[size=15pt]
Έξις δευτέρα φύσις????[/size]
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (
) «έκλεψε» την παράσταση στο Βερολίνο με τα χρήματα που πετούσε στους διαιτητές αλλά όπως ανέφερε δεν μπορούσε να αντέξει την αδικία και έπρεπε με αυτό τον τρόπο να εκτονωθεί.
<------------ Τι ήθος, τι πολιτισμός από τον πρόεδρο του Ευρω-πέου!!!!
-Σας είδαμε πρόεδρε να πηγαίνετε μπροστά και να πετάτε λεφτά!
Ναι, το έκανα. Μετανιώνω αλλά έπρεπε να το κάνω για να εκτονωθώ. Εβλεπα να εκτυλίσσεται μπροστά μου η μεγαλύτερη αδικία εις βάρος του συλλόγου μας! Βέβαια, όπως είπα μετανιώνω. Όταν αυτή τη στιγμή, καλώς ή κακώς εκφράζω την Παναθηναϊκή οικογένεια, είμαι υποχρεωμένος να είμαι συγκρατημένος. Δεν μπόρεσα όμως να συγκρατηθώ, με τη αδικία που έβλεπα. Για αυτό έκανα αυτή τη πράξη, την οποία δεν ξέρω πως μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος. Για εμένα όμως ήταν αναγκαία. Επρεπε να δείξουμε σε αυτούς τους μεγαλόσχημους ότι πρέπει οι αγώνες να κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μέσα από ρεμούλες και ίντριγκες.
<------¨Ετσι, γερά και προλεταριακά...Είχες καλομάθει στις 46 βολές στον προηγούμενο τελικό με την CSKA...
-Αισθανθήκατε απροστάτευτος;
<----------Aχου το , το καημενούλι μου....
Δεν αισθάνθηκα απροστάτευτος. Δεν θέλω να πω καμιά βαριά λέξη...Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή πως ήμουν πολύ μεγάλος βλάκας.
<---Μέσα έπεσες...
Η περίφημη σφαγή του ΠΑΟ (κλαψ, κλαψ) τα τελευταία δευτερόλεπτα
Στα 20'' δείτε το χέρι του Αρτέαγκα στην τελική γραμμή του γηπέδου (κάτω από τη μπασκέτα) ότι είναι σηκωμένο. Γιατί; Μα γιατί ο Περπέρογλου έχει κάνει φάουλ στον Σμόντις στη διεκδίκηση του ριμπάουντ και ο Ισπανός θέλει να το σφυρίξει. Παρ' όλα αυτά ο Αρτέαγκα "πνίγει" το σφύριγμα και βλέπετε πως στη συνέχεια τρέχει πάνω του ο Σμόντις σε έξαλλη κατάσταση.
Τα βήματα του Γιασικεβίτσιους
Πάμε τώρα στη δεύτερη φάση που είναι ακόμα πιο σημαντική. Το σκορ είναι 70-69 και δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ ο Κριάπα και ο Λάνγκτον έχουν κλείσει τον Γιασικεβίτσιους. Αυτός ξεκάθαρα κάνει βήματα, τα οποία δεν δίνονται ποτέ! Δείτε τη φάση στο 4'33''.Ο Γιασικεβίτσιους δεν ξέρει τι να κάνει, κουνάει και τα δύο πόδια του κι αν είχαν σφυριχθεί τα βήματα, η ΤΣΣΚΑ είχε τάιμ-άουτ και 15'' για να κάνει με την άνεση της τη τελευταία επίθεση.
Δε σε νοιάζει που για σένα πάλι πάω να τρελαθώ
Δε σε νοιάζει που πατάω γκάζι λιώμα στο ποτό
Ήμουν η ζωή σου
αίμα στο κορμί σου
και είμαι για φαντάσου
έξω από τη καρδιά σου.
(Nίκος Βέρτης)