Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 651K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ρε παιδια, ΟΚ, respect για τη φωτογραφια και τη σκηνοθεσια, αλλα κατα τ' αλλα η ταινια δεν βλεποταν.

Μιλαμε για μετασταση ευρωπαϊκου καρκ... ε, εννοουσα σινεμα, στην Απω Ανατολη. Σεναριο που ακομη κι ενα 8χρονο θα εβρισκε ανεδαφικο και αφελες.

Δεν γινεται να σεβαστεις μια ταινια που υποτιμα τη νοημοσυνη σου.
για γέλια

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Τα μεγαλυτερα σεναρια ολων των εποχων εχουν σκασει μυτη στο Χολυγουντ.

Θες να μιλησουμε για Fight Club, Εκτη Αισθηση, The Game, Inception, Memento, Shutter Island, Usual Suspects, Beautiful Mind, Κουρδιστο Πορτοκαλι, Matrix, Cloud Atlas, Looper, Terminator, Ολικη Επαναφορα...
για γέλια

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Νομιζεις οτι μου τη λες τωρα?  :think:
δεν έχω διάθεση τέτοια και δε θα ασχολούμουν καν αν ειχαμε απλά διαφορετικά γούστα.Απλά αφορίζεις χωρίς να ξέρεις ή πιο σωστά με όσο νομίζεις πως ξέρεις,

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Να σε κρίνω?Εκρινα μόνο τους αφορισμούς σου.
Να σε διδάξω? Για ποιο λόγο? Αν θέλω να πω κάτι ανοίγω ένα θρεντ όπως αυτό.Μπας και παρει κανένας καποιο έναυσμα και μόνο για να δει κάτι.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ταινίες έχουν βγει και πριν το 1990.Και στην Αμερική και αλλού,δεν είναι κακό να τις δούμε δεκαετίες μετά κι εγω όπως κι εσύ δε ζούσαμε το 1930-40 κλπ.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ταινίες έχουν βγει και πριν το 1990.Και στην Αμερική και αλλού,δεν είναι κακό να τις δούμε δεκαετίες μετά κι εγω όπως κι εσύ δε ζούσαμε το 1930-40 κλπ.

1) Εχω δει περισσοτερες και καλυτερες ταινιες απο οποιονδηποτε γνωριζω στον πραγματικο κοσμο. Δεν ξερω αν εσυ με ξεπερνας, αλλα υποψιν οτι ειμαι 25 χρονων και δεν θα μπορουσα να εχω "χωρεσει" και απειρες στη, μεχρι τωρα, ζωη μου.

2) Εδω μιλαμε για ΣΕΝΑΡΙΑ κι εσυ μου δειχνεις μια λιστα που ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕΣ, με ταινιες.
Ακομα παραμενει η ερωτηση μου: Ποια μη-χολυγουντιανη σε εντυπωσιασε με το σεναριό της?
(σσ το ρωταω 4η ή 5η φορα)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
1) Εχω δει περισσοτερες και καλυτερες ταινιες απο οποιονδηποτε γνωριζω στον πραγματικο κοσμο. Δεν ξερω αν εσυ με ξεπερνας, αλλα υποψιν οτι ειμαι 25 χρονων και δεν θα μπορουσα να εχω "χωρεσει" και απειρες στη, μεχρι τωρα, ζωη μου.

2) Εδω μιλαμε για ΣΕΝΑΡΙΑ κι εσυ μου δειχνεις μια λιστα που ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕΣ, με ταινιες.
Ακομα παραμενει η ερωτηση μου: Ποια μη-χολυγουντιανη σε εντυπωσιασε με το σεναριό της?
(σσ το ρωταω 4η ή 5η φορα)
1)Χαλάρωσε, ειδικά αφού είσαι μόνο 25(καλό είν αυτό)Εχεις δεκαετίες μπροστά σου να δεις πολλά ακόμα και ν αλλάξεις και γνώμη για πολλά.Μη χαλιέσαι γι αυτό ειναι απόλυτα φυσιολογικό.
2)Κουροσάβα,Όσιμα,Μπερτολούτσι,Τρυφό,Χίτσκοκ(Αγγλος),Μιζογκούτσι,Ζενέ,Αιζενστάιν,Κισλόφσκι,Αλμοντόβαρ,Ιναρίτου,Ντε Σίκα,Ροσελίνι,Φελίνι,Μπρεσόν,Τρίερ,Ντράγιερ,Ντελ Τόρο,Γκάι Ρίτσι,Μειρέγιες,Μπέργκμαν,Σοτε,Φρίαρς,Τζόρνταν,Λανγκ,Μουρνάου,Ρενουάρ.......
Να συνεχίσω,θες και ταινίες τους?
Οκ θα φτάξω θρεντ για σένα  :)

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Σκέψου αγαπητέ μου μόνο το πιο απλό.Πόσες μη Αμερικανικές ταινίες(κι όχι μόνο σενάρια)έχουν γίνει remake απ τη Χόλυγουντ(συνήθως με τραγικό αποτέλεσμα).Άπειρα.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Φίλε μου, τις ευρωπαϊκές τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τις βλέπω όταν θέλω αλλά τις Ασιατικές ούτε σε trailer δεν τις αντέχω...
Είναι μια κουλτούρα διαφορετική σίγουρα απ τη δική μας.Δεν είναι δυτική.Οπως η Αμερικάνικη ή η Ευρωπαική.Σε ξενίζει.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
1)Χαλάρωσε, ειδικά αφού είσαι μόνο 25(καλό είν αυτό)Εχεις δεκαετίες μπροστά σου να δεις πολλά ακόμα και ν αλλάξεις και γνώμη για πολλά.Μη χαλίεσαι γι αυτό ειναι απόλυτα φυσιολογικό.
2)Κουροσάβα,Όσιμα,Μπερτολούτσι,Τρυφό,Χίτσκοκ(Αγγλος),Μιζογκούτσι,Ζενέ,Αιζενστάιν,Κισλόφσκι,Αλμοντόβαρ,Ιναρίτου,Ντε Σίκα,Ροσελίνι,Φελίνι,Μπρεσόν,Τρίερ,Ντράγιερ,Ντελ Τόρο,Γκάι Ρίτσι,Μειρέγιες,Μπέργκμαν,Σοτε,Φρίαρς,Τζόρνταν,Λανγκ,Μουρνάου,Ρενουάρ.......
Να συνεχίσω,θες και ταινίες τους?
Οκ θα φτάξω θρεντ για σένα  :)

Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι εννοω λεγοντας σεναριο.

Σεναριο = ΠΛΟΚΗ. Οχι φιλοσοφια ζωης, ή περιγραφη ενος χαρακτηρα.

Ο Κισλοφσκι ειναι ενας κατεξοχην σκηνοθετης χωρις σεναρια. Οι Μπερτολουτσι και Φελινι, το ιδιο. Ο Τριερ, πιστευα το ιδιο (ενταξει, το Melancholia ειχε μια πρωτοτυπη συλληψη/ το Nymphomaniac δεν το εχω δει ακομα).

Με εξαιρεση το Χιτσκοκ (ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ δεν ηταν αυτος??), τον Κουροσαβα και τον Αλμοδοβαρ, δε νομιζω πως μπορουμε να κανουμε λογο για σεναρια.
Εγω θα προσθεσω και τον Κουστουριτσα, φυσικα (το Underground, ιδιαιτερα, ηταν συγκλονιστικο, αν και υπερβολικο).

Οπως και να 'χει, μιλαμε για καμια 20αρια-30αρια ταινιες, σε διαστημα πολλων δεκαετιων.

ΥΓ Υπαρχουν πολλες εξω-χολλυγουντιανες με ενδιαφεροντα κονσεπτ, αλλα τα ανακατευουν με απειρη αφελεια και τα κανουν εκνευριστικα. Αντιθετα, ο αμερικανικος τροπος ακολουθει ορθολογικη αναπτυξη της κεντρικης ιδεας (ακομα κι αν αυτη ειναι τρελη).

ΥΓ2 Δε μπορει να μου λες οτι το ιταλικο σινεμα ξεχωριζει για το σεναριό του!!! Σχεδον ολος ο Φελινι, ο Μπερτολουτσι και τοσοι ακομα ειναι μες στο abstract και το ασυναρτητο. Το ιδιο και ο Goddard και οι συν αυτω...
Δηλαδη, ΕΛΕΟΣ!

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Δε σε κατηγορώ,μεγάλωσες με το αφηγηματικό αμερικάνικο σινεμα.Οσο θα περνάει ο καιρός θα δέχεσαι και το διαφορετικό.Θα μπορέσεις να δεχτείς και το 8 1/2 και το Πέρσι στο Μάριενμπαντ και τις Διακοπές του Κυρίου Υλό και τη Ζαζί στο Μετρό και την Περιπετεια και τον Λόγο το ίδιο άνετα όπως το Μίλα της,το άσε το κακό να μπει,τις Δυο Καπνισμένες Κάννες,Το Σινμεά Παραντίσο και όλα τα υπόλοιπα γραμμικά αφηγηματικά.
Τώρα κατάλαβα.Το "πρόβλημά" σου δεν είναι το μη αμερικάνικο κλπ είναι η αφηγηση που έχεις μάθει,καλώς ή κακώς να έχει αρχή,μέση και τέλος ευδιάκριτα.
Θα μάθεις να ξεχωρίζεις το στόρυ απ το σενάριο σιγά σιγά και δε θα τα βρίσκεις πια "ασυνάρτητα"
Εχεις καλές βάσεις απλά άνοιξε το μυαλό σου κι άσε το διαφορετικό να μπει.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Δε σε κατηγορώ,μεγάλωσες με το αφηγηματικό αμερικάνικο σινεμα.Οσο θα περνάει ο καιρός θα δέχεσαι και το διαφορετικό.Θα μπορέσεις να δεχτείς και το 8 1/2 και το Πέρσι στο Μάριενμπαντ και τις Διακοπές του Κυρίου Υλό και τη Ζαζί στο Μετρό και την Περιπετεια και τον Λόγο το ίδιο άνετα όπως το Μίλα της,το άσε το κακό να μπει,τις Δυο Καπνισμένες Κάννες,Το Σινμεά Παραντίσο και όλα τα υπόλοιπα γραμμικά αφηγηματικά.
Τώρα κατάλαβα.Το "πρόβλημά" σου δεν είναι το μη αμερικάνικο κλπ είναι η αφηγηση που έχεις μάθει,καλώς ή κακώς να έχει αρχή,μέση και τέλος ευδιάκριτα.
Θα μάθεις να ξεχωρίζεις το στόρυ απ το σενάριο σιγά σιγά και δε θα τα βρίσκεις πια "ασυνάρτητα"
Εχεις καλές βάσεις απλά άνοιξε το μυαλό σου κι άσε το διαφορετικό να μπει.

Παρεμπιπτοντως, απ' τις αγαπημενες μου ταινιες EVER...

Τη λιστα θα την τσεκαρω.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Κάνεις κι ένα βασικό λάθος,ταυτίζεις το το θέμα με την υπόθεση-πλοκή.Το σινεμά δεν είναι "σηκώθηκα,πλύθηκα,ντύθηκα,πήγα στο σχολείο".Αυτό είναι έκθεση δημοτικού όχι κινηματογραφικό σενάριο γραμμικλο ή μη.
Το σινεμά μπορεί να ξεκινήσει απ τη μέση,να πάει στην αρχή(ας πούμε στο παρελθόν)και να μη φτάσει ποτέ σ ένα τέλος(λύση-κάθαρση)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Παρεμπιπτοντως, μια ΜΗ- mainstream (και τελειως low-budget) που με ειχε καθηλωσει ΚΑΙ σκηνοθετικα ΚΑΙ σεναριακα, ειναι το Pi, του Αρρονοφσκι.
Δηλαδη, την εχω δει 4 φορες και παντα σκεφτομαι: ΑΥΤΗΝ την ταινια θα ηθελα να εχω γυρισει!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom