Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 651K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.486
Πόντοι
5.006
ταινιαρα...ειδικα η κορυφωση προς το τελος ηταν ολα τα λεφτα...μου ρχοταν να μπω μεσα στη τηλεοραση να το γαμησω το γαμιδι... :grin: :grin: :grin:
παντως το memories of murder ο,τι καλυτερο εχει βγει μετα το oldboy...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Τα μεγαλυτερα σεναρια ολων των εποχων εχουν σκασει μυτη στο Χολυγουντ.

Θες να μιλησουμε για Fight Club, Εκτη Αισθηση, The Game, Inception, Memento, Shutter Island, Usual Suspects, Beautiful Mind, Κουρδιστο Πορτοκαλι, Matrix, Cloud Atlas, Looper, Terminator, Ολικη Επαναφορα...

Φίλε μου, μάλλον δεν γνωρίζεις ότι τα μισά και παραπάνω από αυτά που αναφέρεις είναι βασισμένα σε βιβλία. Και σίγουρα τα περισσότερα ΔΕΝ είναι, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη από τα καλύτερα σενάρια που έχουν γραφτεί.
Προσωπικά κι έμενα πάντως(παρότι έχω κάνει γενναίες προσπάθειες) δεν μου λέει κάτι ο Ασιατικός γενικά κινηματογράφος. Ας το παραδεχτούμε(κι ας μην μας αρέσει ενδεχομένως)ότι οι Αμερικάνοι ακόμα κάνουν τον καλύτερο κινηματογράφο. Απλά πια οι ταινίες που γυρίζονται είναι χιλιάδες κάθε χρόνο και προβάλλονται τα έργα που έχουν πιο εμπορική αξία. Πάντα θεωρητικά βέβαια, γιατί πολλές φορές φτιάχνουν ταινίες συνταγής για επιτυχία και πατώνουν. Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σεναρίων στο Χόλιγουντ, γι' αυτό και έχουν γυριστεί όλα τα κόμικς, τα βιβλία και οι πετυχημένες ταινίες άλλων χωρών σε ριμέικ. Παρόλα αυτά, πάλι γυρίζονται ανεξάρτητα ή και μιά στο τόσο και εντός συστήματος διαμαντάκια. Το θέμα είναι όμως που τα βρίσκεις?????  

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.280
Πόντοι
8.645
ταινιαρα...ειδικα η κορυφωση προς το τελος ηταν ολα τα λεφτα...μου ρχοταν να μπω μεσα στη τηλεοραση να το γαμησω το γαμιδι... :grin: :grin: :grin:
παντως το memories of murder ο,τι καλυτερο εχει βγει μετα το oldboy...

Ναι ρε φίλε, και μένα μου είχε ανέβει η πίεση απ' νεύρα!
Θα το δω αυτό που λες

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
Τα μεγαλυτερα σεναρια ολων των εποχων εχουν σκασει μυτη στο Χολυγουντ.

Θες να μιλησουμε για Fight Club, Εκτη Αισθηση, The Game, Inception, Memento, Shutter Island, Usual Suspects, Beautiful Mind, Κουρδιστο Πορτοκαλι, Matrix, Cloud Atlas, Looper, Terminator, Ολικη Επαναφορα...
Γελάει ο κόσμος
Μια (1) καλή ιδέα δεν αρκεί για να είναι ένα σενάριο καλό, ακόμα κι αν παραβλέψουμε τραγικά σεναριακά κενά και ευκολίες που έχουν τα μισά από αυτά που έβαλες
Από τα υπόλοιπα, τα (πιο) καλά, τα μισά επίσης προήρθαν από βιβλία, ενώ κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ενίοτε το σενάριο ήταν και κατώτερο του βιβλίου

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Φίλε μου, μάλλον δεν γνωρίζεις ότι τα μισά και παραπάνω από αυτά που αναφέρεις είναι βασισμένα σε βιβλία. Και σίγουρα τα περισσότερα ΔΕΝ είναι, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη από τα καλύτερα σενάρια που έχουν γραφτεί.
Προσωπικά κι έμενα πάντως(παρότι έχω κάνει γενναίες προσπάθειες) δεν μου λέει κάτι ο Ασιατικός γενικά κινηματογράφος. Ας το παραδεχτούμε(κι ας μην μας αρέσει ενδεχομένως)ότι οι Αμερικάνοι ακόμα κάνουν τον καλύτερο κινηματογράφο. Απλά πια οι ταινίες που γυρίζονται είναι χιλιάδες κάθε χρόνο και προβάλλονται τα έργα που έχουν πιο εμπορική αξία. Πάντα θεωρητικά βέβαια, γιατί πολλές φορές φτιάχνουν ταινίες συνταγής για επιτυχία και πατώνουν. Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σεναρίων στο Χόλιγουντ, γι' αυτό και έχουν γυριστεί όλα τα κόμικς, τα βιβλία και οι πετυχημένες ταινίες άλλων χωρών σε ριμέικ. Παρόλα αυτά, πάλι γυρίζονται ανεξάρτητα ή και μιά στο τόσο και εντός συστήματος διαμαντάκια. Το θέμα είναι όμως που τα βρίσκεις????? 
Έβαλες σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα πράγματα στην θέση τους!!!
Έγραψα και εγώ για τον Αμερικάνικο Ανεξάρτητο κινηματογράφο που όμως "πολεμήθηκε" αγρίως από τα κοπρόσκυλα του Χόλυγουντ!!!!
Να συμπληρώσω απλώς ότι με βάση τα μέσα, την τεχνολογία και τα λεφτά, οι Αμερικανοί θα έπρεπε να φτιάχνουν ταινιάρες.....και όμως, εδώ και μια δεκαετία, προσπαθούμε να βρούμε απλώς μία καλή ταινία!!!!!

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
drax,Laser Dildo,Geopa. :thumbsup:

Kosamf ασ μην γενικεύουμε αν δεν το κατέχουμε το θέμα.

Εγγρ.
21 Νοε 2013
Like
1
Πόντοι
16
Πολύ καλό!

MV5BMTc0MjgyNTUyNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDQzMDg0Nw%40%40._V1_SX640_SY720_.jpg

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Έβαλες σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα πράγματα στην θέση τους!!!
Έγραψα και εγώ για τον Αμερικάνικο Ανεξάρτητο κινηματογράφο που όμως "πολεμήθηκε" αγρίως από τα κοπρόσκυλα του Χόλυγουντ!!!!
Να συμπληρώσω απλώς ότι με βάση τα μέσα, την τεχνολογία και τα λεφτά, οι Αμερικανοί θα έπρεπε να φτιάχνουν ταινιάρες.....και όμως, εδώ και μια δεκαετία, προσπαθούμε να βρούμε απλώς μία καλή ταινία!!!!!

Καλα, χαιρετισματα...

Τα τελευταια 10 χρονια το Χολυγουντ εχει βγαλει 200 καλες ταινιες και ολος ο υπολοιπος πλανητης καμια 20ριά (της προκοπης).

Οσο για το αν ειναι ή οχι απο βιβλια, αυτα που παρεθεσα, οχι μονο δεν αποδυναμωνει το επιχειρημα, αλλα το επαυξανει!! Διοτι, αν ειχαν μυαλο και μπατζετ οι εκτος ΗΠΑ παραγωγοι, θα τα επαιρναν ΕΤΟΙΜΑ, θα εσκαγαν κι ενα χαρτζιλικι στο δημιουργο (και τον εκδοτη) και μετα θα εφτιαχναν σπουδαιες ταινιες.
Ομως δεν το κανουν!!
Γιατι?
Γιατι δεν εχουν παραδοση σ' αυτο το πραγμα. Δεν τους παει! Οπως δεν παει, πχ, στην Τογιοτα να φτιαξει ομορφα αυτοκινητα (πολυ απλα: δεν θα ειναι Τογιοτα, τοτε!)

Να σημειωσω οτι, σεναριακα, ειλικρινα υποκλιμαι στο The skin I live in, του Αλμοδοβαρ, που με ειχε κανει να κοπαναω το κεφαλι μου στον τοιχο.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
τα τελευταια 20 χρονια περιπου, μετα τους αμερικανους, η νοτια κορεα εχει μακραν τις περισσοτερες ταινιαρες...
memories of murder
oldboy
the chaser
a tale of two sister
a bittersweet life
i saw the devil
κτλ...
εκει που υπερτερει απο τους αμερικανους ειναι στην αναλογια...πραγματικα οι περισσοτερες απο τις κορεατικες ταινιες που γινονται σε γενικες γραμμες γνωστες ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπης....
:rockon:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Καλα, χαιρετισματα...

Τα τελευταια 10 χρονια το Χολυγουντ εχει βγαλει 200 καλες ταινιες και ολος ο υπολοιπος πλανητης καμια 20ριά (της προκοπης).

Οσο για το αν ειναι ή οχι απο βιβλια, αυτα που παρεθεσα, οχι μονο δεν αποδυναμωνει το επιχειρημα, αλλα το επαυξανει!! Διοτι, αν ειχαν μυαλο και μπατζετ οι εκτος ΗΠΑ παραγωγοι, θα τα επαιρναν ΕΤΟΙΜΑ, θα εσκαγαν κι ενα χαρτζιλικι στο δημιουργο (και τον εκδοτη) και μετα θα εφτιαχναν σπουδαιες ταινιες.
Ομως δεν το κανουν!!
Γιατι?
Γιατι δεν εχουν παραδοση σ' αυτο το πραγμα. Δεν τους παει! Οπως δεν παει, πχ, στην Τογιοτα να φτιαξει ομορφα αυτοκινητα (πολυ απλα: δεν θα ειναι Τογιοτα, τοτε!)

Να σημειωσω οτι, σεναριακα, ειλικρινα υποκλιμαι στο The skin I live in, του Αλμοδοβαρ, που με ειχε κανει να κοπαναω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Με βάση την επιλογή σου για ταινία του Αλμοδοβάρ, απλώς καταλαβαίνω ότι έχουμε διαφορετικά γούστα και κριτήρια....
Διότι πραγματικά η συγκεκριμένη ταινία του Αλμοδοβάρ, είναι από τις χειρότερές του!!!!!
Αν έχεις δει όλη την φιλμογραφία του, θα καταλάβαινες ότι η συγκεκριμένη είναι πολύ μέτρια!!!!
Πάντως γούστα είναι αυτά.....και μένα πριν 20 χρόνια μου άρεσαν ταινίες τύπου Looper ή Ολική Επαναφορά....
Τώρα απλώς προσπερνώ!!!

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Με βάση την επιλογή σου για ταινία του Αλμοδοβάρ, απλώς καταλαβαίνω ότι έχουμε διαφορετικά γούστα και κριτήρια....
Διότι πραγματικά η συγκεκριμένη ταινία του Αλμοδοβάρ, είναι από τις χειρότερές του!!!!!
Αν έχεις δει όλη την φιλμογραφία του, θα καταλάβαινες ότι η συγκεκριμένη είναι πολύ μέτρια!!!!
:thumbsup:

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Το The skin I live in ως σενάριο είναι όντως πρωτότυπο αλλά γενικά βγάζει μια ανωμαλία και δεν είναι τόσο καλό κατά τη γνώμη μου.Το Μίλα της ας πούμε είναι κλάσης ανώτερο.Του Αλμοδοβάρ πάλι για τους μη γνώστες. ;)

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Τι να πούμε για τον Ισπανό.....
Απλώς όπως όλοι, στέρεψε από ιδέες και αναμασάει τα ίδια και τα ίδια!!!
Απολύτως φυσιολογικό!!!!
Πριν 25 χρόνια απλώς γαμούσε και έδερνε με τον δυναμισμό του και τον τρόπο που σατίριζε ή έκρινε το σύστημα!!!!
Έβλεπες ταινίες του και "ρουφούσες" κάθε λέξη, κάθε σκηνή και ήρωα του!!!!
Την μία στιγμή έκλαιγες και ακριβώς αμέσως μετά γέλαγες μέχρι δακρύων!!!
Οι εναλλαγές συναισθημάτων ήταν απίστευτες!!!!

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Ας κανουν και ενα ριμεικ η συνεχεια για την ταινιαρα  :rockon:
images