Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Εγώ πάλι άλλα ξέρω.Δεν είναι ο αιθέρας το ακόνισμα της λεπίδας.Πάντως δεν έχει και πολύ σημασία και προφανώς δεν τις μετράμε τις γνωσεις μας.Το παλλικάρι δεν ψάχνει για μαχαίρι και τρόπους διατήρησης της κόψης.Τώρα ξεκίνησε και αγοράζει λεπίδες.Το πως είναι ακονισμένες αυτές λίγη σημασία έχει.Αν του κάνουν θα τις κρατήσει.Αν όχι θα τις πετάξει.Μην αναλωνόμαστε σε τσάμπα καυγάδες... :hi: :hi: :hi:

Κανενας καυγας και βεβαια δικαιολογειται το παλικαρι λογω ηλικιας να μη γνωριζει πραγματα.

Απλα να συνεννοουμαστε: Οταν τη φαλτσετα αμελησεις να την περνας απ τη λουριδα, σε γδερνει με την ιδια πιεση ή δεν κοβει;

alths_epi_kyrias

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2013
Κριτικές
12
Like
108
Πόντοι
26
Κανενας καυγας και βεβαια δικαιολογειται το παλικαρι λογω ηλικιας να μη γνωριζει πραγματα.

Απλα να συνεννοουμαστε: Οταν τη φαλτσετα αμελησεις να την περνας απ τη λουριδα, σε γδερνει με την ιδια πιεση ή δεν κοβει;

Σε γδέρνει γιατί έχει κάνει δοντάκια αριστερά και δεξιά της κόψης επειδή δεν την έχεις ισιώσει στο δέρμα.

Οκ εφόσον ενδιαφέρεσαι να το κουβεντιάσουμε. Ας πούμε ότι παίρνεις μια πέτρα χειρός, όχι δράπανου, από οξείδιο του αργιλίου για να ακονίζεις τα μαχαίρια σου.Στο τέλος θα έχεις ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αλλά θα είναι άγριο στην κόψη του.Αν το περάσεις στο λαδάκονο όμως η κόψη του θα παραμείνει κοφτερή αλλά θα γλυκάνει.Αυτός είναι ο αιθέρας.Η απαλοτητα, η γλύκα.

Το χρησιμοποιείς το μαχαίρι σου και μετά από τη χρήση που του έκανες το περνάς από το μασάτι.Το μασάτι δεν ακονίζει αλλά ισιώνει την κόψη από τυχόν χτυπήματα ή στραβώματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χρήσης του.

Αντίστοιχα στο ξυράφι-φαλτσετα.Είναι έτοιμο τροχισμένο για ξύρισμα.ΤΟ χρησιμοποιείς μια φορά.Τη δεύτερη το περνάς από το λουρί για να ισιώσει η κόψη του όχι για να τροχιστεί, όπως με το μασάτι.Όταν περάσει καιρός χρήσης και χρειαστεί ακόνισμα θα το καταλάβεις επειδή έχει αρχίσει και δεν κόβει.Αν απλά δεν το περνάς από το λουρί τότε θα διαπιστώσεις ότι κόβει μεν αλλά έχει γίνει πιο άγριο.Και φυσικά μειώνεται η διάρκεια ζωής του.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Τύπε Johnny Red εμένα προσωπικά οι Elios  δε με ενθουσίασαν αλλά ότι βολέυει τον καθένα.
Ακριβώς αυτό.Ο καθένας έχει άλλη επιδερμίδα και άλλο τύπου τρίχες.
Και πάντα δίνουμε μια 2η ευκαιρία στις λεπίδες που δεν μας βόλεψαν τη 1η φορά.
Μπορεί να φταίει ή προετοιμασία που κάναμε,ο αφρός που ίσως δεν πέτυχε(και η μάρκα ακόμα),να πέσαμε σε Δευτεριάτικη λάμα.....
Για παράδειγμα,πολλοί ορκίζονται στις Astra SP,με τις οποίες εγώ δεν μπορέσα με τίποτα στη κόντρα!
Εγώ μ'αυτά άρχισα το ΠΞ (Παραδοσιακό ξύρισμα).
+ τις Feather που ήταν δώρο με τη μηχανή!

Συνημμένα

• Εξοπλισμός.jpg
    Εξοπλισμός.jpg
    133 KB · Εμφανίσεις: 23

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.459
Πόντοι
25.467
Το ακονισμα της λεπιδας ειναι. Δε θελει πολυ εξηγηση. Αλλες λεπιδες εχουν πολυ λεπτη κοψη που κοβει πολυ, αλλα στομωνει γρηγοροτερα, αλλες εχουν πιο χοντρη κοψη που δεν κοβει τοσο εντονα αλλα ειναι πιο ανθεκτικη. Πχ. ενα μαχαιρι χασαπικου που κοβει κοκαλα πρεπει να εχει το δευτερο τυπο.

Τωρα σε σχεση με αυτο που ειπα ο νωντας. Αν εχεις μια φαλτσετα, οσο τη χρησιμοποιεις τοσο στραβωνει η ακρη. Πρεπει να την ισιωσεις στο δερμα. Αν δεν το κανεις, δεν γδερνεσαι φυσικα! Απλα δεν κοβει το ιδιο καλα. Αν την πιεσεις στο προσωπο σου επειδη δεν κοβει, τοτε ναι θα εχεις περισσοτερους ερεθισμους.

Σωστά.

Και πιο συγκεκριμένα ο τύπος ακονίσματος. Σε άλλες λεπίδες είναι ελαφρώς πιο χοντρός και κάνει "σκαλοπάτι", και σε άλλες πιο λεπτός και πιο "σβηστός". Ο πρώτος τύπος είναι πιο ανθεκτικός στις στρεβλώσεις αλλά λιγότερο κοφτερός, ενώ ο δεύτερος πιο κοφτερός αλλά και πιο ευάλωτος στις στρεβλώσεις.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Οι τύποι αιθέρα που υπάρχουν στις φαλτσέτες, είναι τούτοι:

http://[URL unfurl="true"]www.alexandru-remus.ro/wp-content/uploads/2013/08/straight_forms.gif[/img[/URL]]

Πιο κοινοί το half hollow και το quarter.

Ακόνισμα στο πετσί , θέλει σε κάθε ξύρισμα .... εφόσον έχεις γένια και τα κόβεις με αυτήν
(δεν λέμε να είναι γένια 12χρονου σπανομαρία).

Μετά από καμιά 100στη , θέλει στην άγρια πλευρά της λουρίδας με πάστα
ή σε λεπτη πέτρα ΝΕΡΟΥ (8000 grit ή και 10.000grit ).

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Αντίστοιχα στο ξυράφι-φαλτσετα.Είναι έτοιμο τροχισμένο για ξύρισμα.ΤΟ χρησιμοποιείς μια φορά.Τη δεύτερη το περνάς από το λουρί για να ισιώσει η κόψη του όχι για να τροχιστεί, όπως με το μασάτι.Όταν περάσει καιρός χρήσης και χρειαστεί ακόνισμα θα το καταλάβεις επειδή έχει αρχίσει και δεν κόβει.Αν απλά δεν το περνάς από το λουρί τότε θα διαπιστώσεις ότι κόβει μεν αλλά έχει γίνει πιο άγριο.Και φυσικά μειώνεται η διάρκεια ζωής του.

Εγω οταν ειχα φαλτσετα πριν πολλα χρονια το πρωτο πραγμα που θυμαμαι οτι χανοταν οταν δεν την ακονιζα ηταν η κοφτεραδα της. Συγνωμη αλλα δε θυμαμαι αγριαδα. Ηξερα ομως παντα να μην πιεζω παραπανω, αλλα να ακονιζω το εργαλειο μου.

Δεν εχω τωρα φαλτσετα σπιτι αλλα πηρα ενα μαχαιρι σεφ που ηθελε ακονισμα. Το περασα πανω στο χερι μου με ελαφρα πιεση. Δεν ενιωσα τιποτα. Δεν εκοβε. Πιεσα πιο δυνατα ενιωσα δυο δοντακια σε δυο σημεια. Εβγαλα το μασατι και το ακονισα. Ξανα δοκιμη με ελαφρια πιεση. Το μαχαιρι εμπαινε στο δερμα.

Αυτο που συμβαινει, κατα τη γνωμη μου, ειναι οτι εκτος απο τα μεγαλα δοντια που μπορει καποιος να νιωσει στο δερμα του, και δημιουργουνται απο σκληρη χρηση, δημιουργουνται επισης, πιο ευκολα, εκατονταδες μικροσκοπικα στραβα δοντακια, τα οποια δε μπορουμε να τα νιωσουμε, αλλα ουσιαστικα αυξανουν το πλατος της κοψης κανοντας την λιγοτερο κοφτερη.

Επισκέπτης
Τα updates μου:

1. Πηρα την ασπρη κρεμα νιβεα, εχοντας μεινει πολυ ευχαριστημενος προηγουμένως απ την μπλε. Δυστυχως ξενερωσα λιγο, καθοτι ειναι πολυ αοσμη... :( Η μπλε εχει γαματη μυρωδια.

2. Πηρα το old spice wolfthron. Καυλα μυρωδια, εντελως αλλου στυλ απ το ορίτζιναλ. Η μαλακια ειναι, οτι μυριζει πολυ εντονα...

3. Εχω κανει ηδη 5-6 ξυρισματα με την μερκουρ 34c και την εχω περασει απο πολλα τεστ. Οι επισημανσεις μου:
Απιστευτα ευκολο ξυρισμα, απιστευτα γρηγορο αν δεν θες να ειναι παρα πολυ βαθυ, αλλα(!) αν το θες παρα πολυ βαθυ, θελει σκαψιμο. Ειχα διαβασει και τον μπεμπα να λεει το ιδιο καο θα συμφωνησω. Αφηνει πολυ λιγη λεπιδα να περισσευει η μηχανη και πρεπει να βαζεις πιεση για να πας πολυ βαθεια.
Κατι αλλο που μου χει κανει ιδιαιτερη ( ευχαριστη) εντυπωση ειναι ποσο ευκολα, αβιαστα και βαθεια μπορω να ξυριστω στο λαιμο/ προγουλι.

4. Δοκιμασα και φιδερ ξυραφακι, καλυτερο απ το wilkinson.

5. Μου ηρθε απο ιαπωνια πακετο το feather ss, αλλα η μαλακια ειναι οτι δεν εχω ξυραφακια να του βαλω :2funny: Για διαφορους λογους δεν ειχα παραγγειλει και ο τσιπης ο ιαπωνας δεν εβαλε ουτε ενα!!! Το αρχιδι!!!

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Ρε παίκτες τα μαχαίρια δεν κάνουν για ξύρισμα.
Εννοώ τα κουζινομάχαιρα.

Και οι φαλτσέτες θέλουν με φόβο θεού, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΣΕ ΒΡΥΣΗ , ΝΙΠΤΗΡΑ κτλ
έγινε μπουρδέλο η φαλτσέτα.
Γι'αυτό όσοι είχατε προλάβει και είχατε πάει σε μπαρμπέρικο με τον παππού σας
θα θυμαστε τη βάση για το ξυράφι
http://[URL unfurl="true"]www.eidikommotiriou.com/images/Razor-tray-eidi-kommotiriou-d7139.jpg[/img[/URL]]

μόνο εκεί το ακουμπάς,πάνω στο λάστιχο.
Οπουδήποτε αλλού ΓΑΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΞΥΡΑΦΙ.

Επισκέπτης
5. Μου ηρθε απο ιαπωνια πακετο το feather ss, αλλα η μαλακια ειναι οτι δεν εχω ξυραφακια να του βαλω :2funny: Για διαφορους λογους δεν ειχα παραγγειλει και ο τσιπης ο ιαπωνας δεν εβαλε ουτε ενα!!! Το αρχιδι!!!
http://[URL unfurl="true"]www.westcoastshaving.com/resize/shared/images/feather-artist-club-ss-razor-black.jpg?lr=t&bw=1000&bh=1000[/img[/URL]]

Αυτο ειναι το εργαλειο. Σε ολα τα φορουμ το εκθειαζουν. Για να δουμε...

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.westcoastshaving.com/resize/shared/images/feather-artist-club-ss-razor-black.jpg?lr=t&bw=1000&bh=1000[/img[/URL]]

Αυτο ειναι το εργαλειο. Σε ολα τα φορουμ το εκθειαζουν. Για να δουμε...
[/quote]

Φαίνεται πολύ πορνώδες τύπε, αλλά θέλει πολλή προσοχή!

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
παιδια για απλα ξυραφακια πλαστικα σουπερ μαρκετ ποια ειναι τα καλυτερα?

πηρα κατι μπιγκ 2 λεπιδα κ ηταν της πουτσας πεταξα τα παουντς μου  :(

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16

Για τα πόδια σου τα θέλεις?

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
να δουμε ποτε θα το χρησιμοποιησω >:( ουτε ξερω που θα βρω ξυραφακια τωρα. Μαλλον θα ξαναπαραγγειλω

Αγορίνα .... γιατί κάνεις βιαστικές κινήσεις και παιδεύεσαι ;

Πάρε φθηνή σαβέτα και ακριβή φαλτσέτα.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΣΑΒΕΤΑ.

Είναι σαν να θες ακριβό κρασί και να ψάχνεις ακριβή Ρετσίνα.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

(από το 1999 έσκαβα τα μούτρα μου με τέτοια εργαλεία, άκουσέ με).

Επισκέπτης
Αγορίνα .... γιατί κάνεις βιαστικές κινήσεις και παιδεύεσαι ;

Πάρε φθηνή σαβέτα και ακριβή φαλτσέτα.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΣΑΒΕΤΑ.

Είναι σαν να θες ακριβό κρασί και να ψάχνεις ακριβή Ρετσίνα.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.
το συγκεκριμενο ειναι μια κατηγορια μονο του και γραφουν παντου τα καλυτερα.

Πιο συχνα το κατατασσουν ως straight razor παρα ως σαβετα.

Και λενε παντου οτι η αισθηση μοιαζει με ξυρισμα με μαχαιρι.

Επισης το εργαλειο ειναι καυλα! Οι σαβετες που εβλεπα δε μου αρεσαν.

Και ποσα νομιζεις οτι εδωσα; κανα 60-65αρι. Μονο απο ιαπωνια. Ευρωπη αμερικη εχει τα διπλα.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Πιο συχνα το κατατασσουν ως straight razor παρα ως σαβετα.

Αυτοί που το λένε αυτό , δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Τα έχω διαβάσει κι εγώ αυτά που λες.

Μην παίρνεις πολύ στα σοβαρά τον κάθε πιτσιρίκο , που αγόρασε 20-30 πράγματα
από το ebay , έκανε 50 ξυρίσματα και έχει άποψη για όλα.

Καμία σαβέτα δεν μπορεί να γίνει φαλτσέτα.
Σκέψου το λογικά. Εϊναι διαφορετικό πράγμα να βάζεις μέσα ξεχωριστό ξυραφάκι
και τελείως άλλο πράγμα ΝΑ ΞΥΡΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΗΣ ΦΑΛΤΣΕΤΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΝΙΖΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ.
Με 70 ευρώ και λιγότερα έπαιρνες μία φαλτσέτα dovo.

Αν δοκιμάσεις και τα δύο , θα δεις ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Επισκέπτης
Αυτοί που το λένε αυτό , δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Τα έχω διαβάσει κι εγώ αυτά που λες.

Μην παίρνεις πολύ στα σοβαρά τον κάθε πιτσιρίκο , που αγόρασε 20-30 πράγματα
από το ebay , έκανε 50 ξυρίσματα και έχει άποψη για όλα.

Καμία σαβέτα δεν μπορεί να γίνει φαλτσέτα.
Σκέψου το λογικά. Εϊναι διαφορετικό πράγμα να βάζεις μέσα ξεχωριστό ξυραφάκι
και τελείως άλλο πράγμα ΝΑ ΞΥΡΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΗΣ ΦΑΛΤΣΕΤΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΝΙΖΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ.
Με 70 ευρώ και λιγότερα έπαιρνες μία φαλτσέτα dovo.

Αν δοκιμάσεις και τα δύο , θα δεις ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
λεω να εμπιστευτω αυτους που το χουν χρησιμοποιησει :)

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.020
Πόντοι
2.606

τα γυναικεία ξυραφάκια της Γουίλκινσον ειναι τα καλυτερα απλά θα σε περνάνε για κουνιστο στο ταμείο  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom