Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Ρε παιδιά το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι αριστούργημα!!!!Εντάξει,σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα κι ούτε είναι ταινία ευχάριστη που μπορείς να την δεις πολλές φορές αλλά μιλάμε για μια απο τις σημαντικότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.Και σίγουρα δεν είναι ταινία εποχής!!!Είναι του '71 αλλά υποτίθεται ότι μας δείχνει μια μελλοντική κοινωνία(για τα τότε δεδομένα) χωρίς να προσδιορίζει τόπο ή χρόνο.
Είδα τα 4 Μαύρα κουστούμια του Ρένου Χαραλαμπίδη.Μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα.Καλή κινηματογράφηση,ωραία μουσική,μερικές πραγματικά αστείες στιγμές,ωραίο το καστ.Αλλά δεν είχε προσανατολισμό η ταινία και το σενάριο αδικούσε τους πολύ καλούς ηθοποιούς.Ουσιαστικά δεν υπήρχαν ρόλοι με χαρακτήρες αλλά τύποι ανθρώπων που δεν συζητούσαν αλλά έλεγαν διάφορες ατάκες.Θα μπορούσε να είναι πραγματικά καταπληκτική γιατί η αρχική σεναριακή ιδέα είναι πολύ πρωτότυπη και έξυπνη.Κρίμα γιατί περίμενα κάτι περισσότερο απο τον Χαραλαμπίδη,ο οποίος είναι πιστεύω καλός κινηματογραφιστής(αν και σαν ηθοποιός το παρακάνει μέχρι αηδίας συχνά).

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
μαλιστα...κι εγω ειχα απορια πως θα ειναι η ταινια αυτη (4 κουστουμια)...το καστ ειναι καλο οντως....θα δω τι γινει...μερικες ταινιες τις προοριζω για dvd και οχι για σινεμα...και αυτη μαλλον για εκει παει...

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
στο τελος αφηνει να εννοηθει οτι εν γνωσει του παει για λοβοτομη αυτη τη φορα παριστανοντας τον ανιατο, προφανως για να σβησει το πονο της γνωσης  :rockon:

γιατι λεμε το τελος της ταινιας και τη γαμαμε?  :think:
Λοιπον...εφοσον το ειδε και η velvy, και εφοσον το θρεντ ειναι γενικως για σχολιασμο, γραφω τις τελευταιες ατακες του σατερ αιλαντ:
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΣTA ΣΚΑΛΙΑ
"You know, this place makes me wonder
Which would be worse...
To live as a monster?
Or to die as a good man.."
Kαι καπακι σηκωνεται και παει προφανως για λοβοτομη....
Δινει σαφεστατα την εντυπωση ενος λογικα σκεπτομενου οντος, μπουχτισμενου απο την κατασταση που τον εγκλωβισαν...τους πεταει τις γνωστες ατακες οτι ταχαμου ειναι ο μπατσος (β' εαυτος, κλπ) αλλα μετα λεει αυτα που εγραψα, που μοιαζουν πολυ ωριμα...
εκει εστιαζω την ανατροπη της ανατροπης...οτι τελικως ειναι μπατσος κι ας μας τον βγαλαν τροφιμο...αλλα εκει ειναι και το κι-ποιντ του Σκορτσεζε...You never KNOW!!!

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007

Επισκέπτης

Eκπληκτίκο!!! :headbang2:

Δεν κατάλαβα όμως αν τελικά ο πρόεδρος ελέγχεται ή δρα αυτόβουλα και ως ποιο σημείο!!! :huh:

Επισκέπτης
Λοιπον...εφοσον το ειδε και η velvy, και εφοσον το θρεντ ειναι γενικως για σχολιασμο, γραφω τις τελευταιες ατακες του σατερ αιλαντ:
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΣTA ΣΚΑΛΙΑ
"You know, this place makes me wonder
Which would be worse...
To live as a monster?
Or to die as a good man.."
Kαι καπακι σηκωνεται και παει προφανως για λοβοτομη....
Δινει σαφεστατα την εντυπωση ενος λογικα σκεπτομενου οντος, μπουχτισμενου απο την κατασταση που τον εγκλωβισαν...τους πεταει τις γνωστες ατακες οτι ταχαμου ειναι ο μπατσος (β' εαυτος, κλπ) αλλα μετα λεει αυτα που εγραψα, που μοιαζουν πολυ ωριμα...
εκει εστιαζω την ανατροπη της ανατροπης...οτι τελικως ειναι μπατσος κι ας μας τον βγαλαν τροφιμο...αλλα εκει ειναι και το κι-ποιντ του Σκορτσεζε...You never KNOW!!!

οχι βρε τρελος ηταν, οχι μπατσος. απλα ισως ειχε μια στιγμη διαυγειας. και προτιμα να του κανουν λοβοτομη για να μη θυμαται τπτ. για να μη φερει το βαρος οτι σκοτωσε τη γυναικα του και οτι ειναι ο ηθικος αυτουργος της δολοφονιας των παιδιων του που τον τρελανε τελικα.

*αυτο καταλαβα εγω δλδ :rolleyes:

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
68
Πόντοι
16
είδα σήμερα το "there will be blood"
αρρώστια ο Ντάνιελ ντεί λιουις,η ταινία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του για να πάρει το όσκαρ
είμαι υποκειμενικός γιατί μου αρέσει πολύ ο Ντάνιελ

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
"Βαρια" ταινια...ο Ντ.Ντ.Λ. ηταν πραγματικα αψογος....αλλα μου φανηκε εντελει οτι οτι αξιζε απο την ταινια ηταν αυτος!!!
Η υπολοιπη ταινια δεν με κρατησε...

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
Αυτην την στιγμη (ξανα)βλεπω το Τρουμαν Σοου στην τβ...
Για την εποχη της, πολυ καλη ταινια...και ενα εξυπνο (οσο και τραβηγμενο) σεναριο....Ο συνηθως εκνευριστικος Τζιμ Καρει, εδω ειναι υπεροχος!

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Like
68
Πόντοι
16
"Βαρια" ταινια...ο Ντ.Ντ.Λ. ηταν πραγματικα αψογος....αλλα μου φανηκε εντελει οτι οτι αξιζε απο την ταινια ηταν αυτος!!!
Η υπολοιπη ταινια δεν με κρατησε...

ναι συμφωνώ μεγάλη ταινία και κάπως βαριά
αλλά ο Ντ.άψογος όπως λες :rockon:

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Αυτην την στιγμη (ξανα)βλεπω το Τρουμαν Σοου στην τβ...
Για την εποχη της, πολυ καλη ταινια...και ενα εξυπνο (οσο και τραβηγμενο) σεναριο....Ο συνηθως εκνευριστικος Τζιμ Καρει, εδω ειναι υπεροχος!
γιατι τον θεωρεις εκνευριστικο ??? μηπως για τις ταινιες του(κωμωδιες)??
θεωρω οτι οποτε επαιξε σε σοβαρη ταινια ηταν καλος

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Το είδα κι εγώ το Shutter Island.
Από τη διαφήμιση που είχε γίνει, την περίμενα καλύτερη. Νομίζω ότι ο Scorsese δοκίμασε να παίξει σε χιτσκοκικό περιβάλλον, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει το απαραίτητο "βάρος" στους χαρακτήρες του.
Καθώς προχωράει η ταινία, η υπόθεση περιπλέκεται υπερβολικά και στο τέλος απλοποιείται υπερβολικά.
Με πρωταγωνιστή τον DiCaprio, είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα (χιτσκοκικού) τρόμου. Νομίζω θα ταίριαζε καλύτερα στο concept της ταινίας, ένας περισσότερο "μυστήριος" ηθοποιός.
Πολύ καλός ο Ruffalo, όπως και ο Kingsley.
Ο Max von Sydow είναι πάντα σταθερή αξία.

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
γιατι τον θεωρεις εκνευριστικο ??? μηπως για τις ταινιες του(κωμωδιες)??
θεωρω οτι οποτε επαιξε σε σοβαρη ταινια ηταν καλος
ε ναι...αφου οι περισσοτερες ηταν βλακοκωμωδιες...
συμφωνω ομως οτι ειναι ταλενταρα

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ε ναι...αφου οι περισσοτερες ηταν βλακοκωμωδιες...
συμφωνω ομως οτι ειναι ταλενταρα
ενταξει ετσι ομως οπως συμβαινει θεωρω οτι αν δεν εβγαινε σε τετοιες ταινιες ισως και να μην ειχε τις ευκαιριες για σοβαρες ταινιες

milfslover

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2008
Κριτικές
13
Like
38
Πόντοι
4.175
η καλυτερη ταινια για παντα και δε προκειται να ξαναγινει

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ωραια κωμωδια και πολυ καλη για την εποχη της ειναι το ''παρτυ''

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
ΩΩΩΩ ναι....
συμφωνω και με τους δυο
ΤΟΠ ΣΙΚΡΕΤ, ευφυες για την εποχη του...πολυ καλο χιουμορ...λες και σπασανε το καλουπι μετα και δεν ξαναβγηκε κατι τοσο καλο

ΠΑΡΤΥ, με Πητερ Σελερς...ταινιαρα...τετοιες κωμωδιες πια ΔΕΝ βγαινουν...στερεψαν απο σεναρια...1968 παρακαλω...

GFE

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
2.007
πάντως για τους φαν των φαρσοκωμωδιων, συνιστω ανεπιφυλακτα τα δυο ριμεικ του Πινκ Πανθηρα με τον Στηβ Μαρτιν...Οσο και αν μιμειται τον Π.Σελερς, δινει μια δικια του πινελια ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ειναι παρα πολυ καλος, και οι σκηνες προσφερουν αφθονο γελιο...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Το Πάρτυ!!!! Θρυλικό!!!!Δε νομίζω όμως ότι στηριζόταν στο σενάριό του.Είναι από τις περιπτώσεις που ένας ηθοποιός επισκιάζει όλη την ταινία γιατί η μεγάλη μαγκιά του Μπλέικ Εντουαρντς(σκηνοθέτης) είναι ότι άφησε χώρο στον Σέλερς να δημιουργήσει και απλά του έδωσε τις καταστάσεις.Μέγας μάστορας στις κωμωδίες καταστάσεων ο Εντουαρντς.Τα ριμέικ του Πάνθηρα με Στιβ Μάρτιν μου άρεσαν(ειδικά το δεύτερο περισσότερο) και νομίζω οτι η επιτυχία τους ήταν ότι δεν προσπάθησαν να μιμηθούν τα παλιά ούτε στα σενάρια ούτε κι ο Μάρτιν τον Σέλερς.Εφτιαξε έναν δικό του Κλουζό κι έβαλε και δικά του πράγματα.
Μια από τις καλύτερες(και τόσο υποτιμημένη και άγνωστη) κωμωδίες καταστάσεων είναι το Noises off(νομίζω Πίσω απο τα παρασκήνια στα ελληνικά) του 1991 με τον Μάικλ Κέιν επικεφαλής ενός λαμπρού καστ κι έχει θέμα έναν θίασο που προσπαθεί να παίξει μια παράσταση και όλα τους πάνε λάθος.Απίστευτη και πανέξυπνη κωμωδία με τρομερό ρυθμό και πολύ καλογυρισμένη.Αξίζει να την ανακαλύψετε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom