Λένε πως η ιστορία γράφεται από τους νικητές, έλα όμως που αυτή είναι σύνολο μιας αλληλουχίας γεγονότων που δεν αλλάζουν όσο κι αν θες να βλέπεις τα πράγματα επιλεκτικά ή με τον τρόπο που συμφέρει. Οι ουδέτεροι όταν παρουσιάζουν την ιστορία των νικητών στέκονται περισσότερα στα γεγονότα που προσφέρουν ευδαιμονία αφού αυτό πουλάει, όμως η σωστή καταγραφή και κατανόηση της ιστορίας έχει ανάγκη και τα δευτερεύοντα γεγονότα!
Ο ΟΣΦΠ έχει πάρει τον φετινό τίτλο πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κατά πάσα πιθανότητα θα το κατακτήσει αήττητος, συνεχίζοντας ακάθεκτος την παντοκρατορία του. Μ' ένα σκασμό κούπες, ρευστότητα, δικό του γήπεδο, πολλούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές να προβάρουν την ριγωτή κατά καιρούς, 20.000.000 ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο στη τσέπη, απλά περιγράφεις την βιτρίνα, αλλά τα δευτερεύοντα γεγονότα είναι αυτά που έχουν το ζουμί:
Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας", όσες φορές έπαιξαν σε προκριματικά ευρωπαϊκών αγώνων γέλασε το παρδαλό κατσίκι μαζί τους. Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" ο...πρέσβης και μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας χρειάστηκε να περιμένει 10 χρόνια να δει "διπλό" στο Τσάμπιονς Λιγκ, χορταίνοντας στο μεταξύ συντριβές και ήττες από κάθε απίθανο πρωτάρη του θεσμού! Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" οι ομάδες Κυράστα, Μαρκαριάν των προημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ δεν πήραν ούτε ένα κύπελλο!
Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" ο Νίκος Λυμπερόπουλος τερμάτισε την καριέρα του χωρίς ένα (!) πρωτάθλημα. Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" είδαμε πολιτικάντηδες να μένουν εκστασιασμένοι (!) απ' την ατμόσφαιρα της Ριζούπολης και να χαρακτηρίζουν "στημένο" (!!!)το 0-1 του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη το 2007 (για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στο πρωτοσέλιδο του "ΦΩΤΟΣ" και τις τοποθετήσεις του τότε προέδρου της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη).
Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" είδαμε σαλτιμπάγκους να γίνονται τηλεστάρ (!) εκτοξεύοντας ύβρεις προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να τους αγγίζει κανείς! Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" 30.000 οπαδοί χοροπηδούσαν εκστασιασμένοι στη φιέστα του "χάρτινου" πρωταθλήματος του 2008! Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" ο Πέτρος Κόκκαλης δήλωνε προ μηνών ότι όσο ήταν στα πράγματα γούσταρε να κερδίζει με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο. Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" οπαδοί του Ολυμπιακού σύρθηκαν στα δικαστήρια με κατηγορίες ΦΟΝΟΥ να τους βαραίνουν!
Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" υπάλληλος της Intracom συνελλήφθη για την επίθεση με πέτρες στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού! Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" κρεμάστηκαν πανό στο Φάληρο με εμετικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό και τα ανήλικα παιδιά του, χωρίς (φυσικά) να ιδρώσει το αυτί κανενός! Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" υπάρχει ανεξάντλητο υλικό που εμπλέκει τις "κεφαλές" στα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας!
Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" βουλευτές (!) απειλούσαν πως θα στηρίξουν κινήσεις κλεισίματος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας αν τιμωρούνταν ο αγαπημένος τους σύλλογος που (ασφαλώς) δεν πειράχτηκε για τις αλητείες των οπαδών του μια φορά κι ένα καιρό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης! Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" είδαμε επόπτες ν' αλλάζουν παραμονές ντέρμπι, ρέφερι να γίνονται διεθνείς μετά από εξοργιστικές διαιτησίες στο Καραϊσκάκη (Σταυρίδης) και άλλους να εξαφανίζονται γιατί αδίκησαν τους πανίσχυρους λιμανίσιους (Τσίκινης, Κωνσταντινέας). Επί "πειραιώτικης αυτοκρατορίας" η επίδειξη δύναμης που κάνουν οι διοικήσεις τους είναι τόσο προκλητική και αλαζονική που φτάσαμε να μην ασχολούμαστε καν με ποδόσφαιρο! Έχει, όμως, ο καιρός γυρίσματα...
καληνυχτα σας
ρε μαλακα εισαι αρρωστος,νοσεις στο εχω πει χιλιαδες φορες...σιγουρα στο ποδοσφαιρο δεν ειναι ολα αγγελικα πλασμενα σιγουρα ΟΛΟΙ θελουν να ειναι δυνατοι γιατι σε μια χωρα ραγιαδων αν εισαι ΄΄δυνατον΄΄ οι υπολοιποι φροντιζουν να σε ικανοποιοουν χωρις καν να κανεις τον κοπο να το ζητησεις ,σιγουρα γινανε καραγκιοζιλικια και λαικισμοι απο απατεωνες πολιτικους στο ονομα ομαδας και στον βωμο της ψηφοθηριας ,σιγουρα εχουν γινει και αν χρειαστει θα ξαναγινουν και για την δικη σου ομαδα (θυμαμαι προχειρα δηλωσεις παπουτση μετα το ντερμπι της ντροπης με ευθυμιαδη οπου αυτο ειναι πραγματικο ντερμπι ντροπης και μνημειο αλητειας και οχι η ριζουπολη που οτι και αν εγινε μυτη ΚΑΝΕΝΟΣ δεν ανοιξε ,οχι οτι επρεπε να γινουν τα αλλα αλλα σε σχεση με τον ευθυμιαδη και αν θες να ονομασεις καποιο ντερμπυ μνημειο αλητειας ενας υγιης νους θα ονομαζε αυτο με τις σκηνες του αιμοφυρτου ευθυμιαδη να δερνεται ανελεητηα απο φιλαθλους και παραγοντες,ουφ κλεινω την παρενθεση) αλλα εσυ νοσεις...στεκεσαι σε ενα δεντρο και δεν βλεπεις πισω απο αυτο ενα δασος...
μπορει απο συνηθεια και μονο να χυνω οταν τρως πουτσα αλλα ξερω και ξερεις οτι δεν εισαι αντιπαλος μου...
ησουνα αλλα δυστυχως (για σενα) πλεον δεν εισαι..
θα ακουσεις αληθειες αλλα σαν γνησιος βαζελος των τελευταιων χρονων που για να επιβιωσει και να αντεξει εχει δεχτει να ζει σε ενα πλασματικο χωροχρονο που του παρεχουν απλοχερα αλλοθι οι καθε λογης δημοσιογραφισκοι και '' παραγοντες'' που λυμαινονται χρονια το πτωμα (*τοσο το δικο σου οσο και της αεκ) ειμαι σιγουρος οτι θα προσπαθησεις να βγαλεις το στομα που λεει αυτες τις κουβεντες τρελλο...
ξερω πως παρακαλατε να αδικειθειτε σε ενα ματς σε δυο σε τρια για να εχετε αλλοθι για την καταντια σας (την οποια ακρως υποκριτικα και για να εχετε καλη μαρτυρια εξωθεν ομολογειτε πως αναγνωριζετε αλλα στην ουσια το λετε για οικονομια συζητησης και για να καταληξετε στο αγαπημενο σας θεμα-αλλοθι το ανελεητο κυνηγητο σας απο το παρασκηνιο)...
ολοι σας αναγνωριζετε την ανωτεροτητα του γαυρου
ολοι σας αναγνωριζετε την καταντια σας
ολοι σας αναγνωριζετε οτι παικτικα σας κανουν πλακα γιαννενα πλατανιαδες και κερκυρα...
ολοι σας φτυνουν και κανουν δηλωσεις (παιχτες μικρομεσαιων ομαδων) συμπονοιας για μια παλι ποτε μεγαλη ομαδα...
ΟΛΟΙ μας ξερουμε τι συμβαινει ποιος ειναι ο καλυτερος ,ποιος αξιζει κουπες κλπ κλπ...
εσεις ομως με την συμπαρασταση του τυπου που απλοχερα εκφραζει σαν γραφειο τυπου του αλαφουζου τις θεσεις του (με τις οποιες συμφωνειτε ενω λετε οτι τον ιδιο τον κραζετε) μεμψιροιτε και στεκοσαστε σε ενα δυο τρια λαθος σφυριγματα ενος δυο τριων διαιτητων...
εχετε στησει ενα επικοινωνιακο γαιτανακι με ραδια σαιτ και καναλια τηλεοπτικα οπου πνιγονται φασεις αντιπαλων προβαλλονται κατα το δοκουν φασεις που αδικουν η φτιαχνονται ωστε να αδικουν εσας ,ολοι κρεμονται απο τα χειλια υπαλληλου του προεδρου σας για να μαθουμε αν ηταν το ενα πεναλτυ το αλλο αποβολη κλπ κλπ...
μιλατε για χουντες την ωρα που εχετε την μεγαλυτερη και πιο ισχυρη αυτη του τυπου που μπορει για πλακα να παρουσιασει το ασπρο σαν μαυρο κατα το δοκουν κλπ κλπ...
ναι ρε μαγκα σε εκοψε ενα οφσαιτ χτες...δεν ακυρωσε κανενα γκολ γιατι απλα ο τοτσε συνεχισε σε δευτερο χρονο μετα το σφυριγμα (γιαυτο και η κιτρινη καρτα) οπου ο τερματοφυλακας ''δεν επαιζε'' ηταν με τα χερια κατω φαινεται καθαρα στην καμερα...
σας εκοψε λοιπον λανθασμενα σαν οφσαιτ σε ενα τετ α τετ που πιθανα θα κατεληγε σε γκολ...
αν σε πληροφορησω οτι και εμενα με την αεκ εκοψε δυο φορες τον μητρογλου σε πιθανο τετ α τετ ,τον αμπντουν με τον οφη και τον λεβαδειακο κλπ κλπ τι θα πεις;;
αρνεισαι οτι αυτο που λεω εγινε;;
εκοψε εσενα ενα οφσαιτ και σταματησε να κινειται ολη η ελλαδα...
δηλαδη ρε μαγκα εμενα που κοβει τον μητρογλου με την αεκ τι διαφορα εχει;;
σε σενα ο εποπτης εχει προθεση ενω σε μενα οχι;;
ποιον παραμυθιαζετε;;ποιον θελετε να πεισετε;;
εγω θα δεχτω οτι η διαιτησια χτες δεν ηταν καλη και σε περισσοτερες και πιο κρισιμες φασεις σας αδικησε...
και;;οταν σας εχει ευνοησει (μην μου πεις δεν σας εχει ευνοησει) ολα καλα;;
οταν παιρνατε τα πεναλτυ σα σκατα και εγω χτυπιομουνα και ο κος περικλης τα βαφτιζε πεναλτυ ηταν καλα;;
εισαι αρρωστος στο ξαναλεω...
ναι του βυντρα δεν ηταν πεναλτυ...εγω δεν θα το εδινα...αλλα οχι να μας λενε και οτι περναει χωρις να τον ακουμπαει...
υπαρχει επαφη μηρο με μηρο αλλα σε καμμια περιπτωση ανατροπη...ο σερβος θελει και πεφτει οπως εκατομμυρια παιχτες σε ολο τον κοσμο και κοροιδευει τον διαιτητη...
αλλο αυτο αλλο αυτα τα αισχη που ακουω οτι ηταν ενα μετρο μακρυα και λοιπες παπαριες...
εγινε πεναλτυ και στον πλατανια γυρω στο 85 τι να κανουμε;;σε ενα τουρλουμπουκι ενας πρασινος βρισκει ποδι ενος επιθετικου και πεφτει...
τι να κανω εγω τωρα;;ειναι πεναλτυ...δοθηκε;;οχι...συζητηθηκε;Ο Χ Ι !!!
εισαι αρρωστος..το εχει ριξει στη φιλοσοφια και ποσταρεις δακρυβρεχτα αρθρα μελο πονεμων καρπαζοεισπρακτορων ''λειτουργων'' που προσπαθουν με μελιχειο τροπο και μελοδραματικο να μας πεισουν ποσο κακος ειναι ο γαυρος και ποσο καλος ο βαζελος...και αδικημενος...
επανερχομαι και σου ξαναλεω προσωπικα στον πουτσο μου αν εχασες εφερες Χ η κερδισες χτες...
με ενδιαφερεις σαν αντιπαλος τοσο οσο και ο πλατανιας...
η μονη διαφορα ειναι οτι με σενα θα μπω στο μπου και θα χυνω σαν τρελλος ενω με τον πλατανια οχι...
μην παραμυθιαζεσαι κανεις δεν ασχολειται απο εμας μαζι σου σε κατι περισσοτερο απο οσο θα ασχοληθει ενα λιονταρι με μια μυγα που του ζαλιζει τα παπαρια την ωρα που γλαρωνει...
δεν παυει ποτε ομως το μεν να ειναι λιονταρι και η δε μυγα...ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ...
θα σταματαγα χτες να γραφω στο μου αν καταλαβαινα οτι εστω και στο ελαχιστο κουνας συμφωνωντας το κεφαλι εστω και με ενα δυο πραγματα απο αυτα που ειπα ...
ξερω ομως οτι αυτο που λεω ειναι πολυ δυσκολο...ξερω οτι ενω εγω γραφω σχεδον μια μερα θα αρχισουν τα γνωστα σκουπιδια τις γνωστες μαλακιες...
καποιοι θα με ρωτησουν αφου το ξερεις γιατι το κανεις;;
δεν ξερω ρε μαγκες ειναι η απαντηση ...ισως να ειμαι και μαζοχας...
αυτα και αν καποιος καταφερε να με τιμησει διαβαζοντας ολο αυτο το σεντονι ειλικρινα τον ευχαριστω και ας μην συμφωνει με αυτα που λεω..
να ειστε καλα...