Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.963
Πόντοι
3.656
Στην επιστημη φιλε μου δεν υπαρχει σιγουρια χωρις αποδειξεις.
Εχεις δει καποιον γιατρο να δοκιμαζει καποιο φαρμακο απ'ευθείας στους ασθενεις χωρις δοκιμες?
Αν δεν παραθεσεις αποδειξεις τοτε επιστημονικα λεγεσαι αναξιοπιστος.

Μα φυσικά, έτσι προχωράει η επιστήμη. Παρατήρηση - πείραμα. Γι αυτό και κατάφερε όσα κατάφερε και βελτιώνεται συνεχώς. Αν ο αγιασμός ήταν αποτελεσματικός (όπως είπε ο γιατρός σου και αποφεύγεις επιμελώς να απαντήσεις), δεν θα έπαιρναν φάρμακα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, για αυτό και την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις, θα πας σε γιατρό να σου γράψει αντιβίωση, έχοντας ελαφριά αμνησία για τον Λουκά που ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ μας πρότεινες  

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Άνθρωπε, μην το κουράζεις, για πολλοστή φορά πάρε θέση. Η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ξεκάθαρη. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Τα απολιθώματα είναι ΑΠΑΤΗ. Συμφωνείς ή διαφωνείς; αν ναι, ναι, αν δε ου, ου. Το δε περισσόν, εκ του πονηρού εστί. Τι θα απαντήσεις στον μέγιστο κριτή όταν έρθει η ώρα; όταν σε ρωτήσει γιατί δεν απαντούσες ευθέως;  

Μη μας κουραζεις ρε μαγκα.

Σου εχω ηδη απαντησει αλλα προφανως δεν εχεις μαθει να διαβαζεις και να ακους. Ξερεις μονο να γραφεις και να κριτικαρεις τους αλλους.

Τωρα θα μας εξηγησεις εσυ επιστημονικα αυτα που πιστευεις απο την αρχη. Ειναι η σειρα σου.

Αν δεν μπορεις τοτε σταματα να μας πρηζεις και ασε μας να πιστευουμε που γουσταρουμε

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
Ειναι παντως εντυπωσιακο ... αν δεν εχει ανακαλυψει κατι η επιστημη, οπως τις λεπτομεριες του big bang πχ αμεσως να τη διαψευσουμε σε σχεση με τη θρησκεια, ομως καταπινουμε αμασητα οτι παραφυση σαχλαμαρα μας πλασαρουν οι ανθρωποι με τα μουσια ...

Ειναι πραγματικα λυπηρο εν ετη 2018 με τοση πληροφορηση και τοοση εξελιξη στο τομεα της (καθε) επιστημης να πιστευουμε στην Εβραικη  μυθολογια ...

Αν πω στο 10χρονο γιο μου (που δεν εχω κανει κουβεντα για τα περι θεου ακομα) για τον πηλο και το φυσημα κλπ, θα γελασει και θα μου πει "ασε ρε πατερα τα παραμυθια, ειμαι μεγαλος πλεον ..."

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Μα φυσικά, έτσι προχωράει η επιστήμη. Παρατήρηση - πείραμα. Γι αυτό και κατάφερε όσα κατάφερε και βελτιώνεται συνεχώς. Αν ο αγιασμός ήταν αποτελεσματικός (όπως είπε ο γιατρός σου και αποφεύγεις επιμελώς να απαντήσεις), δεν θα έπαιρναν φάρμακα. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ, για αυτό και την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις, θα πας σε γιατρό να σου γράψει αντιβίωση, έχοντας ελαφριά αμνησία για τον Λουκά που ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ μας πρότεινες  

Σε μενα  ο αγιασμος ειχε. Τραβας καποιο ζορι.

Να σε ρωτησω και κατι?

Εσυ πηγες στην εκκλησια να παντρευτεις?

Τα παιδια σου τα βαφτισες στην εκκλησια?

Την αληθεια πες μας. Οχι ψεματα

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Ειναι παντως εντυπωσιακο ... αν δεν εχει ανακαλυψει κατι η επιστημη, οπως τις λεπτομεριες του big bang πχ αμεσως να τη διαψευσουμε σε σχεση με τη θρησκεια, ομως καταπινουμε αμασητα οτι παραφυση σαχλαμαρα μας πλασαρουν οι ανθρωποι με τα μουσια ...

Ειναι πραγματικα λυπηρο εν ετη 2018 με τοση πληροφορηση και τοοση εξελιξη στο τομεα της (καθε) επιστημης να πιστευουμε στην Εβραικη  μυθολογια ...

Αν πω στο 10χρονο γιο μου (που δεν εχω κανει κουβεντα για τα περι θεου ακομα) για τον πηλο και το φυσημα κλπ, θα γελασει και θα μου πει "ασε ρε πατερα τα παραμυθια, ειμαι μεγαλος πλεον ..."

Χαχαχαχα, [size=10pt][size=10pt]λεπτομερειες [/size][/size]του big bang.

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6

Ειναι πραγματικα λυπηρο εν ετη 2018 με τοση πληροφορηση και τοοση εξελιξη στο τομεα της (καθε) επιστημης να πιστευουμε στην Εβραικη  μυθολογια ...

Τοτε να πεις στο γιο σου να παει στο ζωολογικο κηπο να δει τους συγγενεις του, τους πιθηκους.

Τοτε θα σου πει  "ασε ρε πατερα τα παραμυθια, ειμαι μεγαλος πλεον ..."

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
το να διαβαζεις τη βιβλο και να απομονωνεις χωρια προσπαθωντας να τα ερμηνευσεις χωρις θεολογικες γνωσεις και εκκλησιαστικη παιδια ειναι σαν να εισαι τσομπανης και να διαβαζεις νευροχειρουργικη κραζοντας την επειδη σου ακουγεται τρελο να κοπει ενα μελος και να ξανασυγγοληθει ενωνοντας ιστους και νευρα
ο μποκολης μου θυμιζει εναν ξεροκεφαλο μπαρμπα στη γειτονια μου ο οποιος ηταν τοσο ξερολας και ξεροκεφαλος που ηταν σιγουρος οτι για τον πονο που ενιωθε εφταιγαν οι χτεσινες φακες αλλα δυστυχως ειχε παθει εμφραγμα

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Τύπε, μεγάλη προσβολή για τους πίθηκους αν πούμε ότι είναι συγγενείς σου.

Τυπε δεν σε προσεβαλα.

Προφανως και θεωρεις οτι προερχεσαι απο τους πιθηκους και τους χιμπατζηδες γτ ο κωλος σου ειναι κατακοκκινος

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.963
Πόντοι
3.656
Σε μενα  ο αγιασμος ειχε. Τραβας καποιο ζορι.
Να σε ρωτησω και κατι?
Εσυ πηγες στην εκκλησια να παντρευτεις?
Τα παιδια σου τα βαφτισες στην εκκλησια?
Την αληθεια πες μας. Οχι ψεματα

Αφού είχε σε σένα ο Αγιασμός, γιατί δεν έπιασε σε αμέτρητους πιστούς και μάλιστα στους Χριστόδουλο και Παίσιο; Δεν τραβάω κανένα ζόρι. Τραβάς εσύ μεγάλο ζόρι, γιατί ξέρεις ότι αν πεις στη δουλειά σου και στον κύκλο σου ότι ο αγιασμός είναι το καλύτερο φάρμακο από όλα, θα σε πάρουν στο μεζέ. Μόνο κάποιες θρησκόληπτες γριές θα σε ακούσουν. Και για να καλύψεις το ζόρι αυτό και να ξεστρατίσεις τη συζήτηση με ρωτάς αν έκανα πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο, κι αν έκανα ονοματοδοσία ή βάπτιση. Ότι κι αν απαντήσω, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ουσία της ερώτησης και γι αυτό κάνεις τις ερωτήσεις αυτές. Τα μαγικά και τα ματζούνια της θρησκείας είναι ΑΧΡΗΣΤΑ. Κάποιοι ίσως καλυτερεύσουν κατά τύχη, αλλά ο μέσος όρος ζωής ανέβηκε χάρη στην επιστήμη και μόνο. Λίγες δεκαετίες πριν ο σαραντάρης ήταν γέρος. Δεν ζούμε καλύτερα επειδή πιστεύουμε περισσότερο, ζούμε καλύτερα χάρη στις προόδους της Επιστήμης.
Όσο ζει ο άνθρωπος, κοίτα, παρατήρησε
μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε. Αυτό ήταν το όριο της ζωής

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.779
Πόντοι
5.506
τι να κλασει ο αγιασμος...το σαη πιστευει οτι μονο η φαντα εχει θαυματουργες ιδιοτητες  :woldman: :woldman: :woldman: :woldman:

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
δεν εχω καμια διαθεση να "μαλωσω" με κανενα, οσο και αν το επιδιωκεις. Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, ελευθερια και δημοκρατια εχουμε, ο καθενας πιστευει οτι θελει. Και αν εσυ αισθανεσε καλυτερα και παιρνεις δυναμη μεσα απο τη πιστη, εμενα και κανενος αλλου δε μου πεφτει λογος.

Εσυ λοιπον αντιμετωπιζεις το θεμα θρησκεια οπως ενας φανατικος οπαδος την ομαδα του, για αυτον λοιπον ο Παναθηναικος (τυχαιο παραδειγμα) ειναι η καλυτερη ομαδα οτι και να γινει ...

Αρα, καταληγω, οτι εσυ δε προκειται να αλλαξεις το πιστευω σου (και δε με νοιαζει καθολου).

Τουλαχιστον υπαρχει αρκετη επιχηρηματολογια υπερ και κατα για καποιους που ειναι ανοιχτομυαλοι και μπορουν να κρινουν ...

Ο γιος μου λοιπον ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησει με τη θεωρια της εξελιξης οταν του κανω την αναλυση ... ενω για τα Θεια τι να αναλυσω???? ΧΟΧΟΧΟ

Επισης ειναι τραγικο το ποσο επιμονοι και επιθετικοι ειναι οι θρησκοι στο να σε κανουν να πιστεψεις και με το ζορι, για αυτοθς δεν υπαρχει κανενος ειδους ελεθυερια οταν προκειται για τη θρησκεια τους ...

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
αντιθετως ο πιο επιμονος εδω μεσα ειναι ο "αθεος" μποκολης
τσεκαρε τις τελευταιες 50 σελιδες και θα δεις οτι επαναλαμβανει σχεδον αυτιστικα τις θεωριες του παραθετοντας το κατα μαρκον και το κατα ιωαννην
αντιθετως ο χριστος ειπε, οποιος θελει πισω μου ελθειν
δεν υποχρεουται κανενας να πιστεψει
και να κατηγορουμε και τους ορθοδοξους για φανατιλα ειναι ψιλοντροπη
οι καθολικοι ειναι πολυ πιο φανατικοι
καλα για μουσουλμανους τα βλεπουμε καθε μερα

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Αφού είχε σε σένα ο Αγιασμός, γιατί δεν έπιασε σε αμέτρητους πιστούς και μάλιστα στους Χριστόδουλο και Παίσιο; Δεν τραβάω κανένα ζόρι. Τραβάς εσύ μεγάλο ζόρι, γιατί ξέρεις ότι αν πεις στη δουλειά σου και στον κύκλο σου ότι ο αγιασμός είναι το καλύτερο φάρμακο από όλα, θα σε πάρουν στο μεζέ. Μόνο κάποιες θρησκόληπτες γριές θα σε ακούσουν. Και για να καλύψεις το ζόρι αυτό και να ξεστρατίσεις τη συζήτηση με ρωτάς αν έκανα πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο, κι αν έκανα ονοματοδοσία ή βάπτιση. Ότι κι αν απαντήσω, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ουσία της ερώτησης και γι αυτό κάνεις τις ερωτήσεις αυτές. Τα μαγικά και τα ματζούνια της θρησκείας είναι ΑΧΡΗΣΤΑ. Κάποιοι ίσως καλυτερεύσουν κατά τύχη, αλλά ο μέσος όρος ζωής ανέβηκε χάρη στην επιστήμη και μόνο. Λίγες δεκαετίες πριν ο σαραντάρης ήταν γέρος. Δεν ζούμε καλύτερα επειδή πιστεύουμε περισσότερο, ζούμε καλύτερα χάρη στις προόδους της Επιστήμης.
Όσο ζει ο άνθρωπος, κοίτα, παρατήρησε
μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε. Αυτό ήταν το όριο της ζωής

Απαντα. Οπως εσυ ενδιαφερεσαι αν πινω αγιασμο ή όχι ετσι και εσυ θα απαντησεις αν παντρευτηκες στην εκκλησια ή βαφτισες τα παιδια σου στην εκκλησια αλλιως εισαι ανεντιμος.

Περιμενω να ακουσω την αληθεια.

Βασικα την ξερω αλλα επειδη εισαι υποκριτης δεν προκειται να απαντησεις

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
αντιθετως ο πιο επιμονος εδω μεσα ειναι ο "αθεος" μποκολης
τσεκαρε τις τελευταιες 50 σελιδες και θα δεις οτι επαναλαμβανει σχεδον αυτιστικα τις θεωριες του παραθετοντας το κατα μαρκον και το κατα ιωαννην
αντιθετως ο χριστος ειπε, οποιος θελει πισω μου ελθειν
δεν υποχρεουται κανενας να πιστεψει
και να κατηγορουμε και τους ορθοδοξους για φανατιλα ειναι ψιλοντροπη
οι καθολικοι ειναι πολυ πιο φανατικοι
καλα για μουσουλμανους τα βλεπουμε καθε μερα

Συγνωμη αλλα διαφωνω... Ο Μποκολης βγαζει στον αερα επιστημονικα στοιχεια, ρωρταει-ξαναρωταει αλλα που ... οι θρησκοι αρκουνται στο να πιστευουν χωρις καμια αποδειξη και να μην απαντανε στα επιστημονικα τεκμηριωμενα ευρηματα.

Οταν ελεγα για φανατικους θρησκοληπτους, δεν εννοουσα τους Ορθοδοξους, μιλουσα γενικα. Οι χειροτεροι απο ολους ειναι οι Μουσουλμανοι προφανως (οχι ολοι ομως), και να εισαι σιγουρος οτι μεχρι πριν αρκετα χρονια (προ "συγχρονης εποχης") και οι Ορθοδοξοι ηταν πανω κατω οι ιδιοι ...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.963
Πόντοι
3.656
Ο γιος μου λοιπον ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησει με τη θεωρια της εξελιξης οταν του κανω την αναλυση ... ενω για τα Θεια τι να αναλυσω???? ΧΟΧΟΧΟ

Μα η ανάλυση που αναφέρει η Βίβλος είναι ΛΟΓΙΚΩΤΑΤΗ και αποδεικνύει ότι το Σύμπαν φτιάχτηκε από ένα τέλειο, Πανάγαθο και ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ πνεύμα. Η περιγραφή της δημιουργίας του κόσμου που έφτιαξε, είναι ΣΑΦΈΣΤΑΤΗ. Ο Θεός έφτιαξε τους Αγγέλους. Απέτυχε γιατί ένα τμήμα τους επαναστάτησε (οι αιρέσεις είναι στη φύση των δημιουργημάτων του) κι έγιναν Διάβολοι. Μετά έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα (προφανώς με αιμομιξία πολλαπλασιάστηκε η ανθρωπότητα), κι επειδή έγιναν κακοί, έπνιξε όλα τα ζωάκια που δεν έφταιγαν σε τίποτα, πλην της οικογένειας Νώε (δεύτερη αποτυχία). Οι απόγονοι της δεύτερης αιμομικτικής οικογένειας τον ξέχασαν, ξαναέγιναν κακοί (Τρίτη αποτυχία) κι έστειλε το γιό του,  δηλ. τον εαυτό του, να θυσιαστεί στον εαυτό του για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας!!!!!!!!! Κι από τότε, αν και πέρασαν σχεδόν 2.000 χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων συνεχίζει να μην τον πιστεύει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πολυθεϊστές, ανιμιστές κι ένα κομμάτι άθεοι – αγνωστικιστές. Αλλά κι οι Μονοθεϊστές, δεν τον πιστεύουν όλοι. Οι Ισλαμιστές και οι Εβραίοι δεν δέχονται τη θυσία του. Αλλά κι οι Χριστιανοί, είναι χωρισμένοι σε δεκάδες χιλιάδες  αιρέσεις που σφάζουν ανηλεώς η μία την άλλη (Τέταρτη αποτυχία).  Ποιοι τον πιστεύουν; λιγότερο από το 3% του Παγκόσμιου Πληθυσμού που είναι Ορθόδοξοι!!!!!!!!!!!!!!   Δεν είναι όλα αυτά γνωρίσματα ενός Τέλειου και Πανάγαθου Πνεύματος; Όλα με Σοφία τα Ποίησε, είπε ο Δημιουργιστής και φόρεσε τα γυαλιά του, χωρίς τα οποία είναι σχεδόν τυφλός

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
δεν εχω καμια διαθεση να "μαλωσω" με κανενα, οσο και αν το επιδιωκεις. Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, ελευθερια και δημοκρατια εχουμε, ο καθενας πιστευει οτι θελει. Και αν εσυ αισθανεσε καλυτερα και παιρνεις δυναμη μεσα απο τη πιστη, εμενα και κανενος αλλου δε μου πεφτει λογος.

Εσυ λοιπον αντιμετωπιζεις το θεμα θρησκεια οπως ενας φανατικος οπαδος την ομαδα του, για αυτον λοιπον ο Παναθηναικος (τυχαιο παραδειγμα) ειναι η καλυτερη ομαδα οτι και να γινει ...

Αρα, καταληγω, οτι εσυ δε προκειται να αλλαξεις το πιστευω σου (και δε με νοιαζει καθολου).

Τουλαχιστον υπαρχει αρκετη επιχηρηματολογια υπερ και κατα για καποιους που ειναι ανοιχτομυαλοι και μπορουν να κρινουν ...

Επισης ειναι τραγικο το ποσο επιμονοι και επιθετικοι ειναι οι θρησκοι στο να σε κανουν να πιστεψεις και με το ζορι, για αυτοθς δεν υπαρχει κανενος ειδους ελεθυερια οταν προκειται για τη θρησκεια τους ...

Κανεις λαθος φιλε μου οτι ειμαι φανατικος.

Και συμφωνωνω απολυτα μαζι σου οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει.

Αυτο που με ενοχλει ειναι η προσπαθεια μερικων να απαξιωσουν αυτο που πιστευω. Ποσο μαλλον απο ατομα που θεωρουν οτι η επιστημη εχει δωσει ολες τις απαντησεις αλλα τελικα οταν τους ρωτας δεν ξερουν τι πιστευουν και δεν εχουν απαντηση.

Δεν εχω κανενα προβλημα αν εισαι μουσουλμανος ή αθεος. Εισαι ελευθερος. Και ουτε εχω σκοπο να σου αλλαξω τα πιστευω σου αν εσυ ο ιδιος δεν το θελησεις.

Δεν εχω γραψει πουθενα μεσα στο σαιτ οτι εγω θα σωθω και ολοι οι αθεοι θα καουν στην κολαση. Πουθενα. Για ποιο λογο συγκεκριμενα ατομα κριτικαρουν συνεχεια?

Ποιος εχει τελικα τ προβλημα και ποιος προσπαθει να αποδειξει κατι?

Τοσο απλα.

Ας κοιταξε ο καθενας τη δουλεια του και παμε παρακατω.

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Τύπε, η ύπαρξη σου είναι προσβολή για το ανθρώπινο είδος.
Και άλλη φορά πριν μιλήσεις για την εξέλιξη μάθε τουλάχιστον τι ακριβώς λέει αυτή η γαμημένη η θεωρία.

Εσυ εισαι προσβολη για το μαιμουδισιο ειδος

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom