ποιος έχει δίκιο.  Wait and see, όπως έγραψα και νωρίτερα.
Ένα προς ένα με τυχαια σειρα και όχι όλα, γιατι βαριεμαι τα σεντονια…
Οντως ειμαι-εισαι κλπ μερος του συνολου, όμως ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη. Κοιτα γυρω σου που φτασαμε και θα καταλαβεις. Το συνολο δεν παει καλα και εσυ μαζι σου. Από τις πρωτες σου φρασεις αυτοαναιρεισαι.
Δεν θα μετρησω ποσοστα, τα βαριεμαι αυτά. Εβγαλες 12,5%. Οκ. Αν ετσι πιστευεις, ετσι είναι. Αν θελεις βαλε και -12,5% για να κουβεντιαζουμε μετα πως βγηκε αρνητικο το προσημο.
Στο 1 πακετο με το 2 και τελειωνω. Δεν είναι οι ελληνες καθοδηγουμενοι από φημες, προπαγανδες κλπ κλπ και δεν κλαινε ομαδικως για τις φουσκες του χρηματιστηριου, των ακινητων κλπ κλπ βλεποντας το τυρι μα ποτε τη φακα επειδη είναι κοροιδα ? και γιατι κλαινε ? δεν εχουν τιποτε πιο αξιολογο να κανουν ?
Ή το ότι δεν επεσες στη φακα εσυ, χαρακτηριζει και τη μαζα ? διοτι το γοερο κλαμα ακουγεται γιατι ερχεται απ τη μαζα.

Τελος παντων, είναι μεγαλη κουβεντα που ισως να γινεται από εδώ, αλλα προυποθετει σεντονια που τα βαριεμαι. Είναι όμως ωραιο θεμα για καφε..

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ένα προς ένα με τυχαια σειρα και όχι όλα, γιατι βαριεμαι τα σεντονια…

Φίλε, δεν έχω καμια διάθεση αντιδικίας και τσακωμού.
Θεωρώ ότι ο καθένας προσπαθεί να βελτιωθεί και να βελτιώσει τον εαυτό του. Σε όλους τους τομείς, και στον οικονομικό επομένως.
Σαν μέρος του συνόλου, αυτή η ατομική βελτίωση έχει επίδραση και στο σύνολο.
Αν τίθεται θέμα διαφωνίας στο χειρισμό θεμάτων ή σε κάποια συλλογική απόφαση, τότε ο διαφωνών μπορεί να διαχωριστεί από το σύνολο και να δρα ατομικά. Μόνο αν είναι στο στρατό δεν μπορεί.

Τότε (διαχωρισμένος) διακινδυνεύει να μην έχει απολαβές από τη βελτίωση του συνόλου (αν αυτή επιτευχθεί), αλλά και επενδύει στο να έχει απολαβές που το σύνολο δε θα έχει, αν το σύνολο παίρνει λάθος αποφάσεις.
Προσωπικά και στατιστικά, μάλλον έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου από το σύνολο πολλές φορές, περισσότερες από όσες ο μέσος όρος διαχωρίζεται. Και δε το έχω μετανοιώσει.

Σε κάθε περίπτωση (είτε συμμετέχεις στο σύνολο είτε όχι), η πεποίθηση που έχεις για σωστή την έχεις για τον εαυτό σου, αλλά θα τη θεωρούσες σωστή και αν οποιοσδήποτε άλλος τη δεχόταν και την ακολουθούσε. Παράδειγμα: Αν το καρότο κάνει καλό και το τρώω, βελτιώνω (λέω) την υγεία μου, και δεν χρειάζομαι θεραπείες. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ και για σένα, δηλαδή αν έτρωγες καρότα θα είχες καλύτερη υγεία. Το πιστεύω.
Αν ΟΛΟΙ έτρωγαν καρότα, ΟΛΟΙ θα είχαν καλή υγεία.
Αν είναι σωστή αυτή μου η άποψη, και όλοι την ακολουθήσουν, η γενική υγεία του πληθυσμού θα βελτιωθεί.
Αν όμως το σύνολο αποφασίσει να απαγορέψει την κατανάλωση καρότων, τότε μπορώ:
-Είτε να σεβασθώ την απόφαση και να σταματήσω τα καρότα (με το όποιο κόστος υγείας).
-Είτε να διαχωριστώ, και να τρώω καρότα (κρυφά, με κίνδυνο ποινής, με απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης, με κάποιο κόστος τέλος πάντων) μη συμμετέχοντας στο σύνολο.
Ας μη πηγαίνει καλά η υγεία του συνόλου (γιατί πήρε λάθος απόφαση σχετικά με τα καρότα), η δικιά μου θα πηγαίνει.

Μετάφερε τώρα το απλοϊκό παράδειγμα της κατανάλωσης καρότου σε κάθε δραστηριότητα της ζωής (αγορά μετοχών, λήψη δανείου, ψήφος σε κόμμα, σε ό,τι θέλεις), και θα καταλάβεις ότι ΔΕΝ αυτοαναιρούμαι.

Για το ποσοστό 12,5% να σου εξηγήσω πως το έβγαλα, αν και νόμιζα ότι ήταν σαφές απ’ το προηγούμενο ποστ.

Ο Sonia26 έγραψε στο ποστ του (Απάντηση #102 στις: χθες στις 13:35) ένα κατεβατό που (έκρινα ότι) δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί του. Απάντησα μόνο στο σημείο που είπε για τους ήρωες που πολέμησαν τσάμπα, γιατί (αυτό ειδικά) μου έκανε εντύπωση – σαν θέση ας πούμε.
Επίσης απάντησα στο θέμα των τραπεζών (Απάντηση #107 στις: χθες στις 13:46 ), γιατί είναι ένα καταφανές ψέμα που (αν το πιστεύει) εξαπατάται, ή σκοπίμως (αν δε το πιστεύει) προσπαθεί να εξαπατήσει άλλους.

Όμως, ο thomson έκανε δουλειά πάνω στο κείμενο του Sonia:
Κάθησε το χώρισε σε παραγράφους, και τις παρέθεσε μία-μία, ρωτώντας με (για κάθε παράγραφο υποθέτω) αν στέκει ή όχι.
Κάθησα λοιπόν κι εγώ και εξέτασα μια-μια τις παραγράφους. Είναι 8 παράγραφοι. Αν είναι όλες σωστές, παίρνει βαθμό 100%, αν όλες λάθος 0%. Κάθε παράγραφος (αν είναι σωστή) συμμετέχει κατά 12,5% στο σύνολο (8 x 12,5 = 100).
Εγώ βρήκα:
6 παραγράφους λάθος (δεν στέκουν).
Mια για την οποία δεν μπορώ να κρίνω, οπότε δίνω μισό βαθμό σ’ αυτήν.
Και μια η οποία είναι κατά το ήμισυ σωστή, άρα άλλος μισός βαθμός.
Σύνολο ένας βαθμός (από τους 8). Αυτό είναι το 12,5%, και σου εξήγησα τώρα πως το υπολογίζω.

Σεντόνια – ξεσεντόνια, δε γίνεται αλλιώς να εξηγούμε τι θέλουμε να πούμε.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεδομένου ότι και η ευρωζώνη είναι μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου πλέον, για τα συγκεκριμένα κράτη μέλη, η ερώτηση κρίσεως είναι αν είναι εφικτή η μερική απόρριψη του και μάλιστα σε μεταγενέστερο χρόνο της αρχικής αποδοχής. Η απάντηση λογικά είναι όχι: αφενός η μεταβολή των προβλέψεων μιας διεθνούς συνθήκης κατά την εφαρμογή της, θεωρείται κατά το διεθνές δίκαιο ντε φάκτο ακύρωση της (pacta sunt servanda), αφετέρου διότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη πουθενά. Τα κράτη που ενδιαφέρονται να φύγουν από την ΟΝΕ, δυστυχώς ένα μόνο τρόπο έχουν: το να φύγουν από την ΕΕ. Τέλος, η λύση αυτή είναι και δικαιοπολιτικά ορθή: προφανώς τα υπόλοιπα κράτη μέλη, και ειδικά οι ενδιαφερόμενοι γερμανοί, δεν θα ήθελαν την ΟΝΕ να μετατραπεί σε μόρφωμα ξενοδοχείο, στο οποίο όποιος γουστάρει μπαίνει και όποιος γουστάρει βγαίνει (ενίοτε και ξαναγυρίζει).

Τρομερή σαλάτα φίλε.

Το πράμα είναι πολύ απλό:

Πράγματι, δεν προβλέπεται η έξοδος χώρας από την ευρωζώνη. Κανείς δεν μπορεί να σε πετάξει έξω.
Μα δε θα μας πετάξει κανείς.
Μόνοι μας θα βγούμε, και μάλιστα έχουμε ήδη αρχίσει να βγαίνουμε (άλλο αν δε μας το λένε καθαρά, ή αν πολλοί από εμάς δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει).
Πως θα γίνει αυτό?  Με τον εξής τρόπο:

Η χώρα αυτή εδώ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ το 1999-2000 να χρησιμοποιεί σαν νόμισμά της το ευρώ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ, δηλαδή να εισπράττει έσοδα, να πραγματοποιεί δαπάνες και να συντάσσει λογαριασμούς ΜΕ ΑΥΤΟ το νόμισμα.

Οι κανόνες διαχείρησης, έκδοσης, κυκλοφορίας, κλπ χρήσης αυτού του νομίσματος ορίζονται από κανόνες και συνθήκες που έχουν υπογράψει 17 (σήμερα) χώρες, όχι μόνο αυτή εδώ.

Η χώρα αποδείχτηκε ανίκανη να έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά. Τα έσοδα (του κράτους) δεν αρκούσαν για να καλύψουν τις δαπάνες του.
Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το κράτος κάλυψε αυτή την "έλλειψη νοικοκυροσύνης" με δανεισμό.
Εύκολα, και χωρίς πολλές ερωτήσεις (και εγγυήσεις), διάφοροι που είχαν λεφτά δάνειζαν τη χώρα με τα ποσά που χρειαζόταν και ζήταγε.
Τώρα, αυτό το βιολί κόπηκε.
Θέλεις γιατί τα έδωσαν αλλού, θέλεις γιατί από εμάς φοβούνται μη τα χάσουν, αυτοί που μας δάνειζαν (σε μόνιμη βάση) ζητάνε πλέον ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ επιτόκια για να μας δανείσουν. Τόσο μεγάλο, που οι άρχοντες της χώρας (η κυβέρνηση δηλαδή) αρνείται να το δεχτεί. Όποιος υπουργός οικονομικών ή πρωθυπουργός δεχτεί να υπογράψει δάνειο με π.χ. 18% επιτόκιο (όταν η Αλβανία δίπλα δανείζεται με 7%) είτε θα πάει μέσα, είτε θα στηθεί στον τοίχο, πάντως ΚΑΝΕΙΣ δεν το κάνει (και ορθώς κατά τη γνώμη μου).
Όμως, τα έξοδα (του κράτους) τρέχουν. Οι μισθοί πρέπει να πληρωθούν. Χαρτί για τα σχολικά βιβλία να αγοραστεί. Φάρμακα, γάζες και σύριγγες για τα νοσοκομεία να μπουν στα ράφια τους. Πετρέλαιο για τα πολεμικά πλοία, συντάξεις συνταξιούχων, ανταλλακτικά αεροπλάνων, τα πάντα.
Που θα βρεθούν λεφτά για όλα αυτά?
Έχουμε καταλήξει να περιμένουμε «τη δόση» μας από το ΔΝΤ και την ΕΕ για να καλύψουμε αυτές τις δαπάνες.
Μας τη δίνουν (ακόμα) αλλά για πόσο θα μας τη δίνουν?
Κάποια στιγμή θα σταματήσει και αυτό το βιολί.
Τι θα κάνει τότε το κράτος?
Να σας πω τι θα κάνει:
Θα κάνει αυτό που ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ήδη (εν μέρει) να κάνει:
Θα τυπώσει χαρτιά και θα τα μοιράσει σε αυτούς που χρωστάει και δεν έχει να τους δώσει λεφτά.
Αυτό έχει συμβεί ήδη στις εξής περιπτώσεις:
-Στα εφ’ άπαξ δημοσίων υπαλλήλων που έπρεπε να πληρωθούν.
-Σε προμηθευτές (κυρίως νοσοκομειακού) υλικού: Τους φώναξαν και τους είπαν «Πάρτε ομόλογα έναντι του χρέους μας».
Και σε άλλες περιπτώσεις που δε θυμάμαι τώρα.
Τι είναι αυτά τα ομόλογα?
Είναι κάποιου είδους «νόμισμα». Δίνονται (και πριν δοθούν εκδίδονται) έναντι οφειλής. Αντί για χρήμα.
Όταν το κακό φτάσει να μην υπάρχει χρήμα (ευρώ) ούτε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, τότε το κράτος θα εκδώσει ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ, και θα το ορίσει ως επίσημο νόμισμα της χώρας. Θα μοιράζει αυτό, και θα πει στον κόσμο «Πάρτε το και πηγαίνετε με αυτό στο σουπερμάρκετ. Περνάει».
Η στιγμή που (με νόμο) θα οριστεί αυτό το χαρτί ως επίσημο νόμισμα θα είναι κρίσιμη, και κανείς βέβαια δε θέλει να βάλει την υπογραφή του κάτω από ένα τέτοιο νόμο. Αλλά κάποιος θα αναγκαστεί να το κάνει, και ΕΤΣΙ «θα φύγουμε» από το ευρώ, και όχι επειδή κάποια Μέρκελ θα μας πει «Φύγετε, δε σας θέλω».

Έχω την εντύπωση ότι το ότι δε βρίσκουν αυτές τις μέρες πρωθυπουργό να αναλάβει είναι ακριβώς επειδή κανείς Παπαδήμος ή Μολυβιάτης ή Ρουμελιώτης δε θέλει να βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Χα χα ωραίος mariath. :thumbsup: :cool2:
ωραίος αλλά λάθος στα περισσότερα
γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια
εκείνος μπορεί να μην ψήφισε Πασοκ, αλλά ψήφισε 45% του ελληνικού λαού
εκείνος μπορεί να μην έπαιξε χρηματιστήριο, αλλά έπαιξε ένα σωρό κόσμος - διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο σημαντικό όλο αυτό το θέμα

και για τα άλλα μια από τα ίδια

θυμίζω επισης πως, ανεξαρτήτως τι γνώμη έχει ο mariath, το πόρισμα της ΕΕ ως προς τις τράπεζες το 2009 ήταν πως (περιέργως) δεν είχανε πρόβλημα

και τέλος, έλεος αν νομίζει πως ο Έλληνας νοιάζεται για την πατρίδα του

αν τον χαλάνε οι εκφράσεις πάντως, νομίζω βρίσκεται σε λάθος σάιτ, εδώ γενικώς πού και πού μιλάμε αθυρόστομα.
Και συνήθως δεν παρεξηγιόμαστε γιατί η ουσία είναι αλλού.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Φίλε, δεν έχω καμια διάθεση αντιδικίας και τσακωμού.
1. Θεωρώ ότι ο καθένας προσπαθεί να βελτιωθεί και να βελτιώσει τον εαυτό του. Σε όλους τους τομείς, και στον οικονομικό επομένως.
2.Σαν μέρος του συνόλου, αυτή η ατομική βελτίωση έχει επίδραση και στο σύνολο.
3.Αν τίθεται θέμα διαφωνίας στο χειρισμό θεμάτων ή σε κάποια συλλογική απόφαση, τότε ο διαφωνών μπορεί να διαχωριστεί από το σύνολο και να δρα ατομικά. Μόνο αν είναι στο στρατό δεν μπορεί.

Τότε (διαχωρισμένος) διακινδυνεύει να μην έχει απολαβές από τη βελτίωση του συνόλου (αν αυτή επιτευχθεί), αλλά και επενδύει στο να έχει απολαβές που το σύνολο δε θα έχει, αν το σύνολο παίρνει λάθος αποφάσεις.
Προσωπικά και στατιστικά, μάλλον έχω διαχωρίσει τον εαυτό μου από το σύνολο πολλές φορές, περισσότερες από όσες ο μέσος όρος διαχωρίζεται. Και δε το έχω μετανοιώσει.

Σε κάθε περίπτωση (είτε συμμετέχεις στο σύνολο είτε όχι), η πεποίθηση που έχεις για σωστή την έχεις για τον εαυτό σου, αλλά θα τη θεωρούσες σωστή και αν οποιοσδήποτε άλλος τη δεχόταν και την ακολουθούσε. Παράδειγμα: Αν το καρότο κάνει καλό και το τρώω, βελτιώνω (λέω) την υγεία μου, και δεν χρειάζομαι θεραπείες. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ και για σένα, δηλαδή αν έτρωγες καρότα θα είχες καλύτερη υγεία. Το πιστεύω.
Αν ΟΛΟΙ έτρωγαν καρότα, ΟΛΟΙ θα είχαν καλή υγεία.
Αν είναι σωστή αυτή μου η άποψη, και όλοι την ακολουθήσουν, η γενική υγεία του πληθυσμού θα βελτιωθεί.
Αν όμως το σύνολο αποφασίσει να απαγορέψει την κατανάλωση καρότων, τότε μπορώ:
-Είτε να σεβασθώ την απόφαση και να σταματήσω τα καρότα (με το όποιο κόστος υγείας).
-Είτε να διαχωριστώ, και να τρώω καρότα (κρυφά, με κίνδυνο ποινής, με απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης, με κάποιο κόστος τέλος πάντων) μη συμμετέχοντας στο σύνολο.
Ας μη πηγαίνει καλά η υγεία του συνόλου (γιατί πήρε λάθος απόφαση σχετικά με τα καρότα), η δικιά μου θα πηγαίνει.

Μετάφερε τώρα το απλοϊκό παράδειγμα της κατανάλωσης καρότου σε κάθε δραστηριότητα της ζωής (αγορά μετοχών, λήψη δανείου, ψήφος σε κόμμα, σε ό,τι θέλεις), και θα καταλάβεις ότι ΔΕΝ αυτοαναιρούμαι.

Για το ποσοστό 12,5% να σου εξηγήσω πως το έβγαλα, αν και νόμιζα ότι ήταν σαφές απ’ το προηγούμενο ποστ.

Ο Sonia26 έγραψε στο ποστ του (Απάντηση #102 στις: χθες στις 13:35) ένα κατεβατό που (έκρινα ότι) δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί του. Απάντησα μόνο στο σημείο που είπε για τους ήρωες που πολέμησαν τσάμπα, γιατί (αυτό ειδικά) μου έκανε εντύπωση – σαν θέση ας πούμε.
Επίσης απάντησα στο θέμα των τραπεζών (Απάντηση #107 στις: χθες στις 13:46 ), γιατί είναι ένα καταφανές ψέμα που (αν το πιστεύει) εξαπατάται, ή σκοπίμως (αν δε το πιστεύει) προσπαθεί να εξαπατήσει άλλους.

Όμως, ο thomson έκανε δουλειά πάνω στο κείμενο του Sonia:
Κάθησε το χώρισε σε παραγράφους, και τις παρέθεσε μία-μία, ρωτώντας με (για κάθε παράγραφο υποθέτω) αν στέκει ή όχι.
Κάθησα λοιπόν κι εγώ και εξέτασα μια-μια τις παραγράφους. Είναι 8 παράγραφοι. Αν είναι όλες σωστές, παίρνει βαθμό 100%, αν όλες λάθος 0%. Κάθε παράγραφος (αν είναι σωστή) συμμετέχει κατά 12,5% στο σύνολο (8 x 12,5 = 100).
Εγώ βρήκα:
6 παραγράφους λάθος (δεν στέκουν).
Mια για την οποία δεν μπορώ να κρίνω, οπότε δίνω μισό βαθμό σ’ αυτήν.
Και μια η οποία είναι κατά το ήμισυ σωστή, άρα άλλος μισός βαθμός.
Σύνολο ένας βαθμός (από τους 8). Αυτό είναι το 12,5%, και σου εξήγησα τώρα πως το υπολογίζω.

Σεντόνια – ξεσεντόνια, δε γίνεται αλλιώς να εξηγούμε τι θέλουμε να πούμε.
Πάμε λοιπόν:
στο
1. λες το ίδιο δύο φορές με διαφορετικό τρόπο. Το να βελτιώνεις τον εαυτό σου κανει καλό σε εσένα. Το να βελτιώνουνε όλοι τον εαυτό τους κάνει καλό στο σύνολο. Και κάνεις λάθος. Δεν προσπαθεί ο καθένας να βελτιωθεί. Αυτό είναι adhoc λάθος προσέγγιση. Υπάρχουνε πολλοί που θεωρούν πως τα κάνουνε όλα σωστά. (ένας από αυτούς είσαι και εσύ)

2.Δεν έχει πάντα επίδραση στο σύνολο. Αφού σου αρ΄σουνε τα παραδείγματα, πάρε ένα αθλητικό. Ομάδα σκυταλοδρομίας. οι 2 το τρέχουνε το κατοστάρι στα 10 δεύτερα, ο ένας στο 12 δεύτερα και ο 4ος στη μία ώρα. Ακόμα και οι 3 να βελτιώσουνε το χρόνο τους, η μία ώρα plus στα 400 δεν βελτιώνεται. Αν βελτιωθεί ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ένας τότε πάει καλύτερα το πράγμα.
Αυτό που θέλεις να πεις είναι πως πρέπει ο ΚΑΘΕΝΑΣ να βελτιωθεί μέσα στο σύνολο, κάτι όμως που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, γιατί αρκετοί θεωρούνε πως τα κάνουνε όλα καλά.

3. Όταν κάποιος κάνει κάτι εκτός συνόλου χαρακτηρίζεται ανάλογα την περίπτωση ποικιλοτρόπως: άλλες φορές έξυπνος, άλλες μαλάκας, άλλες προφήτης, άλλες ριζοσπαστικός, άλλες τρελός και άλλες απλά πως δεν ξέρει τι κάνει.
Το να διαχωρίζεις εαυτόν δείχνει πως είσαι αυτόφωτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχεις πάντα δίκιο ούτε πως τραβάς το σύνολο μαζί σου.
Ούτε πως πρέπει το σύνολο να σε ακολουθεί

Στο γενικό παράδεισμα που έφερες είναι σωστό αυτό που λες ΑΛΛΑ παίρνεις παράδειγμα από την ΥΓΕΙΑ
Αν πάρεις από την οικονομία, που ο καθένας αντιλαμβάνεται με διαφορετικούς τρόπους, θα φτάσεις στο συμπέρασμα πως το να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του βλάπτει το σύνολο και όχι μόνο τον εαυτό του.

Η πολλή εσωστρέφεια και ο πολύς εγωκεντρισμός δεν σε αφήνουνε να κρίνεις πράγματα που είναι κοινώς αποδεκτά. Και το οτι δεν τα αποδέχεσαι εσύ δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνουνε. Απλά εσύ επιλέγεις να μην τα βλέπεις.
Είτε δεν σε βολεύει είτε σου αρέσει να λες πως είσαι από πάνω.

Προσωπικά σου εύχομαι να κάνεις πάντα σωστές επιλογές
αλλά καλό είναι να παραδέχεσαι τουλάχιστον πως οι γύρω σου στην Ελλάδα στα πολιτικά και στα οικονομικά και κοινωνικά έχουνε κάνει κάτι ΠΑΠΑΡΙΕΣ άνευ προηγουμένου και συνεχίζουνε να τις κάνουνε.

κι εδώ δεν συζητάμε τι κάνεις εσύ, αλλά η ευρύτερη μάζα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Ποιος θα πτωχευσει ρε... μολις τους ειπαν οι ευρωπαιοι κατι
αμεσως εβαλαν την ουρα στα σκελια και εκαναν οτι τους ειπαν.
Μπαινω σε ξενα τσατ και μιλαω με ξενους και μας σεβονται μονο ως προς την ιστορια μας
και αυτη αμα τους πεις τιποτα και πας να τους την βγεις δεν το εχουν σε τιποτα να σε παρουν στο δουλεμα σε στυλ ρε μαλακα πριν 3000 χρονια ησουν κατι τωρα αραξε....

Μας κατεστρεψε η ιστορια μας... οπως ακριβως καταστρεφει εναν επιτυχημενος επιχειρηματιας μπαμπας
τον γιο του... τον επισκιαζει απλα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom