Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
το να διαβαζεις τη βιβλο και να απομονωνεις χωρια προσπαθωντας να τα ερμηνευσεις χωρις θεολογικες γνωσεις και εκκλησιαστικη παιδια ειναι σαν να εισαι τσομπανης και να διαβαζεις νευροχειρουργικη κραζοντας την επειδη σου ακουγεται τρελο να κοπει ενα μελος και να ξανασυγγοληθει ενωνοντας ιστους και νευρα
ο μποκολης μου θυμιζει εναν ξεροκεφαλο μπαρμπα στη γειτονια μου ο οποιος ηταν τοσο ξερολας και ξεροκεφαλος που ηταν σιγουρος οτι για τον πονο που ενιωθε εφταιγαν οι χτεσινες φακες αλλα δυστυχως ειχε παθει εμφραγμα

Μήπως να μας απαντούσες αν τα φάρμακα είναι άχρηστα και πρέπει να πίνουμε μόνο αγιασμό ώστε να γιατρευτούμε; αν πρέπει να προσκυνάμε ταριχευμένα λείψανα για να γίνουμε καλά;  αν πρέπει να προσκυνάμε τη ζακέτα, τα γυαλιά, το σκούφο και τις παντόφλες ενός Καλόγερου; ή θέλει θεολογικές σπουδές;

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Συγνωμη αλλα διαφωνω... Ο Μποκολης βγαζει στον αερα επιστημονικα στοιχεια, ρωρταει-ξαναρωταει αλλα που ... οι θρησκοι αρκουνται στο να πιστευουν χωρις καμια αποδειξη και να μην απαντανε στα επιστημονικα τεκμηριωμενα ευρηματα.

Οταν ελεγα για φανατικους θρησκοληπτους, δεν εννοουσα τους Ορθοδοξους, μιλουσα γενικα. Οι χειροτεροι απο ολους ειναι οι Μουσουλμανοι προφανως (οχι ολοι ομως), και να εισαι σιγουρος οτι μεχρι πριν αρκετα χρονια (προ "συγχρονης εποχης") και οι Ορθοδοξοι ηταν πανω κατω οι ιδιοι ...

Φιλε μου, εγω ζητησει απο τον Μποκολο να μου εξηγησει επιστημονικα τι ηταν αυτο που δημιουργησε το big bang και απαντηση δεν εχω παρει ακομα.

Αρα που βλεπεις οτι βγαζει στο αερα επιστημονικα αρχεια?

Συμφωνω μαζι σου οτι ρωταει και ξαναρωταει αλλα μονο αυτο κανει. Οταν ρωταμε εμεις εκεινος δεν απανταει

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Μα η ανάλυση που αναφέρει η Βίβλος είναι ΛΟΓΙΚΩΤΑΤΗ και αποδεικνύει ότι το Σύμπαν φτιάχτηκε από ένα τέλειο, Πανάγαθο και ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ πνεύμα. Η περιγραφή της δημιουργίας του κόσμου που έφτιαξε, είναι ΣΑΦΈΣΤΑΤΗ. Ο Θεός έφτιαξε τους Αγγέλους. Απέτυχε γιατί ένα τμήμα τους επαναστάτησε (οι αιρέσεις είναι στη φύση των δημιουργημάτων του) κι έγιναν Διάβολοι. Μετά έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα (προφανώς με αιμομιξία πολλαπλασιάστηκε η ανθρωπότητα), κι επειδή έγιναν κακοί, έπνιξε όλα τα ζωάκια που δεν έφταιγαν σε τίποτα, πλην της οικογένειας Νώε (δεύτερη αποτυχία). Οι απόγονοι της δεύτερης αιμομικτικής οικογένειας τον ξέχασαν, ξαναέγιναν κακοί (Τρίτη αποτυχία) κι έστειλε το γιό του,  δηλ. τον εαυτό του, να θυσιαστεί στον εαυτό του για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας!!!!!!!!! Κι από τότε, αν και πέρασαν σχεδόν 2.000 χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων συνεχίζει να μην τον πιστεύει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πολυθεϊστές, ανιμιστές κι ένα κομμάτι άθεοι – αγνωστικιστές. Αλλά κι οι Μονοθεϊστές, δεν τον πιστεύουν όλοι. Οι Ισλαμιστές και οι Εβραίοι δεν δέχονται τη θυσία του. Αλλά κι οι Χριστιανοί, είναι χωρισμένοι σε δεκάδες χιλιάδες  αιρέσεις που σφάζουν ανηλεώς η μία την άλλη (Τέταρτη αποτυχία).  Ποιοι τον πιστεύουν; λιγότερο από το 3% του Παγκόσμιου Πληθυσμού που είναι Ορθόδοξοι!!!!!!!!!!!!!!  Δεν είναι όλα αυτά γνωρίσματα ενός Τέλειου και Πανάγαθου Πνεύματος; Όλα με Σοφία τα Ποίησε, είπε ο Δημιουργιστής και φόρεσε τα γυαλιά του, χωρίς τα οποία είναι σχεδόν τυφλός

Μποκολε, ασε τις αμπελοφιλοσοφιες και απαντα αυτο που σε εχω ρωτησει τοσην ωρα. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
η επιστημη εξηγει τον υλικο κοσμο
η θεολογια εξηγει τον αυλο κοσμο
για να καταλαβεις ΠΩΣ φτιαχτηκε ο κοσμος διαβαζεις επιστημονικα συγγραμματα
για να καταλαβεις ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΣ εφτιαξε τον κοσμο διαβαζεις θεολογικα συγγραμματα
το να προσπαθεις να απορριψεις τη θεολογια της εκκλησιας επειδη δε συναδει με τους φυσικους νομους ειναι το ιδιο βλακωδες με το να προσπαθεις να εξηγησεις τις χημικες αντιδρασεις με τον τσελεμεντε
η προσυλωση στην επιστημονικη γνωση οταν καταπιανεσαι με ζητηματα του αυλου κοσμου και του μεταφυσικου ειναι το εισιτηριο για βλακωδη συμπερασματα και τραγικη αυτογελοιοποιηση

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
Τύπε, η ύπαρξη σου είναι προσβολή για το ανθρώπινο είδος.
Και άλλη φορά πριν μιλήσεις για την εξέλιξη μάθε τουλάχιστον τι ακριβώς λέει αυτή η γαμημένη η θεωρία.

Το στυλ του να λένε ψέματα για να καταρρίψουν πιο εύκολα τη θεωρία της εξέλιξης είναι αρκετά παλιό. Οι άνθρωποι δεν προέρχονται από τους πιθήκους, όπως δεν προερχόμαστε από τα ξαδέλφια μας. Έχουμε κοινό πρόγονο. Τι σημασία όμως έχει η αλήθεια για τους πιστούς;

Συνημμένα

• ΚΑΤΑΓΩΓΗ_ΑΝΘΡΩΠΩΝ.jpg
    ΚΑΤΑΓΩΓΗ_ΑΝΘΡΩΠΩΝ.jpg
    74,8 KB · Εμφανίσεις: 18

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Μήπως να μας απαντούσες αν τα φάρμακα είναι άχρηστα και πρέπει να πίνουμε μόνο αγιασμό ώστε να γιατρευτούμε; αν πρέπει να προσκυνάμε ταριχευμένα λείψανα για να γίνουμε καλά;  αν πρέπει να προσκυνάμε τη ζακέτα, τα γυαλιά, το σκούφο και τις παντόφλες ενός Καλόγερου; ή θέλει θεολογικές σπουδές;
αυτα δεν τα λεει κανεις
ειναι ολα απο το μυαλο σου

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Καλά, άσε το λάπτοπ τώρα και άντε άνοιξε κάνα βιβλίο του Δημοτικού προτού έρθεις να μας πουλήσεις φούμαρα για τη θεωρία της εξέλιξης.

Μια χαρα διαβασμενος ειμαι. Εσενα σε κοβω για αδιαβαστο παντως

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
αντιθετως ο χριστος ειπε, οποιος θελει πισω μου ελθειν
δεν υποχρεουται κανενας να πιστεψει

Αλλού, οι πλαστογράφοι έγραψαν άλλα.  30 Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου, κι όποιος δε μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει. (Ματθαίος 12), οποία μισαλλοδοξία!!

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
Μήπως να μας απαντούσες αν τα φάρμακα είναι άχρηστα και πρέπει να πίνουμε μόνο αγιασμό ώστε να γιατρευτούμε; αν πρέπει να προσκυνάμε ταριχευμένα λείψανα για να γίνουμε καλά;  αν πρέπει να προσκυνάμε τη ζακέτα, τα γυαλιά, το σκούφο και τις παντόφλες ενός Καλόγερου; ή θέλει θεολογικές σπουδές;
αυτα δεν τα λεει κανεις

Αφού προσποιείσαι ότι δεν διάβασες τις πριν σελίδες, θα σου φρεσκάρω τη μνήμη.  «Πίνετε αγιασμό, όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά. Είναι το καλλύτερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο. Αυτό δεν το λέγω σαν παπάς, το λέγω σαν γιατρός. Από την Ιατρική μου πείρα». (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, ο Ρώσσος) Πηγή: 

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
αυτα δεν τα λεει κανεις

Αφού προσποιείσαι ότι δεν διάβασες τις πριν σελίδες, θα σου φρεσκάρω τη μνήμη.

Συνημμένα

• ΠΑΙΣΙΟΣ_ΖΑΚΕΤΑ.jpg
    ΠΑΙΣΙΟΣ_ΖΑΚΕΤΑ.jpg
    37 KB · Εμφανίσεις: 16
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
αυτα δεν τα λεει κανεις

Αφού προσποιείσαι ότι δεν διάβασες τις πριν σελίδες, θα σου φρεσκάρω τη μνήμη.

Συνημμένα

• ΠΑΙΣΙΟΣ_ΓΥΑΛΙΑ.jpg
    ΠΑΙΣΙΟΣ_ΓΥΑΛΙΑ.jpg
    164,8 KB · Εμφανίσεις: 17

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Αλλού, οι πλαστογράφοι έγραψαν άλλα.  30 Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου, κι όποιος δε μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει. (Ματθαίος 12), οποία μισαλλοδοξία!!
εισαι τοσο μικρονοας που δεν μπορεις να καταλαβεις τα απλα
φυσικα οποιος δεν ειναι μαζι του ειναι εναντιον του
θα μπορουσε θα ειναι καποιος ταυτοχρονα μαζι του και εναντιον του;
το μεγαλειο ειναι οτι εχεις την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να εισαι μαζι του η εναντιον του
δεν αντιμαχεται το ενα χωριο το αλλο
απλως για να μας δειξεις οτι ξερεις πολλα χωρια και να μεγαλοπιαστεις ως σπουδαιος για αλλη μια φορα πεταξες ενα τσιτατο σε ασχετο σημειο
αποτελεσμα;
αυτο που εγραψα παραπανω
η τραγικη αυτογελοιοποιηση

ΥΓ αυτη η τακτικη μπορει να βοηθουσε πριν καμια 50αρια χρονια για να γαμησεις κανενα μουνακι παιδι των λουλουδιων την εποχη της αμφισβητησης, σημερα δεν πιανει, πρεπει να βρεις αλλο τροπο να γαμησεις

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Το στυλ του να λένε ψέματα για να καταρρίψουν πιο εύκολα τη θεωρία της εξέλιξης είναι αρκετά παλιό. Οι άνθρωποι δεν προέρχονται από τους πιθήκους, όπως δεν προερχόμαστε από τα ξαδέλφια μας. Έχουμε κοινό πρόγονο. Τι σημασία όμως έχει η αλήθεια για τους πιστούς;

Μποκολε απαντα. Ασε τις υπεκφυγες

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
η επιστημη εξηγει τον υλικο κοσμο
η θεολογια εξηγει τον αυλο κοσμο
για να καταλαβεις ΠΩΣ φτιαχτηκε ο κοσμος διαβαζεις επιστημονικα συγγραμματα
για να καταλαβεις ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΣ εφτιαξε τον κοσμο διαβαζεις θεολογικα συγγραμματα
το να προσπαθεις να απορριψεις τη θεολογια της εκκλησιας επειδη δε συναδει με τους φυσικους νομους ειναι το ιδιο βλακωδες με το να προσπαθεις να εξηγησεις τις χημικες αντιδρασεις με τον τσελεμεντε
η προσυλωση στην επιστημονικη γνωση οταν καταπιανεσαι με ζητηματα του αυλου κοσμου και του μεταφυσικου ειναι το εισιτηριο για βλακωδη συμπερασματα και τραγικη αυτογελοιοποιηση

Ρε πουλι συγκρίνεις τις κανονικες επιστημες με την θεολογια???
Πριν εξομοιωσες την νευροχειρουργικη με την μελετη της Βιβλου και του Κορανιου
Δεν νομιζω να ειναι το ιδιο..

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Ρε πουλι συγκρίνεις τις κανονικες επιστημες με την θεολογια???
Πριν εξομοιωσες την νευροχειρουργικη με την μελετη της Βιβλου και του Κορανιου
Δεν νομιζω να ειναι το ιδιο..
ο μποκολης το κανει οχι εγω
προσπαθει να εξηγησει με τη βιβλο τις πραγματικες συνθηκες δημιουργιας του κοσμου και εξελιξης των ειδων
το ακριβως αντιθετο λεω εγω
οτι η βιβλος και η θεολογια ΔΕΝ ειναι εργαλεια για να εξηγησεις αυτα

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Περιμενω δυο απαντησεις.

Αν πηγες εκκλησια και για το big bang.

Ασε τις υπεκφυγες

Και εγω εγινα νονος 2 φορες αλλά δεν ειμαι θρησκος
Το οτι συμμετεχουμε σε κοινωνικά γεγονοτα τα οποια εχει παρει η εκκλησια μονοπωλειο δεν μας κανει υποκριτες

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
ο μποκολης το κανει οχι εγω
προσπαθει να εξηγησει με τη βιβλο τις πραγματικες συνθηκες δημιουργιας του κοσμου και εξελιξης των ειδων
το ακριβως αντιθετο λεω εγω
οτι η βιβλος και η θεολογια ΔΕΝ ειναι εργαλεια για να εξηγησεις αυτα

Δεν προσπαθει να εξηγησει την βιβλο, απλα λεει πως δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα, κατι που μπορει να δει ο καθενας που δεν φερει παρωπιδες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom