σκηνη στην ελλαδα ρωτας την άλλη στην σταση τι ωρα είναι και σου σηκωνει την μυτη λες και τολμησες να μιλησεις στην βασιλισσα της αγγλιας.
Αυτή είναι η μία μορφή αγένειας. Η άλλη είναι το σκηνικό που έχει στ αυτιά της ακουστικά για να ακούει μουσική κι όταν την ρωτάς κάτι σου απαντά τυπικά ανέκφραστα και ξαναβάζει το ζωαδι το ακουστικό στο αυτί.
Υπάρχουν 2 εξηγήσεις κατ εμέ γι αυτές τις συμπεριφορές.
Η μία είναι ότι φοβάται τον άγνωστο μην είναι κανένας επικίνδυνος. Η αλήθεια είναι ότι πιθανότητες να πετύχεις κάποιον που θα εμφανίσει σε δεύτερο χρόνο κάποιες αρρωστημένες πράξεις, πχ βιασμός, υπάρχουν. Κάποιες λοιπόν τα σκέφτονται όλα αυτά και αποφεύγουν να μπουν στην διαδικασία επικοινωνίας.
Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι θεωρεί την γνωριμία με άγνωστο κάτι υποτιμητικό. Πολλές ακόμη και σήμερα προτιμούν το συνοικέσιο και κάποιον που γνωρίζει κάποια φίλη της ή κάποιον που θα γνωρίσει σε ένα πάρτυ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι βάση λογικής και στις 2 περιπτώσεις εξ αρχής άγνωστος θα είναι ο τύπος.
Γενικά έχουν πιστεύω που απλά τα εφαρμόζουν γιατί αυτά εφαρμόζει και η κοινωνία γύρω τους, χωρίς να τα επεξεργαστεί.
Λίγες οι ανοιχτομυαλες και θα έλεγα και τολμηρές κοπέλες στην Ελλάδα.
Πάνω κάτω τα ίδια συμβαίνουν στο νετ στα σοσιαλ.
Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που θα ανταποκριθεί σε αγνώστους αν στο παρελθόν είχε σχέση με άγνωστο από τον δρόμο, παραλία, κλαμπ, ιντερνέτ η οποία της άφησε θετικές εντυπώσεις.
Αν θέλετε να έχετε κάποιες πιθανότητες πιάστε κουβέντα με κάποια που οι κινήσεις της δείχνουν ότι επιθυμεί την επικοινωνία. Κάντε μια ερώτηση που δεν είναι κλασσικη ή ανοίξτε εσείς την συζήτηση πχ αν είστε στην στάση για το λεωφορείο που περιμένει. Αν την βλέπετε συχνά στην στάση αλλά καλημεριστε ή καλησπεριστε και συνεχίστε την κουβέντα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει.
Οι ξένες έχουν όπως ανέφερες πολύ μεγαλύτερη άνεση στην επικοινωνία. Θες από την κοινωνική παιδεία που έχουν λάβει από την οικογένεια ή από την ίδια την κοινωνία και το σχολείο, ανάλογα και την χώρα. Δεν είναι κι όλες οι ξένες κοινωνικές αλλά οι περισσότερες είναι σε σύγκριση με τις δικές μας.