Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
Περιμενω δυο απαντησεις.
Αν πηγες εκκλησια και για το big bang.
Ασε τις υπεκφυγες

Ναι, πήγα Εκκλησία, ακριβώς επειδή φοβόμουν το Bulying που θα έτρωγαν τα παιδιά μου στο σχολείο, από τους στοργικούς Καθηγητές. Κι αποδείχτηκε ότι έκανα καλά. Και ο γιος μου και η κόρη μου εκβιάστηκαν όταν ζητήσαμε απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών. Για το big bang ακόμα το ψάχνει η Επιστήμη, δεν έχει απαντήσει. Σε ακούω λοιπόν, θα γυρνάς λέγοντας παντού ότι το καλύτερο φάρμακο είναι ο αγιασμός; τα ταριχευμένα πτώματα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες;

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Δεν προσπαθει να εξηγησει την βιβλο, απλα λεει πως δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα, κατι που μπορει να δει ο καθενας που δεν φερει παρωπιδες
μα η βιβλος ΔΕΝ εχει σκοπο να περιγραψει την πραγματικοτητα
ρε παιδια τοσο δυσκολο ειναι αυτο που λεω;
δεν καταλαβαινω ωρες ωρες γιατι δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε στα απλα

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
εισαι τοσο μικρονοας που δεν μπορεις να καταλαβεις τα απλα
φυσικα οποιος δεν ειναι μαζι του ειναι εναντιον του
θα μπορουσε θα ειναι καποιος ταυτοχρονα μαζι του και εναντιον του;
το μεγαλειο ειναι οτι εχεις την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να εισαι μαζι του η εναντιον του
δεν αντιμαχεται το ενα χωριο το αλλο
απλως για να μας δειξεις οτι ξερεις πολλα χωρια και να μεγαλοπιαστεις ως σπουδαιος για αλλη μια φορα πεταξες ενα τσιτατο σε ασχετο σημειο
αποτελεσμα;
αυτο που εγραψα παραπανω
η τραγικη αυτογελοιοποιηση
ΥΓ αυτη η τακτικη μπορει να βοηθουσε πριν καμια 50αρια χρονια για να γαμησεις κανενα μουνακι παιδι των λουλουδιων την εποχη της αμφισβητησης, σημερα δεν πιανει, πρεπει να βρεις αλλο τροπο να γαμησεις

Βεβαίως. Έχεις την ελευθερία να μην με πιστεύεις, αλλά αν δεν με πιστέψεις θα καίγεσαι στην κόλαση. Πόση περισσότερη ελευθερία επιλογής;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.968
Πόντοι
3.656
Δεν προσπαθει να εξηγησει την βιβλο, απλα λεει πως δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα, κατι που μπορει να δει ο καθενας που δεν φερει παρωπιδες

Ναι αυτό ακριβώς γράφω. Ο Πιστός όμως κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Και εγω εγινα νονος 2 φορες αλλά δεν ειμαι θρησκος
Το οτι συμμετεχουμε σε κοινωνικά γεγονοτα τα οποια εχει παρει η εκκλησια μονοπωλειο δεν μας κανει υποκριτες

Δεν ειναι κοινωνικο γεγονος η βαπτιση.

Ειναι θρησκευτικο και μαλιστα το χρισμα ειναι ενα απο τα μυστηρια της εκκλησιας.

Δεν μπορεις να πηγαινεις εκει που χλευαζεις. Δεν γλειφεις εκει που φτυνεις

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Δεν ειναι κοινωνικο γεγονος η βαπτιση.

Ειναι θρησκευτικο και μαλιστα το χρισμα ειναι ενα απο τα μυστηρια της εκκλησιας.

Δεν μπορεις να πηγαινεις εκει που χλευαζεις. Δεν γλειφεις εκει που φτυνεις

Δεν εχω αναγκη ουτε να φτυσω ουτε να γλειψω το αθλιο παπαδαριο που ζητησαν λεφτα ωστε να κανουν αυτο που συνεπαγεται απο την εργασια τους. Σαν να πηγαινεις για ενα πιστοποιητικο στο ΚΕΠ και να σου ζηταει λεφτα ο υπαλληλος
Μονο στην εκκλησια γινονται αυτα χωρις τιμωρια

Κοινωνικο γεγονος ειναι και εγω δεχθηκα την προταση των γονιών αφου με θεωρησαν ιδανικο νονο για τα παιδια τους

dodinos

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2016
Κριτικές
2
Like
218
Πόντοι
66
Οι αντιχριστοι να κοψουν τη μαλακια μην σας καψει ο υψιστος τον server.... :priest: :priest: :priest:

bourdgeorge

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
343
Πόντοι
21
Φιλε μου, εγω ζητησει απο τον Μποκολο να μου εξηγησει επιστημονικα τι ηταν αυτο που δημιουργησε το big bang και απαντηση δεν εχω παρει ακομα.

Αρα που βλεπεις οτι βγαζει στο αερα επιστημονικα αρχεια?

Συμφωνω μαζι σου οτι ρωταει και ξαναρωταει αλλα μονο αυτο κανει. Οταν ρωταμε εμεις εκεινος δεν απανταει

εισαι σιγουρος? Γιατι εγω απο αυτα που διαβαζω διαπιστωνω ακριβως το αντιθετο :-)

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.035
Πόντοι
24.596
Δεν εχω αναγκη ουτε να φτυσω ουτε να γλειψω το αθλιο παπαδαριο που ζητησαν λεφτα ωστε να κανουν αυτο που συνεπαγεται απο την εργασια τους. Σαν να πηγαινεις για ενα πιστοποιητικο στο ΚΕΠ και να σου ζηταει λεφτα ο υπαλληλος

Κοινωνικο γεγονος ειναι και εγω δεχθηκα την προταση των γονιών αφου με θεωρησαν ιδανικο νονο για τα παιδια τους
ηξεραν για τους κρεμπιεδες τυπε; :wanker: :wanker: :wanker:
:S :S :S

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Ναι, πήγα Εκκλησία, ακριβώς επειδή φοβόμουν το Bulying που θα έτρωγαν τα παιδιά μου στο σχολείο, από τους στοργικούς Καθηγητές. Κι αποδείχτηκε ότι έκανα καλά. Και ο γιος μου και η κόρη μου εκβιάστηκαν όταν ζητήσαμε απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών. Για το big bang ακόμα το ψάχνει η Επιστήμη, δεν έχει απαντήσει. Σε ακούω λοιπόν, θα γυρνάς λέγοντας παντού ότι το καλύτερο φάρμακο είναι ο αγιασμός; τα ταριχευμένα πτώματα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες;

Οταν παντρευτηκες στην εκκλησια φοβοσουν για τα παιδια σου? Ή μηπως θα μαθαιναν στο σχολειο οι καθηγητες αν τα παιδια σου βαφτιστηκαν στην εκκλησια ή εγινε ονοματοδοσια? Και τι εγινε? Ντρεπεσαι για τα πιστευω σου?

Νομιζω οτι μας κοροιδευεις.

Σε φανταζομαι την ωρα του γαμου σου και στα βαφτισια των παιδιων σου να τρεχεις πισω απο τον ιερεα και να του τη λες παραθετοντας του τις πηγες σου.

Ρε θα μας τρελανεις? Κωλοτουμπας εισαι?

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
εισαι σιγουρος? Γιατι εγω απο αυτα που διαβαζω διαπιστωνω ακριβως το αντιθετο :-)

Ποιο αντιθετο διαπιστωνεις. Τον ρωταμε για το Big bang και μας λεει οτι δεν ξερει φυσικοχημεια. Διαβασε πιο πισω τι εχω γραψει και αν του εχω απαντησει

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
νταξει θα το γραψω για τελευταια φορα οπως θα το εξηγουσα σε ενα 5χρονο
μετα απο αυτην την προσπαθεια παραιτουμαι, απο κει και μετα χρηζει αλλης ειδικοτητας
η βιβλος ειναι ενα θεοπνευστο κειμενο το οποιο γραφτηκε για να μας δωσει καποια ψηγματα αληθειας για το ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ εφτιαξε τον κοσμο καθως και τον τροπο για να φτασει κανεις κοντα στο Θεο, δηλαδη να επιτυχει τη θεωση, το σκοπο καθε ανθρωπου
πως θα μπορουσε καποιος να γραψει αυτες τις ασυλληπτες αληθειες για να τις καταλαβει ενα ον απειρως κατωτερο;
με τη χρηση μεταφορων, παραβολων, ανθρωπομορφικων εκφρασεων κλπ
ΟΧΙ ΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ
οπως οι μεγαλοι λεμε στα παιδια ενα παραμυθι για να καταλαβουν ενα βαθυτερο νοημα (πχ ο λαγος και η χελωνα) ετσι και οι συγγραφεις της βιβλου εγραψαν τα κειμενα τους με τετοιο τροπο και ΦΥΣΙΚΑ με δεδομενες τις γνωσεισ τις εποχης ωστε να γινουν κατανοητα καταρχην απο τους συγχρονους τους
ο μποκολης θελει ενας εβραιος του 1000 πχ να αντιληφθει οτι υπαρχει το ηλιοκεντρικο συστημα και οτι η πενικιλινη που θα ανακαλυφθει σε 3000 χρονια θα θεραπευει τις ασθενειες και τα λοιπα
ΟΚ αυτο του εχει καρφωθει στο μυαλο, αυτο θα επαναλαμβανει αυτιστικα μεχρι το 3000
αντιθετως η επιστημη την οποια δεν αρνειται η ορθοδοξη εκκλησια, μας εξηγει το ΠΩΣ εγινε ο κοσμος, δηλαδη το φυσικα φαινομενα εγιναν, τι χημικες αντιδρασεις, τι μεγεθη υπαρχουν και λοιπα
οσο γελοιος ηταν ο μεσαιωνικος καρδιναλιος που προσπαθουσε να εξηγησει τα φυσικα φαινομενα με τη βιβλο αλλο τοσο γελοιος ειναι ο μποκολης που προσπαθει να καταρριψει τη βιβλο με τα φυσικα φαινομενα
αυτα τα 2 δεν τεμνονται
η επιστημη θελει παρατηρηση και λογικη
η θρησκεια θελει πιστη
καμια σχεση το ενα με το αλλο
οταν μπλεκονται γινεται γελοιος αυτος που τα μπλεκει

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Βεβαίως. Έχεις την ελευθερία να μην με πιστεύεις, αλλά αν δεν με πιστέψεις θα καίγεσαι στην κόλαση. Πόση περισσότερη ελευθερία επιλογής;
Αν δεν σε πιστεψω, δεν πιστευω οτι υπαρχει και κολαση. Τι δεν καταλαβαινεις?

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6

Κοινωνικο γεγονος ειναι το τραπεζι που ακολουθει τον γαμο ή τα βαφτισια.

Η βαπτιση ειναι θρησκευτικο γεγονος. Μπραβο σου παντως γιατι ομολογησες και την πιστη σου λέγοντας το συμβολο της πιστεως.

Ρε θα μας τρελανετε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom