Πάντως για φέτος, ομολογώ οτι συλλαμβανω τον εαυτο μου να εχω δει την Μ.Οθονη τρεις (3!!!!) Ελληνικές ταινίες.
Θες η ελλειψη σεναριων, θες τα χιλιοειπωμενα θεματα, θες τα ριμεικ των υπερηρωων, δωσανε χωρο ωστε οι Ελληνικες ταινιες να ξεπροβαλλουν σαν μια αξιολογη διαφυγη. Καποτε βλεπαμε να παιζονται μια Ελληνικη μπλοκμπαστερ ταινια (του βεληνεκους Πολιτικη Κουζινα, Νυφες, Ελ Γκρεκο, Λουφες κλπ) και κανα-δυο αλλες μικροτερες οι οποιες υστερουσαν σαφως σε εισπραξεις.
Φετος ειδα τρεις ταινιες και μαλιστα σε καταμεστες αιθουσες στα Βιλλατζ και μαλιστα για αρκετο καιρο.
Κληρονομο, Νησος και Ι Λαβ Καρδιτσα...τις γραφω δε και με την σειρα που μου αρεσαν περισσοτερο.
Η κληρονομος δεν θα ελεγα οτι με τρελλανε...Μου θυμισε Ελ.Ταινια εποχης βιντεοκασετων, με πολυ λιγο χιουμορ και την Σμαραγδα σε ρολο ανοστο.
Η νησος ειχε πολυ καλο σεναριο και φωτογραφια, εξυπνες ατακες και ηταν μια VFM ταινια
Η καρδιτσα, ηταν η ευχαριστη εκπληξη..αν και πηγα με χαμηλες προσδοκιες ωστοσο γελασα κι εγω και ολη η αιθουσα με την ψυχη μας. Πολυ καλη ταινια, εξυπνο στορυ, και πολυ καλοι οι ηθοποιοι.
Ενα μπραβο στον Ελ.Κινηματογραφο λοιπον, που δειχνει να ανεβαινει ξανα προς την δοξα!