jose armando de la vega
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Ιουλ 2013
- Like
- 4
- Πόντοι
- 16
Έγινε και σε άλλο θρεντ.Γιατί ρε παιδιά σβήστηκαν τα ποστ?
Έγινε και σε άλλο θρεντ.Γιατί ρε παιδιά σβήστηκαν τα ποστ?
υπηρξε σαμποτερ τυπεΓιατί ρε παιδιά σβήστηκαν τα ποστ?
για γέλιαΡε παιδια, ΟΚ, respect για τη φωτογραφια και τη σκηνοθεσια, αλλα κατα τ' αλλα η ταινια δεν βλεποταν.
Μιλαμε για μετασταση ευρωπαϊκου καρκ... ε, εννοουσα σινεμα, στην Απω Ανατολη. Σεναριο που ακομη κι ενα 8χρονο θα εβρισκε ανεδαφικο και αφελες.
Δεν γινεται να σεβαστεις μια ταινια που υποτιμα τη νοημοσυνη σου.
για γέλιαΤα μεγαλυτερα σεναρια ολων των εποχων εχουν σκασει μυτη στο Χολυγουντ.
Θες να μιλησουμε για Fight Club, Εκτη Αισθηση, The Game, Inception, Memento, Shutter Island, Usual Suspects, Beautiful Mind, Κουρδιστο Πορτοκαλι, Matrix, Cloud Atlas, Looper, Terminator, Ολικη Επαναφορα...
δεν έχω διάθεση τέτοια και δε θα ασχολούμουν καν αν ειχαμε απλά διαφορετικά γούστα.Απλά αφορίζεις χωρίς να ξέρεις ή πιο σωστά με όσο νομίζεις πως ξέρεις,Νομιζεις οτι μου τη λες τωρα?
Ταινίες έχουν βγει και πριν το 1990.Και στην Αμερική και αλλού,δεν είναι κακό να τις δούμε δεκαετίες μετά κι εγω όπως κι εσύ δε ζούσαμε το 1930-40 κλπ.
1)Χαλάρωσε, ειδικά αφού είσαι μόνο 25(καλό είν αυτό)Εχεις δεκαετίες μπροστά σου να δεις πολλά ακόμα και ν αλλάξεις και γνώμη για πολλά.Μη χαλιέσαι γι αυτό ειναι απόλυτα φυσιολογικό.1) Εχω δει περισσοτερες και καλυτερες ταινιες απο οποιονδηποτε γνωριζω στον πραγματικο κοσμο. Δεν ξερω αν εσυ με ξεπερνας, αλλα υποψιν οτι ειμαι 25 χρονων και δεν θα μπορουσα να εχω "χωρεσει" και απειρες στη, μεχρι τωρα, ζωη μου.
2) Εδω μιλαμε για ΣΕΝΑΡΙΑ κι εσυ μου δειχνεις μια λιστα που ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕΣ, με ταινιες.
Ακομα παραμενει η ερωτηση μου: Ποια μη-χολυγουντιανη σε εντυπωσιασε με το σεναριό της?
(σσ το ρωταω 4η ή 5η φορα)
Ναι και παραπάνω,εξαρτάται τι θέλεις "να δεις".Μπορούν τα κορεάτικα η τέλος πάντων τα ασιατικά να μας πωρώσουν όπως αυτά εδώ....
Σεβαστό,αυτό ξέρεις αυτό εμπιστεύεσαι αλλά όχι ότι δεν μπορεί να είναι κάτι καλύτερο απ αυτά που σ αρέσουν για τον α.β,γ λόγο.Δεν έχω δει και δεν το βλέπω, κάτι δεν μου κολάι με αυτούς...
Είναι μια κουλτούρα διαφορετική σίγουρα απ τη δική μας.Δεν είναι δυτική.Οπως η Αμερικάνικη ή η Ευρωπαική.Σε ξενίζει.Φίλε μου, τις ευρωπαϊκές τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τις βλέπω όταν θέλω αλλά τις Ασιατικές ούτε σε trailer δεν τις αντέχω...
1)Χαλάρωσε, ειδικά αφού είσαι μόνο 25(καλό είν αυτό)Εχεις δεκαετίες μπροστά σου να δεις πολλά ακόμα και ν αλλάξεις και γνώμη για πολλά.Μη χαλίεσαι γι αυτό ειναι απόλυτα φυσιολογικό.
2)Κουροσάβα,Όσιμα,Μπερτολούτσι,Τρυφό,Χίτσκοκ(Αγγλος),Μιζογκούτσι,Ζενέ,Αιζενστάιν,Κισλόφσκι,Αλμοντόβαρ,Ιναρίτου,Ντε Σίκα,Ροσελίνι,Φελίνι,Μπρεσόν,Τρίερ,Ντράγιερ,Ντελ Τόρο,Γκάι Ρίτσι,Μειρέγιες,Μπέργκμαν,Σοτε,Φρίαρς,Τζόρνταν,Λανγκ,Μουρνάου,Ρενουάρ.......
Να συνεχίσω,θες και ταινίες τους?
Οκ θα φτάξω θρεντ για σένα
Δε σε κατηγορώ,μεγάλωσες με το αφηγηματικό αμερικάνικο σινεμα.Οσο θα περνάει ο καιρός θα δέχεσαι και το διαφορετικό.Θα μπορέσεις να δεχτείς και το 8 1/2 και το Πέρσι στο Μάριενμπαντ και τις Διακοπές του Κυρίου Υλό και τη Ζαζί στο Μετρό και την Περιπετεια και τον Λόγο το ίδιο άνετα όπως το Μίλα της,το άσε το κακό να μπει,τις Δυο Καπνισμένες Κάννες,Το Σινμεά Παραντίσο και όλα τα υπόλοιπα γραμμικά αφηγηματικά.
Τώρα κατάλαβα.Το "πρόβλημά" σου δεν είναι το μη αμερικάνικο κλπ είναι η αφηγηση που έχεις μάθει,καλώς ή κακώς να έχει αρχή,μέση και τέλος ευδιάκριτα.
Θα μάθεις να ξεχωρίζεις το στόρυ απ το σενάριο σιγά σιγά και δε θα τα βρίσκεις πια "ασυνάρτητα"
Εχεις καλές βάσεις απλά άνοιξε το μυαλό σου κι άσε το διαφορετικό να μπει.