Εσείς που λέτε για το ντύσιμο μιας πόρνης,έχετε δει πόρνες να πηγαίνουν ή να φεύγουν από τη δουλειά;Αναφέρομαι σε όσες εργάζονται σε μπουρδέλα.Πιο απλό ντύσιμο δεν κάνουν ούτε οι αδερφές σας και ξαδέρφες σας/μας.Σίγουρα για ένα παιδί είναι σκληρό να μάθει ότι η μάνα του είναι πόρνη,όχι επειδή κάνει κάτι βρώμικο,αλλά επειδή η κοινωνία μας μάς το πασάρει ως βρώμικο.Βέβαια η ίδια η κοινωνία δεν έκανε ποτέ τίποτα για την ενδοοικογενιακή βία,ποτέ δεν έκανε τίποτα για τις μονογονεϊκές οικογένειες.Αν μια κοπέλα κάνει παιδί εκτός γάμου,οι "χριστιανοί" του περίγυρού της την αποκαλούν πουτάνα,έστω και αν η κοπέλα δεν έχει σχέση με αυτό.Φυσικά τη θέτουν στο περιθώριο.Για δοκιμάστε να τα φτιάξετε με μια κοπέλα που έχει παιδί είτε εκτός γάμου είτε είναι χωρισμένη.Παρουσιάστε τη στην οικογένεια σας.Αμέσως θα εισπράξετε τη χλεύη."Θα μεγαλώνεις το μούλικο;" "Το ξένο παιδί;" "Βρες μια κοπέλα παρθένα,αυτή θα έχει ξαπλώσει στα 120 ενωμένα εργοστάσια" και άλλες μαλακίες.Κάποια από αυτά άκουσε και ο ξαδερφός μου όταν γνώρισε μια κοπέλα με παιδί.Την αγάπησε και μόλις ήταν να την παντρευτεί τα άκουσε!Όμως προς τιμή του δεν τα παράτησε και την παντρεύτηκε σε ένα εξωκλήσι.Τώρα μετά από 9 χρόνια γάμου,έχει μια φοβερή οικογένεια,έχει 2 δικά του παιδιά συν το παιδί της κοπέλας,τα αγαπάει και τα 3 εξίσου και τον αγαπάνε.
Με τα παραπάνω θέλω να επισημάνω το ρόλο της κοινωνίας στην περιθωριοποίηση των ανθρώπων.Στην προηγούμενη εταιρία που εργαζόμουν,ήρθε μια κοπέλα 25 ετών με πολύ καλό βιογραφικό για μια θέση στην εταιρία.Ήμουν στην ομάδα επιλογής,και ο δ/ντής μόλις τη ρώτησε αν είναι παντρεμένη,και εισέπραξε την απάντηση ότι δεν είναι παντρεμένη,αλλά έχει ένα παιδί 17 μηνών,της απάντησε, "θα σας ειδοποιήσουμε".Ο ίδιος μαλάκας την είχε πέσει σε 2 κοπέλες.Μετά από αυτό κι εγώ και άλλοι 2 συνάδελφοι φύγαμε.Δε γουστάραμε τους υποκριτές.
Σε καμιά περίπτωση δεν επικροτώ την πορνεία,παρόλο που εμπλέκομαι ως πελάτης,αλλά πρέπει να βλέπουμε όλες τις πτυχές.Τα λεφτά είναι μια.Ιδίως για τις κοπέλες των πρώην Σοσιαλιστικών κρατών.Αλλά κι εκεί οι κοινωνίες είναι υπεύθυνες για την περιθωριοποίηση ανθρώπων.