Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 652K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.919
Πόντοι
2.537
Κάνεις κι ένα βασικό λάθος,ταυτίζεις το το θέμα με την υπόθεση-πλοκή.Το σινεμά δεν είναι "σηκώθηκα,πλύθηκα,ντύθηκα,πήγα στο σχολείο".Αυτό είναι έκθεση δημοτικού όχι κινηματογραφικό σενάριο γραμμικλο ή μη.
Το σινεμά μπορεί να ξεκινήσει απ τη μέση,να πάει στην αρχή(ας πούμε στο παρελθόν)και να μη φτάσει ποτέ σ ένα τέλος(λύση-κάθαρση)

Ναι, αλλα οι ανεγκεφαλοι διαλογοι του κλασικου ευρωπαϊκου σινεμα ειναι σαν ασκηση υπομονης.

ΟΚ το να μην υπαρχει αυστηρη δομη για να αφηνεται χωρος στην τεχνη, αλλα νομιζω πως το κακο παραγινεται πού και πού (ποτε σε αμερικανικες παραγωγες!)

Να σκεφτεις οτι και οι Αλπεις, ή ο Κυνοδοντας, ή η Κινεττα μου την εσπαγαν για τον ιδιο λογο, αλλα ηταν προφανες οτι ειχαν ενα νοητικο υποβαθρο απο πισω, οποτε το "συγχωρεσα" (Τις θεωρω αμιγως πολιτικες ταινιες - οπως και του Οικονομιδη).
Στο 8 1/2, το μονο υποβαθρο ειναι να δειξει ο Φελλινι ποσο γαμιας ειναι με την καμερα.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Παρεμπιπτοντως, απ' τις αγαπημενες μου ταινιες EVER...

Τη λιστα θα την τσεκαρω.
Κατάλαβα απ αυτά που έγραψες σαν καλύτερα σενάρια έβερ,πάνω κάτω τι σ αρέσει.
Είναι φυσιολογικό να σ αρέσουν αυτά.Η ενστασή μου είναι στους αφορισμούς.
Στα πολιτικά τα πας ωραία(εκεί το μυαλό σου είναι πολύ πιο ανοιχτό)Το σινεμα,η τέχνη γενικά είναι για να θέτει ερωτήματα όχι για να δίνει απαντησεις(τις απαντήσεις τις δίνουν οι επιστήμες)
Ο Κοντοπίδης δεν έχει χιούμορ. :)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Παρεμπιπτοντως, μια ΜΗ- mainstream (και τελειως low-budget) που με ειχε καθηλωσει ΚΑΙ σκηνοθετικα ΚΑΙ σεναριακα, ειναι το Pi, του Αρρονοφσκι.
Δηλαδη, την εχω δει 4 φορες και παντα σκεφτομαι: ΑΥΤΗΝ την ταινια θα ηθελα να εχω γυρισει!
Ναι πολύ καλό το Π,αλλά ο Μάυρος Κύκνος είναι καλύτερο αν και πιο Ακαδημαικό ας πούμε.
Δες και το Following απ τα πρώτα του Κ.Νόλαν πιστεύω θα σ αρέσει.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.919
Πόντοι
2.537
Ναι πολύ καλό το Π,αλλά ο Μάυρος Κύκνος είναι καλύτερο αν και πιο Ακαδημαικό ας πούμε.
Δες και το Following απ τα πρώτα του Κ.Νόλαν πιστεύω θα σ αρέσει.

[video]]

Δεν το ειχα υποψιν και με πωρωσες!!!! (Μπηκε ξεκαθαρα Νο1 στη λιστα με τα "προσεχως μου", κλεβοντας τη σειρα απο αριστουργηματα...)

Θαυμαζω πολυ το Nolan, ακομα και σε ταινιες τυπου Batman που ειδαλλως δεν θα εδινα 7 ευρω για να τις δω.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Δεν το ειχα υποψιν και με πωρωσες!!!! (Μπηκε ξεκαθαρα Νο1 στη λιστα με τα "προσεχως μου", κλεβοντας τη σειρα απο αριστουργηματα)

Θαυμαζω πολυ το Nolan, ακομα και σε ταινιες τυπου Batman που ειδαλλως δεν θα εδινα 7 ευρω για να τις δω.
Το μπάτμαν του Νόλαν είναι ταινιάρα αν και τ αγαπημένο μου είναι to Βατμαν Ριτέρνς του Μπάρτον.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.919
Πόντοι
2.537
Το μπάτμαν του Νόλαν είναι ταινιάρα αν και τ αγαπημένο μου είναι to Βατμαν Ριτέρνς του Μπάρτον.

:thumbsup:

Για Μπατμαν, του Μπαρτον ειναι καλυτερο...

Ως ταινια, γενικως, νομιζω πως ο Σκοτεινος Ιπποτης γαμησε κι εδειρε.
Και το 2ο ηταν εξαιρετικο (αν και υπερεκτιμημενο).
Το 3ο με χαλασε με την εικονα του Μανχατταν, αντι "Γκοθαμ"... Επισης, ηταν πολυ φωτεινο για τα γουστα μου.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Το 1 είναι πολύ καλό εμπορικό,αφηγηματικό Χόλυγουντ στα καλύτερά του
Το 2 Batman Returns είναι αριστούργημα ανεξαρτήτως genre.
Τα του Σουμάχερ δεν βλέπονται,είναι σαν τσιχλόφουσκες(αφού σκάσαν)
Του Νόλαν είναι ανάμεσα στα 1-2,εμπορικά,δυναμικά,ευφάνταστα κι όσο πρέπει σκοτεινά.Ο ιππότης ταινιάρα.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Είναι 25,τα βλέπει σαν αφήγηση,κατά προτίμηση γραμική.Εκεί χάνει το παιχνίδι.Κατανοητό.
Επίσης ο Κουστουρίτσα που σ αρέσει είναι ο μεγαλύτερος αντιγραφέας του Φελίνι.
Αυτή η αφήγηση κυρίως στο Dolce Vita που είναι σαν μικρά επεισόδια απ τον ένα χαρακτήρα στον άλλο και την μια τοποθεσία-σκηνή στην άλλη την αντέγραψε σε μεγάλο βαθμό.

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
οντως φιλε Hirayama αυτες οι 3 ευρωπαικες ταινιες ειναι καταπληκτικες.Προσυπογραφω
Dr Strangelove
Matchpoint
Get Carter

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.919
Πόντοι
2.537
Στα γρήγορα :

Downfall
The wave

Blue is the warmest colour
Cyrano
400 blows
Jean de  Floret / Manon Le Sources
Rust and Bone
Pirates
Ameli
A prophet
La grande Vadrouille
The return of Casanova
Queen Margot
Z

The man who would be king
Midnight express
Dr Strangelove
The Italian Job
Get Carter
A Fish Called Wanda
Gosford Park
Tinker Taylor Soldier Spy
Lawrence of Arabia
Gandi
Full Metal Jacket
Trainspotting
The day of the jackal

Matchpoint
Vicky Cristina Barcelona

Cinema Paradiso
La Grande Belleza
The Good, The Bad and the Ugly
Il Gatopardo
Divorce italian style
Il postino

A Bittersweet life
Crouching Tiger Hidden Dragon
The Twilight Samurai
Harakiri
Rasomon
Days of being wild
In the mood for love
7 samurai

9 Queens
The secret in their eyes
City of God

Burnt by the sun
The thief (1997)
The return (2003)

Underground

Once upon a time in Anatolia

Οι μισες ειναι αμερικανικου τυπου ή αμερικανικης παραγωγης.

Κατα τ' αλλα συμφωνω.

To Τhe Secret in their Eyes μου την ειχε σπασει για καποιο λογο - αν και ειχε, πραγματι, ενδιαφερουσα υποθεση.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.919
Πόντοι
2.537

Τελικα, θα παραθεσετε τις ευρωπαϊκες (ή γενικα μη-χολυγουντιανες) ταινιες που θεωρειτε πως εχουν ΔΥΝΑΤΑ σεναρια, ή θα συνεχισετε να εκτιθεστε...??

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ρε φίλε τι θα πει δυνατό σενάριο ;
Θες αλαλούμ πλοκής που χάνει η μανα το παιδί και το παιδί τη μάνα, μονο και μονο για χαρη του εντυπωσιασμού και μπερδεματος του θεατη, με συνεχείς ανατροπές ;

Ή θες μια στάση ζωής , μια ιδέα, μια μαγική εικόνα ;

Περί ορέξεως. κολοκυθόπιτα !
Για κάποιους το "Πέρσι στο Μάριενμπαντ", το 8 1/2, Το "Weekend",o "Καθρέφτης","Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου",το "Αμόρες Πέρος",η "Περιπέτεια",Ο ¨λόγος",το "Κραυγές και Ψίθυροι",το In the Mood For Love,τα ¨¨τΡαγούδια απ το 2ο όροφο",¨Η "Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας","Τα φτερά του έρωτα" και πολλά ακόμα μπορεί να θεωρεί πως δεν έχουν σενάριο αλλά είναι αριστουργήματα.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ok κι ο Κλέφτης Ποδηλάτων του Ντε Σίκα είναι αφηγηματικά στρωτός αλλά πάνω του έχει βασιστεί η μισή Χολυγουντιανή παραγώγή από τότε.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.919
Πόντοι
2.537
Για κάποιους το "Πέρσι στο Μάριενμπαντ", το 8 1/2, Το "Weekend",o "Καθρέφτης","Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου",το "Αμόρες Πέρος",η "Περιπέτεια",Ο ¨λόγος",το "Κραυγές και Ψίθυροι",το In the Mood For Love,τα ¨¨τΡαγούδια απ το 2ο όροφο",¨Η "Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας","Τα φτερά του έρωτα" και πολλά ακόμα μπορεί να θεωρεί πως δεν έχουν σενάριο αλλά είναι αριστουργήματα.

Η κρυφη γοητεια δεν εχει ακριβως σεναριο, αλλα "καπου το παει"...

Τωρα, τον Καθρεφτη αντεξα να τον δω οριακα (και με πολλες διακοπες) - απο τις χειροτερές μου ταινιες.
Για Φελλινι σου ειπα... Παρα ταυτα, τον θαυμαζω τον τυπο.
Το Wings of Desire ειναι απ' τις αγαπημενες μου (προφανως δεν το θεωρω δυνατο σεναριο, αλλα ουτε και αδιαφορο - ωστοσο με τρελανε η σκηνοθεσια και οι ερμηνειες).

Για τα υπολοιπα δεν εχω αποψη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom