Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 132K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
Τι ειναι ο αιθερας στο μαχαιρι;

τα καλά μαχαίρια έχουν επάνω στην κόψη της λάμας μία λεπτή στρώση αιθέρα, ο αιθέρας είναι αυτός που κάνει αυτά τα μαχαίρια να κόβουν τόσο καλά..αλλα δε στο λέω, οχτροί δεν είμαστε;

Επισκέπτης
τα καλά μαχαίρια έχουν επάνω στην κόψη της λάμας μία λεπτή στρώση αιθέρα ο αιθέρας είναι αυτός που κάνει αυτά τα μαχαίρια να κόβουν τόσο καλά..αλλα δε στο λέω, οχτροί δεν είμαστε;
δεν ακουγεται πολυ επιστημονικη τεκμηριωση αυτη

Επισκέπτης
2_zpsekkv7qax.png

Ωραιο εικονα απ το μενςολνυ

Επισκέπτης
Ο παππούς μου είχε ένα τέτοιο!! με έμαθε και εμένα λίγο άλλα δεν το κυνήγησα!!έμαθα σε μπαλόνια με νερό!!πολύ δύσκολοο  :(
ποτε δεν ειναι αργα.

Βγαλε τα σκατα απ τα μουτρα σου!( ετσι ελεγε η γιαγια μου στον ξαδερφο μου που ειναι σαν ξυλοκοπος)

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
ποτε δεν ειναι αργα.

Βγαλε τα σκατα απ τα μουτρα σου!( ετσι ελεγε η γιαγια μου στον ξαδερφο μου που ειναι σαν ξυλοκοπος)

Θ α έρθεις να κάνω πρακτική στη μάπα σου?? είμαι ελαφροχέρης δε θα καταλάβεις τίποτα! μια και έξω θα είναι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: με ένα πόνο βρεε

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
ωραια να την βαλεις κ στον κωλο σου αμα λαχει
εσυ που ξερεις εγω αν φοραω ή οχι?

AXAXAXAXAXAXAXAxaxaxaxaxaXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

AXAXAXaxaxAXAXaxaxAXAXAXAXAXaxaxaxaxXAAXAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Πες μας οτι φορας και γραβατες ρε γκραβαρο!!!!!!!!!!!!!!!

Και να σου χαριζανε γραβατα δε θα ειχες τι να την κανεις. Θα εδενες απ το λαιμο καμια κατσικουλα.

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
AXAXAXAXAXAXAXAxaxaxaxaxaXAXAXAXA!!!!!!!!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

AXAXAXaxaxAXAXaxaxAXAXAXAXAXaxaxaxaxXAAXAXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Πες μας οτι φορας και γραβατες ρε γκραβαρο!!!!!!!!!!!!!!!

Και να σου χαριζανε γραβατα δε θα ειχες τι να την κανεις. Θα εδενες απ το λαιμο καμια κατσικουλα.

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
ελα μωρη χαρχαλω απο το σπαμοθρεντ :orchestra:

Επισκέπτης
Επανήλθα κουφάλες!!!! :grin: :grin: :grin: :grin:

Διωορθώνω με όλο το θάρρος ;) ;) ;) ;)

Και οι 2 μάρκες είναι κοφτερές.Οι astor είναι πιο επιθετικές ενώ οι αστρα πιο ηπιες.Συγχωρούν απότομες κινήσεις κοινώς.

Για να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ επιθετικής και ήπιας και κοφτερής και μη κοφτερής λεπίδας θα προστρέξω στα μαχαίρια για παράδειγμα.

http://[URL unfurl="true"]www.airgunshop.gr/images/thumbnails/0/600/600/opiduck.jpg[/img[/URL]]

Αυτό το μαχαίρι έχει επιθετική λεπίδα.Είναι τυπικό μαχαίρι σφαξίματος με λεπίδα τύπου γιαταγάνι.

[img]http://europaimport.gr/sites/default/files/mahairi_kynigoy_psara_13cm_s02.jpg

Αυτό το μαχαίρι έχει ήπια λεπίδα.Είναι τυπικό μαχαίρι επεξεργασίας ξύλου.

Και των 2 ο αιθέρας μπορεί να είναι ξυράφι.Η διαφορά είναι ότι στο πρώτο αμέσως μετά την κόψη ακολουθεί τριχωνικού σχήματος λεπίδα που διευκολύνει τη λεπίδα να μπεί βαθιά μέσα ενώ στο δεύτερο η γωνία ανοίγματος της λεπίδας είναι πολύ μεγαλύτερη και δε χώνεται πολύ βαθιά.Στο δεύτερο το τρόχισμα είναι αρκετά δύσκολο αλλά η λεπίδα δεν κινδυνεύει να σπάσει ή να κάνει λακκούβες η κόψη ενώ το πρώτο έχει ευκολο τρόχισμα αλλά πολύ πιο ντελικάτη λεπίδα.

Το ίδιο ισχύει και στις λεπίδες ξυρίσματος.Οι άστορ είναι σαν τον όπινελ ενώ οι άστρα σαν το μορα.Γι αυτό οι άστορ μετά από 2-3 ξυρίσματα χάνουν την επιθετικότητά τους και γίνονται πιο ήπιες κια όχι τόσο κοφτερές. ενώ οι άστρα παραμένουν όπως στην αρχή για περισσότερα ξυρίσματα.Οι άστορ ενδείκνυνται για πολλών ημερών ή σκληρά γένια ενώ οι αστρα για πιο κοντά ή μαλακά.

Χρόνια τώρα :dancing: :dancing: :dancing:

Για την ακρίβεια έτσι ξεκίνησα.Μηχανή ασφαλείας πήρα μετά από μια δεκαετία χρήσης σαβέτας.
μονο αυτο βρηκα να αναφερεις αιθερα. Και παλι δεν καταλαβαινω...

Επισκέπτης
Η γνώμη μου είναι ότι αν μαθεις να ξυρίζεσαι με σαβέτα ξέρεις να ξυριστείς ακόμα και με τσαπί ή κλαδευτήρι...Κι αυτό γιατί κακά τα ψέμματα τον αιθέρα που έχουν μερικά ανταλακτικά ξυραφάκια δεν μπορείς να τον πετύχεις σε μαχαίρι εύκολα.

Έχω και σαβέτα και μαχαίρι και μηχανή.Τη σαβέτα την έχω από το 1962΄.Είναι του πατέρα μου και γράφει πάνω W.Germany.Πιο καλό ζύγισμα δεν έχει ούτε το dovo  που έχω.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Το ακονισμα ειναι ο αιθερας μην μπερδευεσαι.

Επισκέπτης
Δεν ξερω. Στα αγγλικα δεν υπαρχει αντιστοιχος ορος.
) και κρατώντας το μαχαίρι με την κλίση του «αιθέρα»,[glow=red,2,300] του σημείου κοπής δηλαδή,[/glow] το τρίβουμε πάνω στην πέτρα με μαλακές και διαρκείς κυκλικές κινήσεις

Αυτος λεει ειναι το σημειο κοπης. Γιατι ομως εχει ονομαστει ετσι :huh: και καλα οτι κοβει ακομα και τον αερα ας πουμε;

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
) και κρατώντας το μαχαίρι με την κλίση του «αιθέρα»,[glow=red,2,300] του σημείου κοπής δηλαδή,[/glow] το τρίβουμε πάνω στην πέτρα με μαλακές και διαρκείς κυκλικές κινήσεις

Αυτος λεει ειναι το σημειο κοπης. Γιατι ομως εχει ονομαστει ετσι :huh: και καλα οτι κοβει ακομα και τον αερα ας πουμε;

Δεν ξερω φιλε. Το εκανα γκουγκλ μονο και μονο γιατι ρωτησες. Εσενα σε ενδιαφερει να μαθεις σωστο stropping (ευθυγραμμιση της κοψης), ισως και τροχισμα.

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
μονο αυτο βρηκα να αναφερεις αιθερα. Και παλι δεν καταλαβαινω...

Έχεις δίκιο αυτό το ποστ εννοούσα αλλά δεν το εξηγώ.Να το πω τώρα λοιπόν.

Έστω ότι βάζεις μια λεπίδα στο μικροσκόπιο.Εκείνο που θα δεις είναι ότι η κόψη της έχει κατά  κάποιο τρόπο το σχήμα του πριονιού.Όσο πιο λίγα δοντάκια έχει η λεπίδα στο μικροσκόπιο τόσο πιο απαλά θα κόβει.Δε θα δημιουργούνται δηλαδη τραντάγματα καθώς η λεπίδα κόβει κάτι.Η απαλότητα με την οποία κόβει λοιπόν μια λεπίδα λέγεται αιθέρας και επιτυγχάνεται με διάφορες τεχνικές ακονίσματος και διάφορα εργαλεία.

Για να διαπιστώσεις κι εσύ αυτή την απαλότητα κάνε την εξής δοκιμή: παρε ένα φύλλο χαρτί και δοκίμασε να το κόψεις με το μαχαίρι στον αέρα.Μετά κάνε το ίδιο με ένα ξυράφι.Θα δεις ότι με το ξυράφι μπαίνέι πολύ πιο εύκολα η λεπίδα στο χαρτί και συνεχιζει μέχρι κάτω χωρίς αντίσταση.Αυτό ανεξάρτητα του πόσο κοφτερό είναι το μαχαίρι.

Η λέξη αυτή καθεαυτή δεν ξέρω από που προήρθε.Προσωπική μου άποψη ότι μια λεπίδα κόβει απαλα σαν τα σύννέφα στον αιθέρα;;;;;!!!! :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

Επισκέπτης
Έχεις δίκιο αυτό το ποστ εννοούσα αλλά δεν το εξηγώ.Να το πω τώρα λοιπόν.

Έστω ότι βάζεις μια λεπίδα στο μικροσκόπιο.Εκείνο που θα δεις είναι ότι η κόψη της έχει κατά  κάποιο τρόπο το σχήμα του πριονιού.Όσο πιο λίγα δοντάκια έχει η λεπίδα στο μικροσκόπιο τόσο πιο απαλά θα κόβει.Δε θα δημιουργούνται δηλαδη τραντάγματα καθώς η λεπίδα κόβει κάτι.Η απαλότητα με την οποία κόβει λοιπόν μια λεπίδα λέγεται αιθέρας και επιτυγχάνεται με διάφορες τεχνικές ακονίσματος και διάφορα εργαλεία.

Για να διαπιστώσεις κι εσύ αυτή την απαλότητα κάνε την εξής δοκιμή: παρε ένα φύλλο χαρτί και δοκίμασε να το κόψεις με το μαχαίρι στον αέρα.Μετά κάνε το ίδιο με ένα ξυράφι.Θα δεις ότι με το ξυράφι μπαίνέι πολύ πιο εύκολα η λεπίδα στο χαρτί και συνεχιζει μέχρι κάτω χωρίς αντίσταση.Αυτό ανεξάρτητα του πόσο κοφτερό είναι το μαχαίρι.

Η λέξη αυτή καθεαυτή δεν ξέρω από που προήρθε.Προσωπική μου άποψη ότι μια λεπίδα κόβει απαλα σαν τα σύννέφα στον αιθέρα;;;;;!!!! :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:
καταλαβα πολλα απ αυτο το ποστ.

Οποτε, οπως το αντιλαμβανομαι, τα δοντακια ειναι που προκαλουν ολη τη ζημια.

Μια λεια κοψη (ενας καλος αιθερας δηλαδη) , ουσιαστικα μπορει και μπαινει-χωνεται μεσα στο δερμα χωρις να το ενοχλει-πληγιαζει (αφου δεν εχει δοντακια) και κοβει βαθεια την τριχα.

Οσο πιο καλος αιθερας, τοσο λεπτοτερη η επιφανεια που μπαινει μεσα στο δερμα, οποτε τοσο λιγοτερη πληγη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom