Όσο για τον κόσμο που κατέβηκε στον δρόμο.
Θυμάμαι να τα σχολιάζουν φίλοι παρόντες το '08 και να μιλούν για 5-6 χιλιάδες.
Νομίζω η ντιπιτζι-φυλλάδα τους έλεγε για 10 χιλιάδες.
Από την άλλη, το ντέρμπυ τους έλεγε για 3 χιλιάδες.
Οπότε, επειδή η αλήθεια είναι στη μέση αυτων που λένε οι εφημερίδες, μια εκτίμηση είναι 6-7 χιλιάδες.
Από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός, οι ίδιοι οι τύποι οι παρόντες έχουν αρχίσει και το εξιδανικεύουν. Τι εννοω. Μέχρι το 2010 συμφωνούσαν όλοι στις 5 χιλιάδες. Μέχρι το 2013, τους έχω πιάσει να μιλούν για 10 χιλιάδες. Από το 2015, το έχουν ανεβάσει στις 20 χιλιάδες. Τις προάλλες, άκουσα τον έναν από αυτούς να μιλάει για τις "30-40 χιλιάδες κόσμου που είχαν κατέβει στο συλλαλητήριο".
Και προσοχή, ήταν και παρόντας ε, και όταν γυρίζεις και του λες "μα καλά τόσοι πολλοί ήταν;" η απάντηση του είναι αποστομωτική, "Εγώ ήμουν εκεί".
Δεν ξέρω τι θεωρίες Γιουνγκ-Φρούντ ισχύουν σε αυτή την περίπτωση ή αν η ψευδομνήμη μπορεί να καλλιέργειται και να ανθίζει ανάλογα με την περίσταση.
Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι αυτό που έλεγαν τότε. 5-6 χιλιάδες και καυλαντίσαμε στο δρόμο.
Δεν ξέρω. Μπορεί σε εμένα να πέφτει ψευδομνήμη.
Άλλο όμως ήθελα να γράψω. Έμαθα σκίζει ο Παο στο Φούτσαλ - "ποδόσφαιρο σάλας". Μάλιστα στην εκπομπή "αιώνια πιστός" που ειχα βαλει για το χαβαλε προχτές, είδα κάτι παλικάρια να μιλούν αφ υψηλού για τον Ολυμπιακό που είναι ένας πουθενάς στο Φούτσαλ.
Και υπερηφάνεια. Πράσσινη υπερηφάνεια.
Που γαμάμε το γαύρο στο Φούτσαλ.
Πάντα να 'στε ετσι υπερήφανοι τύποι.